Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΑΝΗ: “ΕΓΩ ΠΑΤΕΡ ΜΟΥ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ​,ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ”




Του π. Στεφάνου Αναγνωστοπούλου

Πριν από τέσσερα χρόνια, ή πέντε, δεν ενθυμούμαι καλά, σας είχα αναφέρει ένα γεγονός, δεν ξέρω πόσοι από σας το είχατε ακούσει, το ξαναεπαναλαμβάνω, διότι έχει άμεση σχέση με το σημερινό Ευαγγελικό Ανάγνωσμα.

Ήρθε κάποιος χριστιανός, επαναλαμβάνω πριν από τέσσερα χρόνια, πέντε, δεν θυμούμαι, μου είπε το όνομά του, και ήλθε σε μένα επειδή είχε πεθάνει ο πνευματικός του, – γνωστός, από το Λοιμωδών, – και αμέσως μετά μου είπε: «Εγώ πάτερ μου, για να ξέρεις είμαι πολύ καλός χριστιανός, είμαι και ταπεινός, είμαι και δίκαιος», και τον ρώτησα από πού αυτό το συμπέρασμα.
Και μου απαντάει: «Έχω πολύτεκνη οικογένεια, είμαι τμηματάρχης στη Άλφα Δημόσια Υπηρεσία, πηγαίνω κάθε Κυριακή και γιορτή στην Εκκλησία, κάνω την προσευχή μου πρωί και βράδυ, δίνω πολλές ελεημοσύνες, και μάλιστα φτάνω μέχρι και την εντολή που δίνει ο Θεός, να δίνουμε μέχρι και το δέκατο από το μισθό μας, επισκέπτομαι τους αρρώστους στα νοσοκομεία, κατάκοιτους στα σπίτια, νηστεύω Τετάρτες και Παρασκευές και όλες τις Σαρακοστές, εξομολογούμαι τακτικά, κοινωνώ επίσης …»

Όλα αυτά μου θύμισαν αμέσως τον Φαρισαίο, διότι...

ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 1

<iframe width="420" height="315" src="//www.youtube.com/embed/gMLJ7atXkwQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Αλεξιπτωτιστές Ιερείς και αερομεταφερόμενες Εκκλησίες (βιντεο)

ΠΕΦΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ 
ΚείμενοΛουδάρος Ανδρέας
Στο πέρασμα των αιώνων η Εκκλησία έχει βρει πολλούς τρόπους για να προσεγγίσει ακόμη και τις πιο απομακρυσμένες γωνιές του πλανήτη αλλά αυτό που έχει κάνει η ρώσικη Εκκλησία σε συνεργασία με τον στρατό αν μην τι άλλο διεκδικεί βραβείο πρωτοτυπίας!

Ιερείς που εκπαιδεύονται ως αλεξιπτωτιστές, πτυσσόμενοι φουσκωτοί Ναοί που μεταφέρονται με αεροπλάνα και στρατεύματα σε αφιλόξενες περιοχές συνθέτουν το σκηνικό του νέου δόγματος της ρωσικής Εκκλησίας που όπως φαίνεται δεν σκοπεύει να αφήσει τίποτα στην τύχη του.

Όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, οι γενειοφόροι...

Ελληνικό Μετάλλιο στην 44η Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής 2013


ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Οι απόφοιτοι μαθητές Λυκείου Σταύρος Ευθυμίου (από τη Ρόδο), Κρινιώ Μαρούδα (από τα Λεχαινά), Γρηγόρης Σεργεντάνης (από τη Μίκρα), Ευάγγελος-Διαμιανός Λάζαρης (από την Αθήνα) και Φίλιππος Κυριακίδης (από τη Σπάρτη) συμμετείχαν στην 44η Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής (07-15 Ιουλίου 2013, Κοπεγχάγη).
Ο Σταύρος Ευθυμίου βραβεύτηκε με...

Κύριε δώσε μου αυτά που δε θέλει κανείς από Σένα !!

