Σοκ ! Η «λευκή γενοκτονία» των Ελλήνων συνεχίστηκε και το 2014 ! -21.000 το ισοζύγιο θανάτων- γεννήσεων για τρίτη συνεχόμενη χρονιά !


 http://www.pentapostagma.gr/wp-content/uploads/2015/01/AAAAA.jpg
Σοκάρουν τα νέα στοιχεία γεννήσεων και θανάτων για το έτος 2014. Σύμφωνα με χθεσινή ενημέρωση από τα στοιχεία του Υπουργείο Εσωτερικών, το 2014 οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 2.500 και οι γεννήσεις έπεσαν κατά 1000 περίπου. Ειδικότερα, οι θάνατοι το 2014 ανήλθαν σε 114.086 ( 111.794 το 2013 ) και οι γεννήσεις σε 93.280 ( 94.134 το 2013 ), δηλαδή ο ελληνικός πληθυσμός ( χωρίς να υπολογίζουμε τους μετανάστες  ) μειώθηκε κατά 20.806 το 2014 ! Η συνεχιζόμενη «λευκή γενοκτονία» του γένους των Ρωμιών συνεχίζεται, με μια βίαιη, απάνθρωπη επίθεση κατά των οικογενειών και των παιδιών τους !
Από το 2010 το μπλογκ μας φωνάζει για το μέγεθος της καταστροφής στο...

Έλληνες πρωθυπουργοί που έζησαν λιτά, χάρισαν περιουσίες, «έφυγαν» πάμφτωχοι

 
 
Υπήρξαν κάποιοι πρωθυπουργοί στο παρελθόν της σύγχρονης ιστορίας της Ελλάδας, που πέθαναν πάμφτωχοι, είτε γιατί χάρισαν την περιουσία τους είτε γιατί επέλεξαν σε όλη τους τη ζωή ένα λιτό τρόπο διαβίωσης.
 
Από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα ο Ιωάννης Καποδίστριας, με τον πρώτο κυβερνήτη της χώρας να κάνει λιτή ζωή, παρότι ήταν εύπορος, όπως αναφέρει σε σχετικό αφιέρωμα εφημερίδα. Μάλιστα, μοίρασε αρκετή από...

Μαρτυρία Πρεσβυτέρου Κωνσταντίνου Καλλιανού περί Οσίου Παϊσίου.


ΤΑΠΕΙΝΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
Πρεσβυτέρου Κωνσταντίνου Καλλιανού 
Στον παπα-Διονύσιο Τάτση και στον Γέροντα Μωϋσή τον Αγιορείτη, ευχαριστία

" Τον Γέροντα Παΐσιο είχα την ευκαιρία να τον γνωρίσω από δύο αδελφούς καί πατέρες. Τον οσιολογιώτατο μοναχό καί Λόγιο Αγιορείτη, τον π. Μωϋσή, στου οποίου τη φιλόξενη καλύβη, την κειμένη απέναντι από την καλύβη του οσίου Γέροντος, πάλιν καί πολλάκις είχα αβραμιαίως φιλοξενηθεί, καί από τον ακρίτα ιεροδιδάσκαλο καί λόγιο, τον π. Διονύσιο Τάτση ύστερα από τη μελέτη του θαυμάσιου βιβλίου του, «Αθωνικό Ημερολόγιο». 
Καί λέω ότι τον γνώρισα, γιατί αυτοί οι δύο αδελφοί με προέτρεψαν να τον επισκεφθώ, τόσο με τον γαλήνιο καί πειστικό λόγο του ό πρώτος, όσο καί με τα γραφόμενά του ό δεύτερος.
Οί ημέρες κατά τίς όποιες επισκέφθηκα τον Γέροντα ήταν καί τίς δύο φορές θερινές, κάπου σιμά στις αρχές του Σεπτεμβρίου, την πρώτη φορά, καί στις αρχές Ιουλίου ή επομένη, σε ώρες άπομεσήμερες, δροσερές. Το σημειώνω δε αυτό, γιατί θέλω να θυμίσω στον αναγνώστη μου καί, στον πιο τακτικό από τον υποφαινόμενο, επισκέπτη του Γέροντα, εκείνο το απέριττο, αλλά τόσο ελκυστικό «υπαίθριο αρχονταρίκι».
Ό καλός Γ. Μωυσής μου έδειξε το μονοπάτι πού κατέβαινε από την καλύβη του προς το χείμαρρο, τον όποιο περνούσες με μια λιτή ξύλινη γέφυρα. Μετά ανηφόριζες κι έφτανες στο συρματοπλεγμένο χώρο τής Παναγούδας.
Η απόσταση ήταν σχετικά μικρή ή αγωνία μονάχα μεγάλωνε, καθώς τα προβλήματα πού πίεζαν εκείνες τίς μέρες την ψυχή είχαν σχηματίσει μέσα μου ένα περίεργο κουβάρι, πού εξάπαντος ήθελε ξεμπέρδεμα.
Στο δρόμο θυμόμουν τα οσα είχε γράψει ό παπα - Διονύσιος στο «Ημερολόγιο», το όποιο μάλιστα είχα διαβάσει στην Χαλκίδα, όπου με συντρόφευε ένα χειμωνιάτικο βράδυ καί, για να πω την αλήθεια, μου ξαπόστασε πολύ την ψυχή, αλλά καί μου κίνησε την περιέργεια, ώστε, όταν βρεθώ στο Όρος, να πάω να συναντήσω τον Γέροντα. Όπως έγινε με τη βοήθεια τής Παναγίας καί την προτροπή του Γ. Μωϋσή. Πόσο τον ευγνωμονώ, αυτόν τον φιλότιμο μοναχό!

