Antony Flew. Η μεταστροφή ενός διάσημου αθέου

Antony Flew. Η μεταστροφή ενός διάσημου αθέου

14 Δεκ 2013

Χωρίς Σχόλια

Η μεταστροφή ενός διάσημου αθέου


Τον περασμένο Απρίλιο απεβίωσε σε ηλικία 87 ετών o διάσημος Άγγλος φιλόσοφος Antony Flew  (11 February 1923 - 8 April 2010). Ο Flew, γιός μεθοδιστή ιερέα, καθιερώθηκε σαν άθεος διανοητής μετά από μία σύντομη ομιλία του στη Σωκρατική λέσχη του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης κατά τα μέσα του 1950, με τίτλο «Θεολογία και έλεγχος του εσφαλμένου» (Theology and Falsification). Πολλοί είπαν ότι ή ομιλία αυτή ήταν ακατανίκητη απόδειξη της μη ύπαρξης Θεού. Έκτοτε έγραψε πολλά βιβλία, όπως ή ηθική της εξέλιξης, ψυχικά φαινόμενα κλπ. Επιβλήθηκε όμως κυρίως με τα βιβλία του περί μη ύπαρξης του Θεού.



Το 2004, μετά από πενήντα χρόνια έντονης αθεϊστικής δράσης, άφησε άναυδους τους πάντες, κυκλοφορώντας ένα DVD με τίτλο,...

Γέροντας Φιλόθεος Ζερβάκος:Οδηγίες για "ξεμάτιασμα"μικρών παιδιών



Όταν τα παιδιά τα μικρά συμβεί να πάθουν εκ βασκανίας, θα παίρνετε ολίγο βαμβάκι, θα το βουτάτε εις το κανδήλι πού έχετε εις τας εικόνας, θα αλείφετε το παιδί εις το μέτωπον και το πρόσωπον σταυροειδώς και θα λέγετε τα εξής τροπάρια: 
Σταυρός ο φύλαξ πάσης της Οικουμένης,
Σταυρός η ωραιότης της Εκκλησίας,
Σταυρός βασιλέων το κραταίωμα,
Σταυρός πιστών το στήριγμα,
Σταυρός Αγγέλων η δόξα καί των δαιμόνων το τραύμα.
Εξηγόρασας ημάς εκ της κατάρας του νόμου τω Σταυρώ προσηλωθείς και τη λόγχη κεντηθείς την αθανασίαν επήγασας ημίν Σωτήρ ημών Δόξα Σοι.
Ή μπορείτε και με ένα Σταυρό μικρό να τα σταυρώνετε και να λέγετε τα ανωτέρω τροπάρια.
 Όταν υπάρχει Ιερεύς να τα σταυρώνη εκείνος και να λέγη την εύχήν της βασκανίας. 

Ο πατέρας ή η μητέρα, επειδή είναι πρόσωπα ιερά, και επειδή έχουν εξουσία στα παιδιά τους, μπορούν να «σταυρώνουν» τα παιδιά τους και μόνο τα παιδιά τους. Το ίδιο ισχύει και για τον παππού ή τη γιαγιά σε σχέση με τα εγγονάκια τους.

http://trelogiannis.blogspot.gr/2013/11/blog-post_2491.html

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ


               

 – Οι Μινωίτες είχαν υπολογιστή!-----

kriti_2
Ο ερευνητής δρ Μηνάς Τσικριτσής ανέσυρε από τα αρχεία του Μουσείου Ηρακλείου ένα εύρημα που αλλάζει τη γνώση μας για τον μινωικό πολιτισμό: το πρώτο ηλιακό ρολόι και αναλογικό υπολογιστή γεωγραφικού πλάτους και εκλείψεων, που προηγείται του μηχανισμού των Αντικυθήρων κατά 1.400 χρόνια.---

Είναι διαστάσεων πυξίδας, αλλά έχει και «γιγάντιο αδελφό»: το πασίγνωστο Στόουνχεντζ!---
 

Αστρονομικό «γκάτζετ» του Μινωικού πολιτισμού εντόπισε έλληνας ερευνητής σε ...

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΕΕΣ ΑΓΙΟΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ

Σύμφωνα με απολύτως έγκυρες πληροφορίες του hellas-orthodoxy...

