Η προφητεία του Άγιου Κοσμά του Αιτωλού που προκαλεί δέος: “Το χρέος της Ελλάδος θα…”



Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός είχε γράψει για το Μνημόνιο και τις δανειακές συμβάσεις τις οποίες χαρακτηρίζει αντισυνταγματικά!
 Ἰδού οἱ συγκεκριμένες προφητεῖες του γιά τό Ἑλληνικό «Χρέος»:
α. «Θά σᾶς ρίξουν παρά πολύ• θά σᾶς ζητήσουν νά τόν πάρουν πίσω, ἀλλά ΔΕΝ θά μπορέσουν»! (σ.σ. παράς εἶναι τό χρῆμα)
β. «Θά σᾶς ἐπιβάλουν μεγάλο καί δυσβάστακτο φόρο, ἀλλά ΔΕΝ θά προφθάσουν»!
Καί ἀναφέρει ἐπίσης σχετικά:
γ. «Θά βάλουν φόρο στίς κότες καί...

Έρευνα: Η Ελλάδα πεθαίνει - Ο πληθυσμός μειώνεται και την θέση του παίρνουν οι λαθρομετανάστες (vid)


Η Ελλάδα "εξαφανίζεται" και σε μερικά χρόνια θα κινδυνέψει η βιολογική συνέχεια των Ελλήνων καθώς όχι μόνο δεν αναπαράγονται πλέον και γερνάνε οι ήδη διαβιούντες, αλλά αντικαθίστανται από ελληνοποιημένους αλλοδαπούς με τάχιστους ρυθμούς.
 
Το δε εθνοκτόνο και προδοτικό μνημόνιο έδωσε το οριτικό τέλος σε κάποιες τάσης αύξησης των γεννήσεων αφού πια δεν τολά κανείς να κάνει ένα παιδί, ή αν κάνει απλά σταματά στο ένα και μόνο.
 
Οι Έλληνες δεν νιώθουν ότι έχουν τις δυνατότητες να προσφέρουν σε ένα παιδί όσα χρειάζεται, ενώ τους επέβαλαν και ένα lifestyle που ουσιαστικά τους υπαγορεύει να μην κάνει παιδιά και ...

Η πολύχρονη υπομονή, έφερε άμετρη τη Χάρη του Θεού

Ένας από τους αγίους πατέρες είπε: Ήταν ένας γέροντας αναχωρητής, τίμιος, και πήγα μια φορά σ’ αυτόν, όταν ήμουν καταπονημένος...
6f3e327fcb31fe1a49aef7ce28d34424_M

 

Ένας από τους αγίους πατέρες είπε: Ήταν ένας γέροντας αναχωρητής, τίμιος, και πήγα μια φορά σ’ αυτόν, όταν ήμουν καταπονημένος από τους πειρασμούς.
Αυτός ήταν άρρωστος και κατάκοιτος και αφού τον χαιρέτησα, κάθισα κοντά του και του είπα:
– Κάνε μια ευχή για μένα, πάτερ, διότι πολύ θλίβομαι από τους πειρασμούς των δαιμόνων.
Και ο γέροντας άνοιξε τα μάτια του και μου είπε:
– Παιδί μου, εσύ είσαι νέος και...

Ποντιακή Γενοκτονία (βίντεο από την εκπομπή "Αληθινά Σενάρια" της ΕΤ3)



Έναν σχεδόν αιώνα μετά την έναρξη της χρονικής περιόδου κατά την οποία συντελέστηκε η Ποντιακή Γενοκτονία, αλλά και ενενήντα χρόνια από τη συνθήκη της Λωζάνης, χιλιάδες Έλληνες ταξιδεύουν στον Εύξεινο Πόντο για να γνωρίσουν τον τόπο των προγόνων τους.

Σε ένα από αυτά τα ταξίδια, απόγονοι προσφύγων από τους νομούς Πέλλας και Πιερίας επισκέπτονται το χωριό Άργος, στην περιοχή της Νεοκαισαρείας. Ο Νίκος Ασλανίδης καταγράφει με το φακό της εκπομπής τη συγκίνηση και τα έντονα συναισθήματα που βιώνουν οι άνθρωποι αυτοί, όταν αντικρίζουν τα σπίτια των παππούδων τους. Η πλέον συγκλονιστική όμως στιγμή είναι όταν εντοπίζουν τα κοιμητήρια των προγόνων τους και προσπαθούν να συγκεντρώσουν τα σκορπισμένα τους οστά για τα μεταφέρουν στην Ελλάδα, ώστε γίνει ο ενταφιασμός τους. 





Από τον Ελληνισμό της Ανατολής, μόνο οι Έλληνες του Πόντου οργανώθηκαν δυναμικά και ανέπτυξαν αντάρτικη δράση ενάντια στους Τούρκους. Ονομαστοί καπετάνιοι και παλικάρια αντιστάθηκαν ηρωϊκά στις...