 

Θεέ μου δε σου ζητώ ξεκούραση και ηρεμία, της ψυχής ή του σώματος… Δεν ζητώ πλούτη, επιτυχία ή ακόμη υγεία. Αυτά τα πράγματα τα ζητούν τόσο πολύ και άρα δε θα έχεις άλλα να δώσεις. Δώσε μου Θεέ μου αυτά που σου έχουν περισσέψει. Δώσε μου αυτά που κανένας δε θέλει από εσένα…
Και εδώ είναι αυτά που προσεύχομαι σε σένα Θεέ μου:
…να έχω το κουράγιο να μην αρκούμαι στην εύκολη λύση
…να μπορώ να προστατεύω τα ανέφικτα και υπερβολικά όνειρά μου και να μάχομαι για αυτά.
….να μην κάνω την παραίτηση επιλογή
…να μην...

Πώς να κερδίσετε τη χαμένη σας ενέργεια


Λίγο η κούραση, λίγο το καλοκαίρι και πολύ (μα πάρα πολύ) η ανάγκη για ξεκούραση, δεν αποτελεί έκπληξη, ότι οι περισσότεροι χρειαζόμαστε μια γερή ώθηση για να τονώσουμε την ενέργειά μας. Πριν προβούμε όμως σε «φαρμακευτικούς» τρόπους, μήπως να δούμε τι μας προσφέρει η φύση;

 
 
Αν η καθημερινότητα σας έχει κουράσει και το μόνο που πλέον επιθυμείτε, είναι να τελειώσετε τη δουλειά για να «λιώσετε» πάνω στον καναπέ σας, τότε σίγουρα σας λείπει ενέργεια. Το click@Lifeανακάλυψε για εσάς 9 φυσικά «όπλα», που θα σας κάνουν να πείτε αντίο στην αδράνεια και να ξαναζωντανέψετε.
Με ρέγουλα ο καφές
Εάν χρειάζεστε μια τριπλή δόση espresso μόνο και μόνο για να μπορέσετε να ανοίξετε (κάποια στιγμή) τα βλέφαρά σας, τότε το μόνο που θα καταφέρετε είναι να ρίξετε ακόμη περισσότερο τα επίπεδα της ήδη «πληγωμένης» σας ενέργειας.
Αδιάσειστα στοιχεία έρευνας από το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο «Brigham and Women’s Hospital», από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ και άλλα ιδρύματα διαπίστωσαν, ότι οι συχνές χαμηλές δόσεις καφεΐνης (1/4 του φλιτζανιού καφέ) ήταν πιο αποτελεσματικές από ό, τι οι μεγαλύτερες δόσεις, προκειμένου να παραμείνει κάποιος σε εγρήγορση.
 
Μειώστε το γλυκαιμικό φορτίο σας
Τα τρόφιμα με χαμηλό γλυκαιμικό φορτίο, όπως τα φασόλια, τα δημητριακά από πίτουρο, το καστανό ρύζι, το ψωμί ολικής αλέσεως και οι ξηροί καρποί, έχουν μικρότερη επίδραση στο σάκχαρο του αίματός από ό, τι τα τρόφιμα με υψηλό γλυκαιμικό φορτίο, όπως το λευκό ρύζι, τα μακαρόνια, οι πατάτες, τα δημητριακά, οι ζαχαρούχοι χυμοί και τα ποτά.
Με απλά λόγια, προσπαθήστε να καταναλώνετε περισσότερα τρόφιμα με χαμηλό γλυκαιμικό φορτίο, που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το σάκχαρό σας σταθερό, αποφεύγοντας τη ζαλάδα που προκαλούν οι αυξομειώσεις στα επίπεδα του σακχάρου.
Δεντρολίβανο, το γιατρικό
Αν έχετε ξερό δεντρολίβανο στην κουζίνα σας, πάρτε μία χούφτα, «συντρίψτε» την και ξεκινήστε να παίρνετε δυο –τρεις γερές ανάσες. Το έντονο άρωμά του, όπως αναφέρουν και οι βοτανολόγοι, είναι ιδιαίτερα τονωτικό και αναζωογονητικό.
 
