Ανεγράφη ότι το 2050, ο Ελληνικής καταγωγής πληθυσμός της Ελλάδας θα ανέρχεται σε 7.500.000 μόνον. Και ότι το 2100 οι Έλληνες στην Ελλάδα θα ανέρχονται μόνον σε 2.300.000.



Προσωπικά θέλω να συγχαρώ τον συνάδελφο Ευριπίδη Μπίλη για την άοκνο προσπάθεια του να ενημερώνει τούς Έλληνες για όσα μέλλουν να συμβούν η συμβαίνουν τώρα στον Ελληνικό λαό και στην Ελληνική πατρίδα.Σήμερα η Ελλάδα και οι Έλληνες έχουν γίνει αντικείμενο διαρκούς κατασυκοφάντησης απο Έλληνες η μή που σαφώς εξυπηρετούν περίεργα συμφέροντα η ξεπερασμένες ιδεολογίες νεοφιλελεύθερες ,σοσιαλιστικές ,εθνικιστικές η παγκοσμιοποιητικές οι οποίες  εντάσσονται και αξιοποιούνται κατάλληλα 
Απο όσους έχουν λόγους να επιβάλλουν την νέα τάξη πραγμάτων και την νέα φεοδαρχία 
Η τον νέο μεσαίωνα σε όλη την ανθρωπότητα.
Σαφώς βέβαια ως Έλληνες πατριώτες δεν συμφωνούμε με...

Πόλεμος μέ τή λαιμαργία. Πόλεμος με τον ύπνο. Οσίου Νήφωνος Επισκόπου Κωνσταντιανής





Πόλεμος μέ τή λαιμαργία

Ο πονηρός δεν άργησε να τον πολεμήσει και με άλλο τρόπο : με τη λαιμαργία. Του προκαλεί λοιπόν, από το πρωί κιόλας, σαν βασανιστικό αίσθημα πείνας, σπρώχνοντάς τον να φάει κρέατα και ψάρια και άλλα πλούσια φαγητά. Μα ο μακάριος Νήφων αντιστεκόταν στο διάβολο με τον διακριτικό του λογισμό, λέγοντας:
- Όλ’ αυτά , μόνο μέχρι το φάρυγγα χαρίζουν ηδονή. Πιο κάτω ευχαρίστηση καμιά δεν δίνουν! Μόνο ανυπόφορη δυσωδία αναδίνουν! Πήγαινε λοιπόν διάβολε, εκεί που οι άνθρωποι κάνουν την ανάγκη τους και δες, τι είναι εκείνα που μου λες να φάω! Γεύσου τα εσύ, να ευχαριστηθείς…
Μ’ αυτά τα λόγια χλεύαζε τον πονηρό. Κι όταν εκείνος του ξαναριχνόταν και τον πολεμούσε αγριότερα, του έλεγε:
- Σήμερα θα φάω και θα πιω με το παραπάνω! Για να σου δείξω , πως ούτε κι έτσι θα μπορέσεις να μ’ εμποδίσεις από την προσευχή.
Τη μέρα εκείνη έτρωγε ακόμα και κρέας κι έπινε κρασί μπόλικο.
Ύστερα σηκωνόταν κι έλεγε στον εαυτό του:
- Πρόσεχε, Νήφων! Ο σκύλος , μόλις χορτάσει, γαβγίζει μ’ ευχαρίστηση. Κι εσύ τώρα έφαγες από...

Ἡ φιλαυτία.





Ἡ φιλαυτία
 Μιχαὴλ Μιχαηλίδη Θεολόγου

Ὅποιο ὀρθογραφικό λεξικό κι ἄν πάρεις στά χέρια σου, θά διαπιστώσεις πώς, "φιλαυτία", σημαίνει: "ὑπερβολική ἀγάπη στόν ἑαυτό μας". Ἀκόμα σημαίνει: Ἐγωπάθεια, ἐγωκεντρισμός, ἐγω λατρία, ὑπερηφάνεια, ἀλαζονεία, δοξομανία, ματαιοδοξία, κενοδοξία κλπ.
Ἡ φιλαυτία, δέν εἶναι τίποτ᾽ ἄλλο, παρά ὁ ἀνθρώπινος ἐγωϊσμός στήν πιό φοβερή του μορφή. Ὁ σημερινός, προπάντων, ἄνθρωπος, κοιτάζει μονάχα τό δικό του συμφέρον καί ἐλάχιστα ἤ καθόλου τοῦ συνανθρώπου του τό συμφέρον.
Γιαυτό καί οἱ διχόνοιες καί οἱ ταραχές καί οἱ πόλεμοι. Εἶναι τρομακτικές οἱ παρενέργειες καί...