19 Μαΐου: Ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου


Η Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου καθιερώθηκε το 1994 με απόφαση της Βουλής και τιμάται κάθε χρόνο στις 19 Μαΐου.Την ημερομηνία αυτή του 1919 και κατά τη διάρκεια της Μικρασιατικής Εκστρατείας, ο Κεμάλ Ατατούρκ αποβιβάστηκε στη Σαμψούντα και άρχισε τη δεύτερη και σκληρότερη φάση της Γενοκτονίας των Ποντιακού Ελληνισμού, στο πλαίσιο του Απελευθερωτικού Αγώνα των Τούρκων.  200.000 - 350.000 είναι οι Ελληνoπόντιοι, που εξολοθρεύτηκαν από τους Νεότουρκους κατά την περίοδο 1916-1923.
Ένα εκλεκτό τμήμα του Ελληνισμού ζούσε στα...

"Ο Αγιος Κοσμάς ο Αιτωλός αν ζούσε σήμερα" απο το Γυμνάσιο Δουραχάνης.


Ο Ασκητής και ο Ληστής (Διδακτική Ιστορία)


Ήταν ένας γέροντας ασκητής και αναχωρητής, ο οποίος ασκήτευσε σ’ ένα έρημο τόπο 70 χρόνια, με νηστεία, παρθενία και αγρυπνία...
421866_266017836800102_100001756631917_618627_1070722817_n2


Ήταν ένας γέροντας ασκητής και αναχωρητής, ο οποίος ασκήτευσε σ’ ένα έρημο τόπο 70 χρόνια, με νηστεία, παρθενία και αγρυπνία. Στα τόσα δε χρόνια που δούλευε στο Θεό, δεν αξιώθηκε να δει καμία οπτασία και αποκάλυψη εκ Θεού. Και σκέφθηκε, λέγοντας τούτο:
«Μήπως για καμίαν αφορμή που δεν ξέρω εγώ, δεν αρέσει του Θεού η άσκησή μου, και η εργασία μου είναι απαράδεκτη; Μήπως γιά τούτο δεν μπορώ να έχω αποκάλυψη και να δω κανένα μυστήριο:».
Αυτά λογιζόμενος ο γέροντας, άρχισε να δέεται και να παρακαλεί το Θεό περισσότερο, προσευχόμενος και λέγοντας: «Κύριε, εάν σου αρέσει η άσκησή μου και δέχεσαι τα έργα μου, δέομαί σου ο αμαρτωλός και ανάξιος, να χαρίσεις και σε μένα κάποιο από τα χαρίσματά σου, για να πληροφορηθώ με μία φανέρωση ενός μυστηρίου ότι άκουσες τη δέησή μου, για να περνώ θαρρετά και πληροφορημένα την ασκητική μου ζωή».
Ενώ τα έλεγε αυτά ο άγιος γέροντας και παρακαλούσε, άκουσε τη φωνή του Θεού να του λέει: «Αν με αγαπάς και θέλεις να δεις τη δόξα μου, πήγαινε μέσα στη...

Εκκληση Ολλανδής δημοσιογράφου: Σεβαστείτε τους Ελληνες και σταματήστε το bullying


Η Ingeborg Beugel είναι δημοσιογράφος από την Ολλανδία και τα τελευταία 15 χρόνια εργάζεται ως ανεξάρτητη ανταποκρίτρια στην Ελλάδα, αλλά...
6sbwqdfx5ta9x9qc276h

Δημοσίευση 

Η Ingeborg Beugel είναι δημοσιογράφος από την Ολλανδία και τα τελευταία 15 χρόνια εργάζεται ως ανεξάρτητη ανταποκρίτρια στην Ελλάδα, αλλά και άλλες βαλκανικές χώρες.
Η ίδια σε ένα ρηξικέλευθο άρθρο της τονίζει ότι «εδώ και πέντε χρόνια, οι Ελληνες έχουν δημοσίως εξευτελιστεί, έχουν δεχθεί απίστευτες προσβολές, έχουν ταπεινωθεί και έχουν γίνει ο περίγελος της υπόλοιπης Ευρώπης. Τώρα ήρθε η ώρα να τους δείξουμε κάποιο σεβασμό».
Εδώ και 5 χρόνια οι Ελληνες εξευτελίζονται, χλευάζονται και ταπεινώνονται από τους Ευρωπαίους
Η Beugel υποστηρίζει στην ουσία πως η Ελλάδα, οι Έλληνες, οι Ολλανδοι με Ελληνες συγγενείς, αλλά και Ολλανδοί που τολμούν να μιλήσουν με...

Η δύναμη του Ψαλτηρίου - Αληθινό Συγκλονιστικό περιστατικό



Ο Κυρ-Παντελής ταξίδευε με το  τρένο προς Θεσσαλονίκη και  διάβαζε το Ψαλτήριο. Ένα παράξενο  γεγονός όμως σημάδεψε το ταξίδι  του. Καθώς διάβαζε, μία κοπέλα  που καθόταν τρία-τέσσερα  καθίσματα πιο μπροστά άρχισε να  διαμαρτύρεται και να φωνάζει. Στην  αρχή δεν έδωσε σημασία και  πίστεψε πώς κάποια παρεξήγηση έγινε με το διπλανό της. Όταν όμως  ο κυρ-Παντελής είδε πώς ο  ελεγκτής-εισπράκτορας  ερχόταν προς το μέρος του απόρησε.
– Αγαπητέ κύριε, μπορείτε να...