Αξιόπιστες πηγές από το Άγιον Όρος μας μετέφεραν τις ακόλουθες πληροφορίες, που δημοσιεύουμε προς ενημέρωση:

Μετά τον Άγιο Γέροντα Πορφύριο, η αγιοκατάταξη του Γέροντος ...

Αυστρία: Ο νέος ΥΠΕΞ είναι 27 χρονών και... αιώνιος φοιτητής

Λίγο καιρό μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα λογοκλοπής στις διπλωματικές εργασίες, που στοίχισαν την πολιτική καριέρα σε αρκετούς πολιτικούς στη Γερμανία, όπως στον υπουργό Άμυνας, Καρλ-Τέοντορ τσου Γκούτενμπεργκ και την υπουργό Παιδείας Ανέτ Σάβαν,
μεγάλη έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι ο νέος υπουργός Εξωτερικών, ενός άλλου ευρωπαϊκού κράτους, της Αυστρίας - μιας χώρας που φημίζεται για τη διπλωματία της - δεν έχει καν αποκτήσει πτυχίο, όντας ακόμα φοιτητής.
Ο νέος, λοιπόν, επικεφαλής της αυστριακής διπλωματίας, ονομάζεται Σεμπάστιαν Κουρτς, είναι μόλις 27 ετών και δεν έχει προλάβει ακόμα να...

''Πρέπει να ζητήσουμε συγνώμη από την Ελλάδα''

ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ
"Αν υπάρχει μια χώρα από την οποία πρέπει να ζητήσουμε συγγνώμη, αυτή είναι η Ελλάδα. Δαιμονοποιήσαμε μια μικρή, ταπεινή οικονομία και την μετατρέψαμε σε μαύρο πρόβατο" . Έτσι ξεκινά το άρθρο του στην Βρετανική έκδοση της Huffington Post ο Βρετανός καθηγητής Οικονομικών Μαρκ Εσπόσιτο.
 
Σε άρθρο του που τιτλοφορείται: "Θέλουμε να λύσουμε την Ευρωκρίση; Τότε ας κοιτάξουμε τον Νότο", εξηγεί τον συλλογισμό του κάνοντας μια μικρή -αλλά ουσιαστική- περιγραφή της Ελλάδας, προ κρίσης.
 
"Το 2008 η Ελλάδα ήταν ανάμεσα στα ...

ΕΡΕΥΝΑ-ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΚΡΥΠΤΟΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ



Οι Τούρκοι πιστεύουν στον Θεό αλλά όχι στον Αλλάχ!

Xαστούκι στον Ερντογάν από την νεολαία του αφού, οι περισσότεροι νέοι πιστεύουν στον Θεό, αλλά όχι στον Αλλάχ. Εκρηκτικές διαστάσεις διαβλέπει κοινωνική έρευνα για τη νεολαία

Το Κοινωνικό, Οικονομικό και Πολιτιστικό Κέντρο Ερευνών (SEKAM- Sosyal, Ekonomik ve Kültürel Araştırmalar Merkezi'nin) στην Τουρκία, αποκάλυψε τις έννοιες του «χάους» και της «σύγχυσης» που κατατρέχουν την τουρκική νεολαία και τονίζουν ότι η κατάσταση έχει φθάσει σε διαστάσεις που καθορίζονται ως σοβαρές.

Ποιο είναι το σοβαρό της υπόθεσης;

Ότι οι νέοι Τούρκοι παρότι που «δηλώνουν άθεοι, πιστεύουν στην ύπαρξη του Θεού, αλλά όχι στον Αλλάχ των μουσουλμάνων». Και αυτοί αποτελούν ένα σημαντικό τμήμα του λαού, που δεν...

13 Δεκεμβρίου - Οι Άγιοι Ευστράτιος, Αυξέντιος, Ευγένιος,...


Τα χρειαζούμενα για τον... Ουρανό



Περπατούσα πριν πολύ καιρό στην λεωφόρο της ζωής.

Μια μέρα είδα μια πινακίδα που έγραφε: «Σούπερ μάρκετ Ουρανού».

Καθώς ήρθα πιο κοντά η πόρτα άνοιξε και δίχως να το καταλάβω, βρέθηκα μέσα.
Είδα οικοδεσπότες Αγγελούδια που στέκονταν παντού. Ένα αγγελούδι με πλησίασε, μου έδωσε ένα καλάθι και μου είπε: «ψώνισε με σύνεση».