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ.


Italie<http://www.yvettedefrance.com/Photos-du-monde/A1/italie.htm>
France<http://www.yvettedefrance.com/Photos-du-monde/A1/france.htm> U.S.A<http://www.yvettedefrance.com/Photos-du-monde/A1/U-S-A.htm>
Scandinavie<http://www.yvettedefrance.com/Photos-du-monde/A1/Scandinavie.htm>
Bulgarie<http://www.yvettedefrance.com/Photos-du-monde/A1/Bulgarie.htm>
Roumanie<http://www.yvettedefrance.com/Photos-du-monde/A1/Roumanie.htm>
Allemagne<http://www.yvettedefrance.com/Photos-du-monde/A1/Allemagne.htm>
Am&eacute;rique du Sud<http://www.yvettedefrance.com/Photos-du-monde/A1/amerique_sud.htm>
> > > Espagne<http://www.yvettedefrance.com/Photos-du-monde/A1/espagne.htm>
Canada<http://www.yvettedefrance.com/Photos-du-monde/A1/canada.htm>
Gr&egrave;ce<http://www.yvettedefrance.com/Photos-du-monde/A1/grece.htm>
Belgique<http://www.yvettedefrance...com/Photos-du-monde/A1/Belgique.htm>
Japon<http://www.yvettedefrance.com/Photos-du-monde/A1/japon.htm>
Afrique<http://www.yvettedefrance.com/Photos-du-monde/A1/Afrique.htm>
Portugal<http://www.yvettedefrance.com/Photos-du-monde/A1/Portugal.htm>
Autriche<http://www.yvettedefrance.com/Photos-du-monde/A1/autriche.htm>
Australie<http://www.yvettedefrance.com/Photos-du-monde/A1/austra.htm>
> > > Les Cara&iuml;bes<http://www.yvettedefrance.com/Photos-du-monde/Caraibes/caraibes.htm>
> > > > > > > > > >
> > > Alaska<http://www.yvettedefrance.com/Photos-du-monde/A1/Alaska.htm>
> > > Hongrie<http://www.yvettedefrance.com/Photos-du-monde/A1/Hongrie.htm>
> > > Croatie<http://www.yvettedefrance.com/Photos-du-monde/A1/croatie.htm>
Vous &ecirc;tes sur le site >>> www.yvettedefrance.com<http://www.yvettedefrance.com/>
.<http://www.yvettedefrance..com/Photos-du-monde/Pays/croate/croatie.htm>
&Icirc;LE de Norfolk<http://www.yvettedefrance.com/Photos-du-monde/Pays/Norfolk/Norfolk.htm>
&Icirc;le de Malte<http://www.yvettedefrance.com/Photos-du-monde/Pays/Malta/malta.htm> <http://www.yvettedefrance.com/Photos-du-monde/Pays/Malta/malta.htm>
> > > > > > > > > >
> > > Luxembourg<http://www.yvettedefrance.com/Photos-du-monde/Pays/lux/luxembourg..htm>
Mexique<http://www.yvettedefrance.com/Photos-du-monde/Pays/Mexique/Mexique.htm>

Τα 102 πιστοποιητικά, βεβαιώσεις και άλλα δημόσια έγγραφα που μπορείτε να βγάλετε από τον υπολογιστή του σπιτιού σας



