Le Figaro: Ἡ Εὐρώπη ἔχει χρέος 2.500 ἐτῶν στὴν Ἑλλάδα


Σὲ ἕνα ἰδιαίτερα φιλελληνικὸ ἄρθρο τους στὴ γαλλικὴ ἐφημερίδα Le Figaro, δύο Γάλλοι καθηγητὲς φιλοσοφίας, ὁ Thierry Formet καὶ ὁ Martin Steffens ἀναφέρονται σὲ «χρέος 2.500 ἐτῶν τῆς Εὐρώπης ἀπέναντι στὴν Ἑλλάδα». «Μιλᾶμε διαρκῶς γιὰ τὸ ἑλληνικὸ χρέος, χωρὶς καν νὰ λαμβάνουμε ὑπόψη μᾶς ὅτι ἡ Εὐρώπη εἶναι αὐτὴ ποὺ εἶναι σήμερα ἐδῶ καὶ 2.500 χρόνια, ἐξαιτίας τῆς Ἑλλάδας, ἡ ὁποία ἔθεσε τὰ θεμέλια της Εὐρώπης καὶ τῆς δημοκρατίας». Οἱ Γάλλοι καθηγητὲς ἀναρωτιοῦνται πὼς εἶναι δυνατὸν νὰ μὴ μπορεῖ νὰ προστατευτεῖ μία χώρα στὸ μέγεθος καὶ μὲ τὸ χρέος τῆς Ἑλλάδας, ἀλλὰ ἀντίθετα νὰ ἀφήνεται ἐγκαταλελλειμένη στὸ ἔλεος τῶν ἀγορῶν ἀπὸ τοὺς Εὐρωπαίους ἑταίρους της...

Χριστούγεννα χωρίς Χριστό, σε μια παραμορφωμένη Ελλάδα


Γράφει ο μοναχός Μωυσής, Αγιορείτης

Ο Χριστός γίνεται άνθρωπος, για να γίνει ο άνθρωπος Θεός. Ο άνθρωπος δίχως τον Χριστό γίνεται απάνθρωπος. Ο χριστιανισμός γέννησε τον ανθρωπισμό. Ο ανθρωπισμός παραμυθεί την ανθρωπότητα. Ο Χριστός ήλθε στον κόσμο γυμνός, όπως ο κάθε άνθρωπος, που όμως δεν το συλλογιέται καλά. Αυτό, φρονούμε, είναι το μήνυμα των Χριστουγέννων

Ο νεοελληνικός βίος θέλει να απομακρυνθεί από τον Χριστό. Θεωρεί ότι περιορίζεται, ότι ασφυκτιά η ζωή του με τον Χριστό. Έτσι, ελεύθερος υποδουλώνεται σε διάφορα είδωλα. 
Η Ορθοδοξία δεν μιλά πια στην καρδιά του Νεοέλληνα.  
Τη γέννηση του Θεανθρώπου εορτάζει στη Β. Ευρώπη ή στην Άπω Ανατολή. 
Η Ευρώπη κι αυτή αποχριστιανισμένη. Ο ανθρωπισμός έγινε απανθρωπισμός.

Η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη, η ασκητικότητα, η οικολογία, η μετά θάνατον ζωή συζητιούνται με πολλά ειρωνικά χαμόγελα.
Λησμόνησε ο σύγχρονος άνθρωπος και της Νότιας Ευρώπης ότι είναι θνητός, ότι όλοι είμαστε μελλοθάνατοι. Νομίζουμε ότι είμαστε μόνιμοι οικήτορες του παρόντος κόσμου και όχι διαβάτες και μουσαφίρηδες.

Η αίσθηση της επίγειας αθανασίας οδηγεί τον άνθρωπο στο ασταμάτητο κυνηγητό της ηδονής, από τη σάρκα, το χρήμα και τη δόξα. Συχνά το αποτέλεσμα είναι οδυνηρό, μα ο άνθρωπος δεν το βάζει κάτω. Ο Χριστός ήλθε στον κόσμο για να μας ανασηκώσει και να μας πει πως είμαστε παρεπίδημοι.
Τυφλωμένος και αχόρταγος ο άνθρωπος από τις απολαύσεις, έτσι εορτάζει και τις χριστιανικές εορτές και τα Χριστούγεννα. 
Αμφισβητώντας, αγνοώντας ή απορρίπτοντας το επέκεινα, ο άνθρωπος ...

Καλα που έχουμε τους ξένους να υπερασπιζονται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.





Σοκ για τα Σκόπια: "Είστε αμαθείς και εξοργιστικοί", τους λέει καθηγητής της Οξφόρδης!
Ο κ.Ρόμπιν Λέϊν Φοξ είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.
Μιλώντας στην εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης για μία έκθεση που γίνεται στη χώρα του για τη Μακεδονία, έκανε μια τόσο δήλωση που είναι βέβαιο ότι θα έχει προκαλέσει ταραχή στην ηγεσία των Σκοπίων.
Δείτε τη σε βίντεο....

Μία ενδιαφέρουσα ιστορία


 
ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ VS ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ

Ένας καθηγητής οικονομικών σε ένα τοπικό κολλέγιο δήλωσε ότι δεν είχε αποτύχει ποτέ κάποιος σπουδαστής πριν, αλλά άφησε μεταξεταστέα πρόσφατα μια ολόκληρη τάξη.

Αυτή η τάξη επέμενε ότι ο σοσιαλισμός του Obama θα λειτουργούσε και ότι αν κανένας δεν ήταν φτωχός και κανένας δεν ήταν πλούσιος, το σύστημα θα λειτουργούσε ως ένας μεγάλος εξισωτής.

Ο καθηγητής έπειτα είπε «ο.κ., θα κάνουμε κι εμείς ένα πείραμα σε αυτήν την τάξη...

Οι χωρικοί, τα γαϊδούρια και ο «γραβατωμένος»

Μια μέρα εμφανίστηκε σε ένα χωριό ένας άνδρας με γραβάτα. Ανέβηκε σε ένα παγκάκι και φώναξε σε όλο τον τοπικό πληθυσμό ότι θα αγόραζε όλα τα γαϊδούρια που θα του πήγαιναν, έναντι 100 ευρώ και μάλιστα μετρητά.
Οι ντόπιοι το βρήκαν λίγο περίεργο, αλλά η τιμή ήταν πολύ καλή και όσοι προχώρησαν στην πώληση γύρισαν σπίτι με το τσαντάκι γεμάτο και το χαμόγελο στα χείλη. Ο άνδρας με τη γραβάτα επέστρεψε την επόμενη μέρα και πρόσφερε 150 ευρώ για κάθε απούλητο γάιδαρο, κι έτσι οι περισσότεροι κάτοικοι πούλησαν τα ζώα τους. Τις επόμενες ημέρες προσέφερε 300 ευρώ ...

Ηπειρος (power-point)



 

Κάνε κλικ στην εικόνα .Κατόπιν DOWNLOAD κλικ και FREE DOWNLOAD κλικ και ανοίγει το αρχείο σε  power-point