-ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙΣ ; - ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΥ !


Θαύμα με Θεία Μετάληψη....σε παλαιοημερολογίτισσα





Όταν έλεγα μια φορά τους λογισμούς μου στον Γέροντα και χτυπάει το τηλέφωνο, μου λέει..
- Να το σηκώσω αγόρι μου;
- Έ, σηκώστε το Γέροντα λέω, μπορεί να είναι καμιά ανάγκη, να πεθαίνει κανένας άνθρωπος, πάλι δεν θα σας ξανά βρώ;Το σηκώνει, ακούω μια γυναίκα, έκλαιγε, φώναζε, χτυπιότανε, τσίριζε.
 Και έλεγε ο Γέροντας..- Είδες κορίτσι μου που σου τα έλε
γα εγώ, είδες που σου έλεγα να το κάνεις αυτό το πράγμα; Ναι κορίτσι μου δίκιο έχεις, ναι έτσι είναι.Έκλεισε το τηλέφωνο..

- Αν είναι (λέω) Γέροντα κάτι εξομολογητικό μην μου το πείτε, αν είναι...

ΤΑ ΣΠΗΛΑΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ




Τον Ιούλιο του 2011 μια διεθνής ομάδα σπηλαιολόγων εξερεύνησε 26 σπήλαια του Αγίου Όρους.

 Πρόσφατα δημοσιοποίσαν μικρή περίληψη των εργασιών, στο video που ακολουθεί.





http://www.debergathos.blogspot.gr/

ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΓ΄ ΜΑΤΘΑΙΟΥ



Α' Κορινθίους ΙΣΤ', 13 – 24

           
            Έχει λεχθεί και είναι βεβαίως αλήθεια ότι η καρδιά του αποστόλου Παύλου, ήταν ένα ηφαίστειο αγάπης. Αγάπης για το Θεό, αλλά και για τους ανθρώπους. Αγάπης που η λάβα της θέρμαινε τα πάντα, μα περισσότερο κάλυπτε τους εν Χριστώ συνεργάτες του.
            Αυτό βλέπουμε και στο κλείσιμο του ΙΣΤ' κεφαλαίου της Α' προς Κορινθίους Επιστολής. Και αυτές ακριβώς οι τελικές προτροπές και οι χαιρετισμοί, συγκινούν τον πιστό που μελετά τα θεόπνευστα αυτά κείμενα.
            Ας προσεγγίσουμε για λίγο την αποστολική αυτή αγάπη που αποτυπώνεται τόσο εναργώς μέσα στο ιερό κείμενο.
            Κατ' αρχήν βλέπουμε ότι ο ίδιος ο Παύλος σημειώνει στους αποδέκτες της Επιστολής του ότι τους συνεργάτες του, όφειλαν οι πιστοί να τους εκτιμούν και να...

Υποχρεωτικό από χθες το τσιπ RFID σε μαθητές του Τέξας


Οργισμένη η αντίδραση μαθητών και γονέων 

Μαθητές και γονείς σε δύο σχολεία του San Antonio στο Texas των Η.Π.Α βρίσκονται σε αναβρασμό σχετικά με πρόγραμμα το οποίο καθιστά υποχρεωτικό για τα παιδιά να φορούν ετικέτες εντοπισμού με ενσωματωμένη τεχνολογία τσιπ RFID.
Τα τσιπάκια εντοπισμού RFID θα χρησιμοποιούνται για την επιβεβαίωση της τοποθεσίας στην οποία βρίσκονται οι μαθητές μέσα στους σχολικούς χώρους αλλά και εκτός αυτών. 

Το νέο πρόγραμμα ξεκίνησε να ισχύει από χθες και αφορά μαθητές στο Λύκειο John Jay και το Γυμνάσιο Anson Jones. Οι μαθητές των δύο σχολείων θα ...

