Ούτε ένα μνημείο της Ηπείρου ανάμεσα στα 18 ελληνικά μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO

Απουσιάζουν οι αρχαιολογικοί χώροι της Δωδώνης και της Νικόπολις από τον κατάλογο των 18 ελληνικών μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, με αποτέλεσμα η Ήπειρος, η κοιτίδα του ελληνικού πολιτισμού να μη διαθέτει στη σχετική λίστα ούτε ένα μνημείο! Το... χάπι χρυσώνει η ένταξη στον κατάλογο των Παγκόσμιων Γεωπάρκων της UNESCO, του μοναδικής ομορφιάς Εθνικού Δρυμού Βίκου-Αώου, όμως σε ό,τι αφορά τα...
μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς, η Ήπειρος αναζητά ακόμη στο σχετικό κατάλογο της UNESCO τη θέση που της αξίζει. Τα συγκεκριμένα μνημεία συγκροτούν το χάρτη της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς που τυγχάνει μεγάλης προβολής και αποτελεί ένα ισχυρό κίνητρο τουριστικής έλξης, που αυτόματα ισοδυναμεί με ένα επιπλέον θεματικό ρεύμα επισκεπτών από ολόκληρο τον κόσμο. Αξίζει να θυμίσουμε ότι η χώρας έχει συνυπογράψει από το 1981 τη Συνθήκη της UNESCO για την προστασία των μνημείων και χώρων παγκόσμιας κληρονομιάς και...

ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ; ;



ΕΧΟΥΝ ΑΥΞΗΘΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ  ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ! ! !
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ! ! !

Υπ' όψιν ότι υπάρχουν και συνάνθρωποί μας που ΔΕΝ έχουν συνητοποιήσει ότι έχουν πλέον συμπτώματα κατάθλιψης. 
Οι αιτίες πολλές. Όλες απο την καθημερινότητα και πως θα βγεί ο επιούσιος.
Τα έκτακτα περιστατικά - όπως ο θάνατος, οι ασθένειες, η φτώχεια, οι συγκρούσεις, η καθημερινή πίεση, η αδιαφορία των διπλανών μας, το άγχος, τα αδιέξοδα, το ανικανοποίητο σε όλα τα επίπεδα κ.λ.π. - και  Η ΑΠΙΣΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΝΟΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ δημιουργούν φοβίες, πανικό, ανασφάλεια, διαρκή θλίψη κ.α. 
Το σημαντικό κομμάτι στην υπόθεση αυτή είναι οι επιθέσεις των αρνητικών λογισμών. 
Αυτό είναι ένα από τα εργαλεία του διαβόλου που χρησιμοποιεί με επιτυχία σ' εκείνους που δεν αντιστέκονται πνευματικά. 
Οι λογισμοί καθορίζουν τη ζωή μας και...

Το Μεγαλείο της Πίστεως - Συγκλονιστική Αληθινή Ιστορία





Ήταν καλοκαίρι του 1974. Τα τουρκικά στρατεύματα εισβάλουν στην Κύπρο. Και σκορπούν το θάνατο.

Στη Μόρφου συμβαίνει ένα συνταρακτικό γεγονός. Τούρκοι στρατιώτες συλλαμβάνουν 15 Ελληνες. Τους φέρνουν στην αυλή του σπιτιού ενός ελληνοκύπριου δάσκαλου, και ετοιμάζονται να τους εκτελέσουν.

Ετοιμάζουν τα όπλα.

Στήνουν τους αιχμαλώτους (άνδρες, γυναίκες, μικρά παιδιά) στον τοίχο. Θρήνος, κλαυθμός, οδυρμός. Τραγικές στιγμές για τους μελλοθάνατους. Περιμένουν μέσα σε κλίμα φόβου και αγωνίας τον Τούρκο αξιωματικό να έλθει και να διατάξει «πυρ».

Στρέφουν τότε το νου τους και ...
theos adikos

Όταν ο Θεός μας δίνει ένα σοβαρό χτύπημα, δια του οποίου μας ταπεινώνει για να μας υψώσει αργότερα,εμείς γογγύζουμε κατά του Θεού.

Καταλαβαίνετε, όμως, πόσο βαριά αμαρτία είναι ο γογγυσμός κατά του Θεού; Όταν γογγύζουμε κατά του Θεού, αυτόσημαίνει ότι Τον θεωρούμε άδικο, θεωρούμε ότι Αυτός δεν μάς φέρεται σωστά και θα έπρεπε να μάς φερθεί κατά έναν διαφορετικό τρόπο.


Όμως δεν είναι βαριά αμαρτία να κατηγορούμε το Θεό για αδικία και να Τον συκοφαντούμε; Βλέπετε, λοιπόν, πόσο βαριά αμαρτία είναι ο γογγυσμός κατά του Θεού.

Γι' αυτό «εν φόβω τον της παροικίας υμών χρόνον αναστράφητε» (Α' Πέτρ. 1, 17). Πρέπει να προσέχουμε πολύ τα λάθη και ...

