Δυσκολίες, πειρασμοὶ καὶ ἀπελπισία



Νὰ ξέρεις, παιδί μου, ὅτι ὁ πονηρὸς ὅταν δὲν μπορεῖ νὰ μᾶς νικήσει ἐσωτερικά, τότε μᾶς κάνει αὐτὲς τὶς ἐξωτερικὲς ἐπιθέσεις μὲ διάφορα συμβάντα, ποὺ ἐπιτρέπει ὁ Θεός, γιὰ νὰ μᾶς φοβίσει.
Δὲν ὑπάρχει ἀπελπισία μέσα στὴν Ἐκκλησία, ὅ,τι καὶ νὰ ἔχεις κάνει, ὅ,τι καὶ νὰ ἔχεις ὑποστεῖ. Δὲν ὑπάρχει ἀπελπισία. Στενοχώρια μπορεῖ νὰ ἔχεις, ἀλλὰ ἀπελπισία ὄχι. Ὁ Θεὸς, μέσα ἀπὸ τὴν ἐξομολόγηση σὲ βοηθᾶ καὶ ξεπερνᾶς αὐτὰ τὰ ὁποῖα μπορεῖ νὰ σὲ ὁδηγήσουνΝὰ ξέρεις, παιδί μου, ὅτι ὁ πονηρὸς ὅταν δὲν μπορεῖ νὰ μᾶς νικήσει ἐσωτερικά, τότε μᾶς κάνει αὐτὲς τὶς ἐξωτερικὲς ἐπιθέσεις μὲ διάφορα συμβάντα, ποὺ ἐπιτρέπει ὁ Θεός, γιὰ νὰ μᾶς φοβίσει.
Δὲν ὑπάρχει ἀπελπισία μέσα στὴν Ἐκκλησία, ὅ,τι καὶ νὰ ἔχεις κάνει, ὅ,τι καὶ νὰ ἔχεις ὑποστεῖ. Δὲν ὑπάρχει ἀπελπισία. Στενοχώρια μπορεῖ νὰ ἔχεις, ἀλλὰ ἀπελπισία ὄχι. Ὁ Θεὸς, μέσα ἀπὸ τὴν ἐξομολόγηση σὲ βοηθᾶ καὶ ξεπερνᾶς αὐτὰ τὰ ὁποῖα μπορεῖ νὰ σὲ ὁδηγήσουν στὰ ἔσχατα ὅρια τῆς ἀπελπισίας.
Ἔχει ὁ Θεός. Ἐκεῖ ποὺ ἀπελίζεσαι, σοῦ στέλνει κάτι ποὺ δὲν τὸ περιμένεις… ἀρκεῖ νὰ Τὸν πιστεύεις καὶ νὰ Τὸν ἀγαπᾶς. στὰ ἔσχατα ὅρια τῆς απελπισία.
Ἔχει ὁ Θεός. Ἐκεῖ ποὺ ἀπελίζεσαι, σοῦ στέλνει κάτι ποὺ δὲν τὸ περιμένεις… ἀρκεῖ νὰ Τὸν πιστεύεις καὶ νὰ Τὸν ἀγαπᾶς.

6 MΑΪΟΥ:ΟΧΙ ΣΕ ΨΗΦΟ ΜΑΖΟΧΙΣΜΟΥ



E-mail Εκτύπωση PDF
Tου Νίκου Χειλαδάκη
Δημοσιογράφου-Συγγραφέα-Τουρκολόγου

''Όχι στην ψήφο του φόβου....''
Όταν περπατάς αμέριμνος στον δρόμο και ξαφνικά πέφτουν επάνω σου, σε ρίχνουν βίαια κάτω, σε βρίζουν με τον χειρότερο τρόπο, σε πλακώνουν στο ξύλο  χωρίς καμία λύπηση και εσύ αντί να αμυνθείς, αντί να διαμαρτυρηθείς, λες και από πάνω ευχαριστώ, τότε αυτό λέγετε μαζοχισμός.