Ωδη εις Αριστείδην


Aφιερώνεται: Σ' όσους διαθέτουν ευσέβεια, φιλοπατρία, εντιμότητα και ακεραιότητα χαρακτήρος.
Σ' όσους πιστεύουν ότι μπορούν μέσα από Ελληνοκεντρική πολιτική ν' αγωνιστούν για τη χώρα μας.
Σ' όσους ανεβαίνουν στην εξουσία (με λαϊκή θέληση), και ξερριζώνουν την ροπή για κατάχρηση.
Τέλος δε, σ' όσους θα εισέλθουν πτωχοί στη Βουλή των Ελλήνων και θα εξέλθουν πτωχότεροι!;...







Προμαχών αρετής αραγέστατος,
  ευσεβείν εις πατρώα, “Ολύμπιος”.
Κλεινόν άστυ Παλλάδος εκράτυνεν,
Αριστείδης τουπίκλην ο Δίκαιος.

Στρατηγός μέγας όντως και άτρεπτος.
Μιλτιάδου ανέδειξεν  τρόπαιον,
συνετίζει δ΄ εταίρους εφαμίλλους,
 “περί Πάτρης αμύνεσθαι”  πρότερον.

Διαχειρίσας δε πλούτον αμύθητον
σταθμιστής γαρ λαφύρων των πόλεων,
νημερτείς δείξας χείρας τω πλήθει,
συνιστά Πολιτείας τα ήθη.

Καιροσκόπων τα έργα εστόρεσεν,
ως δικαίου τιμήν εκραταίωσεν.
Νυν αρνείτ' εμπαιγμόν εις το όμαιμον,
εγχαράξας  τούνομα εις όστρακον.

Δόξα Έθνους ου στέφει αχρείους,
ουδέ στέργει το Θείον αισχροίς.
 Αρετής χρεία, θάρσει ω Έλλην.
Νυν Δικαίου απαστράπτ΄ αρετή.


                                          (π. Ιωήλ -  Κόνιτσα).

Ο ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ


Σε κοίταξα όταν ξύπνησες το πρωί. Περίμενα να μου πεις δύο-τρεις λέξεις, ευχαριστώντας με για όσα σου συνέβαιναν, ζητώντας την γνώμη μου για ότι πρόκειται να κάνεις σήμερα. Παρατήρησα ότι ήσουν πολύ απασχολημένος προσπαθώντας να βρεις τα κατάλληλα ρούχα για να πας στη δουλειά σου. Ήλπιζα να βρεις κάποιες στιγμές να μου πεις μια καλημέρα!

Αλλά ήσουν πολύ απασχολημένος. Για να δεις ότι είμαι κοντά σου, έφτιαξα για σένα τον πολύχρωμο ουρανό και το κελάηδημα των πουλιών. Κρίμα όμως που δεν παρατήρησες ούτε τότε την Παρουσία μου. Σε ατένιζα όταν έφευγες βιαστικός προς τη δουλειά σου και πάλι περίμενα. Υποθέτω ότι εξαιτίας της απασχόλησης σου, δεν είχες χρόνο ούτε τότε να μου πεις δύο λόγια. Όταν γυρνούσες από τη δουλειά είδα τη κούραση και το στρες σου και σου έστειλα ένα ψιλόβροχο για να σε απαλλάξει από την πίεση της ημέρας. Νόμιζα ότι κάνοντας σου αυτή τη χάρη θα με θυμηθείς.
Ως αντάλλαγμα όμως στενοχωρημένος, με έβρισες . Επιθυμούσα τόσο πολύ να μου μιλήσεις. Οπωσδήποτε η ημέρα ήταν ακόμα μεγάλη. Άνοιξες μετά την τηλεόραση, και όταν παρακολουθούσες την αγαπημένη σου εκπομπή, εγώ περίμενα. Έπειτα δείπνησες με τους δικούς σου και για άλλη μια φορά δεν με θυμήθηκες. Βλέποντας σε τόσο κουρασμένο κατάλαβα τη σιωπή σου και έσβησα τη λαμπρότητα του ουρανού για να μπορείς να ξεκουραστείς, αλλά δεν σε άφησα σε σκοτάδι πίσσα. Άφησα ξάγρυπνα για σένα πλήθος από αστέρια. Ήταν τόσο όμορφα, κρίμα που δεν παρατήρησες...αλλά δεν πειράζει! Μήπως πράγματι συνειδητοποίησες ότι Εγώ είμαι εδώ για σένα. Έχω περισσότερη υπομονή από ότι εσύ μπορείς ποτέ να φανταστείς. Θέλω να σου το δείξω αυτό, για να το δείξεις και εσύ με τη σειρά σου στους γύρω σου. Σ' αγαπώ τόσο πολύ ώστε θα σε ανέχομαι.

