ΑΙΣΧΟΣ!!! Τα Carrefour Μαρινόπουλος πουλάνε σαγιονάρες με την ελληνική σημαία πάνω τους, για να ποδοπατείται!

Όπως γράφει ο αναγνώστης που μας έστειλε τις σοκαριστικές φωτογραφίες:
Αυτή είναι η αξία των συμβόλων για κάποιους..‏
Δείτε τις σαγιονάρες που πουλάνε στο super market carrefour Μαρινόπουλος (κατάστημα Θεομήτορος Αλίμου)…Δυστυχώς ο εχθρός είναι εντός των τειχών……
Είναι απαράδεκτο, προκλητικό και ...

Παραμυθιά: 71 χρόνια απο την ναζιστική θηριωδία - Συγκλονιστική μαρτυρία!


13:02
Image
«Ήταν 7 το πρωί, 29 Σεπτέμβρη του 1943. Απανωτές ριπές, κροτάλισμα πολυβόλων, ακούστηκαν σε όλη την Παραμυθιά. Θρήνος στην κάθε γειτονιά». Με συγκίνηση, ο κ. Αντώνης Δρίμτζιας, θυμάται όσα βίωσε σαν παιδί, πριν από 71 χρόνια, όταν οι Γερμανοί κατακτητές, εκτέλεσαν 49 προσωπικότητες της Παραμυθιάς, ανάμεσα τους και τον πατέρα του.

Η συνάντηση με τον κ. Δρίμτζια, έγινε στην μαρτυρική πόλη της Παραμυθιάς, με αφορμή τις τριήμερες επετειακές εκδηλώσεις που κορυφώθηκαν σήμερα με επιμνημόσυνη δέηση και καταθέσεις στεφάνων στον τόπο της θυσίας.

Ο κ. Δρίμτζιας, ανοίγει τα μάτια της «παιδικής του ψυχής» και...

Ταπείνωση (Αγ. Νεκταρίου)


Αγ. Νεκταρίου-Ταπείνωση
Αγ. Νεκταρίου-Ταπείνωση
Να αγωνίζεστε προ πάντων στο να ταπεινώνετε τον εγωισμό σας. Αυτή είναι η αρχή της αυταπαρνήσεως και της επικρατήσεως σε εσάς του Θείου θελήματος. Εύχομαι όλες (απευθύνεται σε μοναχές) να κερδίσετε σ΄ αυτόν τον αγώνα κατά του εγωισμού ο οποίος είναι δυνατός, επειδή μοιάζει με την πολυκέφαλη Ύδρα την οποίας, αν κόψεις το ένα κεφάλι , φυτρώνει άλλο με άλλη μορφή και άλλο χαρακτήρα. Γι’αυτό ενώ κατορθώνουμε και αφήνουμε τον κόσμο και τα πράγματα του κόσμου και αρνιόμαστε κάθε σωματική απόλαυση και το ταλαιπωρούμε, για να μη κάνουμε το θέλημα του εγωισμού, βλέπουμε ξαφνικά και να παρουσιάζεται ως ψυχική νόσος, και συνήθως ως απείθεια, παρακοή , ως σύνεση , ως γνώση, ως φρόνηση , ως αυταρέσκεια, ως μεμψιμοιρία και τι πρώτο να αριθμήσω; Κάτω από όλες αυτές τις μορφές κρύβεται η ασχήμια του εγωισμού. Εξετάστε λίγο κάθε μια από αυτές και θα ανακαλύψετε την άσχημη μορφή του∙ σπανιότερα παρουσιάζεται ως απαίτηση , ως αξίωση , ως δικαίωμα, ως επιθυμία και σπανιότατα ως φιλοδοξία και τα λοιπά. Όλα αυτά είναι ποικίλες μορφές του εγωισμού. .. Γι’ αυτό δεν επαναπαυόμαστε στις δεήσεις και τις προσευχές μας, εάν πρωτύτερα δεν φροντίσουμε με πολύ επιμέλεια να καταστήσουμε τους εαυτούς μας άξιους ιερομύστες ,και τις θυσίες μας ευπρόσδεκτες στο Θεό. Γι’ αυτό πλανώνται πλάνη δεινή μάλιστα αυτοί που νομίζουν , ότι κάθε λατρεία και κάθε θυσία είναι ευάρεστες στο Θεό. Λατρεία ευάρεστη στο Θεό και θυσία ευπρόσδεκτη , είναι πνεύμα και καρδιά που έχει συντριβεί, και όχι πνεύμα υπερηφάνειας και εγωισμού και καρδιά αγύριστη και με πάθη.
 http://www.optiko.net/%CF%84%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CE%B3-%CE%BD%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85/