Όταν εμπιστεύεσαι σε κάποιον τα οικονομικά σου, την ασφάλεια της οικογενείας σου, το μέλλον των παιδιών σου, τα ιδανικά σου και τα θρησκευτικά σου πιστεύω και αυτός αντί να τα προστατεύσει τα διαλύει όλα, αφήνει ξένους να μπαίνουν στο σπίτι σου και να τα κάνουν λίμπα,   αφήνει νηστικά χωρίς σχολεία τα παιδιά σου,  δεν δίνει φάρμακα και γιατρούς στους γονείς σου,  καταστρέφει και κλείνει  την δουλειά σου,  σε πετάει έξω στον δρόμο, περιφρονεί ακόμα και βρίζει με τον χειρότερο τρόπο την θρησκεία σου τα ιδανικά σου και εσύ επιμένεις να τον ξανά εμπιστεύεσαι, τότε αν αυτό δεν είναι μαζοχισμός, τι άλλο μπορεί  να είναι ;

4 ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΛΑΥΡΟΙ, ΓΙΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ


E-mail Εκτύπωση PDF
ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
Για τα πρόστιμα των αυθαιρέτων που καλούνται οι χριστιανοί να πληρώσουν κατά 100% και οι μουσουλμάνοι συντοπίτες κατά 20% μετά την σχετική τροπολογία

Ετοιμάζουν κοινή εγκύκλιο διαμαρτυρίας που θα απευθύνεται σε όλα τα κόμματα και θα διερμηνεύει τα συναισθήματα αδικίας και περιφρόνησης των κατοίκων

Παντελεήμων Ξάνθης και Περιθεωρίου, Δαμασκηνός Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου, Δαμασκηνός Μαρωνείας και Κομοτηνής, Άνθιμος Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης.
Μια κίνηση που θα θορυβήσει κι εν όψει εκλογών κόμματα και..

Οι Ευρωπαίοι ψηφίζουν Ακρόπολη... δαγκωτό!



Το Lonely Planet διοργάνωσε πρόσφατα σε έναν διαγωνισμό, προκειμένου να ψηφίσουν οι αναγνώστες του τα 5 καλύτερα ευρωπαϊκά αξιοθέατα, αυτά που κανείς δεν πρέπει να προσπεράσει κατά την επίσκεψή του στη χώρα όπου βρίσκονται.

Όπως αναφέρει το....

Η ζήλεια, όταν έχει κακότητα, μπορεί να κάνει ζημιά.


 
lacbleu.jpg
n
Η ζήλεια, όταν έχη κακότητα, μπορεί να κάνη ζημιά. Αυτή είναι η βασκανία, είναι μια δαιμονική ενέργεια.
- Γέροντα, την βασκανία την παραδέχεται η Εκκλησία;
- Ναι, υπάρχει και ειδική ευχή. Όταν κανείς λέη κάτι με φθόνο, τότε πιάνει το "μάτι".
- Πολλοί, Γέροντα, ζητούν "ματάκια" για τα μωρά, για να μην τα ματιάζουν. Κάνει να φορούν τέτοια;
- Όχι, δεν κάνει. Να λέτε στις μητέρες σταυρό να τα φορούν.
- Γέροντα, αν κανείς επαινέση ένα ωραίο έργο, και αυτοί που το έφτιαξαν δεχθούν τον έπαινο με υπερήφανο λογισμό και γίνη ζημιά, αυτό είναι βασκανία;
- Αυτό δεν είναι βασκανία. Σ' αυτήν την περίπτωση λειτουργούν οι πνευματικοί νόμοι.
Παίρνει την Χάρη Του ο Θεός από τον άνθρωπο, και τότε γίνεται ζημιά.
Βασκανία υπάρχει σε σπάνιες περιπτώσεις.
Ιδίως οι άνθρωποι που έχουν ζήλεια και κακότητα -λίγοι είναι τέτοιοι - αυτοί είναι που ματιάζουν.
Μια γυναίκα λ.χ....

ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟ ΑΝΑΓΩΣΜΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΘΩΜΑ



                                                     Πραξ. Απ. Ε΄ 12-20

Δεν υπάρχει μεγαλύτερο θαύμα από την ύπαρξη και την συνεχή και αδιάκοπη ζωή της Εκκλησίας μας. Αν θέλει κάποιος να είναι καλόπιστος και να βλέπει τα πράγματα στην αντικειμενική τους διάσταση, αυτή την πραγματικότητα του συνεχούς θαύματος, διαπιστώνει από την ημέρα της ενδόξου Αναστάσεως και της Πεντηκοστής.
Το ξεκίνημα αυτό και την διάδοση του λόγου του Θεού μέσα από τόσα και τόσα εμπόδια, μας παρουσιάζει το Αποστολικό μας Ανάγνωσμα το οποίο θα πρέπει με προσοχή να ακούσουμε, και κυρίως να μελετήσουμε. Και οπωσδήποτε πολλά είναι τα σημεία που μπορούμε να σταθούμε και να μελετήσουμε. Εμείς όμως τώρα θα εμβαθύνουμε κυρίως στην Νίκη της Εκκλησίας μας.
Σαλπίζει από τα βάθη των αιώνων η χρυσή σάλπιγγα της Εκκλησίας μας, ο ιερός Χρυσόστομος:

Πώς σώθηκαν τα Ελληνικά στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης



 

Μια ιστορία έρωτα και χρήματος για την ελληνική γλώσσα
 
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/02/2012, 05:45 στο ΒΗΜΑ

 
Ο κλασικός φιλόλογος Ντάγκλας Μακ Ντάουελ, μελετητής των αττικών ρητόρων και του αρχαίου ελληνικού δικαίου, εκδότης και μεταφραστής του Δημοσθένη και του Αριστοφάνη και δάσκαλος επί τριακονταετία εκατοντάδων φοιτητών από την έδρα των Αρχαίων Ελληνικών στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, ήταν άνθρωπος μετρημένος. Σπανίως αιφνιδίαζε το ακροατήριό του όταν διάβαζε τους «Σφήκες» ενσαρκώνοντας ρόλους και αποκαλύπτοντας το υποκριτικό ταλέντο του.
Την έκπληξη επιφύλαξε μετά τον θάνατό του: πεθαίνοντας τον Ιανουάριο του 2010, σε ηλικία 78 ετών, άφησε διαθήκη με την οποία κληροδοτούσε το χαρτοφυλάκιο των μετοχών του στο πανεπιστήμιο με όρο την αναβίωση της έδρας των Αρχαίων Ελληνικών. Φαίνεται πως τον έθλιβε το γεγονός ότι η ιστορική έδρα, η οποία λειτουργούσε από το 1704, καταργήθηκε μετά τη συνταξιοδότησή του το 2001. Η εκτίμηση των μετοχών άφησε άφωνη την ακαδημαϊκή κοινότητα: το πανεπιστήμιο κληρονομούσε 2,4 εκατ. στερλίνες, αποτέλεσμα σοφών επενδύσεων του καθηγητή για τις οποίες κανείς δεν είχε ιδέα.

«Είναι το μεγαλύτερο κληροδότημα στην ιστορία του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης από την ίδρυσή του το 1451»
δήλωσε στο «Βήμα»...

AΠΟ ΜΗΧΑΝΟΒΙΟΣ ΕΓΙΝΕ ΜΟΝΑΧΟΣ


Το ΟΧΙ των Ελλήνων καταστρέφει την γερμανική οικονομία!



Φωτογραφία για Το ΟΧΙ των Ελλήνων καταστρέφει την γερμανική οικονομία!
Οι Έλληνες στέλνουν το δικό τους μήνυμα στηΜέρκελ! Μπορεί η κυβέρνηση να σκύβει το κεφάλι αλλά ο ελληνικός λαός δε παραδίδει τα όπλαΑντιθέτως πληγώνει με όποιο τρόπο μπορεί τον κατακτητή του!

Οδυνηρό, λοιπόν, φαίνεται να είναι τομποϋκοτάζ στα γερμανικά προϊόντα: 5,1 δισεκατομμύρια ευρώ έχασαν σε ένα χρόνο!

