Μόνο ο Θεός γνωρίζει το καλό και το κακό μας!


Κάποτε ζούσε σ’ ένα χωριό κάποιος φτωχός γέροντας, ο οποίος είχε ένα όμορφο άλογο που τον βοηθούσε στις γεωργικές του ασχολίες και το οποίο ήταν τόσο όμορφο και δυνατό, ώστε ήταν γνωστό σε όλη τη γύρω περιοχή.
Κάποια μέρα, ένας πρίγκιπας που εντυπωσιάστηκε από τη φήμη και το παρουσιαστικό του αλόγου, θέλησε να το αγοράσει, προσφέροντας στον γέροντα ένα υπέρογκο ποσό. Αυτός, όμως, αρνήθηκε να πουλήσει το αγαπημένο του άλογο, µε το οποίο είχε δεθεί τόσα χρόνια, και επέστρεψε στο χωριό του.

-“Μα καλά είσαι ανόητος;” ρωτούσαν οι συγχωριανοί του.
“Πούλα το άλογο για το καλό σου,
θα πιάσεις πολλά χρήματα και θα είσαι ευτυχισμένος!”

-“Ααα, εμένα το άλογο με βοηθά στην εργασία μου…

Και ποιος ξέρει τι είναι καλό και τι κακό;” απαντούσε ο γέροντας,
“Μόνο Ο Θεός το ξέρει!”

Οι μέρες περνούσαν και...

Χορήγηση μηνιαίου επιδόματος από τον Πούτιν για την εξάλειψη του δημογραφικού προβλήματος στη Ρωσία


Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν , με αφορμή τη επιδείνωση της δημογραφικής κατάστασης που παρατηρείται εκ νέου στην Ρωσία, πρότεινε την χορήγηση μηναίου επιδόματος για...

Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος: "Ο Γέρων Ιάκωβος όπως Τον Έζησα"


src="https://www.youtube.com/embed/aACY6BKWVmQ" frameborder="0" allowfullscreen>

27/11/17 ΕΓΙΝΕ Η ΑΓΙΟΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΓΕΡ. ΙΑΚΩΒΟΥ ΤΣΑΛΙΚΗ !!!!!


Μια συγκλονιστική μαρτυρία...



 Χαίρετε. Ονομάζομαι Gianna Jessen. Είμαι υιοθετημένη και η βιολογική μου μητέρα ήταν δεκαεφτά χρονών, όταν αποφάσισε να κάνει έκτρωση. Ήταν τότε εφτάμισι μηνών έγκυος και ο γιατρός τη συμβούλευσε να κάνει αυτό, που ονομάζεται saline abortion (αντικατάσταση του αμνιακού υγρού με αλατούχο διάλυμα, που καίει το παιδί μέσα και έξω). Έτσι η μητέρα μου ανέμενε να γεννήσει ένα νεκρό παιδί μέσα σε εικοσιτέσσερις ώρες.
Προς μεγάλη έκπληξη και αμηχανία όλων, δεν βγήκα νεκρή σ’ αυτό τον κόσμο αλλά ζωντανή(!), στις 6 Απριλίου του 1977 σε κλινική εκτρώσεων του Λος Άντζελες. Αυτό δε που αποτελεί τέλειο συγχρονισμό του ερχομού μου, είναι ότι ο μαιευτήρας που ενεργούσε την έκτρωση ήταν εκτός υπηρεσίας εκείνη τη στιγμή κι έτσι δεν του δόθηκε η ευκαιρία να ολοκληρώσει το σχέδιό του, που ήταν ο τερματισμός της ζωής μου.
Την στιγμή αυτή που σας μιλώ, βρίσκομαι σ’ ένα όμορφο κυβερνητικό κτίριο και ξέρω ότι στην εποχή που ζούμε δεν είναι πολιτικά σωστό να πεις το όνομα του Χριστού σε μέρη σαν κι αυτό. Το να Τον φέρεις σε τέτοιες συναντήσεις, μπορεί να κάνει τους άλλους να νοιώσουν τρομακτικά άβολα. Αλλά, ….δεν επιβίωσα για να κάνω τον καθένα να νοιώθει άνετα. Επιβίωσα για να ανακατεύω τα πράγματα λίγο και αυτό το απολαμβάνω!
Και έτσι βγήκα ζωντανή, όπως ήδη είπα, μετά από δεκαοκτώ ώρες. Έπρεπε να ήμουν τυφλή, έπρεπε να ήμουν καμένη, έπρεπε να ήμουν νεκρή. Και δεν είμαι!
Ξέρετε τι εκπληκτική δικαίωση είναι το γεγονός ότι ο μαιευτήρας που έκανε την έκτρωση, ήταν υποχρεωμένος  να υπογράψει το πιστοποιητικό γεννήσεώς μου; Έτσι έμαθα ποίος είναι. Για όσους τυχόν όμως έχουν αμφιβολίες, το πιστοποιητικό γράφει: «γεννημένη κατά τη διάρκεια εκτρώσεως στο τελευταίο στάδιο της εγκυμοσύνης»… Δε νικήσανε!... Έκανα μία έρευνα για τον άνθρωπο αυτόν και οι κλινικές του είναι η μεγαλύτερη αλυσίδα κλινικών στις Ηνωμένες Πολιτείες, με μικτά έσοδα 70.000.000 δολάρια το χρόνο. Διάβασα ένα βιβλίο του που έλεγε πως έχει κάνει πάνω από 1.000.000 εκτρώσεις και θεωρεί  αυτό πάθος του. Σας τα λέω αυτά, Κυρίες και Κύριοι, γιατί δεν...