 
Αρνητικές σκέψεις; Stop
Όταν παρατηρήσετε, ότι περνούν από το νου σας διάφορες αρνητικές σκέψεις, απλά οραματιστείτε μία πινακίδα με ένα «stop». Στη συνέχεια, προσπαθήστε να απωθήσετε τη συγκεκριμένη σκέψη ή να την αντικαταστήσετε με μία θετική. Τα αρνητικά συναισθήματα, σύμφωνα με τους ειδικούς, «ρουφούν» πολλή διανοητική ενέργεια.
Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η άσκοπη αυτοκριτική. Όποτε είναι δυνατόν, σταματήστε να κατηγορείτε τον εαυτό σας για τα γεγονότα του παρελθόντος, που δεν μπορείτε να αλλάξετε και απλά σκεφτείτε, ότι αξίζει και σε σας το ίδιο ποσοστό συγχώρεσης, που προσφέρετε στους άλλους.
Παγωμένη κομπρέσα
Οι παγωμένες κομπρέσες στο πρόσωπο είναι ιδανικό γιατρικό, όχι μόνο για τον πυρετό, αλλά και για να ανακτήσετε τη χαμένη σας ενέργεια. Η παγωμένη δροσιά θα αναζωογονήσει γρήγορα τους μυς του προσώπου και τα μάτια σας και πολύ πιθανό σύντομα να δείτε την ενέργειά σας να ανεβαίνει.
 
Νερό, νερό, νερό
Δύο ποτήρια παγωμένο νερό μπορούν να είναι η απάντηση στην χαμένη σας ενέργεια. Η κούραση είναι συνήθως ένα από τα πρώτα συμπτώματα της αφυδάτωσης και αν το μόνο που έχετε πιεί όλη μέρα είναι καφές και αναψυκτικά, τότε πολύ πιθανό να χρειάζεστε ενυδάτωση από... καθαρό νερό. Στην περίπτωση που είναι παγωμένο μάλιστα, θα λειτουργήσει σαν εικονικό «χαστούκι» και θα σας ξυπνήσει.
Από σίδηρο πώς πάτε;
«Σέρνεστε» χωρίς λόγο, ενώ δεν θα έπρεπε; Έχετε ελέγξει τα επίπεδα του σιδήρου στο αίμα σας; Μάλλον ήρθε η ώρα να το κάνετε. Η σιδηροπενική αναιμία είναι μία αρκετά κοινή αιτία της κόπωσης. Ο σίδηρος είναι απαραίτητος για την παραγωγή αιμοσφαιρίνης, της ουσίας που μεταφέρει το οξυγόνο στα κύτταρα του σώματος, τα οποία στη συνέχεια τη χρησιμοποιούν για να παράγουν ενέργεια.
Καλές πηγές σιδήρου είναι το κόκκινο κρέας, τα εμπλουτισμένα με σίδηρο δημητριακά, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά και τα ξηρά φασόλια. Στην περίπτωση, που χρειάζεστε συμπληρώματα σιδήρου στη διατροφή σας, επισκεφτείτε τον γιατρό σας.
 
Κλείστε τις… ειδήσεις
Μπορεί να θέλετε να είστε ενήμερος για τα κοινωνικά και πολιτικά γεγονότα, που μαστίζουν αυτόν τον κόσμο, αλλά η αλήθεια είναι, ότι πρέπει μάλλον να ανακαλύψετε έναν άλλον τρόπο και να αποφύγετε με κάθε μέσο, τις τηλεοπτικές ειδήσεις.
Τα ειδησεογραφικά δελτία είναι γεμάτα δολοφονίες, τρομοκρατικές επιθέσεις, πυρκαγιές, απολύσεις και θλιβερά σκηνικά, τα οποία μπορούν να στραγγίξουν γρήγορα τα ψυχικά σας αποθέματα. Προσπαθήστε να αποφύγετε τέτοιου είδους προγράμματα, όσο μπορείτε και εναλλακτικά ενημερωθείτε από το internet μία φορά την ημέρα.
Εάν το κάνετε αυτό πειραματικά για μία εβδομάδα και δείτε, ότι η διάθεσή σας και η ενέργειά σας ξαναβρήκαν τα χαμένα τους …επίπεδα, ανακαλύψατε τη ρίζα του κακού. Αν πάλι όχι…
Φάτε ένα μπολ με δημητριακά ολικής αλέσεως
Τα συγκεκριμένα δημητριακά περιέχουν 792 χιλιοστόγραμμα φωσφόρου, ένα σημαντικό μέταλλο, που χρειάζεται ο οργανισμός για να μεταβολίσει τους υδατάνθρακες, το λίπος και τις πρωτεΐνες, προκειμένου να μπορέσει να τα χρησιμοποιήσει ως ενέργεια.
[Πηγή clickatlife.gr]
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Μητέρα