Ηλεκτρονικά, από το σπίτι τους, θα μπορούν να «συναλλάσσονται» με τη Δημόσια Διοίκηση οι πολίτες για τη διεκπεραίωση 102 υπηρεσιών, όπως η έκδοση διαφόρων πιστοποιητικών. Ετσι απαλλάσσονται από την υποχρέωση, να επισκεφθούν αυτοπροσώπως οποιαδήποτε υπηρεσία, είτε για να υποβάλουν αίτηση, είτε για να παραλάβουν έγγραφο.
Οι τυποποιημένες αυτές διαδικασίες του ΕΡΜΗ βρίσκονται στην αρχική σελίδα,(http://www.ermis.gov.gr/portal/page/portal/ermis/) κάτω από τον τίτλο «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες».
Μοναδική προϋπόθεση είναι ότι ο πολίτης πρέπει να έχει εγγραφεί ως χρήστης στην πύλη του «ΕΡΜΗΣ» και να μεταβεί στη συνέχεια για επιβεβαίωση της ταυτότητάς του σε οποιοδήποτε ΚΕΠ.
Εκεί θα πρέπει να βεβαιώσει -προσκομίζοντας και την αστυνομική του ταυτότητα- ότι είναι ο κάτοχος συγκεκριμένου ηλεκτρονικού «λογαριασμού» στη συγκεκριμένη πύλη. Η διαδικασία της εγγραφής και επιβεβαίωσης ταυτότητας γίνεται μία και μόνη φορά για κάθε πολίτη, ο οποίος στη συνέχεια μπορεί να πραγματοποιεί πολλαπλές συναλλαγές με το Δημόσιο από οποιονδήποτε υπολογιστή, χρησιμοποιώντας το όνομα χρήστη και τον κωδικό του. Ο πολίτης αποκτά μία ηλεκτρονική θυρίδα στην «ΕΡΜΗΣ», στην οποία τοποθετούνται από τις αρμόδιες, κατά περίπτωση, υπηρεσίες τα αιτούμενα έγγραφα.
Ο πολίτης μπορεί να...

Γρήγορα-μικρά σνακ για το διάβασμα



Η εξεταστική πλησιάζει... Όλοι οι μαθητές αγχώνονται για το αποτέλεσμα... Κάποιες φορές περισσότερο οι γονείς τους! Οι μαθητές πεινάνε ενώ διαβάζουν! Πρέπει όμως να φάνε κάτι θρεπτικό...

Οι γονείς προβληματίζονται ποιο να είναι το σνακ που θα δώσουν στα παιδιά τους...

Το μόνιμο πρόβλημα σε αυτή την περίοδο, είναι το ότι θέλουν να φάνε κάποιο σνάκ, το οποίο θα τους βοηθήσει να έχουν καλύτερες επιδόσεις, να τους δώσει πολλά θρεπτικά συστατικά, να είναι νόστιμο και υγιεινό, να μην τους δίνει πολλές θερμίδες γιατί υπάρχει και ο φόβος για την αύξηση του βάρους τους, αλλά και να μη χρειάζεται ιδιαίτερη επεξεργασία στο να γίνει.

Σας παρουσιάζουμε λοιπόν μια σειρά μικρογευμάτων, σαν αυτά που...

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΗΝ GOOGLE ART Η Google «χαρτογράφησε» τη Μονή της Πάτμου (φωτογραφιες)



ΚείμενοΛουδάρος Ανδρέας
ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ
  •  Επισκεφθείτε εικονικά τη Μονή της Πάτμου, ΕΔΩ
Τρομακτική λεπτομέρεια, απίστευτη ευκρίνεια και πανέμορφες εικόνες είναι το τρίπτυχο της μοναδικής ενέργειας, του παγκόσμιου κολοσσού του διαδικτύου, της γνωστής σε όλους Google, που μέσω του Street View και του Google Art Project, κατάφερε να «χωρέσει» στους υπολογιστές μας ολόκληρη τη Μονή της Πάτμου και τα σπάνια κειμήλια της.

Πρόκειται για μια παγκόσμια πρωτοπορία αφού η Μονή της Αποκάλυψης είναι το πρώτο μοναστήρι από ολόκληρο τον κόσμο, που «χαρτογραφήθηκε» ψηφιακά από τους τεχνικούς της Google με αποτέλεσμα να είναι δυνατή η περιήγηση του οποιουδήποτε ενδιαφερόμενου, οπουδήποτε στον κόσμο, με λεπτομέρεια «καρφίτσας».

Εξίσου ενδιαφέρον είναι το γεγονός πως οι επισκέπτες του Google Art Project μπορούν να δουν και σημεία, που δεν είναι προσβάσιμα στους επισκέπτες όπως για παράδειγμα η βιβλιοθήκη της Μονής, μια από τις σημαντικότερες σε ολόκληρο τον κόσμο.

ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ
Ένα από τα σημαντικότερα εκκλησιαστικά μουσεία στη χώρα μας, φιλοξενείται στη Μονή της Πάτμου, με ιδιαίτερα αξιόλογα εκθέματα. Ανάμεσα τους, ο Ιησούς του Ελ Γκρέκο, μνημειακό Άγιο Ποτήριο ( Βενετία 16ος αιώνας) με το οποίο κατά την...

