Θαυμαστό γεγονός με τον γέροντα Εφραίμ της Αριζόνας και μία παρέα αμερικανών




 Κάποιος Αμερικανός, είχε πάει στο μοναστήρι του Αγίου Αντωνίου στην Αριζόνα με την παρέα του. Σε κάποια στιγμή εμφανίζεται ο γέροντας Εφραίμ να βγαίνει από το κελί όπου εξομολογεί τον κόσμο και να ρωτάει τον νεαρό Αμερικανό:


– Έχεις παιδί μου καλό κινητό, μοντέρνο, σύγχρονο;
– Γιατί ρωτάτε γέροντα, είπε με απορία ο νεαρός.
– Να θέλω να πάρεις τηλέφωνο στο Άγιο Όρος σε μια μονή, για να μιλήσω εκεί με ένα μοναστήρι, του απάντησε ο γέροντας.
Ο γέροντας έδωσε τον αριθμό της μονής και είπε στον νεαρό:
– Παιδί μου, πάρε τηλέφωνο σε μία ώρα περίπου και μόλις βγάλεις γραμμή, να ...

Άγιον Όρος: Μοναδικές στιγμές; τι τρώνε οι ασκητές μοναχοί; σαλάτα με άγρια ​​βότανα και άλλα φαγητά

 


Άγιον Όρος: Μοναδικές στιγμές; τι τρώνε οι ασκητές μοναχοί; σαλάτα 
με άγρια ​​βότανα και άλλα φαγητά
https://yiorgosthalassis.blogspot.com/2023/03/blog-post_984.html

Αληθινή μαρτυρία μανούλας




 Αληθινη μαρτυρία μανουλας


Η κόρη μου μαζι με το αγορι της σπουδάζουν Θεσσαλονίκη
Ήρθανε για το τριήμερο Αθηνα
Τρίτη μεσημέρι μας αποχαιρετάνε για να γυρίσουν πίσω

Την ώρα που πάνε να βγούνε στη πόρτα το σκυλάκι μας τρέχει πίσω τους και αρχίζει να τους γαυγιζει
Το παίρνει η κόρη μου αγκαλιά και αυτό αρχίζει να τη γλύφει

Το αφήνει κάτω και ξεκιναει να φύγει..
Το ίδιο πάλι
Το σκυλάκι να την τραβάει..να Μην την αφήνει..
Πρώτη φορά το έκανε αυτό..
Τόσες φορές έφευγε το παιδί..
Έκανε σαν τρελό το σκυλί 
Μαμά μου λέει ..να το πάρω μαζί;;

Τι λες παιδί μου;; Που να το πάρεις Θεσσαλονίκη;;;

Καλά μου λέει...
Αλλά το σκυλακι δεν την άφηνε. 

Μαμα θα το πάρω..άλλωστε σ ένα μήνα θα...

Τέμπη: Ο συγκινητικός επικήδειος του πατέρα του 23χρονου Κυπριανού

 Τι ορθόδοξος λόγος! Τι δύναμη ψυχής! Ορθοδοξία στην πράξη. Παράδειγμα για όλους μας αυτός ο πατέρας. Ο Κύριος να αναπαύσει τον Κυπριανό και να παρηγορεί τους οικείους του. (Η ΑΛΛΗ ΟΨΙΣ)

Ο Κυπριανός ήταν ένας από τους φοιτητές που έχασαν τη ζωή τους στη μοιραία σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη και ολόκληρη η Κύπρος, από την οποία καταγόταν, έχει βυθιστεί στο πένθος.

 


https://alopsis.gr

 

Ο Γέρων Ιουστίνος Πίρβου για την τεχνολογία και την πολιτική

 



(Ομιλία του Καλλιντέρη Νικόδημου (νομικού) που εκφωνήθηκε στις 5/3/2023 στην αίθουσα της οδού Ζωοδόχου Πηγής 44 στα Εξάρχεια κατά την παρουσίαση του βιβλίου «Ζωή θυσιαζόμενης αγάπης»)

Σεβαστοί Πατέρες,

Αγαπητοί αδελφοί,

Ο Γέρων Ιουστίνος Πίρβου έγινε γνωστός στους περισσότερους από εμάς στις αρχές του 2020 χάρη στο βιβλίο «Ζωή θυσιαζόμενης Αγάπης» των εκδόσεων «Άθως», το οποίο μετέφρασε η προλαλήσασα κ. Χαρά Λιαναντωνάκη! 

Λίγες ημέρες πριν από την έναρξη των πρωτόγνωρων καταστάσεων που ζήσαμε τα τελευταία τρία (3) χρόνια επέτρεψε ο Θεός να εντρυφήσουμε στον βίο του σπουδαίου αυτού πνευματικού αναστήματος της ορθόδοξης Ρουμανίας και κυρίως να κρατηθούμε από τις ψυχωφέλιμες διδαχές του.

Κάποιοι από εμάς μελετήσαμε το βιβλίο μεσούντος του πρώτου εγκλεισμού, όταν βιώναμε το αυταρχικό κλείσιμο των ιερών ναών και την απαγόρευση συμμετοχής μας στη θεία λατρεία, την απηνή δίωξη κληρικών, την πρωτοφανή στα ιστορικά στοχοποίηση του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας και τον στραγγαλισμό δικαιωμάτων και ελευθεριών των πολιτών με την ταυτόχρονη επιβολή ακραίας προπαγάνδας από την πλειονότητα των ΜΜΕ. Οι κατά Θεόν θαρραλέοι λόγοι του Γέροντος Ιουστίνου που εκπήγαζαν από ...