Κρατήστε γερά συνέλληνες!

Μείωση της τάξεως του 13%, η οποία αντιστοιχεί σε 5,1 δισ. ευρώ, εμφάνισαν οι γερμανικές εξαγωγές προς την Ελλάδα το 2011, σύμφωνα με τον επικεφαλής Εξωτερικού Εμπορίου του Γερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Φόλκερ Τράιερ.

Η μικρότερη ζήτηση αφορά στα οχήματα και τις μηχανές και βεβαίως απεικονίζει «την επώδυνη διαδικασία προσαρμογής στην Ελλάδα και το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των Ελλήνων κατά της Γερμανίας», δήλωσε ο Φ.Τράιερ στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα,

Αϊντε ωρέ Ευρωπαίοι που σας χρωστάμε κιόλας...


dsc02106.jpg
                

                           
kolokotronis_inside.jpg



                                                  Αϊντε  ωρέ  που  σας  χρωστάμε...




Προσπαθείτε  να  μας  κάμψετε  το ηθικό  τελικά  να  το  ξέρετε,   δεν  θα  σας  περάσει.

Τόσο ο πολύς όσο και ο λίγος ύπνος κάνουν κακό στην καρδιά




Οταν πρόκειται για την υγεία της καρδιάς τους, οι άνθρωποι πρέπει να βρίσκουν τη χρυσή τομή ανάμεσα στον πολύ και στον λίγο ύπνο, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, η οποία διαπίστωσε ότι οι ενήλικες που κοιμούνται λιγότερο από έξι ώρες και αυτοί που κοιμούνται περισσότερο από οκτώ ώρες το βράδυ, κινδυνεύουν περισσότερο να εμφανίσουν καρδιολογικά προβλήματα.

Οι ερευνητές,

Πίνεις ακόμα αναψυκτικά λάιτ;;;




Το αναψυκτικό σας λέει «χωρίς ζάχαρη» στην ετικέτα; ΜΗΝ το σκέφτεσαι
καν!


Στο Παγκόσμιο Περιβαλλοντικό Συνέδριο δόθηκε διάλεξη με θέμα,
«ασπαρτάμη»κυκλοφορεί στην αγορά ως «Nutra Sweet», «Equal» και
«Spoonful».


Στην εναρκτήρια ομιλία από την EPA, ανακοινώθηκε ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες, το 2001, υπήρξε μια επιδημία πολλαπλών σκληρύνσεων και ο
συστηματικού ερυθηματώδους λύκου.
Ήταν δύσκολο να καθοριστεί ακριβώς

ποια τοξίνη προκαλεί αυτή την καλπάζουσα αύξηση. Γιατί η ασπαρτάμη είναι
τόσο επικίνδυνη;....

Χριστός Ανέστη στους δρόμους της Μολδαβίας


Η ΥΠΟΜΟΝΗ




Ή υπομονή δεν είναι μια απόμερη αποθήκη μέσα στην οποία στοιβάζεται καθετί πού δυσκολεύει και παραμένει εκεί μέχρι να ξεχασθεί, αλλά αντιστοιχεί στη μαγική διεργασία της αλκοολικής ζύμωσης, στα υπόγεια κελάρια, πού μεταμορφώνει το μούστο οέ κρασί.

Επομένως ή υπομονή δε σημαίνει τη μη αντίδραση, αλλά την επεξεργασμένη στάση που αποφεύγει την παρορμητική αυθόρμητη αντίδραση. Δεν οδηγεί στη θυματοποίηση από τις άδικες συμπεριφορές των άλλων, αλλά επιζητά να καταστεί ό δημιουργός ενός λειτουργικού τρόπου σχετίζεσθαι.