Τώρα από στιγμή σε στιγμή θα ξυπνήσεις πάλι. Δεν Μου μένει παρά να σ' αγαπώ και να ελπίζω ότι τουλάχιστον σήμερα θα Μου χαρίσεις λίγο χρόνο από το χρόνο σου.
http://proskynitis.blogspot.gr/2010/06/blog-post_27.html

φεκ 867. Τουρκικά στα σχολεία;;; πείτε μου οτι δεν είναι τυπογραφικό λάθος...



30 Αυγ 2012

Χωρίς Σχόλια

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 867
10 Ιουλίου 2006
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
Αριθμ. 61539/Γ2
Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών για τη διδασκαλία της Τουρκικής Γλώσσας στην Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξη του Γυμνασίου .
Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
΄Εχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις του εδαφ. γ. της παραγράφου 11 του άρθρου 5 του ν. 1566/1985 (ΦΕΚ 167 Α΄/23.9.1985, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με τις διατάξεις 1 και 2 του άρθρου 7 του ν. 2525/1997 «Ενιαίο Λύκειο, πρόσβαση τωναποφοίτων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ188 Α΄/23.9.1997).
2. Του άρθρου 90 του «Κώδικα Νομοθεσίας για τηνΚυβέρνηση και τα Κυβερνητικά Όργανα» που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του π.δ. 63/2005 (ΦΕΚ Α΄ 98), και το γεγονός ότι από την απόφαση αυτή δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού.
3. Την υπ' αριθμ. 37876/ΣΤ5 (ΦΕΚ 608 τ.Β΄/26.4.2004)απόφαση με θέμα «Καθορισμός αρμοδιοτήτων Υφυπουργών του Υ.ΠΕ.Π.Θ.».
4. Την εισήγηση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, όπωςαυτή διατυπώθηκε στην υπ' αριθμ. 7/2006 πράξη του Τμήματος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αποφασίζουμε:
Καθορίζουμε το Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών γιατη διδασκαλία Τουρκικής Γλώσσας στην Α΄, Β΄ και Γ΄τάξη του Γυμνασίου ως εξής:
ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΡΧΑΡΙΩΝ
1. Ειδικοί Σκοποί
Με τη διδασκαλία της τουρκικής γλώσσας στο Γυμνάσιοεπιδιώκεται οι μαθητές να αναπτύξουν την επικοινωνιακή ικανότητα προκειμένου...

Επίσημο! Η Αλβανία κατέχει ελληνικά εδάφη!


78
 Ένα σπάνιο ιστορικό ντοκουμέντο: Το 1931 ο Βασιλιάς της Αλβανίας Ζώγου παραδέχεται ότι στο βασίλειο του έχει και ελληνικά εδάφη.

 Συνέντευξη του Βασιλιά της Αλβανία Αχμέτ Ζώγου στην ημερήσια αθηναϊκή εφημερίδα "Ελληνική" της 15 Μαρτίου 1931, με τίτλο "Με τον Βασιλέα Ζώγου. Δια την πολιτικήν της Αλβανίας και τας σχέσεις με την Ελλάδα", και υπότιτλο "Μία σπουδαιοτάτη συνέντευξις", φιλοξένησε σήμερα η ημερήσια αλβανική εφημερίδα «Shekulli» (αιώνας) στην οποία ο Αλβανός βασιλιάς αναφέρει:

«Πρέπει να γνωρίζετε οι Έλληνες, ότι εγώ εμφορούμαι από τα πλέον φιλικότερα αισθήματα δια την Ελλάδα. Μη λησμονήτε δε, ότι ποτέ δεν ξεχνώ ότι το βασίλειον της Αλβανίας είναι η εγγονή, ας πούμε έτσι, της Ελλάδος. Μας συνδέουν τόσοι δεσμοί ιστορικοί. Αλλά... Αλλά, βεβαίως, είναι αναγκαία προϋπόθεσις δια την διατήρησιν της φιλίας αυτής, ο αμοιβαίος σεβασμός ως προς την εδαφική ακεραιότητα των δύο χωρών μας, της Αλβανίας και της Ελλάδος.

» Ομολογώ, ότι πράγματι εις το βασίλειον των Αλβανών υπάρχουν και μέρη ελληνικά. Όπως η Κορυτσά, η Χειμάρρα, η Δρόβιανη, το Αργυρόκαστρον εν μέρει και μερικά άλλα ακόμη..

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΙΣ ΑΛΥΤΡΩΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ



Πριν από ακριβώς 90 χρόνια, οι Τούρκοι πυρπόλησαν τη Σμύρνη Ήταν σαν σήμερα, 30 Αυγούστου του 1922, όταν ξεκίνησε δια χειρός ....

To τέλος του καλοκαιριού φέρνει και πόνους στην μέση.



Η καλοκαιρινή χαλάρωση από την καθημερινή ρουτίνα, το κουβάλημα αποσκευών, πολλές φορές με αρκετό βάρος, δουλειές του....

Greeklish : Δολοφονία της ελληνικής γλώσσας

Δολοφονία. Μόνο κατ' αυτό τον τρόπο μπορεί να χαρακτηριστεί η παγιωμένη πλέον γραφή ελληνικών λέξεων με λατινικούς χαρακτήρες, "χάριν ευκολίας"... Όλο και περισσότεροι - νέοι κυρίως σε ηλικία - καταφεύγουν, κυρίως μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, στον βανδαλισμό της ελληνικής γλώσσας μέσω του τεχνητού αυτού "ιδιώματος". Το φαινόμενο έχει λάβει την τελευταία τριετία διαστάσεις που μας κάνουν να ανησυχούμε, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι υπάρχει μια νέα γενιά που "συγχρονίζεται" μεταξύ γραφής στο σχολείο και στον υπολογιστή, με τον χρόνο ενασχόλησης να είναι κυριολεκτικά μοιρασμένος. Είναι οι νέοι που διαμορφώνουν από το δημοτικό και το γυμνάσιο τον γραπτό τρόπο έκφρασής τους, με τον κίνδυνο να είναι πλέον ορατός, καθώς στην εποχή μας βομβαρδίζονται από τη νέα αυτή ιδιότυπη "μόδα" της χρήσης λατινικών χαρακτήρων. 
Το πού χρησιμοποιούνται τα greeklish είναι λίγο πολύ γνωστό. Ξεκίνησαν ως "ψηφιακή" μορφή γλώσσας, και μέχρι στιγμής, διαδεδομένη είναι η χρήση τους στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, σε emails, instant messengers, κινητά τηλέφωνα. Όμως τα έχουμε δει και αλλού. Σε άρθρα ιστοσελίδων, ακόμα και σε κάποιες εκθέσεις πλέον στα σχολεία... Αυτό είναι και το πλέον ανησυχητικό. Το να υποκαθιστά μια ανύπαρκτη γραπτή γλώσσα μια τόσο ζωντανή, που είναι η ελληνική. Το χειρότερο είναι η νοοτροπία των χρηστών της. Νομίζουν ότι κατ' αυτό τον τρόπο "οχυρώνονται", στην ανεπάρκειά τους να γράψουν σωστά και ορθογραφημένα. Εκφέρουν δικαιολογίες του στυλ "θέλω να γράφω γρήγορα", "internet είναι", "έτσι συνήθισα" κλπ. Στην πραγματικότητα, υποσυνείδητα, αρκετοί προσπαθούν πλέον να...

