Βήματα για να ελέγξετε τα νεύρα σας


Βήματα για να ελέγξετε τα νεύρα σας
Η διαχείριση του θυμού δεν είναι πάντα εύκολο πράγμα. Αν υπάρχουν στιγμές που αισθάνεστε σαν ήρωας καρτούν με…

Μαρτυρία Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου για τον Γ. Παΐσιο

  • r
Μαρτυρία Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου για τον Γ. Παΐσιο
Μαρτυρία Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου για τον Γέροντα Παΐσιο
Πήγα στον Γέροντα τον Σεπτέμβριο του 1977, ημέρα Δευτέρα, παραμονή του Τιμίου Σταυρού. Χτύπησα την πόρτα πολύ πρωί, ο Γέροντας μου άνοιξε. Ήταν πολύ χαρούμενος και ευδιάθετος.
 «Α, ευτυχώς πού ήρθες διάκο», μου λέγει, «και έχω πανήγυρη αύριο. Θα έρθουν ψάλτες, παρήγγειλα ροφό και έλειπε ένας διάκος. Ήρθες εσύ, εντάξει η πανήγυρη». «Έλεγε και άλλα τέτοια αστεία. Ύστερα μου είπε:
«Θα μείνης εδώ απόψε».
«Ήξερα ότι ο Γέροντας δεν κρατούσε κανέναν τη νύχτα μαζί του. Μόλις μου το είπε πέταξα από την χαρά μου». Πήγαμε στο Εκκλησάκι, με έβαλε και τακτοποίησα την Αγία Τράπεζα, ξεσκόνισα, σκούπισα τον διάδρομο, έκανα διάφορες δουλειές. Μέσα μου αισθανόμουν πολύ μεγάλη χαρά. Το μεσημέρι πήγαμε να φάμε. Έκανε τσάι, έφερε παξιμάδι και έβγαλε άγρια λάχανα από τον κήπο του.
«Μου έκανε εντύπωση όταν κάναμε την προσευχή. Ο Γέροντας είπε το «Πάτερ ημών…» σήκωσε τα χέρια του και το είπε με τόσο πόθο και τόσην ευλάβεια πού...

Έβαλε στο μυαλό του... να βγάλει όλους τους αμαρτωλούς από την κόλαση!Κάποτε ένας αδελφός, όταν βρισκόμασταν στην Ν. Σκήτη, περιέπεσε σ' ένα αμφίβολο λογισμό: «Προσευχόμαστε, αγρυπνούμε ..., ωραία αυτά. Όμως κατ' αυτόν τον τρόπο βοηθούμε και τους άλλους ή μόνον τον εαυτό μας;». Ενώ ετοιμαζόταν να εξομολογηθεί αυτόν τον λογισμό στον Γέροντα, τον πρόλαβε ο δεύτερος και με πρόσωπο που φαινόταν βαθιά συγκινημένο, λέγει στον αδελφό. Απόψε παιδί μου, ο Θεός μου έδειξε το έξης φοβερό θέαμα: Ενώ προσευχόμουν, για μια στιγμή μου φάνηκε ότι βρισκόμουν σε μια πολύ μεγάλη τράπεζα.

Στεκόμουν μπροστά σε μια πόρτα που...