Απάντηση Κωνσταντίνου Παλαιολόγου προς τον Μωάμεθ Β’ λίγο πριν από την πτώση της Βασιλεύουσας:



Τὸ δὲ τὴν πόλιν σοι δοῦναι…
Πρωτότυπο κείμενο (ακολουθεί η απόδοση στη Ν. Ελληνική):

Ἀπαρτίσας οὖν τὰ πάντα, ὡς αὐτῷ ἐδόκει καλῶς, ἔπεμψεν ἔνδον λέγων τῷ βασιλεῖ «Γίνωσκε τὰ τοῦ πολέμου ἤδη ἀπήρτησθαι· καὶ καιρός ἐστιν ἀπό τοῦ νῦν πρᾶξαι τὸ ἐνθυμηθὲν πρὸ πολλοῦ παρ’ ἡμῖν νῦν· τὴν δὲ ἔκβασιν τοῦ σκοποῦ τῷ Θεῷ ἐφίεμεν. Τί λέγεις; Βούλει καταλιπεῖν τὴν πόλιν καὶ ἀπελθεῖν, ἔνθα καὶ βούλει, μετὰ τῶν σῶν ἀρχόντων καὶ τῶν ὑπαρχόντων αὐτοῖς, καταλιπὼν τὸν δῆμον ἀζήμιον εἶναι καὶ παρ’ ἡμῶν καὶ παρά σοῦ; 

ἤ ἀντιστῆναι καὶ σὺν τῇ ζωῇ καὶ τὰ ὑπάρχοντα ἀπολέσεις σύ τε καὶ οἱ μετὰ σέ, ὁ δὲ δῆμος αἰχμαλωτιστθεὶς παρὰ τῶν Τούρκων διασπαρῶσιν ἐν πάσῃ τῇ γῇ;»
Ὁ βασιλεὺς δ’ ἀπεκρίνατο σὺν τῇ συγκλήτῳ· «Εἰ μἐν βούλει, καθὼς καὶ οἱ πατέρες σου ἔζησαν, εἰρηνικῶς σὺν ἡμῖν συζῆσαι καὶ σύ, τῷ Θεῷ χάρις. Ἐκεῖνοι γὰρ τοὺς ἐμοὺς γονεῖς ὡς πατέρας ἐλόγιζον καὶ οὕτως ἐτίμων, τὴν δὲ πόλιν ταύτην ὡς πατρίδα· καὶ γὰρ ἐν καιρῷ περιστάσεως ἅπαντες ἐντὸς ταύτης εἰσιόντες ἐσώθησαν καὶ οὐδεὶς ὁ ἀντισταίνων ἐμακροβίω. Ἔχε δὲ καὶ τὰ παρ’ ἡμῖν ἁρπαχθέντα ἀδίκως κάστρα καὶ γῆν ὡς δίκαια καὶ ἀπόκοψον καὶ τοὺς φόρους τόσους, ὅσους κατὰ τὴν ἡμετέραν δύναμιν, κατ’ ἔτος τοῦ δοῦναι σοι καὶ ἄπελθε ἐν εἰρήνῃ. Τί γὰρ οἶδας, εἰ θαῤῥῶν κερδᾶναι εὐρεθῇς κερδανθείς; Τὸ δὲ τὴν πόλιν σοι δοῦναι, οὔτ’ ἐμόν ἐστιν οὔτ’ ἄλλου τῶν κατοικούντων ἐν ταύτῃ· κοινῇ γὰρ γνώμῃ πάντες αὐτοπροαιρέτως ἀποθανοῦμεν καὶ οὐ φεισόμεθα τῆς ζωῆς ἡμῶν».


Απόδοση:
(Ο Μεχεμέτ), αφού ετοίμασε τα πάντα όπως...