 Ή πρώτη αυτή επίσκεψη, επίσκεψη γνωριμίας, μου έδωσε την εντύπωση πώς τον Γέροντα τον γνώριζα πολλά χρόνια. Απλός, καταδεκτικός, χωρίς σιδερωμένο ζωστικό καί επιτηδευμένο ύφος, ακούει ότι του λες καί χαμογελά.
 Όχι, δεν είναι το χαμόγελο του φτιασιδωμένο η «προετοιμασμένο», ούτε φορά τη μάσκα της ειρωνείας η του καθωσπρεπισμού του κόσμου, ώστε να...

Γέροντας Παίσιος: «Στὴν Γαλλία χιλιάδες ἔγιναν Μουσουλμάνοι... καί οἱ Γάλλοι δὲν θὰ βροῦν ἀνάπαυση»

Ἀπὸ τὸ βιβλίο: «Μὲ πόνο καὶ ἀγάπη γιὰ τὸν σύγχρονο ἄνθρωπο», Γέροντος Παϊσίου Ἁγιορείτου, Λόγοι Α΄ 
  Στὴν Γαλλία, παρ' ὅλο ποὺ εἶναι κράτος προοδευμένο -δὲν εἶναι ὑπανάπτυκτο-, τελευταία* ὀγδόντα χιλιάδες ἔγιναν Μουσουλμάνοι. Γιατί; Γιατί ἔχουν κάνει τὴν ἁμαρτία μόδα.
  Βλέπεις ὅμως, ἐλέγχονται καὶ θέλησαν νὰ ἀναπαύσουν τὴν συνείδησή τους. Καὶ ὅπως οἱ Ἀρχαῖοι Ἕλληνες, γιὰ νὰ δικαιολογοῦν τὰ πάθη τους, εἶχαν βρεῖ τοὺς δώδεκα θεούς, ἔτσι καὶ αὐτοὶ ἔψαξαν νὰ βροῦν μία θρησκεία ποὺ νὰ δικαιολογεῖ τὰ πάθη τους, γιὰ νὰ τοὺς ἀναπαύση σ' αὐτὸ τὸ θέμα. 
  Ὁ Μουσουλμανισμὸς κατὰ κάποιο τρόπο τοὺς ἐξυπηρετεῖ. Ἐπιτρέπει νὰ πάρουν ὅσες γυναῖκες θέλουν, ὑπόσχεται στὴν ἄλλη ζωὴ ἕνα βουνὸ πιλάφι, μία λίμνη γιαούρτι, ἕνα ποτάμι μέλι! Καὶ ὅσες ἁμαρτίες καὶ νὰ ἔχουν, ἅμα τοὺς λούσουν μὲ ζεστὸ νερό, ὅταν πεθάνουν, καθαρίζονται! Πᾶνε στὸν Ἀλλὰχ καθαροί! Τί ἄλλο θέλουν; Ὅλα βολικά! 
   Ἀλλὰ οἱ Γάλλοι δὲν θὰ βροῦν ἀνάπαυση. Πᾶνε νὰ ἀναπαυθοῦν, ἀλλὰ δὲν θὰ ἀναπαυθοῦν, γιατί τὰ πάθη δὲν δικαιολογοῦνται.
Ὁτιδήποτε καὶ ἂν ...