Ή διαστρεβλωτική αντίληψη περί υπομονής δεν άφορα κάποια επουσιώδη κεφάλαια της φιλοσοφίας ή της θεολογίας, με τα οποία ασχολούνται κάποιοι ειδικοί, αλλά διαβρώνει επικίνδυνα την

2012 Greek America Foundation Short Film Contest: O Tharraleos (The Courageous One)


Όταν συναντήθηκαν ο γέροντας Παίσιος με τον γέροντα Κλεόπα Ιλίε



Ο π Κλεόπας το 1977 είχε πάει στο Άγιο Όρος να προσκυνήσει . Πήγε σε πολλά μοναστήρια και όταν έφθασαν στο γέροντα Παϊσιο ο π Κλεόπας του ζήτησε μια συμβουλή :


« Πατέρα Παϊσιε θα ήθελα να παραμείνω στο Άγιο Όρος ,εσείς τι συμβουλή μου δίνετε;. Ο γέροντας Παϊσιος είχε το διορατικό χάρισμα και του είπε : «Πατέρα Κλεόπα αν μείνεις στο Άγιο ¨Όρος θα είσαι ένα λουλούδι που θα προστεθεί στα άλλα πνευματικά λουλούδια του Αγίου Όρους Αλλά αν θα πας στη Ρουμανία –και αυτό να κάνεις, να πας –θα θεωρείσαι ένας απόστολος ! Αυτή είναι μια μεγάλη αλήθεια .Και τότε ο π Κλεόπας υπάκουσε ,βλέποντας πως αυτός ο λόγος βγήκε από το στόμα του Θεού ,αν και είχε μεγάλη αγάπη για το Άγιο Όρος και την Παναγία…
http://proskynitis.blogspot.com/2010/04/blog-post_3608.html

ΠΕΡΙ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΧΡΙΣΤΟΥ





o Ἡ δύναμη τοῦ Εὐαγγελίου βρίσκεται στὸν  ἀναστημένο Χριστό.




v      Οἱ ἄνθρωποι δὲν ἔχουν ἀνάγκη               ν’ ἀκούσουν ἑρμηνευτικὰ κηρύγματα
τῆς ἀναστάσεως τοῦ Χριστοῦ, ἀλλὰ νὰ δοῦν τὴν ἀνάσταση τοῦ Χριστοῦ
στὴ ζωὴ τῶν πιστῶν. 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ : ΑΣ ΞΥΠΝΑΜΕ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ..



----------
ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ 

    
    
    
  Είναι  πραγματικά πολύ ενδιαφέρον και τονωτικό για το ηθικό  μας, αλλά και για να αναλογιστούμε ίσως οτι είναι  εξαιρετικά σημαντικό, όποια θέση κι αν κατέχουμε, να  αγαπάμε και να  καλλιεργούμε αυτή τη γλώσσα στην  οποία ίσως και να χρωστάμε όλη μας την  ύπαρξη.
Προς το τέλος  είναι που αποκτά ενδιαφέρον...  

 
Hellenic Quest λέγεται ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικής εκμάθησης της Ελληνικής που το CNN άρχισε να διανέμει παγκοσμίως και προορίζεται σε πρώτο στάδιο για τους αγγλόφωνους και ισπανόφωνους.  
Η μέθοδος διδασκαλίας συνίσταται στην προβολή πληροφοριών στην οθόνη του Η/Υ με ταυτόχρονη μετάδοση ήχου και κινούμενης εικόνας.. 

Η Βουλγαρική τηλεόραση ξεφτιλίζει τους Σκοπιανούς για τη γελοιότητα περί Μακεδόνων (Απολαυστικό Βίντεο)



