Η Χρυσούλα Διαβάτη ξαναχτυπά: ''Η Μύκονος είναι τα νέα Σόδομα και Γόμορρα''


Η Χρυσούλα Διαβάτη, σε συνέντευξη που παραχώρησε, μίλησε για τη Μύκονο, τον αγαπημένο προορισμό των εγχώριων και ξένων celebrities. 
«Εκεί είναι τα Σόδομα και τα Γόμορρα. Μπορεί να με χαρακτηρίσουν παλισμοδίτισσα, αλλά νομίζω ότι ο άνθρωπος εκεί χάνει κάθε αίσθημα αξιοπρέπειας, ηθικής ντροπής. Εκεί είναι μια σύναξη δυστυχισμένων ανθρώπων, που δεν...

ΑΓΑΠΑ ΤΟΥΣ ΠΡΙΝ ΓΙΝΟΥΝ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ. ΟΙ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ

  


Ανέκαθεν ο θεσμός της οικογένειας για τον λαό μας ήταν και είναι πολύ ισχυρός -ιερός θα ήταν η καταλληλότερη έκφραση... Οι παλαιότεροι από εμάς είχαν ξεχωριστή θεότητα, την Εστία, την οποία και λάτρευαν και την είχαν τοποθετήσει ως προστάτιδα της οικογένειας. Μέσα σε αυτήν, βασικά μέλη και αναπόσπαστα κομμάτια είναι ο παππούς και η γιαγιά. Είναι τα άτομα των οποίων η συνέχεια είμαστε εμείς οι ίδιοι, είναι αυτοί που, σε πολλές περιπτώσεις, μας έχουν δώσει το όνομά τους. Και περίμεναν τη στιγμή αυτή μια ολόκληρη ζωή. Μας πρόσεχαν σε μικρή ηλικία όταν δούλευαν οι γονείς μας, μας μάλωναν όταν δεν τρώγαμε το φαγητό που δεν μας άρεσε.
   Ήταν οι πρώτοι δάσκαλοί μας, καθώς τα πρώτα πράγματα που μάθαμε ήταν μέσα από τις ιστορίες
που μας διηγούνταν με τις ώρες. Ήταν τα άτομα στα οποία στρεφόμασταν όταν δεν...

Σπανουδάκης: «Να βρούμε αυτούς που θα σηκώσουν την Ελλάδα και πάλι ψηλά…»



  


*Η μαγιά που κρατάει την Ελλάδα υπάρχει. Ο Θεός θα τους εμφανίσει την στιγμή που πρέπει…αφού φανούν πρώτα οι διαθέσεις ολονών.
Ναι λοιπόν, ζω σ’ αυτήν την χώρα.
Μ’ αυτούς τούς τόσο διαφορετικούς, από εμένα τουλάχιστον, ανθρώπους, πολιτικούς, παράγοντες και τηλεπερσόνες.
Ποτέ στην ζωή μου, δεν είχα σε υπόληψη, τούς έξυπνους, τούς σπουδασμένους, τούς λαοφιλείς, η τούς επώνυμους.
Άλλωστε αυτοί είναι που καθημερινά, καταστρέφουν ό,τι αγγίζω κι ό,τι αγαπώ.
Την ιστορία μας, την γλυκειά Πόλη, την αγαπημένη Σμύρνη, το χιλιόχρονο Βυζάντιο, την πίστη, την ψυχή την παλληκαριά, τελικά, του να είσαι Έλληνας.
Σέβομαι και αποζητώ, τούς απλούς, τούς αμόρφωτους, τους ταπεινούς και...

Δέκα τρόποι για να ταξιδέψετε οικονομικά [εικόνες]


Τα ταξίδια αν και αγαπημένη συνήθεια πολλών ανθρώπων, δυστυχώς παραμένει ένα μάλλον ακριβό χόμπι, ανάλογα και με τον εκάστοτε προορισμό.
Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι που μας επιτρέπουν να κρατήσουμε χαμηλά το συνολικό budget ενός ταξιδιού, ώστε να απολαμβάνουμε την αγαπημένη συνήθεια ακόμη και υπό οικονομική στενότητα.
Παρακάτω θα βρείτε 10 πρακτικές συμβουλές για να ταξιδέψετε οικονομικά…
Συνδυάστε τρόπους μεταφοράς
airplane1
Εάν έχετε διαθέσιμο χρόνο, μπορείτε να προσπαθήσετε να πετάξετε για μικρότερες πόλεις και αεροδρόμια και κατόπιν να πάρετε λεωφορείο για τον τελικό σας προορισμό.
Χωρίς να είναι εγγυημένο, υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να...