Αρετές και πάθη μέσα στην Οικογένεια


[προηγούμενη δημοσίευση:http://www.pemptousia.gr/?p=86580]
Το πρώτο λοιπόν πάθος, η κενοδοξία ή καλύτερα ο εγωισμός, είναι η πηγή και ρίζα όλης της μεταπτωτικής διαστροφής και αμαρτίας. Η κενοδοξία τυφλώνει το νου και εκδιώκει το φωτισμό του Θεού, με αποτέλεσμα να ρίχνει τον άνθρωπο σε φοβερά λάθη, γιατί λειτουργεί μέσα μας σαν θανατηφόρα μέθη, που σπρώχνει στο βάραθρο της αποτυχίας. Η κενοδοξία αγνοεί και αδυνατεί να συλλάβει την πραγματικότητα και ζει σε κόσμους ψεύτικους, φτιαγμένους με την αρρωστημένη εγωπαθή φαντασία.
Αυτό το ολέθριο πάθος θεραπεύεται μέσα στο χώρο της οικογένειας και της ανοχής, υπομονής και συμβολής του άλλου ανθρώπου. Όταν δεν αρκείται κανείς στις δικές του κρίσεις και αποφάσεις, αλλά ταπεινώνεται και δέχεται τις απόψεις των άλλων και υπακούει κόβοντας και θυσιάζοντας το δικό του θέλημα, τότε αρχίζει έτσι να βγαίνει από τα στενά και ασφυκτικά δεσμά του εγωισμού και να πλανιέται μέσα στον ελεύθερο χώρο της ταπεινώσεως.
Πηγή:ierapostoli.wordpress.com
Πηγή:ierapostoli.wordpress.com
Η ταπείνωση είναι το περιεχόμενο της καρδιάς του Χριστού μας, που...

Όλη η αλήθεια για την Coca Cola που θα σας φρικάρει! -

http://xorisoria.gr/wp-content/uploads/2015/01/1107.jpgTα πρώτα 10 λεπτά:
10 κουταλιές ζάχαρης εισχωρούν στο σύστημά σας.
Είναι το 100% της προτεινόμενης ημερήσιας δόσης. Ο λόγος που δεν κάνετε αμέσως εμετό από την υπερβολική δόση ζάχαρης είναι…. το φωσφορικό οξύ, που κόβει τη γεύση και σας επιτρέπει να κρατήσετε το αναψυκτικό στο στομάχι σας…

20 λεπτά:
Το ζάχαρό σας προκαλεί μια έκρηξη ινσουλίνης. Το συκώτι σας… ανταποκρίνεται σε αυτό, μετατρέποντας όση ζάχαρη μπορεί σε λίπος (και υπάρχει πολύ ζάχαρη αυτή τη στιγμή).
40 λεπτά:
Η απορρόφηση καφεΐνης έχει ολοκληρωθεί. Οι κόρες σας διαστέλλονται, η πίεση του αίματος αυξάνεται και το συκώτι συνεχίζει να ρίχνει ζάχαρη στο αίμα. Οι δέκτες αδενοσίνης στον εγκέφαλό σας φράζουν αποτρέποντας την υπνηλία.
45 λεπτά:
Το σώμα σας ανεβάζει την παραγωγή ντοπαμίνης, ερεθίζοντας τα κέντρα ευχαρίστησης στον εγκέφαλό σας. Είναι ο ίδιος τρόπος που λειτουργεί και η ηρωίνη.
60 λεπτά:
Το φωσφορικό οξύ δεσμεύει το ασβέστιο, το μαγνήσιο και...

Όταν η "Wall Street Journal" έκανε πρωτοσέλιδο τον Γέροντα Παΐσιο και προφήτευε την αγιοκατάταξη του

 
H αγιοκατάταξη του μακαριστού Παΐσιου από τη Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ύστερα από σχετική εισήγηση της Κανονικής Επιτροπής έχει προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες πολλά δημοσιεύματα εντός της Ελλάδας.
 