Όλα όσα ένας Χριστιανός χρειάζεται ήταν μέσα εδώ.
Όσα δεν θα μπορούσα να κουβαλήσω σήμερα, θα μπορούσα να τα πάρω άλλη φορά.

Στο καλάθι μου πρώτα έβαλα λίγη
«Υπομονή» και στην ίδια σειρά βρήκα την «Αγάπη» και πιο κάτω την «Κατανόηση».

Τα χρειάζεσαι αυτά παντού, όπου κι αν πας...

12 Δεκεμβρίου - Ο Άγιος Σπυρίδων ο Θαυματουργός


Στον άνθρωπο που δεν βλέπει καθαρά τον εαυτό του: Για τα πάθη


Οι άλλοι σου λένε ότι έχεις ένα απαίσιο πάθος , αλλά εσύ δεν τους πιστεύεις. Γιατί δεν τους πιστεύεις;

Δεν ξέρεις ότι τη δυσμορφία του προσώπου μας την προσέχουν οι άλλοι πάντα πριν από εμάς; Το μάτι τα βλέπει όλα εκτός από τον εαυτό του. Οι άλλοι βλέπουν το πρόσωπό μας και χωρίς καθρέπτη, ενώ εμείς μόνο με καθρέπτη.


Για την ψυχή μας καθρέπτης είναι ο Χριστός. Κοίταξε τον Χριστό- παρατήρησε για πολύ καιρό Αυτόν στον καθρέπτη της ψυχής σου- σκέψου θα έκανε Εκείνος αυτό που κρυφά κάνεις εσύ; Οπωσδήποτε όχι. Ο καθρέπτης λοιπόν , θα σου έδινε αρνητική απάντηση και ...

Αγρότης έχτισε σπίτι δαπανώντας μόνο 125 ευρώ


 
Ο πρώην καθηγητής καλλιτεχνικών, νυν μικροκαλλιεργητής 
στο Όξφορντ, ενοικιάζει αυτό που κατασκεύασε σε έναν εργαζόμενο 
από ένα γειτονικό βουστάσιο, ο οποίος ανταλάσσει τη στέγασή του με γάλα. 
Share Επιμέλεια: AlfaVita.gr
Ένας αγρότης, κατασκεύασε ένα ολόκληρο σπίτι δαπανώντας μόνο κάτι
 παραπάνω από 100 λίρες, χρησιμοποιώντας μια αρχαία τεχνική από υλικά τα
 οποία...

Εθισμός στο διαδίκτυο : όλη η τραγική πραγματικότητα σε βίντεο 2 λεπτών



VIDEO: Η γενιά των social media σε ένα βίντεο για χιλιάδες "like"

Ένα χιουμοριστικό και μάλλον θλιβερό βίντεο ανέβασε στο διαδίκτυο ο κωμικός Μαρκ Μαρούν στο οποίο σκιαγραφεί την γενιά των social media.
Όπως άλλωστε τιτλοφορείται και το φιλμάκι με ήρωες καρτούν που ζουν τη καθημερινότητά τους εξαρτώμενοι, σαν εθισμένοι ναρκομανείς, για ένα like που θα δώσει υπόσταση στην ύπαρξή τους.





Δείτε το βίντεο. Μήπως αναγνωρίζετε τον εαυτό σας;

Η Μόσχα γιορτάζει και τιμά τον Αλεξάντερ Σολζενίτσιν

Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί 95 χρόνια από τη γέννηση του Αλεξάντερ Σολτζενίτσιν- του αντιφρονούντα και συγγραφέα, κατόχου του βραβείου Νομπέλ, το πρόσωπο που είχε το τεράστιο θάρρος να αντιμετωπίσει το μηχανισμό του σταλινικού συστήματος και να αποκαλύψει στον κόσμο τη φρίκη των γκουλάγκ.
 
Ο Σολζενίτσιν δεν ήθελε να...