Φταίνε ή φταις;


Υπάρχουν άνθρωποι
Που διαρκώς παιδεύουν τον εαυτό τους.
Επιλέγουν να δηλητηριάζουν την ψυχή τους
Εμμένοντας στη λογική:
  Ότι οι άλλοι γύρω τους είναι σκάρτοιΟι άλλοι τους πρόδωσαν
Τους απογοήτευσαν
Τους έκαναν να νοιώσουν μόνοι
Τους άφησαν πληγές.
Και είναι τόσο κρίμα να αναλώνουμε την ψυχή μας
Σε τέτοιου είδους σκέψεις.
Ας στραφούμε καλύτερα στο μέσα μας
Κι ας αρχίσουμε να ανιχνεύουμε τα δικά μας λάθη
Τις δικές μας ευθύνες
Τις δικές μας αστοχίες.
Είναι λάθος να πιστεύουμε πως καθήκον μας είναι να αλλάξουμε τον κόσμο.
Καθήκον μας είναι να αλλάξουμε τον δικό μας κακότροπο, εσώτερο κόσμο.
Αυτό είναι το αποφασιστικό, καταλυτικό βήμα για να αλλάξει ο κόσμος ολόκληρος.
Όταν κατανοήσουμε αυτή τη λεπτή διαφορά
Θα μάθουμε να βελτιώνουμε τον εαυτό μας
Και σιγά σιγά θα αρχίσουμε να βλέπουμε και τις σχέσεις με τους γύρω μας να βελτιώνονται.
Ας μην βάζουμε την ψυχούλα μας σε λαβυρίνθους αποδόσεως ευθυνών
Ας μην αφήνουμε πικρίες να μαραίνουν τα άνθη της καρδιάς μας.
Η ευθύνη κρύβεται μέσα μου!
Και όταν ρίξω τις παρωπίδες του εγωισμού μου
Μπορεί με έκπληξη να διαπιστώσω οτι άνθρωποι
Που πριν κατηγορούσα πως με πρόδωσαν
Αξίζουν την συγνώμη μου.
Πηγή: apostagmatakardias

Εορτή της Αποτομής της Τιμίας κεφαλής του Προδρόμου



Η 29η Αυγούστου είναι αφιερωμένη στον Τίμιο Πρόδρομο και Βαπτιστή του Κυρίου μας, τον μέγιστο των Προφητών, και ειδικώτερα στο γεγονός της Αποτομής της ....

Το Σφράγισμα είναι εδώ και τώρα; (Vid)

 Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πως θα εμφυτεύσουν το chip RFID σε όλους τους Αμερικανούς πολίτες μέσα στο 2013. Προσπάθησαν να αποκρύψουν τον πραγματικό σκοπό της κάρτας πολίτη – chip RFID λέγοντας πως την δημιούργησαν για να αυτοματοποιηθεί το σύστημα ασφάλισης και υγείας των ΗΠΑ. Αυτό ήταν όμως μόνο η πρόφαση. Οι ΗΠΑ τρέχουν να προλάβουν το 2013 στήνοντας εδώ και τώρα ένα σύστημα μπλοκαρίσματος πιστωτικών και αναλήψεως καρτών των Αμερικανών πολιτών.
Οι ίδιοι οι Αμερικανοί πολίτες δεν το έχουν ακόμη αντιληφθεί, αλλά από το 2013 όποιος Αμερικανός πολίτης δεν φέρει το chip RFID στο σώμα του εμφυτευμένο, δεν θα μπορεί να κάνει καμμία ανάληψη χρημάτων και καμία συναλλαγή με το κράτος ή με άλλον ιδιώτη. Όπως το λένε και οι προφητικές γραφές.. Το σύστημα μπλοκαρίσματος αναλήψεων και ακύρωσης καρτών έχει ήδη ενεργοποιηθεί. Πως το ξέρω αυτό ?

Αυτές τις ημέρες εκατομμύρια Ευρωπαίοι (και όχι μόνο) λαμβάνουν γράμματα από τις εθνικές τους και τοπικές τράπεζες που ...