Η παραπάνω φωτογραφία κάνει το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ημέρες.
Δείχνει ένα κοριτσάκι που έχασε τη μητέρα του στον πόλεμο. Στην αυλή του ορφανοτροφείου όπου φιλοξενείται, ζωγράφισε τη μητέρα της με κιμωλία και κουλουριάστηκε στην αγκαλιά της. Έβγαλε και τα παπούτσια της όπως...

ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ: ΔΕΙΤΕ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΑΕΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ!

Ν!

Η γυμνή κορυφή του όρους Άθω, στη μέση του Αιγαίου.

Η πρώτη εικόνα του Αγίου Όρους που αντικρίζει κανείς από ψηλά, είναι αυτή της γυμνής κορυφής του όρους Άθω, στη μέση του Αιγαίου, να πετιέται προς τον ουρανό και να τρυπά τα σύννεφα, «πέτρινη λόγχη, που φρουρεί τον μυστικισμό», όπως έλεγε και ο συγγραφέας Ζαχαρίας Παπαντωνίου.
Οι αρχαίοι γεωγράφοι και ιστορικοί πίστευαν πως η κορυφή του Άθω ποτέ δεν βρεχόταν γιατί τα νέφη σχηματίζονταν πιο χαμηλά, και ήταν τόσο ψηλή, ώστε η σκιά της έφθανε ως τη Λήμνο. Ο Σοφοκλής έχει γράψει: «Η σκιά που ρίχνει ο Άθως στη δύση του ήλιου έφθανε στην αγορά της πόλεως Μυρήνης της Λήμνου, όπου και σκέπαζε χάλκινο άγαλμα».


Το άγαλμα αυτό παρίστανε ένα βόδι. Από αυτό έμεινε και ο παροιμιώδης στίχος: «Άθως καλύψει πλευράς Λημνίας βοός». Η εμπειρία του να πετάς φωτογραφίζοντας πάνω από αυτή την κωνική κορυφή, 2,5 χιλιόμετρα πάνω από τη θάλασσα, με τα χέρια παγωμένα από το κρύο (αν και καλοκαίρι είχε μόλις 9 βαθμούς εκεί ψηλά), διακρίνοντας τριγύρω όλη τη χερσόνησο του Άθω αλλά και τις άλλες χερσονήσους της Χαλκιδικής, είναι μοναδική!

Όρος και χερσόνησος στο ανατολικό μέρος της Χαλκιδικής στα αρχαία χρόνια λεγόταν Ακτή.

Στην κορυφή του υπήρχαν βωμοί για...

Κανείς Έλληνας δεν δέχεται να φτιάξει τζαμί!


ΑΓΟΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΤΡΙΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ


 



Ούτε ένας κατασκευαστής δεν δήλωσε διατεθειμένος να «χτυπήσει» το έργο της κατασκευής του τεμένους στον Βοτανικό και σήμερα, κλείνοντας έτσι «άδοξα» τον πρώτο κύκλο προσπαθειών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων  Έργων να υλοποιήσει την διεθνή δέσμευση του πρωθυπουργού πως «το τέμενος θα χτιστεί».
 
Σήμερα πραγματοποιήθηκε η τρίτη  κατά σειρά απόπειρα δημοπράτησης του έργου, η οποία είχε την ίδια κατάληξη με τις προηγούμενες δύο. Κηρύχθηκε άγονη.
 
Οι περίπου 25 κατασκευαστικές εταιρείες που έχουν λάβει τα τεύχη δημοπράτησης δεν κατέθεσαν προσφορές αφού όπως...