Στην Αγγλία ο τάφος απογόνου του τελευταίου Παλαιολόγου



Σε μια γωνιά ενός ναού απολαμβάνει τον αιώνιο ύπνο του ένας απόγονος του Μαρμαρωμένου Βασιλιά. Ο λόγος για τον Θεόδωρο Παλαιολόγο, ανηψιό του τελευταίου αυτοκράτορα της Ανατολικής Αυτοκρατορίας Κωνσταντίνου ΙΑ' Παλαιολόγου. 
Ήταν ο γιος του Θωμά Παλαιολόγου, αδελφού του αυτοκράτορα, ο οποίος ακολούθησε το δρόμο του προγόνου του, του αυτοκράτορα Μανουήλ Β' Παλαιολόγου στη Γηραιά Αλβιώνα. Ο Θεόδωρος Παλαιολόγος διέφυγε από τον Μυστρά κι εγκαταστάθηκε στην Αγγλία όπου έζησε ως το 1636, οπότε και απεβίωσε σε βαθύ γήρας. Τάφηκε στον μεσαιωνικό ναό του αγίου Λεονάρδου, στην περιοχή Λάνταλφ της νοτιοανατολικής Κορνουάλης. 
Όπως μας ενημερώνει το anastasiosds.blogspot.gr, ο τάφος βρίσκεται σήμερα δυστυχώς χαμένος κάτω από το δάπεδο του Ναού, αλλά μια μπρούτζινη αναμνηστική πλάκα ενημερώνει τους προσκυνητές για το σχετικό ιστορικό. Πάντως οι τοπικοί εκκλησιαστικοί παράγοντες εκεί, έχουν γνώση και συνείδηση της μεγάλης σημασίας που...

"Μήπως στο υποσυνείδητό σας υπάρχει ο φόβος ότι η Πόλη κάποια μέρα θα δοθεί πίσω;"


ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΡΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ "ΑΛΩΣΗ 1453"

Αυτό πρέπει να το διαβάσει ὁ καθείς Έλληνας, εντός η εκτός Ελλάδος, αλλά και οι ξένοι, οι γνωρίζοντες την ελληνική Φροντίσατε να φθάση απανταχού της οικουμένης.

Πρέπει να το διαβάσετε όλο κιὶ πολλές φορές !!!

Ακόμη ένα ρεκόρ για την ακριβότερη κινηματογραφική παραγωγή στην τουρκική ιστορία.Πέντε εκατομμύρια Τούρκοι έχουν δεί την υπερπαραγωνή "Άλωση 1453"...


Ρεκόρ εισιτηρίων κάνει η τουρκική ταινία «Άλωση 1453». Κλείνοντας την τρίτη εβδομάδα προβολής στις κινηματογραφικές αίθουσες της Τουρκίας υπολογίζεται ότι ήδη 5.042.994 θεατές έχουν σπεύσει στα σινεμά για να παρακολουθήσουν το στόρι.

Για την ολοκλήρωση της ταινίας ξοδεύτηκαν περισσότερα από 17 εκατ. δολάρια και χρειάστηκαν σχεδόν τρία χρόνια γυρισμάτων και μοντάζ.Η ταινία παρουσιάζει τη ζωή του σουλτάνου Μωάμεθ μέχρι τη στιγμή της εισβολής των Οθωμανών στην Κωνσταντινούπολη την αποφράδα Τρίτη 29 Μαΐου του 1453 και χρονικά συμπίπτει με την επέτειο των 560 ετών από την κατάληψη της Βασιλεύουσας.


Η τουρκική υπερπαραγωγή έχει προκαλέσει και κριτική εκ των έσω. Ενδεικτικά είναι όσα είχε γράψει το Φεβορυάριο στην αγγλόφωνη έκδοση της Hurriet ο δημοσιογράφος Μπουράκ Μπεκντίλ, ο οποίος έθετε το ρητορικό ερώτημα να γιόρταζαν οι Βρετανοί την "άλωση του Λονδίνου" ή οι Γερμανοί την "Άλωση του Βερολίνου".

"Μήπως πρέπει να περιμένουμε να ακολουθήσουν ταινίες όπως...

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΔΕΝ ΠΕΦΤΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ

Καθαρίζεται ο φούρνος με κέτσαπ; «Πράσινες» λύσεις καθαρισμού για το σπίτι



Τη στιγμή, που στο εμπόριο κυκλοφορούν χιλιάδες καθαριστικά ειδικά για λεκέδες, που δεν είχαμε καν φανταστεί ότι υπάρχουν, η ίδια η ...

1. Η ΜΑΤΩΜΕΝΗ ΣΠΗΛΙΑ ΤΗΣ ΟΤΚΑΓΙΑ! 2.ΖΗΤΗΣΑΝ ΝΑ ΤΙΣ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΤΣΕΤΩΝ!!!




ΟΙ ΧΑΜΕΝΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΖΩΝΤΑΝΕΣ, ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ Η ΜΝΗΜΗ ΔΕΝ ΜΕΤΑΒΛΗΘΕΙ ΣΕ ΑΝΑΜΝΗΣΗ…1.Η ΜΑΤΩΜΕΝΗ ΣΠΗΛΙΑ – ΟΤΚΑΓΙΑ.Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, βρισκόταν μέσα σε μια σπηλιά, σε υψόμετρο 1800 μέτρων, για αυτό και ονομάστηκε “Μάγαρα” (μααρά στα τούρκικα σημαίνει σπηλιά). Οι Έλληνες τουρκόφωνοι την αποκαλούσαν και“Παχατζάκ Παναγιασί”, δηλαδή “η Παναγιά που κάνει τον άλλο να βλέπει”.Προς ανάμνηση του προσκυνήματος της Παναγίας Μάγαρας, φιλοτεχνήθηκε και τοποθετήθηκε στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ακριτοχωρίου, εικόνα της θεομήτορος, με πρωτοβουλία των Νικ. Μαυρίδη και Δημ. Παρασκευαίδη, κατοίκων του χωριού. Η εικόνα αγιογραφήθηκε στο εργαστήρι του Ιερού Ησυχαστηρίου Τιμίου Προδρόμου, Ακριτοχωρίου.

Ο ΡΑΦΕΤ ΠΑΣΑΣ, λυσσασμένος από την αποτυχία της μεγάλης επιχείρησης στην περιοχή της Σαμψούντας, στρά­φηκε καί...

Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος. Ο βίος και τα θαύματα. .

 Ένα ορθόδοξο αφιέρωμα προς τιμή του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου. Που το άγιο λείψανό του βρίσκεται αδιάφθορο και ακέραιο στο Προκόπι Ευβοίας. Επιτελώντας καθημερινά απίστευτα θαύματα.


http://trelogiannis.blogspot.gr/2013/05/blog-post_9123.html

Ο Γέρων Παΐσιος († 1994) για την τεκνογονία…



Η ανθρώπινη λογική στο θέλημα του Θεού για την τεκνογονία. 

Geron-Paisios-9-e1320694131500Πολλές φορές ανδρόγυνα μού εκφράζουν την ανησυχία τους για το θέμα της τεκνοποιίας και ζητούν την γνώμη μου. Άλλα σκέφτονται να κάνουν ένα-δυο παιδιά και άλλα θέλουν να αποκτήσουν πολλά παιδιά. Αυτό όμως που τους συμφέρει είναι να αφήνουν το θέμα της τεκνοποιίας στον Θεό. Να εμπιστεύονται την ζωή τους στην θεία Πρόνοια και να μη βάζουν δικά τους προγράμματα. Πρέπει να πιστεύουν ότι ό Θεός, που φροντίζει για τα πετεινά του ουρανού, πολύ περισσότερο θα φροντίση για τα δικά τους παιδιά…

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ Άσμα Πολεμιστήριον προς Γραικούς ανδρειωμένους



Φίλοι μου συμπατριώται,
Δούλοι νά 'μεθα ώς πότε
Των αχρείων Μουσουλμάνων,
Της Ελλάδος των τυράννων;
Εκδικήσεως η ώρα
Έφθασεν, ω φίλοι, τώρα·
H κοινή ΠΑΤΡΙΣ φωνάζει,
Με τα δάκρυα μας κράζει:
«Τέκνα μου, Γραικοί γενναίοι,
Δράμετ' άνδρες τε και νέοι·
K' είπατε μεγαλοφώνως,
Είπατε τ' όλοι συμφώνως,
Ασπαζόμεν' είς τον άλλον
M' ενθουσιασμόν μεγάλον:
Έως πότ' η τυραννία;
ΖΗΤΩ Η ΕΛΕΥΘEPIA»
Β
Με μεγάλην αφροσύνην
Των Γραικών και καταισχύνην,
Τούρκος, φευ! μας ετυράννει,
Και αλλού που δεν εφάνη
Τόση βία κ' αδικία,
Τόση καταδυναστεία
Των αχρειεστάτων Τούρκων,
Των αγρίων Μαμαλούκων,
Ήσαν όλα εις τας χείρας·
K' αν απέθνησκε της πείνας,
O Γραικός εσιωπούσε,
Να λαλήση δεν...