Επείγει μόνιμος μηχανισμός παραγωγής στρατηγικής




                                                 Του Στέλιου Παπαθεμελή*

Από το επισημότερο διεθνές βήμα, αυτό του ΟΗΕ, επιβεβαιώθηκε προχθές (αγόρευση Έλληνα ΥΠΕΞ) η απαλλοτρίωση υπέρ του σκοπιανού προτεκτοράτου του ονόματος Μακεδονία. Και πάλιν και πολλάκις η ίδια επωδός : «Προτείνουμε σύνθετη με γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes». Καλά κρασιά!
Κατά την παροιμιώδη πλέον ρήση πρώην πρωθυπουργού «βελτιώνουμε τα λάθη μας» (sic!).
Για σοφούς και ασόφους : «έστιν ουν Ελλάς η Μακεδονία» (Στράβων). Η ελληνική εξωτερική πολιτική κατολίσθησε από το « η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική» των Κωνσταντίνου Καραμανλή και Ανδρέα Παπανδρέου στην ταπεινωτική πρόταση συνθηκολόγησης που την λένε «σύνθετη». Και η διεθνής Κοινότητα από την απόφαση της Λισαβόνας (26-27/6/1992) «αναγνώριση υπό μια ονομασία που δεν θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία» στην υπερφίαλη απαίτηση της Μέρκελ (  συνέχεια μπροστά μας αυτή η κυρία …)να νομιμοποιήσουμε την αντιποίηση του ονόματος μας από τους σλάβους γείτονες.
Λόγω ερημοδικίας μας, έχει ολοκληρωτικά αφελληνισθεί ο όρος Μακεδονία στην αίσθηση της διεθνούς κοινότητας.
Η πολιτική μας τάξη δεν ...

Η “ψυχούλα” της Βίκυς Μοσχολιού.





Σεβ. Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιεροθέου.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhoeLao4HAr0BqTxgu_liwGrP8dJ1D7qOMFXDCuGy7PEFWq9-tEJdg3578sZA4XHvQDM8EbBUPOCVy2-oM6hVLk0mmYzDjWc6wn8NdFZqw3LRILQPzQZFKAJF3vRMdxUndyRjZ9f9zkqww0/s400/mosxoliou540.jpg
Πριν λίγο καιρό έφυγε από τον κόσμο αυτό η πολύ γνωστή στο κοινό λαϊκή τραγουδίστρια Βίκυ Μοσχολιού. Και όπως ήταν φυσικό πολλά Μέσα Μαζικής Ενημερώσεως, έντυπα και ηλεκτρονικά, αφιέρωσαν σελίδες και εκπομπές για να παρουσιάσουν το έργο και την προσωπικότητα της πολυτάλαντης αυτής τραγουδίστριας.
Το βράδυ της ημέρας που εψάλη η εξόδιος ακολουθία της στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, η κρατική Τηλεόραση μετέδωσε μια παλαιότερη συνέντευξή της, στην οποία η ίδια απεκάλυπτε προσωπικά στοιχεία της ζωής της, από την μικρή της ηλικία μέχρι την εποχή εκείνη που έδωσε την συνέντευξη.
Το μεγαλύτερο μέρος της συνεντεύξεως το παρακολούθησα με μεγάλη προσοχή, διότι είχαν γραφή και ειπωθή πολλά για το πρόσωπό της. Μου έκανε εντύπωση η ειλικρίνειά της και η απλότητα με την οποία διηγείτο πτυχές της ζωής της. Ιδιαιτέρως, όπως ήταν φυσικό, πρόσεξα αυτό που είπε, ότι πριν από κάθε σοβαρή εργασία της έκανε κομποσχοίνι και παρακαλούσε τον Χριστό και την Παναγία να την βοηθήση. Βέβαια κατά καιρούς άκουγα ότι είχε σχέση με την εκκλησιαστική ζωή.

Ενθυμούμαι ότι κατά ...