Τα περίεργα τρικ για να μην κρυώνουμε -Χέρια έξω από τις τσέπες, όχι στους μάλλινους σκούφους Πηγή: Τα περίεργα τρικ για να μην κρυώνουμε -Χέρια έξω από τις τσέπες, όχι στους μάλλινους σκούφους | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/132260#ixzz2lxYVjgwD


Ο χειμώνας ήρθε, η θερμοκρασία έπεσε και ο καθένας κάνει αυτόματα τις κινήσεις που πιστεύει ότι θα τον ζεστάνουν. Καυτός καφές, μάλλινος σκούφος και χέρια μέσα στις τσέπες. Κι όμως και οι τρεις ενστικτώδεις κινήσεις είναι λάθος. Γιατί υπάρχουν μερικά περίεργα μυστικά τρικ για να μην νιώθει κανείς το κρύο.
Μην ανοίγετε την κεντρική θέρμανση
Βγαίνοντας από ένα ζεστό σπίτι στο παγωμένο περιβάλλον προκαλεί δυσφορία, καθώς τα αιμοφόρα αγγεία ουσιαστικά δέχονται ένα «σοκ». Για να αποφευχθεί αυτό, πρέπει κανείς να μην κάνει... σάουνα το σπίτι του, αλλά να κρατά τη θερμοκρασία στους 18-20 βαθμούς.
Ναι στα ροφήματα χωρίς καφεΐνη
Το ζεστό τσάι και ο καφές δίνουν την αίσθηση της θερμότητας, αλλά...

Πόσο επικίνδυνη είναι η ακτινοβολία από τις ιατρικές εξετάσεις;

Η ακτινοβολία είναι ένας γενικός όρος που αναφέρεται στην ενέργεια που μπορεί να ταξιδέψει μέσω του περιβάλλοντος. Οι ακτινογραφίες (ιατρική ακτινοβολία) είναι ένα είδος ακτινοβολίας που μπορεί να περάσει μέσα από το ανθρώπινο σώμα. Αυτό επιτρέπει τη χρήση της ακτινοβολίας για ιατρικούς σκοπούς.

Άλλου είδους ακτινοβολίες που συναντάμε στην καθημερινή μας ζωή είναι το ορατό φως, το υπεριώδες φως, τα μικροκύματα, τα ραδιοκύματα και η ακτινοβολία στο περιβάλλον.
Αυτή η ακτινοβολία του περιβάλλοντος προέρχεται από...

ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

"Δεν υπάρχει τίποτα πιο άνισο από την ίση μεταχείριση των άνισων"

 Αριστοτέλης

Φτάνει η υποκρισία για τη Συρία


Από τον Γιώργο Ν.Παπαθανασόπουλο - 
Το νέο τρομοκρατικό κτύπημα στη Συρία, σε βάρος των εκεί Ορθοδόξων Χριστιανών μοναζουσών και των ορφανών κοριτσιών που προστατεύουν, προκάλεσε παγκόσμια συγκίνηση. Οι συνεργαζόμενες με την Αλ Κάϊντα ομάδες των τζιχαντιστών ανταρτών της αλ Νούσρα για μιαν ακόμη φορά δείχνουν ότι δεν έχουν όρια στη βαρβαρότητα. Στην "παλικαριά" τους εναντίον άοπλων και αδύναμων γυναικών - μοναζουσών και κοριτσιών ορφανών οι δυτικοί πολιτικοί ηγέτες αντέδρασαν με τυπικές δηλώσεις, στις οποίες η υποκρισία περισσεύει.
Οι μεγάλες χώρες της Δύσης, που θεωρούνται και χριστιανικές, συνεργάζονται με τα ολοκληρωτικά ισλαμικά καθεστώτα της Σαουδικής Αραβίας και του Κατάρ και μαζί τους ενισχύουν οικονομικά και με κάθε είδους όπλα τους αντάρτες της Συρίας, που θέλουν να ...

Τα τέσσερα κεριά [power-point] για Χριστούγεννα


 
[ κλικ στην εικόνα ]