Η φήμη του Γέροντα Παΐσιου όμως έχει φθάσει έως και την άλλη άκρη του Ατλαντικού. Ενδεικτικό είναι ένα αφιέρωμα, που έγινε και πρωτοσέλιδο της αμερικανικής εφημερίδας «Wall Street Journal», το Δεκέμβριο του 2012, όπου μεταξύ άλλων έγραφε ότι πολλοί πίστευαν πως κάποια στιγμή θα ανακηρυχθεί Άγιος. Και να που έγινε...
Το ρεπορτάζ είχε τίτλο «Οι Ελληνες ψάχνουν δύναμη στις προφητείες του μοναχού» και αναφερόταν ότι ο Παΐσιος πριν από τρεις δεκαετίες είχε προφητέψει ότι «η Ελλάδα στο μέλλον θα αντιμετωπίσει μεγάλη αναστάτωση και σύγχυση, η οποία θα φέρει ως αποτέλεσμα πείνα και πολιτική αστάθεια».
Όπως σημείωνε ο αρθρογράφος, στον Γέροντα Παΐσιο, έχουν αποδοθεί διάφορα θαύματα και...

10 λόγοι για τους οποίους πρέπει να τρώμε κάθε μέρα ελιές


10-λόγοι-για-τους-οποίους-πρέπει-να-τρώτε-κάθε-μέρα-ελιές
Αν και συνήθως δίνουμε περισσότερη προσοχή στο πεντανόστιμο και θρεπτικότατο ελαιόλαδο, οι ελιές είναι εξίσου σημαντικές. Ακολουθούν οι 10 λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να τρώμε κάθε μέρα αυτή τη θαυματουργή τροφή. 1. Καρδιαγγειακά Οφέλη
Όταν οι ελεύθερες ρίζες οξεοποιούν τη χοληστερόλη, τα αιμοφόρα αγγεία καταστρέφονται και συσσωρεύεται λίπος στις αρτηρίες, οδηγώντας πιθανώς σε καρδιακή επίθεση. Τα αντιοξειδωτικά συστατικά στις μαύρες ελιές αποτρέπουν αυτή την οξείδωση της χοληστερόλης, προλαμβάνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τις καρδιακές παθήσεις. Οι ελιές περιέχουν λιπαρά, αλλά τα υγιεινά μονοακόρεστα λιπαρά, για τα οποία έχει βρεθεί ότι μειώνουν τον κίνδυνο αθηροσκλήρωσης και αυξάνουν την καλή χοληστερόλη. Όταν μία διατροφή χαμηλή σε μονοακόρεστα λιπαρά μεταβάλλεται ώστε να αυξηθεί η περιεκτικότητα σε μονοακόρεστα λιπαρά (σ.σ. pentapostagma.gr – δίχως όμως να αυξάνεται η συνολική περιεκτικότητα σε λιπαρά), οι συμμετέχοντες των ερευνών βιώνουν συνηθέστερα μία μείωση της χοληστερόλης του αίματος, της  LDL χοληστερόλης, και της αναλογίας LDL:HDL. Όλες αυτές οι αλλαγές μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακής πάθησης.
Επιπρόσθετα, πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι τα μονοακόρεστα λιπαρά που υπάρχουν στις ελιές – και στο ελαιόλαδομπορεί να βοηθήσουν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.
2. Απώλεια Βάρους
Τα μονοακόρεστα λιπαρά, όπως αυτά που...

Το κράτος πρόνοιας στην αρχαία Ελλάδα

O κατώτατος μισθός και η προστασία των πολιτών ήταν εκδήλωση συγκροτημένης πολιτικής και όχι, όπως σήμερα, περιστασιακές φιλανθρωπίες του κράτους
Το κράτος πρόνοιας για την εξασφάλιση ενός κατώτατου μισθού για την επιβίωση, που αναζητείται σήμερα, είναι υπαρκτό από την εποχή ακόμη του Πεισιστράτου, του Σόλωνα και...

Αφιέρωμα στον Άγιο του λαού, τον Αγιορείτη Άγιο Παΐσιο

Παϊσίου του Οσίου το Ανάγνωσμα




Λόγοι Οσίου Παϊσίου


" Να αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για να κερδίσουμε τον παράδεισο.
Είναι πολύ στενή η πύλη και μην ακούτε αυτούς που σας λένε ότι όλοι θα σωθούμε".
*
"Συνετός και μυαλωμένος άνθρωπος είναι εκείνος που ...