Ας σκεφτούμε, αδελφοί, ότι ο Δεσπότης του σύμπαντος, που Τον υπακούουν όλα τα όντα, έκανε αυστηρή υπακοή στην «κατὰ φύσιν» μητέρα Του, την Παναγία, που Τον βάσταξε στη μήτρα της εννιά μήνες και Τον έθρεψε με το γάλα της.
Και σ” εκείνη μεν είχε χρέος να υπακούει, σα γνήσιος γιος της και σα νομοθέτης της πέμπτης εντολής του Δεκαλόγου, που λέει: «Να σέβεσαι …τη μητέρα σου για να ζήσεις χρόνια ευτυχισμένος πάνω στη γη» (Εξ. 20:12).
Στον δίκαιο Ιωσήφ όμως δεν ήταν υποχρεωμένος να υπακούει, γιατί δεν ήταν ο πραγματικός «κατὰ φύσιν» πατέρας του. Μολαταύτα, ο Κύριος έκανε αδιάκριτη υπακοή και στους δύο. Γι” αυτό και ο ευαγγελιστής Λουκάς είπε: «Και ζούσε υποταγμένος σ” αυτούς» (2:51).
Ο Κύριος με την υπερβολική Του υπακοή, ξεπέρασε όλους τους ανθρώπινους κανόνες και τους φυσικούς νόμους. Σύμφωνα μ” αυτούς, τα παιδιά πρέπει να υποτάσσονται στους γονείς τους μέχρι ν” αποκτήσουν φρόνηση και...

Τα φιδάκια της Παναγίας στην Κεφαλονιά εμφανίστηκαν και φέτος (εικόνες-βίντεο)

Εκατοντάδες ήταν και φέτος οι πιστοί που επισκέφθηκαν την θαυματουργή Παπαγία Φιδούσα στο Μαρκόπουλο της Κεφαλονιάς, όπου τελέστηκε με λαμπρότητα η Λειτουργία της Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
Τα άκακα φιδάκια της Παναγίας εμφανίζονται κάθε χρόνο γύρω από την εκκλησία από τις 6 Αυγούστου και κρύβονται την επομένη του Δεκαπενταύγουστου. Χαρακτηριστικό τους είναι το σχήμα σταυρού που φέρουν στο κεφάλι, ενώ δεν τσιμπάνε. Κατά τη Θεία Λειτουργία κυκλοφορούν ελεύθερα ανάμεσα στους πιστούς, μέσα και έξω από την εκκλησία.



Με ταπεινώνει μπροστά στους άλλους


Αληθινή ιστορία

Τό ’λεγε καί τό ξανάλεγε τό παράπονό της γιά τόν σοβαρό άνδρα της, τόν Άργύρη, ή Ελένη σ’ έμπιστη φίλη της, τή Δέσποινα: «Δέσποινά μου, νά σου πώ: Ό Άργύρης συνέχεια μέ ταπεινώνει μπροστά στους άλλους. Όπου κι άν βρεθούμε, σέ σαλόνια ή σέ κήπους, στό χωριό ή στήν πόλη, μέ φιλικά ή μέ λιγότερο γνωστά ζευγάρια, ό άνδρας μου συχνά θά πετάξει ένα άρνητικό σχόλιο γιά μένα... γιά τά γλυκά πού κάνω, γιά τή δουλειά μου, γιά τις μικρές μου άστοχίες ή παραλείψεις. Κείνη τήν ώρα έγώ σιωπώ, κάνω τήν άδιάφορη. Κάποιες φορές όμως άνοίγω τό στόμα μου καί λέω κάτι πάνω στήν έπικαιρότητα ή άλλα... καί άκούω πάλι άπό τόν ίδιο μπροστά στούς άλλους νά μου λέει: “Σώπα, δέν τά ξέρεις καλά έσύ, Ελένη μου!”. Σ’ όλα μοΰ βρίσκει λάθη ό άνδρας μου, Δέσποινά μου».

Είχε δίκιο νά λυπάται ή Ελένη. Τήν μείωνε καί...