Τα τέσσερα κεριά έλιωναν αργά…
Ο χώρος ήταν τόσο ήσυχος, που μπορούσε να ακουστεί η συζήτησή τους…
Το πρώτο έλεγε:
«Εγώ είμαι η Ειρήνη! Μα οι άνθρωποι δεν καταφέρνουν να με διατηρήσουν. Πιστεύω ότι δεν μου μένει άλλο από το να συνεχίσω να σβήνω.»
Κι έτσι αφέθηκε σιγά – σιγά να σβήσει ολοκληρωτικά…
Το δεύτερο είπε:
«Εγώ είμαι η Πίστη! Δυστυχώς δεν χρειάζομαι πουθενά. Οι άνθρωποι δεν θέλουν να ξέρουν για μένα, κι έτσι δεν έχει νόημα να παραμένω αναμμένο…»
Μόλις ολοκλήρωσε τα λόγια του, ένα ελαφρύ αεράκι φύσηξε πάνω του και το έσβησε…
Πολύ λυπημένο το τρίτο κερί, με τη σειρά του είπε:
« Εγώ είμαι η Αγάπη! Δεν έχω τη δύναμη να συνεχίσω να παραμένω αναμμένο. Οι άνθρωποι δεν μου δίνουν σημασία και δεν αντιλαμβάνονται το πόσο σημαντικό είμαι. Έπαψαν πια να αγαπούν…»
Και χωρίς να περιμένει άλλο, το κερί αφέθηκε να σβήσει…
Ξαφνικά… ένα παιδάκι μπήκε στο δωμάτιο και είδε τα τρία κεριά σβηστά. Φοβισμένο από το μισοσκόταδο, είπε:
«Μα τι κάνετε! Πρέπει να παραμείνετε αναμμένα. Εγώ φοβάμαι το σκοτάδι!»
Και ξέσπασε σε δάκρυα…
Τότε ένα τέταρτο κερί είπε με συμπόνια:
«Μη φοβάσαι, καλό μου παιδί, μην κλαις! Όσο θα είμαι εγώ αναμμένο, θα μπορούμε πάντα να ξανανάψουμε τα άλλα τρία κεριά… Εγώ είμαι η ελπίδα!»
Με μάτια λαμπερά και γεμάτα δάκρυα, το παιδάκι πήρε το κερί της ελπίδας και ξανάναψε όλα τα άλλα.
Ας μην σβήσει ποτέ η ελπίδα μες τις καρδιές μας!

http://www.inak.gr/inak

Έκφραση Μοναχικής Εμπειρίας – επιστολές του Γέροντα Ιωσήφ του Ησυχαστή (Επιστολή 4η)


«Όσα πραγματικά θα έπρεπε να ξέρω τα έμαθα στο Νηπιαγωγείο»


  
 
 
http://www.e-fungus.gr/images/stories/robert%20fulhum.jpg
"... Όσα πραγματικά πρέπει να ξέρω για το πώς να ζω, τι να κάνω και πώς να είμαι, τα έμαθα στο Νηπιαγωγείο. Η σοφία δε βρισκόταν στην κορυφή του σχολικού βουνού, αλλά εκεί, στα βουναλάκια από άμμο, στο νηπιαγωγείο.
·        Αυτά είναι τα πράγματα που έμαθα:
·        Να μοιράζεσαι τα πάντα.
·        Να παίζεις τίμια.
·        Να μη χτυπάς τους άλλους.
·        Να βάζεις τα πράγματα πάλι εκεί που τα βρήκες.
·        Να καθαρίζεις τις τσαπατσουλιές σου.
·        Να μην παίρνεις τα πράγματα που δεν είναι δικά σου.
·        Να λες συγγνώμη, όταν πληγώνεις κάποιον.
·        Να πλένεις τα χέρια σου πριν από το φαγητό.
·        Να κοκκινίζεις.
·        Ζεστά κουλουράκια και κρύο γάλα κάνουν καλό.
·        Να ζεις μια ισορροπημένη ζωή, να μαθαίνεις λίγο, να σκέπτεσαι λίγο, να σχεδιάζεις, να ζωγραφίζεις, να τραγουδάς, να χορεύεις, να παίζεις και να εργάζεσαι κάθε μέρα από λίγο.
·        Να παίρνεις έναν υπνάκο το απόγευμα.
·        Όταν βγαίνεις έξω στον κόσμο, να προσέχεις την κίνηση, να ...

10 Δεκεμβρίου - Ὄι Άγιοι Μηνάς, Ερμογένης και Εύγραφος


Ο παγκόσμιος θαυμασμός για την Ελληνική γλώσσα

''ΕΙΘΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΟΙΝΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΑΩΝ''

Στο έργο «Σύντοµη ιστορία της Ελληνικής Γλώσσης» του διάσηµου γλωσσολόγου Α. Meillet, υποστηρίζεται µε σθένος η ανωτερότητα της Ελληνικής έναντι των άλλων γλωσσών.
Ο σπουδαίος Γάλλος συγγραφέας Ζακ Λακαρριέρ είχε δηλώσει:
«Στην Ελληνική υπάρχει ένας ίλιγγος λέξεων, διότι µόνο αυτή εξερεύνησε, κατέγραψε και ανέλυσε τις ενδότατες διαδικασίες της οµιλίας και της γλώσσης, όσο καµία άλλη γλώσσα.»
 