Το χειρουργείο των Αγγέλων, ένα θαυμαστό γεγονός!!





Παραμονή εκλογών, βρίσκομαι στο Αεροδρόμιο- η ώρα τρεις μετά τα μεσάνυχτα. Στις τρεις και μισή πάω για επιβίβαση. Κόσμος πολύς. Στο ταξί μπήκε ένα παλικάρι.
-Καλημέρα! Πειραιά, παρακαλώ.
-Λεβέντη μου, στον ουρανό σε γύρευα, στη γη βρέθηκες!
-Γιατί το λέτε αυτό;
-Καλύτερη διαδρομή δεν θα μπορούσε να μου τύχει! Στον Πειραιά μένω και εγώ!
-Α, ωραία! Σε πάω στο σπίτι σου, ε;
-Ακριβώς. Είμαι άυπνη δεκαπέντε ώρες νομίζω πως έχω κι εγώ δικαίωμα ξεκούρασης και ύπνου.

-Δεκαπέντε ώρες οδηγείτε;
-Όχι, δεκαπέντε ώρες είμαι μέσα στο ταξί.
-Πώς αντέχεις τόσες ώρες; Και δεν...

ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΣ-ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ


Η ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΙΣ ΕΝΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΥ (διάβασέ το μέχρι τέλους)






Ό Ιατρός Στόϊαν Αδάσεβιτς είναι μοναδικός γυναικολόγος εις την Σερβίαν, ο οποίος δημοσίως ώμολόγησεν ότι η έκτρωσις είναι φόνος, διά τόν οποίον ευθύνονται τόσον ό ιατρός, όσον καί η μητέρα. Μόλις εκυκλοφόρησε (σερβιστί) τό βιβλίον του «Ή αγιότης της ζωής», τό οποίον είναι μία συλλογή των άρθρων του περί της ενδομητρίου παιδοκτονίας.
Ή συνέντευξίς του δημοσιευθείσα είς την «Όρθοδοξίαν» (περιοδικόν της Σερβικής Εκκλησίας), συγκλονίζει τόσον με την ειλικρίνειάν της, όσον καί με τό περιεχόμενόν της. Τό πλέον άρμόζον όνομα αυτής της συνεντεύξεως θα ητο: μία δημοσία εξομολόγησις καί ή μετάνοια! Παραθέτομεν εν μέρος αυτής της πολυτίμου μαρτυρίας:
Έρώτησις: Ποία ήτο ή στιγμή, πού καταλάβατε ότι εκτελών την έκτρωσιν, φονεύετε το ανθρώπινον όν;
Άπάντησις: Είμαι ιατρός, γνωρίζω τάς πράξεις μου, είμαι ένοχος δι' όλας τας φρικαλεότητας που έκανα εργαζόμενος ως γυναικολόγος καί είμαι υποχρεωμένος νά μαρτυρήσω, νά αφυπνίσω, νά προειδοποιήσω ότι ή ...

Δείτε τη γή μας σε video 9 λεπτών


Αν ανοίξετε την καρδιά μου, θα βρείτε μέσα το Χριστό....!!!!!!!!!





Κάποιο αγοράκι μπήκε επειγόντως στις Πρώτες Βοήθειες ενός νοσοκομείου. Ύστερα από επείγουσες εξετάσεις, ο γιατρός αποφάνθηκε τα εξής: «Θα ανοίξω την καρδιά σου…»
Το αγοράκι τον διέκοψε απότομα: «Μέσα στην καρδιά μου θα βρείτε το Χριστό»

Ο χειρουργός τον κοίταξε περίεργα και καθώς δεν πίστευε, σούφρωσε τα φρύδια του και του είπε:

«Θα ανοίξω την καρδούλα σου για να διαπιστώσω τις βλάβες που σου προκάλεσε η αρρώστια σου…»
«Ναι, αλλά όταν ανοίξετε την καρδιά μου, θα βρείτε το Χριστό.»
Ο γιατρός έριξε ένα βλέμμα περίεργο προς τους γονείς του που...

