Τότε άκουσα μια φωνή από μέσα μου: «Μην υπερηφανεύεσαι, να ξέρεις πόσους άσκητάς κοσμικούς θα δεις στον Παράδεισο, θα τα χάσεις, όταν θα πας εκεί»

Αποτέλεσμα εικόνας για γεροντας ζωσιμας
(†) ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΖΩΣΙΜΑΣ
~ Αφού εκοιμήθη ό Γέροντας, την άλλη ήμερα ό π. Ζωσιμάς έφυγε από τον ανιψιό του και εγκαταστάθηκε σ’ ένα σπίτι στο Χαλάνδρι.
Για το νέο ξεκίνημα της ζωής του μας έλεγε:
-Από την στιγμή πού έφυγε ό Γέροντας μου φάνηκε σαν να έχασα το φως μου. Μετά όμως από λίγο ένιωσα μέσα μου ότι ό π. Σίμωνας είναι Άγιος και όταν τον επικαλούμαι με βοηθάει σ’ όλα.
Ή δοκιμασία του Γέροντα τελείωσε ωραία. Σήκωσε καλά τον Σταυρό του αγογγύστως μέχρι το τέλος. Ή δικιά μου δοκιμασία άρχιζε από τώρα. Δεν την φοβόμουν όμως. Έμαθα από τον Γέροντα πολλά πράγματα και όχι μόνο αυτό αλλά αισθάνομαι, όπου πηγαίνω, να είναι δίπλα μου. Προσπαθούσα να θυμάμαι κάθε φορά τα λόγια του και αγωνιζόμουν να τα τηρώ και να κάνω υπακοή.
Ό Γέροντας μου είχε πει πριν κοιμηθεί:
-Μην κοιμάσαι ξαπλωτός αλλά καθιστός στην πολυθρόνα και να είσαι έτοιμος ντυμένος και με τα παπούτσια, διότι ό Μοναχός δεν πρέπει να κοιμάται πολύ και να άγαπάει τον ύπνο. Όπως λένε οι πατέρες της Εκκλησίας μας, αυτός πού κοιμάται πολύ δεν του δίνει θησαυρό ό Κύριος, διότι του τον κλέβουν οι κλέφτες. Από τις δώδεκα ή ώρα πρέπει να ξυπνάς και να κάνεις τα καθήκοντα σου, γιατί, όταν έλθει ό Νυμφίος, πρέπει να είσαι έτοιμος για να μπεις μαζί του στον Παράδεισο. Θα είναι πολύ δύσκολο, όταν κοιμάσαι πολύ, μπορεί να μην ακούσεις και την φωνή Του.
Ό Γέροντας πάντα μου προέλεγε και μετά από λίγο πραγματοποιείτο αυτό πού μου έλεγε και μου το έλεγε πολλές φορές για να προσέχω.
Ένα βράδυ ήταν δώδεκα ή ώρα, όπως καθόμουν στην πολυθρόνα ντυμένος, έτοιμος με την στολή μου και τα παπούτσια, σκεφτόμουν τα λόγια του Γέροντα και ήμουν σε αγωνία να μην με πιάσει ό ύπνος, να ξυπνήσω στις δώδεκα για να κάνω τον κανόνα μου, τα μοναχικά μου καθήκοντα. Σκεφτόμουν μην και έλθει ό Νυμφίος και δεν ακούσω την Φωνή Του.
Όπως σκεφτόμουν όλα αυτά, με πήρε ό ύπνος και είδα ένα όνειρο, ότι βρέθηκα στην έρημο των ασκητών και...

«Να είσαστε κοντά στον Χριστό και μετά σε όλα τα άλλα, εδώ είναι η αλήθεια» – Το μήνυμα Έλληνα Παγκόσμιου πρωταθλητή (ΒΙΝΤΕΟ)

«Να είσαστε κοντά στον Χριστό και μετά σε όλα τα άλλα, εδώ είναι η αλήθεια» είπε στον τελευταίο του αγώνα ο Πυγμάχος Σταμάτης Μπιτάκος.
Αυτό το μήνυμα έστειλε τη στιγμή που ολοκλήρωσε μετά από 25 χρόνια τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής muay thai κρατώντας το κομποσχοίνι του και ...