Ο μεγάλος Γάλλος διαφωτιστής Βολτέρος είχε πει «Είθε η Ελληνική γλώσσα να γίνει κοινή όλων των λαών.»
Ο Γάλλος καθηγητής του Πανεπιστημίου της Σορβόνης Κάρολος Φωριέλ είπε: «Η Ελληνική έχει ομοιογένεια σαν την Γερμανική, είναι όμως πιο πλούσια από αυτήν. Έχει την σαφήνεια της Γαλλικής, έχει όμως μεγαλύτερη ακριβολογία. Είναι πιο ευλύγιστη από την Ιταλική και πολύ πιο αρμονική από την Ισπανική. Έχει δηλαδή ότι χρειάζεται για να θεωρηθεί η ωραιότερη γλώσσα της Ευρώπης.»
Η Μαριάννα Μακ Ντόναλντ, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας και... επικεφαλής του TLG δήλωσε «Η γνώση της Ελληνικής είναι απαραίτητο θεμέλιο υψηλής πολιτιστικής καλλιέργειας.»
Theodore F. Brunner (Ιδρυτής του TLG και διευθυντής του µέχρι το 1997)
«Σε όποιον απορεί γιατί ξοδεύτηκαν τόσα εκατοµµύρια δολάρια για την αποθησαύριση των λέξεων της Ελληνικής, απαντούµε: Μα πρόκειται για την γλώσσα των προγόνων µας και η επαφή µε αυτούς θα ßελτιώσει τον πολιτισµό µας.»
Η τυφλή Αμερικανίδα συγγραφέας Έλεν Κέλλερ είχε πει «Αν το βιολί είναι το τελειότερο μουσικό όργανο, τότε η Ελληνική γλώσσα είναι το βιολί του ανθρώπινου στοχασμού.»
Ιωάννης Γκαίτε (Ο μεγαλύτερος ποιητής της Γερμανίας, 1749-1832)
«Άκουσα στον Άγιο Πέτρο της Ρώµης το Ευαγγέλιο σε όλες τις γλώσσες. Η Ελληνική αντήχησε άστρο λαµπερό µέσα στη νύχτα.»
Διάλογος του Γκαίτε µε τους µαθητές του:
-Δάσκαλε τι να διαßάσουµε για να γίνουµε σοφοί όπως εσύ;
-Τους Έλληνες κλασικούς.
-Και όταν τελειώσουµε τους Έλληνες κλασικούς τι να διαßάσουµε;
-Πάλι τους Έλληνες κλασικούς.
Μάρκος Τύλλιος Κικέρων (Ο επιφανέστερος άνδρας της αρχαίας Ρώµης, 106-43 π.Χ.)
«Εάν οι θεοί µιλούν, τότε σίγουρα χρησιµοποιούν τη γλώσσα των Ελλήνων.»
Χάµφρι Κίτο (Άγγλος καθηγητής στο πανεπιστήµιο του Μπρίστολ, 1968)
«Είναι στη φύση της Ελληνικής γλώσσας να...

Ιερά Σύνοδος: Τοποθέτηση κατά του συμφώνου συμβίωσης με εγκύκλιο "Προς το Λαό"

Με ειδικό κείμενο "Προς τον λαόν", όπως έχει κάνει και σε άλλες περιπτώσεις, επέλεξε η Ιερά Σύνοδος να αντιμετωπίσει το θέμα που έχει δημιουργηθεί με το σύμφωνο συμβίωσης και τα ομόφυλα ζευγάρια.
 
Στη σημερινή πρώτη για το Δεκέμβριο συνεδρίασή της η ΔΙΣ ενέκρινε το κείμενο «Προς τον Λαό» σύμφωνα με την απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας, μηνός Οκτωβρίου 2013, με θέμα «Ο Θεσμός της Οικογένειας», το οποίο θα αναγνωσθεί στους Ιερούς Ναούς και θα δοθεί στον Τύπο.
 
Ουσιαστικά δηλαδή θα επαναλαμβάνονται όλα όσα είχε πει και ο Αρχιεπίσκοπος στην εισήγησή του στην Ιεραρχία, στην οποία είχε αναφερθεί εμμέσως πλην σαφώς και στο θέμα της ομοφυλοφιλίας. 
 