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.



      
      
                                        
Ενδιαφέρον...! 
 

 
 
 Description:
cid:1.1418362773@web29813.mail.ird.yahoo.com Τα μυρμήγκια έχουν ένα πρόβλημα: σιχαίνονται τα αγγούρια.
Αφήστε τη φλούδα τους κοντά στα μέρη που συχνάζουν! Εγγυημένη επιτυχία!!!!

 

 Description:
cid:2.1418362773@web29813.mail.ird.yahoo.com
Για να έχετε καθαρό και αγνό πάγο : βράστε το νερό πριν το καταψύξετε...


 Description:
cid:3.1418362773@web29813.mail.ird.yahoo.com  
 Για να λάμψει ο καθρέφτης σας: ...

Να είμαστε αισιόδοξοι ότι και αν συμβαίνει. Άγιος Νικόλαος Αχρίδος




Ομιλία για την αισιοδοξία

Υπάρχει ένας ανάπηρος άνθρωπος γεμάτος αισιοδοξία, τον οποίο έχω δει με τα ίδια μου τα μάτια. Είναι ένας στρατιώτης που πληγώθηκε στον πόλεμο. Μια εχθρική σφαίρα διαπέρασε το σώμα του, τον πλήγωσε δίπλα στη μέση του. Με κάλεσε να τον επι¬σκεφθώ. Μπήκαμε μέσα στο μισοσκότεινο δωμάτιο. Σε μία μεγάλη καρέκλα, με πλάτη δίπλα στο παράθυρο, καθόταν ο γνωστός μου. Με κοίταξε και μου είπε:

«Κάθομαι εδώ από το πρωί μέχρι το βράδυ και παρατηρώ τη ζωή από το παράθυρο. Από το πρωί μέχρι το βράδυ και καμιά φορά από το ένα πρωί ως το άλλο πρωί.
 Ξέρετε πως εάν ένας άνθρωπος βρεθεί μέσα σ' ένα άδειο πηγάδι και από κει παρατηρήσει μέρα μεσημέρι τον ουρανό, θα δει τα αστέρια του ουρανού; Και εγώ παρατηρώ μέσα από το μισοσκόταδό μου τους ανθρώπους και...

ΝΕΑ ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΑΡΧΗ

altΉταν ένα γλυκό Αυγουστιάτικο βραδινό. Ο εσπερινός τελείωνε όταν μια παρέα προσκυνητές, έφτανε στο Ναό μας..

—Πάτερ, την ευχή σας. Είναι ευλογημένο να διανυκτερεύσουμε εδώ απόψε και το πρωί να εκκλησιαστούμε και να κοινωνήσουμε;

Ήταν μια νεαρή γυναίκα που ρωτούσε και που με κάποιον άλλον νεαρό, βοηθούσαν ένα παλληκάρι να στέκεται όρθιο και να βαδίζει.
—Βεβαίως. Κανένα πρόβλημα. Έχουμε χώρο για όλους σας.
—Ευχαριστούμε πολύ, να είστε καλά. Μήπως εδώ μένει ο Δεσπότης;
—Όχι, όμως αύριο το πρωί θα μας επισκεφθεί. —Αλήθεια; Ω Θεέ μου! Ανέλπιστη χαρά μας δίνετε, πάτερ μου.
—Μα τι συμβαίνει; Δεν καταλαβαίνω.
—Πάτερ μου, ο Ταξιάρχης έκανε ένα μεγάλο...

Σύριοι ισλαμιστές αντάρτες πολιορκούν χριστιανικό χωριό




Περισσότεροι από 12 χιλιάδες Χριστιανοί στο χωριό Ράμπλα της επαρχίας Χομς, επί δέκα συνεχόμενες ημέρες παραμένουν υπό πολιορκία από τους αντάρτες, αναφέρει το λιβανικό κανάλι «Αλ Μαγιαντίν», επικαλούμενο πηγή από την συριακή Εκκλησία.