ΠΟΛΩΝΙΑ: 15χρονος μόνος του με έναν σταυρό μπλοκάρει πορεία των LGBT



PłOCK, Πολωνία - Ένας 15χρονος Πολωνός τόλμησε να εμποδίσει μια πορεία «υπερηφάνειας» LGBT μόνος του υψώνοντας ένα Σταυρό και πλέον αποθεώνεται από τα social media ως «ήρωας».

Ο Jakub Baryła, ο οποίος περιγράφει τον εαυτό του ως "καθολικό, παραδοσιακό, συντηρητικό και πατριώτη" στο Twitter, έχει γίνει σημείο αναφοράς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς στάθηκε μόνος του απέναντι από μια πορεία 1.000 και πλέον ομοφυλοφίλων στην πόλη Πλόκ το Σάββατο. 

Ο Baryła, που είναι και σύμβουλος στο Συμβούλιο Νεολαίας του Płock, δήλωσε ότι αποφάσισε να εμποδίσει την πορεία με τον σταυρό αφού εμπνεύστηκε από «μια παρόμοια χειρονομία του π. Ignacy Skorupko κατά τη μάχη της Βαρσοβίας με τους Μπολσεβίκους το 1920». 

 Ο πατέρας Skorupko ήταν Πολωνός στρατιωτικός εφημέριος που σκοτώθηκε στις 14 Αυγούστου 1920, στη μάχη του Ossów κατά την πολωνική αντεπίθεση. Στάθηκε στην πρώτη γραμμή της μάχης μαζί με τους στρατιώτες οδηγώντας τους σε επίθεση, κρατώντας ένα σταυρό για να ενθαρρύνει τους Πολωνούς στρατιώτες. 

Ο Baryła λέει ότι αρχικά εγκατέλειψε αυτή την ιδέα "εξαιτίας των κοινωνικών συνεπειών, φοβόμουν τον τρόπο με τον οποίο θα αντιδρούσαν οι άνθρωποι", δήλωσε στον συντηρητικό ιστοχώρο wPolityce.pl. 

Ωστόσο, άλλαξε γνώμη και ...

Η Αξία της Θεοτόκου - Γέροντας Εφραίμ της Αριζόνας



efxipan

Ένας Χριστιανος ονόματι Ιωάννης ήταν πολύ ευλαβής και πλούσιος αλλά αγράμματος. Είχε λίγη περιουσία, την μοίρασε όλη στους φτωχούς και πήγε στο Μοναστήρι.
Όμως στενοχωριότανε επειδή δεν ήξερε να διαβάζει προσευχές όπως οι άλλοι μοναχοί, γιατί είχε δύσκολο νου και δεν έπαιρνε καθόλου τα γράμματα. Δεν γνώριζε ούτε μία ευχή να πει απ’ έξω, ούτε το Πάτερ Ημών.
Οι πατέρες προσπάθησαν να του μάθουν γράμματα, του ερμήνευσαν προσευχές, ψαλμούς. Δεν μπορούσε να μάθει τίποτα. Κάποιος όμως έμπειρος και ενάρετος γέροντας προσφέρθηκε τότε να τον βοηθήσει. Του διάβασε μια-μια λοιπόν όλες τις ευχές και τον ρώτησε ποια του φαινόταν ωραιότερη για να την μάθει. Πιο πολύ μ’ αρέσει, λέει, το Θεοτόκε Παρθένε. Και ο ενάρετος αυτός μοναχός έβαλε κόπο πολύ και του ‘μαθε την ωραία αυτή ευχή προς την γλυκιά μας Παναγία, που λέει:
«Θεοτόκε Παρθένε, Χαῖρε κεχαριτωμένη Μαρία, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ, εὐλογημένη, σὺ ἐν γυναιξί, καὶ εὐλογημένος ὁ καρπὸς τῆς κοιλίας σου, ὅτι Σωτῆρα ἔτεκες τῶν ψυχῶν ἡμῶν.»
Όταν με την συνεχή επανάληψη και την πολυκαιρία επιτέλους την αποστήθισε ο αμαθής μοναχός χάρηκε πολύ, σαν να απέκτησε θησαυρό πολύτιμο και την έλεγε ασταμάτητα εκατοντάδες φορές την μέρα και...