Παραπονιέσαι ότι δεν σου συμπεριφέρονται καλά…


 ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΣΤΑΥΡΟΒΟΥΝΙΩΤΗΣ
ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΣΤΑΥΡΟΒΟΥΝΙΩΤΗΣ
    Παραπονιέσαι ότι δεν σου συμπεριφέρονται καλά αυτοί με τους οποίους συναναστρέφεσαι. Άκου τη συμβουλή μου: Εάν κάποιος δεν σου συμπεριφέρεται καλά, εσύ να του συμπεριφέρεσαι με καλωσύνη. Όλη η υπόθεση θέλει ταπείνωση. Ας πούμε ένα παράδειγμα: Σου λέγει κάποιος πως η δουλειά σου δεν είναι καλή. Να του πης: “Ευχαριστώ, που με συμβουλεύεις. Βοήθησε με να γίνω καλύτερος. Λέγε μου τα λάθη μου, για να τα διορθώσω”. Να δέχεσαι απ’ όλους συμβουλές, από ταπείνωση όμως και όχι από δειλία. Έτσι θα διατηρής στην ψυχή σου την ουράνια χαρά και την ειρήνη.
            Σου είπε ο αδελφός σου ότι είσαι ύπουλος! Πάρε το για αστείο, και...

Πράγματα για την ελληνική Γλώσσα που δε γνωρίζετε


Η Αγγλική γλώσσα έχει 490.000 λέξεις από τις οποίες 41.615 λέξεις είναι από την Ελληνική γλώσσα (Bιβλίο Γκίνες)…
 
Η Ελληνική με την μαθηματική δομή της είναι η γλώσσα της πληροφορικής και της νέας γενιάς των εξελιγμένων υπολογιστών, διότι μόνο σ’ αυτήν δεν υπάρχουν όρια. (Μπιλ Γκέιτς, Microsoft).
 
Η Ελληνική και η Κινέζικη. είναι οι μόνες γλώσσες με συνεχή ζώσα παρουσία από τους ίδιους λαούς και…..στον ίδιο χώρο εδώ και 4.000 έτη. Όλες οι γλώσσες θεωρούνται κρυφοελληνικές, με πλούσια δάνεια από τη μητέρα των γλωσσών, την Ελληνική.(Francisco Adrados, γλωσσολόγος). Η Ελληνική γλώσσα έχει λέξεις για έννοιες οι οποίες παραμένουν χωρίς απόδοση στις υπόλοιπες γλώσσες, όπως άμιλλα, θαλπωρή και φιλότιμο .Μόνον η Ελληνική γλώσσα ξεχωρίζει τη ζωή από το βίο, την αγάπη από τον έρωτα. Μόνον αυτή διαχωρίζει, διατηρώντας το ίδιο ριζικό θέμα, το ατύχημα από το δυστύχημα, το συμφέρον από το ενδιαφέρον. Το εκπληκτικό είναι ότι η ίδια η Ελληνική γλώσσα μας διδάσκει συνεχώς πώς να γράφουμε σωστά. Μέσω της ετυμολογίας, μπορούμε να καταλάβουμε ποιος είναι ο σωστός τρόπος γραφής ακόμα και λέξεων που ποτέ δεν έχουμε δει ή γράψει.
 
Το «πιρούνι» για παράδειγμα, για κάποιον που...

Χωρίς το Θεό όλα είναι απελπισία

Χωρίς το Θεό όλα είναι απελπισία
Χωρίς το Θεό όλα είναι απελπισία
Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς
Η σφραγίδα της απελπισίας είναι η αυτοκτονία. Αναρωτιέστε, γιατί υπάρχει τόση απελπισία και...

Τέσσερα πράγματα που δεν ξέρετε για τα αβγά


Τα αβγά είναι ένας νόστιμος τρόπος να πάρετε άφθονη βιταμίνη-Β, θρεπτικα συστατικά και πρωτεΐνη…
Και παρά το γεγονός ότι υπάρχουν διάφορες απόψεις σχετικά με το πόσο καλό κάνουν στην υγεία της καρδιάς, η πλειοψηφία των ειδικών συμφωνεί πως μια διατροφή που περιέχει αβγά είναι υγιής.
Μια έρευνα, μάλιστα, έδειξε ότι ένα πρωινό γεύμα που περιέχει αβγά βοήθησε τους συμμετέχοντες να μειώσουν περισσότερο τις λιγούρες για ζαχαρούχες και λιπαρές τροφές μέσα στην ημέρα, σε σύγκριση με ένα πρωινό από δημητριακά.
Δείτε 4 πράγματα που δεν γνωρίζετε για τα αβγά:
Ο κρόκος του αβγού βοηθάει στην...