Μαμά τριών παιδιών, υιοθέτησε τα έξι της φίλης της που έφυγε από τη ζωή

Μαμά τριών παιδιών, υιοθέτησε τα έξι της φίλης της που έφυγε από τη ζωή
Μία απίστευτα συγκλονιστική και συγκινητική ιστορία:Μία μανούλα τριών παιδιών, είναι πλέον μαμά εννέα παιδιών διαφορετικών ηλικιών, αφού έκανε πραγματικότητα την τελευταία επιθυμία της φίλης της, να αναλάβει τα έξι παιδιά όταν εκείνη δε θα ζει πια.
Η φίλη της Stephanie Culley, Beth Laitkep, πέθανε από καρκίνο στο στηθος τον Μάιο, στην ηλικία των 39 χρόνων. Οι δυο γυναίκες ήταν φίλες από το σχολείο και ήταν και γειτόνισσες. Η Beth διαγνώστηκε με καρκινο πριν δύο χρόνια όταν ήταν έγκυος στο έκτο της παιδάκι. Εκανε χημειοθεραπείες αλλά στις 13 Απριλίου οι γιατροί της είπαν ότι η ασθένεια έχει εξαπλωθεί στον εγκέφαλο, στη σπονδυλική στήλη και το νευρικό σύστημα. Η μαμά των έξι παιδιών σταμάτησε τις θεραπείες και έφυγε από τη ζωή ένα μήνα αργότερα.
Stephanie Culley
«Ηταν μία αφοσιωμένη μητέρα, ζούσε για αυτό» λέει η Stephanie για τη φίλη της. «Τα παιδιά της ήταν η ζωή της και τα αγαπούσε περισσότερο από οτιδήποτε. Ηταν ένα ταπεινό και γλυκό κορίτσι».
Πριν τον θάνατό της, η Beth εκδήλωσε την τελευταία της επιθυμία στην Stephanie , με την οποία ήταν είχαν πολύ καλή σχέση. Μου είπε, θυμάται η φίλη της: «Θα μπορέσεις να πάρεις και τα έξι μου παιδιά και να τα κρατήσεις ενωμένα; Ξέρω ότι έχεις τα δικά σου, αλλά θα μπορέσεις να μεγαλώσεις και τα δικά μου;». H Stephanie θυμάται να λέει πως πρέπει να μιλήσει τον άντρα της γι αυτό, πρέπει να προσευχηθεί γι αυτό. «Το συζητήσαμε όλοι μαζί, και τα παιδιά μου είναι τα πρώτα που είπαν αμέσως ναι. Ο σύζυγός μου ήξερε ότι όπως και να είχαν τα πράγμτα, αυτό έπρεπε να κάνουμε..»
Η Beth εν τω μεταξύ είπε στα παιδιά της ότι τα θαύματα δε συμβαίνουν σε όλες τις οικογένειες, και ότι μπορεί να μην τα καταφέρει η ίδια να επιζήσει. Τους ρώτησε τί ήθελαν να κάνουν και έτσι η συμφωνία ήταν πια κοινή επιθυμία όλων.
Στις 19 Ιουλίου, η Stephanie και ο σύζυγός της Donnie πήραν την πλήρη κηδεμονία των έξι παιδιών με...

Διαβάστε τα 8 πράγματα που αξίζει να θυμάστε όταν… όλα πάνε στραβά !


Τις δύσκολες στιγμές που θα έχετε μεγαλύτερη ανάγκη να αποκτήσετε ξανά κίνητρο στη ζωή σας, να θυμάστε τα εξής…


1. Ο πόνος αποτελεί τρόπο εξέλιξης.
Μερικές φορές η ζωή μπορεί να σας κλείνει κάποιες πόρτες διότι έχει έρθει η ώρα να προχωρήσετε μπροστά. Αυτό είναι κάτι θετικό, επειδή πιθανόν να μην πηγαίνατε παρακάτω, εκτός κι αν οι περιστάσεις σας ανάγκαζαν να το κάνετε.
Όταν περνάτε δύσκολα, θυμηθείτε ότι ο πόνος δεν έρχεται χωρίς λόγο. Αφήστε πίσω σας ό,τι σας έκανε κακό, αλλά μην ξεχάσετε ποτέ τι σας δίδαξε. Το γεγονός ότι αντιμετωπίζετε δυσκολίες, δεν σημαίνει ότι έχετε αποτύχει.
Κάθε επιτυχία απαιτεί να δώσετε έναν αγώνα. Το καλό πράγμα αργεί, γι’ αυτό να έχετε υπομονή και να παραμείνετε αισιόδοξοι και στο τέλος θα γίνουν όλα, απλώς ίσως όχι αμέσως. Να θυμάστε ότι υπάρχουν δύο είδη πόνου: ο πόνος που σας πληγώνει και ο πόνος που σας αλλάζει. Όταν, αντί να αντιστέκεστε, δέχεστε τη ζωή όπως είναι, και τα δύο είδη μπορούν να σας βοηθήσουν να εξελιχτείτε.
2. Τα πάντα στη ζωή είναι προσωρινά.
Κάθε φορά που βρέχει, η βροχή ύστερα από λίγο σταματά. Κάθε φορά που πληγωνόμαστε, οι πληγές θα επουλωθούν. Μετά το σκοτάδι υπάρχει πάντα φως – αυτό πρέπει να το θυμόμαστε κάθε μέρα, αλλά συχνά το ξεχνάμε και νομίζουμε ότι η νύχτα θα διαρκέσει για πάντα. Κάτι τέτοιο όμως δεν πρόκειται να συμβεί, διότι τίποτα δεν διαρκεί για πάντα.
Έτσι λοιπόν, αν τα πράγματα σήμερα είναι καλά απολαύστε το, γιατί ούτε αυτό δεν θα διαρκέσει για πάντα. Αν τα πράγματα είναι άσχημα, μην στενοχωριέστε γιατί οι δυσκολίες είναι προσωρινές. Το γεγονός ότι έχετε προβλήματα αυτή τη στιγμή ή κάτι σας απασχολεί, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να χαμογελάτε.
Κάθε στιγμή που περνά σας δίνει μια νέα αρχή και...