Η Κόνιτσα πανηγυρίζει Έγινε η Αγιοκατάταξη του Γέροντος Παΐσίου


Η Κόνιτσα πανηγυρίζει
Έγινε  η Αγιοκατάταξη του Γέροντος Παΐσίου

Η Κόνιτσα πανηγυρίζει. «Η Ἁγία καί Ἱερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου ὁμοφώνως ἀποδεχθεῖσα εἰσήγησιν τῆς Κανονικῆς Ἐπιτροπῆς ἀνέγραψεν εἰς τό Ἁγιολόγιον τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας τόν μοναχόν Παΐσιον Ἁγιορείτην».
 Ο  γνωστός σε όλους π. Παΐσιος, ο άνθρωπος που μεγάλωσε και γαλουχήθηκε στην Κόνιτσα, ο άνθρωπος που μόνασε στη Μονή Στομίου Κόνιτσας, ο άνθρωπος που ήδη εδώ και χρόνια στη συνείδηση του κόσμου ήταν ένας Άγιος, είναι πλέον και επίσημα εγγεγραμμένος στο Αγιολόγιο της Εκκλησίας μας. Γι’ αυτό οι καμπάνες των εκκλησιών χτύπησαν χαρμόσυνα, γι’ αυτό ο Δήμος της Κόνιτσας χαίρει,  αγάλλεται και καυχάται, γι’ αυτό οι πιστοί πανηγυρίζουν και σκιρτούν από χαρά. Και μαζί με την Κόνιτσα γιορτάζει η Καππαδοκία που γεννήθηκε, το Άγιον όρος και το Θεοβάδιστο  Όρος Σινά που μόνασε  και το Ησυχαστήριο του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης όπου είναι ενταφιασμένο το άγιό του λείψανο. Μαζί με  την Κόνιτσα γιορτάζει ολόκληρη η Οικουμένη από την Αυστραλία ως τη Ρωσία και την Αμερική.
  Η ευθύνη όλων των Κονιτσιωτών πολύ μεγάλη και ιδιαίτερα του Δήμου μας και της τοπικής Εκκλησίας. Γι' αυτό ο Δήμος μας εκτός των άλλων, μαζί με την τοπική Εκκλησία, θα οργανώνει κάθε χρόνο στη μνήμη του (12 Ιουλίου ημέρα κοιμήσεώς του) εκδηλώσεις “ Στα βήματα του Αγίου Παϊσίου”
Ας έχουμε όλοι την ευχὴ του Οσίου Παϊσίου. Η Κόνιτσα πανηγυρίζει. «Η Ἁγία καί Ἱερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου ὁμοφώνως ἀποδεχθεῖσα εἰσήγησιν τῆς Κανονικῆς Ἐπιτροπῆς ἀνέγραψεν εἰς τό Ἁγιολόγιον τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας τόν μοναχόν Παΐσιον Ἁγιορείτην».
Ο γνωστός σε όλους π. Παΐσιος, ο άνθρωπος που μεγάλωσε και γαλουχήθηκε στην Κόνιτσα, ο άνθρωπος που μόνασε στη Μονή Στομίου Κόνιτσας, ο άνθρωπος που ήδη εδώ και χρόνια στη συνείδηση του κόσμου ήταν ένας Άγιος, είναι πλέον και επίσημα εγγεγραμμένος στο Αγιολόγιο της Εκκλησίας μας. Γι’ αυτό οι καμπάνες των εκκλησιών χτύπησαν χαρμόσυνα, γι’ αυτό ο Δήμος της Κόνιτσας χαίρει, αγάλλεται και καυχάται, γι’ αυτό οι πιστοί πανηγυρίζουν και σκιρτούν από χαρά. Και μαζί με την Κόνιτσα γιορτάζει η Καππαδοκία που γεννήθηκε, το Άγιον όρος και το Θεοβάδιστο Όρος Σινά που μόνασε και το Ησυχαστήριο του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης όπου είναι ενταφιασμένο το άγιό του λείψανο. Μαζί με την Κόνιτσα γιορτάζει ολόκληρη η Οικουμένη από την Αυστραλία ως τη Ρωσία και την Αμερική.
Η ευθύνη όλων των Κονιτσιωτών πολύ μεγάλη και ιδιαίτερα του Δήμου μας και της τοπικής Εκκλησίας. Γι' αυτό ο Δήμος μας εκτός των άλλων, μαζί με την τοπική Εκκλησία, θα οργανώνει κάθε χρόνο στη μνήμη του (12 Ιουλίου ημέρα κοιμήσεώς του) εκδηλώσεις “ Στα βήματα του Αγίου Παϊσίου”
Ας έχουμε όλοι την ευχὴ του Οσίου Παϊσίου.