Ποια είναι τα 7 σημάδια κατάθλιψης που δεν πρέπει να αγνοήσετε;

Πολλοί άνθρωποι με κατάθλιψη δεν γνωρίζουν καν ότι έχουν πρόβλημα. Τα συμπτώματα κατάθλιψης μπορεί να κυμαίνονται από ήπια έως σοβαρά και μπορεί να διαφέρουν σε μεγάλο βαθμό από άτομο σε άτομο.
Η κατάθλιψη συχνά οφείλεται σε κούραση, άγχος, ή και σε πιο απλά πράγματα, όπως το αναπόφευκτο γεγονός ότι... γερνάμε.
Δείτε 7 πολύ ήπια σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσετε, τόσο στον εαυτό σας, όσο και σε κάποιο κοντινό σας πρόσωπο, αφού πρόκειται για “προπομπούς” κατάθλιψης:
1. Οξυθυμία
Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι ...

10 λόγοι για τους οποίους ΔΕΝ πρέπει να ψωνίζεις την Κυριακή



Φωτο από το Διαδίκτυο

 

Λοιπόν,  le week-end, που λένε κι οι φίλοι μας οι Γάλλοι τελειώνει… Για εμένα ήταν μια βδομάδα κι ένα Σαββατοκύριακο με βασικό επίκεντρο την δουλειά, καθότι ξεκίνησαν οι mid-season εκπτώσεις με αποκορύφωμα την Κυριακή που ήμασταν ανοιχτά… Είναι σχεδόν τέσσερα χρόνια τώρα, που εφαρμόστηκε αυτό το μέτρο με τις εφτά Κυριακές τον  χρόνο που είναι ανοιχτά τα καταστήματα, και πλέον ψηφίστηκε από το 2018 να αυξηθούν σε περίπου τριάντα (σχεδόν 6 μήνες ανοιχτά δηλαδή). Μετά από 4 χρόνια προσωπικά δεν το’χω συνηθίσει καθόλου και κάθε Κυριακή που χρειάζεται να δουλέψω σφίγγεται η καρδιά μου… Παρότι κάθε φορά το σκέφτομαι και έχω κάνει και κάποιες προσπάθειες να το δω κι από την άλλη πλευρά, ποτέ δεν τα κατάφερα να δώσω δίκιο σε εκείνους που επιμένουν να ψωνίζουν την Κυριακή. Σήμερα μάλιστα είχα την έμπνευση να βάλω σε μια σειρά τους λόγους για τους οποίους δεν δικαιολογείται κανείς να ψωνίζει τις Κυριακές. Ιδού λοιπόν:
  1. Η Κυριακή είναι η ημέρα Του Θεού: Το πρώτο και κυριότερο για όλους όσοι δηλώνουν χριστιανοί… Όχι απλά ορθόδοξοι. Χριστιανοί! Γιατί είτε είσαι Ορθόδοξος, είτε Προτεστάντης  η Κυριακή για εσένα είναι μέρα ιερή και μέρα αφιερωμένη Στον Θεό και όχι στα ψώνια! Πρέπει να’σαι ενάντια στην οποιαδήποτε εργασία εκείνη την ημέρα, αν δεν είναι για κάτι απαραίτητο και θέμα ζωής και θανάτου! Π.