Η ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ. Ή εξάσκηση της σε όλες τις περιστάσεις της ζωής


Η ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ  Ή εξάσκηση της σε όλες τις περιστάσεις της ζωής
Η ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ
Ή εξάσκηση της σε όλες τις περιστάσεις της ζωής
Είναι γνωστοί οι περίφημοι λόγοι του ιερού Αυγουστίνου προς τον Διόσκουρον: «Για να φτάσει κανείς στην α­γιότητα, η οδός είναι: πρώτον ταπείνωση, δεύτερον τα­πείνωση και τρίτον ταπείνωση».
Ή ταπείνωση είναι το κλειδί του Ουρανού. Ο ουρανός δεν είναι για τους υπερήφανους. Οι ταπεινόφρονες, μόνοι αυτοί, θα απολαύσουν τις άρρητες απολαύσεις του Ουρα­νού.
Θα αναπτυχθούν τα έξης κεφάλαια.
1) Σε τι συνίσταται η ταπείνωση.
2) Είναι κατορθωτή η αρετή της ταπεινώσεως;
3) Τα πλεονεκτήματα της ταπεινώσεως.
4) Περιστάσεις της ζωής οπού μπορεί κανείς να άσκη­ση εύκολα την ταπείνωση.
5) Τα σκαλοπάτια της ταπεινώσεως πού πρέπει σιγά σιγά να ανεβαίνουμε.
Σε τι συνίσταται η ταπείνωση
Η ταπείνωση, είπε κάποιος άγιος, είναι η αρετή που παρουσιάζει τον άνθρωπο αξιοκαταφρόνητο, όταν αυτός γνωρίζει καλά τον εαυτό του. Κατοικεί στα αισθήματα της καρδιάς, ουσιαστικά. Συνίσταται όλη, στο να έχει κα­νείς ταπεινή γνώμη για τον εαυτό του, το οποίο στηρίζε­ται στο ότι γνώρισε καλά τον εαυτό του (Ματθ. ε΄ 3 Μακάριοι οἱ πτωχοὶ τῷ πνεύματι, ὅτι αὐτῶν ἐστιν ἡ βασιλεία τῶν οὐρανῶν.).
Αυτό είναι το πρώτο σκαλοπάτι της ταπεινώσεως.
Μάθε να εξετάζεις κάθε μέρα περισσότερο τον εαυτό σου και θα αισθανθείς τελεία περιφρόνηση προς τον εαυτό σου και αγάπη και ευγνωμοσύνη προς τον Θεόν (Ρωμ. γ’ 23-24 πάντες γὰρ ἥμαρτον καὶ ὑστεροῦνται τῆς δόξης τοῦ Θεοῦ,24 δικαιούμενοι δωρεὰν τῇ αὐτοῦ χάριτι διὰ τῆς ἀπολυτρώσεως τῆς ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ).
Η γνώση της μεγάλης αθλιότητας σου θα σου προξενήσει τέτοια φρίκη, που...

Αμύγδαλο: το υπερόπλο της διατροφής


Αμύγδαλο: το υπερόπλο της διατροφής
Το αμύγδαλο δεν είναι ένας απλός ξηρός καρπός. Το αμύγδαλο, είναι ένα superfood, που για να είμαστε ακριβείς, δεν είναι ανήκει καν στην οικογένεια των ξηρών καρπών, καθώς ουσιαστικά είναι ο σπόρος της αμυγδαλιάς, που κρύβεται μέσα στον καρπό της.

Το αμύγδαλο βγαίνει σε δυο εκδοχές, τη γλυκιά και την πικρή έκδοση, από τις οποίες η πρώτη είναι η βρώσιμη και η δεύτερη χρησιμοποιείται κυρίως για την παραγωγή του αμυγδαλέλαιου. Το αμύγδαλο ακόμα επεξεργάζεται και...