Επιστήμονας του Harvard: «Σταματήστε αμέσως να πίνετε γάλα με χαμηλά λιπαρά»



Ενώ το φυσικό γάλα παρέχει πληθώρα ωφελειών για την υγεία, ένας παιδίατρος και ειδικός του Harvard υποστηρίζει ότι το συνηθισμένο γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα του εμπορίου είναι δίχως άλλο ζημιογόνα για την υγεία και την ευημερία μας – εξαιτίας των γλυκαντικών ουσιών.
Όπως ανέφερε ο David Ludwig στην ερευνητική του έκθεση, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο της Αμερικανικής Παιδιατρικής Ένωσης (σ.σ. pentapostagma.gr – Journal of the American Medical Association Pediatrics), υπάρχουν αναρίθμητες αποδείξεις για τον αρνητικό αντίκτυπο των αναψυκτικών αλλά και του γάλακτος ως αποτέλεσμα των τεχνητών γλυκαντικών ουσιών.
Η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης συνδέεται με...

Η επιστήμη λέει ότι πέθανε, αλλά…

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙ ΚΛΙΝΙΚΑ ΝΕΚΡΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ! ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑΤΡΟΥ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ!

Μαρτυρία Ιατρού:Η επιστήμη λέει ότι πέθανε, αλλά…


Παρέμβαση (προσωπική εμπειρία) του κ. Δημητρίου Τσαντήλα, καθηγητή της Χειρουργικής του Α.Π.Θ., στην εκδήλωση για την Ενημέρωση για τις Μεταμοσχεύσεις.(Η εκδήλωση έγινε στο αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου στις 10/3/2013)

Πριν από δεκαπενταετία, εφημερεύων επιμελητής στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, είχαμε μια κοπέλα 19 χρονών, μετά από ατύχημα και ήταν εγκεφαλικά νεκρή. Την κρατήσαμε ένα μήνα, σαράντα μέρες στον αναπνευστήρα και μετά, λοιπόν, κινητοποιήθηκε η ομάδα των μεταμοσχεύσεων για να πάρουν τα όργανα.
Όπως είπε κι ο κ. Καρακατσάνης πρέπει να...

Αρχή δεινών…

papadimitriou-apostolos-makrygiannis-300x200Του Απόστολου Παπαδημητρίου
Η επίθεση κατά των γραφείων παρισινής εφημερίδας, που στοίχισε τη ζωή  δώδεκα συνανθρώπων μας, κυριάρχησε στη διεθνή ειδησεογραφία. Ως συνήθως τα ενορχηστρωμένα και πλήρως ελεγχόμενα από το σύστημα ΜΜΕ περιορίστηκαν να καταδικάσουν την εγκληματική πράξη ως τρομοκρατική αποφεύγοντας να προβάλουν οποιοδήποτε στοιχείο τόσο των θυμάτων όσο και των δραστών. Καθώς την πρώτη επίθεση ακολούθησαν ευθύς αμέσως άλλες, η κινητοποίηση πλήθους λαού σε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, τόσο στη Γαλλία όσο και σε άλλες χώρες, υπήρξε ευρεία. Μάλιστα έχει επιβληθεί στους κινητοποιημένους το σύνθημα «είμαστε όλοι Charlie». Τι άραγε να υπονοούν αυτοί, που το φέρουν γραπτό επάνω τους ή το βροντοφωνάζουν; Ότι αποδέχονται τις αρχές και τη γραμμή της εφημερίδας; Ότι είναι πρόθυμοι να προκαλέσουν με τη σειρά τους, ώστε να καταστούν προσεχώς θύματα; Τίποτε από αυτά. Απλά λόγια του αέρα είναι σε μια...