«Όποιος καταφρονεί τον ταπεινό βλασφημεί τον ίδιο το Θεό»


Τον ταπεινό κανείς δεν τον μισεί, ούτε τον επιπλήττει, ούτε τον καταφρονεί. Τον αγαπά ο Χριστός και αγαπάται απ’ όλους. Αγαπά όλους και όλοι τον επιθυμούν. Ο σοφός και ο δάσκαλος σιωπούν μπροστά στον ταπεινό και τον προσέχουν όλοι. Είναι βραχύλογος. Οι λόγοι του είναι γλυκείς “υπέρ μέλι και κηρίον” και από όλους ως θεός θεωρείται ακόμη και...

Γιατί οι ασεβείς στη ζωή τους είναι επιτυχημένοι;


Αββά Κασσιανού
Ο Αββάς Κασσιανός ταξιδεύει στην έρημο της Αιγύπτου και συνομιλεί με τους πατέρες της ερήμου. Ρωτά τον Αββά Σερηνό.
Είναι πιο αξιολύπητοι οι αμαρτωλοί που δεν αξιώνονται να υποβληθούν σε τέτοιες πρόσκαιρες δοκιμασίες.
Εκείνοι όμως που είναι πραγματικά ταλαίπωροι και αξιολύπητοι είναι αυτοί που, ενώ είναι στιγματισμένοι από κάθε είδους αμαρτία, όχι μόνο δεν αφήνουν να φανεί κανένα σημάδι που θα αποκάλυπτε την κατοχή τους από τον διάβολο, αλλά και δεν υποφέρουν από καμιά δοκιμασία άξια των πράξεών τους.
Αυτό συμβαίνει γιατί εκείνοι είναι ανάξιοι για να δεχθούν αυτό το ταχύτατο και αποτελεσματικό φάρμακο, που προσφέρεται σ’ αυτή τη ζωή. Αυτοί, ανάλογα με «τη σκληρότητα και την αμετανοησία της καρδιάς τους», οι οποίες δεν καθαρίζονται με τις τιμωρίες της παρούσας ζωής, «μαζεύουν κατά του εαυτού τους θησαυρούς οργής, που θα εξαπολυθούν εναντίον τους κατά την ημέρα εκείνη, κατά την οποία θα ξεσπάσει η Θεία οργή και θα αποκαλυφθεί η δίκαιη κρίση του Θεού» (Ρωμ. 2, 5). Ημέρα κατά την οποία, «το σκουλήκι που θα τους κατατρώει δεν θα έχει τέλος και η φωτιά που θα τους κατακαίει δεν θα σβήσει ποτέ» (Ησ. 66, 24).
Αλλά και ο Προφήτης που προβληματίσθηκε από το γεγονός ότι οι Άγιοι δοκιμάζονται από συμφορές και θλίψεις, ενώ οι αμαρτωλοί, αντίθετα, βαδίζουν μέχρι το τέλος της ζωής τους χωρίς να δοκιμάσουν το μαστίγιο της ταπείνωσης -και μάλιστα πολλές φορές ζουν μέσα στην αφθονία όλων των αγαθών και...

Έτσι με κατάντησαν τα δάκρυα της μάνας μου!Διαβάζει ο ιερομόναχος Νεκτάριος Κοβιλιάτης


«Ν’ αγωνιζόμαστε να στέλνομε την αγαθή μας διάθεση»


Να έχουμε αγάπη, πραότητα, ειρήνη. Έτσι βοηθάμε τον συνάνθρωπο μας, όταν κυριεύεται από το κακό. Μυστικά ακτινοβολεί το παράδειγμα, όχι μόνον όταν ο άλλος είναι παρών αλλά κι όταν δεν είναι. Ν’ αγωνιζόμαστε να στέλνομε την αγαθή μας διάθεση.
Ακόμη και λόγια όταν λέμε για ...