Επίσης ο Σύνοδος σήμερα ασχολήθηκε με το ζήτημα των απαχθεισών μοναχών και με ζητήματα κληρικών που απασχόλησαν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο τα μέσα ενημέρωσης. Παράλληλα δεν παρέλειψε να σταθεί και στο θάνατο του αστυνομικού Ηλία Κωστένη. 
 
Η ανακοίνωση:
 
"Συνήλθε σήμερα Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013, στην πρώτη Συνεδρία Της για τον μήνα Δεκέμβριο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.
 
Κατά την σημερινή Συνεδρία :
 
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της Εξουσιοδοτήσεως.
 
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος εξέφρασε την θλίψη της και τα θερμά Της συλλυπητήρια προς την οικογένεια του Αστυνομικού Ηλία Κωστένη, που έχασε την ζωή του κατά την ώρα του καθήκοντος, την Κυριακή τα ξημερώματα στο Βροντερό Φλώρινας.
 
Εν συνεχεία ο Μακαριώτατος Πρόεδρος ενημέρωσε για τις προσωπικές του ενέργειες καθώς και του Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με τις αναιτίως απαχθείσες δώδεκα Μοναχές από την Ιερά Μονή Αγίας Θέκλας του Πατριαρχείου Αντιοχείας, στην πόλη Μααλούλα της Συρίας.
 
Οι Σεβασμιώτατοι Συνοδικοί Σύνεδροι εξέφρασαν την ευχή και την ελπίδα για το αίσιο πέρας της ως μη ώφειλε περιπέτειας των Μοναζουσών καθώς και των δύο Αρχιερέων, των οποίων τα ίχνη αγνοούνται από τον Απρίλιο του 2013.
 
(...)
 
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος περαιτέρω, αποφάσισε να αποστείλει επιστολή σε έντυπο, που το τελευταίο χρονικό διάστημα προβαίνει συστηματικά σε αναφορές σχετικά με υποτιθέμενο σκάνδαλο Αρχιερέως της Ελλαδικής Εκκλησίας, τον οποίο δεν κατονομάζει,
 
και να ζητήσει την άμεση υποβολή στην Αρχιγραμματεία της Ιεράς Συνόδου, όλων των σχετικών στοιχείων, προκειμένου να...

Τι να κάνετε αν δεν σας "πιάνει" ο ύπνος;

Οι ειδικοί στο θέμα του ύπνου διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους: ο ύπνος δεν είναι πολυτέλεια, αλλά ανάγκη. Ποιος τους ακούει όμως...

Η μία μελέτη μετά την άλλη δείχνουν ότι ολοένα περισσότεροι ενήλικες διαθέτουν μόλις πέντε ή έξι ώρες το 24ωρο στον ύπνο τους - χρόνος επιεικώς ανεπαρκής για να αποκομίσουν τα πλήρη οφέλη που παρέχει ο ύπνος στο σώμα, την ψυχική διάθεση και το μυαλό.

Οι αιτίες γι’ αυτό είναι μυριάδες, αλλά μία από τις πιο συνηθισμένες είναι ότι «δεν με πιάνει ύπνος». Κάπως έτσι, σχεδόν ένας στους τέσσερις ενήλικες - και άλλοι τόσοι έφηβοι - κοιμούνται πολύ λιγότερο απ’ όσο χρειάζονται.

Πόσο ύπνο χρειαζόμαστε; Το Εθνικό Ίδρυμα Ύπνου (NSF) των ΗΠΑ λέει πως η απάντηση εξαρτάται από την ηλικία, την κατάσταση της υγείας και τον τρόπο ζωής. Αν δεν νιώθετε κουρασμένοι, προφανώς κοιμάστε επαρκώς, αλλά αν η απάντησή σας στο ερώτημα «πώς είσαι;» είναι μονίμως «κουρασμένος», τότε υπάρχει πρόβλημα.

Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, οι ανάγκες του ύπνου διαμορφώνονται ως εξής: τα ...