Μέσα από ένα εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ 20 λεπτών (που όμοιό του δυστυχώς δεν έχουμε δει ως τώρα σε ελληνικό δίκτυο), ο βουλγαρικός τηλεοπτικός σταθμός «BTV», παρουσίασε τη μεθοδευμένη προσπάθεια της κυβέρνησης Γκρουέφσκι στα Σκόπια, να αλλάξει την ταυτότητα των κατοίκων της χώρας.. στο πλαίσιο ενός σχεδίου «αποσλαβοποίησης» με την οικειοποίηση ιστορικών προσωπικοτήτων τόσο της αρχαίας Ελλάδας, όσο της μεσαιωνικής και νεώτερης Βουλγαρίας. Στο ρεπορτάζ μιλούν οι...,
κορυφαίοι υποστηρικτές και εκφραστές της «αρχαιομακεδονοποίησης» της χώρας, όπως ο αρχιτέκτονας τους φαραωνικού σχεδίου «Σκόπια 2014» που έχει μετατρέψει την πρωτεύουσα σε Disneyland, καθώς και ο ακαδημαϊκός Μπλάζε Ριστόφσκι «πατέρας» της αμφιλεγόμενης «μακεδονικής εγκυκλοπαίδειας» που το 2009 είχε προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις με αποτέλεσμα να αποσυρθεί. Στους επικριτές του «αρχαιομακεδονισμού» ο πρώην πρωθυπουργός Λιούπτσο Γκεοργκιέφσκι και ο αρχιτέκτονας Μιροσλάβ Γκρίτσεφ, σχεδιαστής της σημερινής σημαίας των Σκοπίων...
http://ksipnistere.blogspot.com/2012/04/blog-post_3719.html

Έλληνας μοναχός σηκώνει ψηλά την Ελληνική σημαία στα βάθη της ερήμου! [φωτο]



Έλληνας μοναχός σηκώνει ψηλά την Ελληνική σημαία στα βάθη της ερήμου! [φωτο]
Τις άγιες μέρες του Πάσχα και κυρίως τη Μεγάλη εβδομάδα η πόλη των Ιεροσολύμων γεμίζει επισκέπτες από όλα τα μέρη του κόσμου. Επισκέπτες όλων των ηλικιών και κυρίως νέοι αφιερώνουν πάντα λίγες μέρες από τη ζωή τους για να νιώσουν την αύρα που σκεπάζει την Αγία Πόλη ,τα προσκυνήματα αλλά ...
και τα μοναστήρια που είναι μέσα στις ερήμους τα οποία έχουν ιδιαίτερη σημασία για την ψυχή κάθε ανθρώπου ιδιαίτερα  τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα.
Σε αυτά τα μοναστήρια μάλιστα πολλοί είναι αυτοί που έχουν βρει αποκούμπι αφού οι μοναχοί που τα υπηρετούν κουβαλούν τη δική τους ανθρώπινη ιστορία και γίνονται παράδειγμα προς μίμηση για όλους όσους τους επισκέπτονται.
ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΠΕΡΔΙΚΑΣ
Στην έρημο της Ιουδαίας πάνω στα σύνορα του Ισραήλ με την Ιορδανία και δίπλα στην Ιεριχώβρίσκεται το μοναστήρι της Πέρδικας , μέσα στο οποίο είναι χτισμένος ο ναός του Αγίου Χρυσόστομου. Το μοναστήρι ονομάστηκε έτσι γιατί όταν περνούσε  η Παναγία με τον Ιησού στην αγκαλιά της από την έρημο έμοιαζε σαν την πέρδικα...

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΕΡΛΕΣ ΚΑΙ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΣΤΟΝ ΕΠΙΤΑΦΙΟ ΤΗΣ ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗΣ



   
Με έναν μοναδικό τρόπο και πολύ μεράκι οι γυναίκες της Ουρανούπολης στόλισαν και φέτος τον Επιτάφιο του χωριού με χιλιάδες πέρλες και λουλούδια!

Η προετοιμασία ξεκίνησε πριν από ένα μήνα και οι γυναίκες χρειάστηκαν πάνω από 70.000 πέρλες και 30.000 λουλούδια για να στολίσουν τον Επιτάφιο που ένα πραγματικό κόσμημα.

Ο στολισμός του Επιταφίου στην Ουρανούπολη κατ΄αυτόν τον τρόπο ξεκίνησε πριν από 10 χρόνια και προσελκύει χιλιάδες κόσμου τις ημέρες του Πάσχα στην προ του Άθω περιοχή.


Κάθε χρόνο οι γυναίκες του χωριού διαλέγουν το βυζαντινό σχέδιο,...