Αγιοκατάταξη Γέροντος Παΐσίου Αγιορείτου

Ανακοινωθέν Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου
Συνῆλθεν, ὑπό τήν προεδρίαν τῆς Α. Θ. Παναγιότητος, ἡ Ἁγία καί Ἱερά Σύνοδος εἰς τήν τακτικήν συνεδρίαν αὐτῆς σήμερον, Tρίτην, 13ην Ἰανουαρίου 2015, πρός ἐξέτασιν τῶν ἐν τῇ ἡμερησίᾳ διατάξει ἀναγεγραμμένων θεμάτων.
Κατ᾿ αὐτήν, ἡ Ἁγία καί Ἱερά Σύνοδος: α) ὁμοφώνως ἀποδεχθεῖσα εἰσήγησιν τῆς Κανονικῆς Ἐπιτροπῆς ἀνέγραψεν εἰς τό Ἁγιολόγιον τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας τόν μοναχόν Παΐσιον Ἁγιορείτην καί β) προτάσει τῆς Α. Θ. Παναγιότητος, τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου, διά ψήφων κανονικῶν ἐξελέξατο παμψηφεί τόν Πανοσιολ. Ἀρχιμανδρίτην κ. Εἰρηναῖον Ἀβραμίδην, διακονοῦντα ἐν Παρισίοις, Βοηθόν Ἐπίσκοπον παρά τῷ Σεβασμιωτάτῳ Μητροπολίτῃ Γαλλίας κυρίῳ Ἐμμανουήλ, ὑπό τόν τίτλον τῆς πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Ἐπισκοπῆς Ρηγίου.
Ἐν τοῖς Πατριαρχείοις, τῇ 13ῃ Ἰανουαρίου 2015
Ἐκ τῆς Ἀρχιγραμματείας τῆς Ἁγίας καί Ἱερᾶς Συνόδου
http://thriskeftika.blogspot.gr/2015/01/blog-post_21.html

Ο πνευματικός αγώνας μέσα στην οικογένεια



Σας ευχαριστώ για την τιμητική σας πρόσκληση να μιλήσω στη σημερινή σύναξη, που είναι τόσο σημαντική και για μάς, αλλά και για την ’Εκκλησία του Χριστού τη στρατευομένη στο μαρτυρικό νησί μας.
Κάθε έργο που τελείται στο χώρο της αγίας Εκκλησίας εν τω ονόματι του Ιησού Χριστού, “τελειούται Πνεύματι Αγίω” και γι’ αυτό το λόγο η επιτυχία του σκοπού της όλης δραστηριότητάς σας είναι βεβαία ενώπιον του Κυρίου.
Πέρα από τους προσωπικούς δισταγμούς για την καταλληλότητά μου ως ομιλητού περί οικογενείας, η μικρή πείρα στο έργο της εξομολογήσεως και πνευματικής καθοδηγήσεως των αδελφών μας, που αγωνίζονται στον κόσμο, στον ευλογημένο χώρο και τρόπο της οικογενειακής ζωής, με έπεισε να περιοριστώ στην απάντηση του ερωτήματος και της απορίας, που συχνά ακούμε από τους αδελφούς μας, που μας λέγουν ότι “Πάτερ μου, εμείς είμαστε μέσα στον κόσμο, βρισκόμαστε στην κοινωνία, έχουμε οικογένεια, είναι δυνατό να σωθούμε; Είναι δυνατό να φθάσουμε στα μέτρα αυτών των αγίων, που δια­βάζουμε τους βίους τους στα βιβλία;”
Πηγή: orthodoxmathiteia.blogspot.com
Πηγή: orthodoxmathiteia.blogspot.com
Νομίζω πάνω σ’ αυτό το θέμα μπορούμε για λίγο να σταθούμε, να δούμε πώς εκτυλίσσεται ο αγώνας της πνευματικής ζωής μέσα στην οικογένεια, πώς πολεμούν εκεί τα πάθη και πώς θεραπεύονται και αγιάζεται ο άνθρωπος.
Γνωρίζουμε από τους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας μας, που...