χ. νοσοκομεία. Πήγαινε εκκλησία, στείλε τα παιδιά σου στο κατηχητικό, πιες έναν καφέ με συν-ενορίτες σου… Κάτσε με την οικογένειά σου στο τραπέζι ή βοηθήστε εθελοντικά κάπου που σε έχουν ανάγκη! Σημασία έχει εκείνη την ημέρα να δώσεις βάση στην ψυχή σου και στην σχέση σου με Τον Θεό! Το έχεις συνέχεια ανάγκη, πόσο μάλλον όταν η εβδομάδα σου κινείται σε τρελούς ρυθμούς. Τότε είναι που περιμένεις την Κυριακή ως όαση μέσα στην έρημο.
  2. Κάνε το σαμποτάζ που δεν μπορεί να κάνει ο φοβισμένος υπάλληλος: Μου είναι εξαιρετικά δύσκολο να απεργήσω, όσο πιεστικοί κι αν γίνονται οι συνδικαλιστές κάθε φορά. Αφού το ξέρουμε όλοι, πως αν έχεις ανάγκη την δουλειά (και προφανώς την έχεις για να δουλεύεις όποτε κι όσο σου πουν) δεν θες να μπεις στο μάτι του εργοδότη με κίνδυνο να την χάσεις. Βοήθησέ με, με το να σαμποτάρεις τα καταστήματα που ανοίγουν ενάντια στην θέλησή μου. Δεν είμαι μόνη. Η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων προτιμάει τον προσωπικό της χρόνο, ενάντια σε ένα μέτρο που δεν της προσφέρει ούτε παραπάνω ρεπό, ούτε παραπάνω χρήματα. Βοήθησέ με και στήριξέ εμένα, γιατί κι εσύ είσαι υπάλληλος κάπου και εσύ θα χρειαστείς την δική μου στήριξη κάποτε. Δείξε αλληλεγγύη!
  3.  Σεβάσου το δικαίωμα του άλλου για προσωπικό χρόνο: Ο άντρας μου εργάζεται τις καθημερινές μέχρι αργά το βράδυ κι εγώ ήδη δουλεύω τα Σάββατα, όταν εργάζομαι και τις Κυριακές, κάνουμε δύο βδομάδες να βρεθούμε. Τρέμω όταν το μέτρο για τις 30 θα εφαρμοστεί. Θα είναι σαν να είμαστε δυο συγκάτοικοι. Σεβάσου την ανάγκη του άλλου για ξεκούραση. Θα σου δώσω ένα παράδειγμα: Εγκυμονούσα υπάλληλος παίρνει ρεπό την Δευτέρα, δουλεύει σερί το σαββατοκύριακο και παίρνει ρεπό την επόμενη Τετάρτη. Πώς σου ακούγεται;
  4. Δεν θα έχεις την εξυπηρέτηση που θα ήθελες: Υπάρχει βέβαια μια περίεργη εξαίρεση ανθρώπων που το ευχαριστιούνται να βλέπουν άλλους να υποφέρουν… Αλλά δεν θα απευθυνθώ σε αυτούς! Θα απευθυνθώ σε εκείνους που έχουν ευαισθησία ακόμα μέσα τους και...