Ο ΤΕΛΕΙΟΣ ΟΡΙΣΜΟΣ Ο Αριστοτέλης για το φόβο και το θάρρος

Ο φόβος λοιπόν είναι κάποια λύπη ή ταραχή πού προκαλείται από την αίσθηση κάποιου κακού πού επαπειλείται, ενός κακού πού μπορεί να μάς καταστρέψει ή να μάς λύπηση.
Γιατί οι άνθρωποι δεν φοβούνται όλα τα κακά, όπως π.χ. αν θα γίνουμε άδικοι ή βραδείς στη σκέψη, αλλά όσα μπορούν να μάς φέρουν μεγάλη λύπη ή καταστροφή, και...

Τζίμης Πανούσης:«Προσπαθώ να πιστέψω στο Θεό αλλά δεν τα έχω καταφέρει."

Για το Θεό: 
«Προσπαθώ να πιστέψω στο Θεό αλλά δεν τα έχω καταφέρει.
Έχω πάει στο θάνατο τρεις φορές και έχω γυρίσει.
Παρόλα αυτά μυαλό δεν βάζω.
Όμως...

Τα Γενέθλια Του Χριστού...


ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ Φράσεις ξένων λογίων για την Ελλάδα

Έχει πολύ ενδιαφέρον να δει κανείς την άποψη της Λόγιας διανόησης των ξένων για τον Ελληνισμό. Τελικά φαίνεται ότι την χειρότερη γνώμη την έχουμε εμείς οι ίδιοι για τους εαυτούς μας.
 
“Deorum lingua est lingua Graecorum”
(Η γλώσσα των θεών είναι η Ελληνική γλώσσα)
 
“Totum Graecorum est”
(Όλα είναι Ελληνικά) *['Ολα προέρχονται από τους Έλληνες]
 
“Nihil Graeciae humanum, nihil sanctum”
(Τίποτα δεν είναι πιο ανθρώπινο, πιο ιερό από την Ελλάδα)
 
Marcus Tullius Cicero (106 b.c. – 43 b.c.) [Λατίνος Κλασικός]
 
“‘Though Greece was conquered, she defeated the conqueror
and imported the arts in the uncivilized Latium””
 
(Παρ’ ότι η Ελλάς κατακτήθηκε, αυτή νίκησε τον κατακτητή
και εισήγαγε τις τέχνες στο απολίτιστο Λάτιο)
 
Quintus Horatius Flaccus (65 b.c. – 8 b.c.) [Ρωμαίος λυρικός ποιητής]
 
“What the mind and the heart is for a human being, Greece is for humanity”
 
(Ότι το μυαλό και η καρδιά είναι για...

ΜΥΡΟΒΛΥΖΟΥΣΑ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ. THE MYRRH STREAMING ICON OF ST. NICHOLAS REVEALED ON DECEMBER 6, 1996 OS AT THE CHURCH OF ST. GEORGE THE GREAT MARTYR- USA.


Ενωρίς το πρωί της 6/19 Δεκεμβρίου, 1996, εγώ, ό πατήρ Ηλία Οάρνκε έφθασα στην εκκλησία μου με τον αναγνώστη μου τον Τιμόθεο Τάδρον. Ή Εκκλησία μας ονομάζεται Άγιος Γεώργιος και ευρίσκεται στην Ινδιάνα. Ήτο ή εορτή του Αγίου Νικολάου. Αυτός ό Άγιος έχει μεγάλη σημασία διά την ενορία μας. Ό Τσάρος Νικόλαος βοήθησε την εκκλησία μας να ιδρυθεί. Μάς έδωσε χρηματική βοήθεια και εικόνες διά τον εικονοστάσιό μας. Μία από αυτές τις εικόνες είναι του Αγίου Νικολάου. Μάς έδωσε επίσης ένα χρυσό σταυρό διά τον πρώτο ιερέα μας τον πατέρα Αντώνιο Αμπου-Αλάμ Φάρρα, ό θείος μου.

Μπήκαμε στην Εκκλησία 6:30 π.μ. το πρωί. Χιόνιζε πολύ έξω. Μόλις μπήκαμε στον νάρθηκα μυρίσωμεν μια ευωδία σαν τριαντάφυλλα. Ή μυρωδιά ήτο σαν κάτι πού αντικρίζομεν στην καρδιά τού καλοκαιριού. Δεν μπορούσα να καταλάβω από πού προέρχεται αυτή ή ευωδία. Ανοίξαμε την πόρτα διά το κύριο ναό και...

8 Δεκεμβρίου - Ο Όσιος Πατάπιος


7 Δεκεμβρίου - Ο Άγιος Αμβρόσιος επίσκοπος Μεδιολάνων