Μέντα, η ωφέλιμη: 17 ευεργετικές επιδράσεις της για την υγεία


μέντα-η-ωφέλιμη
Η μέντα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή βότανα που είναι γνωστά από την αρχαιότητα για το ξεχωριστό τους άρωμα και την θεραπευτική τους αξία. Η μέντα προσδίδει μία αναζωογονητική φρεσκάδα στους γευστικούς κάλυκες και στις αναπνευστικές οδούς. Αυτή η μοναδική ιδιότητα της μέντας οφείλεται στην παρουσία της μενθόλης, ένα αιθέριο έλαιο που βρίσκεται στα φρέσκα φύλλα της μέντας και στο μίσχο της. Μελέτες έχουν δείξει ότι η μέντα μπορεί να...

Ο ΓΕΩΡΓΙΑΝΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΟΥ NORMAN ATLANTIC ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΤΗΣ


Πορφύρης Δ Σταφυλά Π
Ένας μάρτυρας διηγήθηκε πώς ένας γεωργιανός μοναχός συνέβαλε στο να σωθούν ανθρώπινες ζωές πριν ο ίδιος χάσει τη δική του στην τραγωδία του Norman Atlantic.
Πρόκειται για τον π.Ηλία Kartozia που εμψύχωνε τους άλλους επιβάτες και που βοήθησε στην εκκένωση του φλεγόμενου πλοίου δήλωσε στην ιταλική εφημερίδα la Repubblica ένας γεωργιανός που επέζησε ο Ηρακλής.Ήταν ...

Μια εμπνευσμένη εικόνα από το διαδίκτυο. Ο άγιος Βασίλειος ο δικός μας

Μια εμπνευσμένη εικόνα από το διαδίκτυο. 
Ο άγιος Βασίλειος ο δικός μας
Αρχιμηνιά και Αρχιχρονιά μές στην βροχή και τον χιονιά!

Ας είναι αυτή η βροχή η πρωτοχρονιάτικη σημείο κάθαρσης και εξαγνισμού και ο χιονιάς δύναμη βίας ευεργετικής πού αποδιώχνει κάθε κακό, δύναμη για μας, ευλογία για τον συνάνθρωπο, ώθηση προς καλύτερες μέρες για την πατρίδα και την ανθρωπότητα.

Μετάνοια=μεταβολή νοός, στροφή 180 μοιρών, αλλαγή νοοτροπίας, δέσμευση καινής ζωής.
Νά η χαρά της πρωτοχρονιάς και το νόημα της!

Σήμερα μπορεί να μην εορτάζουμε εκκλησιαστικά την πρωτοχρονιά, αλλά ποιός αμφιβάλλει πώς αυτό το ημερολογιακό ορόσημο είναι μια θαυμάσια πνευματική ευκαιρία να...

* ΛΟΓΙΑ ΨΥΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΝΑ

«Όσα σκεπάζει ο ουρανός, τόσα σκεπάζει η μητέρα».


Τι δύσκολο πράγμα να είσαι μητέρα!

Πόση υπομονή χρειάζεται?

Πόση δύναμη ψυχής?

Βλέποντας τη δική μου μάνα να αγωνίζεται για τα παιδιά της και να κάνει ατελείωτη υπομονή, αναρωτιέμαι αν ...

Διήγηση για τον επίσκοπο που έπεσε σε σαρκικό αμάρτημα

    Διήγηση για τον επίσκοπο που έπεσε σε σαρκικό αμάρτημα
    Κάποτε, στα βυζαντινά χρόνια ζούσε σε μια πόλη ένας ιδιαίτερα λαοφιλής επίσκοπος, αλλά ξαφνικά του συνέβη κάτι τρομερό.
    Εξαιτίας μάλλον της αδυναμίας του ή της αφέλειάς του και φυσικά λόγω διαβολικής ενέργειας, αυτός ο επίσκοπος έπεσε σε σαρκικό αμάρτημα.
    Την Κυριακή, όταν όλη η πόλη μαζεύτηκε στον ναό για τη θεία Λειτουργία, ο επίσκοπος στάθηκε ενώπιον του λαού, έβγαλε το ωμοφόριό του, σύμβολο του επισκοπικού του αξιώματος και είπε:
    «Δεν μπορώ να συνεχίσω να είμαι επίσκοπός σας, επειδή έπεσα σε σαρκικό αμάρτημα».
    Στην αρχή επικράτησε απόλυτη σιγή, αλλά...