Προτού κάνεις οτιδήποτε, να προσευχηθείς… Γενηθήτω το θέλημά Σου, Κύριε! Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν!




 Προτού κάνεις οτιδήποτε, να προσευχηθείς… Πάτερ ημών, ο εν τοις ουρανοίς, αγιασθήτω το όνομά Σου, ελθέτω η βασιλεία Σου, γεννηθήτω το θέλημά Σου ως εν ουρανό και επί της γης.

Προτού κάνεις οτιδήποτε, να προσευχηθείς και να σκεφτείς: Αυτό που πάω να κάνω θα είναι φρόνιμο, θα φανεί ευάρεστο στο Θεό;

 

Όταν εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου, τους άλλους και κάθε τι στο πανάγαθο και τέλειο θέλημα του Θεού, θα δεχτείς στην...

Γιὰ τὴν ὶεροσὐνη καὶ ὅτι δὲν πρέπει ὁ λαϊκὸς νὰ κρίνει ἱερέα. Γεροντικόν-Ὁσίου Ἀναστασίου τοῦ Σιναῒτου ΑΓΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΝΑΪΤΗΣ, ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΚΕΙΜΕΝΑ, ΓΕΡΟΝΤΙΚΑ


 


 Ὁ ὅσιος καὶ θαυματουργὸς πατέρας μας ’Αναστάσιος ὁ Σιναΐτης μᾶς διηγήθηκε μία θαυμαστὴ καὶ παράδοξη διὴγηση λέγοντας τὰ ἑξῆς.

Κάποτε ποὺ βρέθηκα στὴ Λαοδίκεια τῆς Συρίας᾽ κοντὰ στὸ ὄρος τοῦ Λιβάνου, ἀπέναντι τῶν Γαυθισῶν, ἄκουσα ἀπὸ τοὺς ἐκεῖ γέροντες ἕνα ἀξιομνημόνευτο γεγονός.

Ὑπῆρχε, λέει, έκεῖ κάποιος πρεσβύτερος ποὺ ζοῦσε μέ καί πρὶν δύο χρόνια. Μία νύχτα πῆγε σ᾽ αὐτὸν ἕνας ἄνθρωπος καὶ τοῦ ζητοῦσε μὲ πολλὴ βιασύνη νἀ σηκωθεῖ νἀ βαπτίσει τὸ παιδί του ποὺ ἦταν βρέφος καὶ κινδύνευε ἀπό στιγμὴ σὲ στιγμὴ νἀ πεθάνει.

Σηκώθηκε λοιπὸν ἀπὸ τὸ κρεβάτι του ὁ πρεσβύτερος καὶ ἄρχισε ἀμέσως νὰ λέει τὴν ἀκολουθία τοῦ βαπτίσματος. Καθὼς ὅμως ἑτοίμαζαν τὸ νερὸ και τὸ ἅγιο ἔλαιο᾽ καὶ ένῶ ὁ πρεσβὺτερος συνέχιζε τὴν ἀκολουθία᾽ τὸ παιδὶ πέθανε ἀβάπτιστο.

Πῆρε τότε ὁ ...

Άγιος Παϊσος για τις Εικόνες




 Είπε ο Άγιος Παΐσιος _Είπα σε έναν Ίεχωβά µιά φορά: «Έσεις δεν έχετε φωτογραφίες στά σπίτια σας;».  


«Έχουµε», µού λέει. 

«Έ, καλά, ή µάνα, όταν τό παιδί της λείπει µακριά, δεν φιλάει τήν φωτογραφία τού παιδιού της;». 
 
«Τήν φιλάει», µού λέει.

«Τό χαρτί φιλάει ή τό παιδί της;». 

«Τό παιδί της», µού λέει. 

«Έ, όπως εκείνη, όταν...

Ο 20χρονος Μιχάλης αποδίδει στον Άγιο Λουκά Συμφερούπολης τον Ιατρό το ότι σώθηκε και ότι έσωσε κι άλλους στο φλεγόμενο τρένο! Είχε πάνω του εικόνα του που δεν αποχωρίζεται ποτέ!!!

 



Ο 20χρονος φοιτητής που σπουδάζει μηχανικός του Εμπορικού Μηχανικού ο Μιχάλης Κλάψης από τους Λειψούς μιλώντας στην εκπομπή «T-Live» της Τ. Στεφανίδου σήμερα απέδωσε στον Άγιο Λουκά Συμφερουπόλεως τον Ιατρό και στην εικόνα του που έχει πάντα μαζί του τη σωτηρία του στο μακελειό στα Τέμπη αλλά και ότι τον αξίωσε να βοηθήσει και να διασώσει συνανθρώπους του μεταξύ αυτών και ένα μωρό. Όλο αυτό που έκανα το έκανα χάρις σε αυτόν δήλωσε ”….την δύναμη που πήρα για να τα κάνω όλα αυτά, πιστεύω πως μου την έδωσε ο προστάτης μου ο άγιος ο Λουκάς ο ιατρός γιατί πάντα κουβαλάω μαζί μου την εικόνα του.

«Μια μητέρα, που τη στιγμή της σύγκρουσης τάιζε το μωρό της, το έχασε και ευτυχώς το...