Θυμηθείτε ότι η προσευχή δεν είναι λόγια και μετάνοιες, αλλά προσήλωση του νου και της καρδιάς στο Θεό (Άγιος Θεοφάνης ο Έγκλειστος)


Όσιος Θεοφάνης ο Έγκλειστος
Η συγκέντρωση του νου την ώρα της προσευχής.
Τι να κάνουμε, όταν ο νους μας τρέχει εδώ κι εκεί και δεν μπορούμε να τον συμμαζέψουμε στην προσευχή;
Όταν είμαστε μόνοι στο σπίτι, μπορούμε ν’ αναβάλουμε την έναρξη της προσευχής ή, αν έχουμε ήδη αρχίσει, να τη διακόψουμε για λίγο. Αν και ύστερα απ’ αυτό το μικρό διάλειμμα ο νους μας δεν συνεργάζεται με την προαίρεση μας, τότε δεν έχουμε παρά να του επιβάλουμε με τη βία, θέλει δεν θέλει, να συγκεντρωθεί στην προσευχή, σ’ όποιο βαθμό βέβαια είναι δυνατόν. Μέσα στην εκκλησία, πάλι, μερικές φορές δεν ακούμε ή δεν καταλαβαίνουμε όσα ψάλλονται, διαβάζονται ή εκφωνούνται. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις, σταθείτε νοερά ενώπιον του Κυρίου και αφοσιωθείτε στην ευχή του Ιησού. Πρέπει να ξέρετε, πάντως, ότι...

Απίστευτο: Πώς μπορείτε να δείτε τους κωδικούς πρόσβασης (passwords) πίσω από τις τελίτσες;


Καμιά φορά μπορεί να συμβεί να ξεχάσετε τον κωδικό πρόσβασης ή τους κωδικούς (passwords) που χρησιμοποιείτε. Βέβαια γνωρίζετε ότι υπάρχουν αποθηκευμένοι στο πρόγραμμα περιήγησης σας.

Το αποτέλεσμα φυσικά, σας είναι γνωστό. Πριν κάνετε login στη σελίδα που σας ενδιαφέρει ο κωδικός σας δεν διακρίνεται γιατί υπάρχει κάτω από τις τελίτσες που εμφανίζονται.

Στον Firefox : όλοι οι κωδικοί πρόσβασης υπάρχουν στην...

«Χάθηκε» μια... πόλη 17.660 κατοίκων το 2013 - Η Ελλάδα σβήνει...



Μία ολόκληρη πόλη, όπως το Καρπενήσι ή το Λουτράκι, «εξαφανίστηκε» μέσα σε έναν χρόνο από το δημογραφικό χάρτη της χώρας! Πέρυσι, ο πληθυσμός της Ελλάδας παρουσίασε αρνητική εξέλιξη και μειώθηκε κατά 17.660 άτομα.

Την τριετία 2011 ? 2013 ο πληθυσμός μειώθηκε κατά 38.628 άτομα. Οι γεννήσεις παρουσίασαν για ακόμη μία φορά μείωση κατά 6,21% σε σχέση με το προηγούμενο χρόνο και ανήλθαν σε 94.134, από τις οποίες 48.430 αφορούσαν αγόρια και 45.704 κορίτσια.

Οι θάνατοι παρουσίασαν μείωση κατά 4,15%, ενώ αυξήθηκε η βρεφική θνησιμότητα από 2,91 ανά 1.000 γεννήσεις το 2012 σε 3,69 το 2013.

Τα στατιστικά στοιχεία που ...

Η συνήθεια του να αμαρτάνεις φέρνει θάνατο



agios_nektarios
Απέναντι στην αμαρτία οφείλουμε να είμαστε ανένδοτοι, γιατί και μία φορά να υποκλέψει τη συγκατάθεσή μας, καθίσταται αληθινός κύριός μας. Πρόσφορο παράδειγμα που υποδεικνύει τον ύπουλο και τυραννικό χαρακτήρα της αμαρτίας είναι ο τρόπος της Σεμιράμιδος , με τον οποίο υφάρπαξε τη βασιλεία και έγινε αυτοκράτειρα. Η Σεμιράμις κατόρθωσε με παντός είδους θωπείες να πείσει τον σύζυγό της Νίνο, βασιλιά της Ασσυρίας να παραιτηθεί για μία ημέρα από το αξίωμά του και...