ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΕΝΑΤΑΙ - ΜΥΣΤΗΡΙΟΝ ΞΕΝΟΝ - ΜΕΓΑΛΥΝΟΝ


Μου λείπεις... η μαμά




Όταν θα δεις ότι γερνάω, σου ζητάω να είσαι σε παρακαλώ υπομονετική, αλλά πιο πολύ από όλα να προσπαθήσεις να καταλάβεις τι περνάω.
Αν όταν μιλάμε,επαναλαμβάνω το ίδιο πράγμα χίλιες φορές, μη διακόπτεις για να πεις: «Είπες πάλι το ίδιο πριν από ένα λεπτό ...» Απλά άκου σε παρακαλώ. Προσπάθησε να...

ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ



 Κυριακής ΙΔ΄ Λουκά
Εφεσίους Ε΄ 8 – 19
Το Αποστολικό Ανάγνωσμα που θα ακούσουμε την Κυριακή στην λατρεία μας, είναι ενα αριστούργημα του ουρανού! Ο Απόστολος των εθνών, μέσα σε λίγους στίχους δίνει πρακτικές οδηγίες, που όταν όμως εφαρμόζονται απο τους πιστούς, αφ΄ ενός μεν αποδεικνύουν υψηλότατο πνευματικό επίπεδο, αφ' ετέρου δε ότι η χριστιανική ζωή, εάν το θέλει ο πιστός, μπορεί να εφαρμοστεί στην καθημερινότητα.
Απο τις τόσες πολύτιμες συμβουλές που περιέχονται (και είναι ανάγκη να μελετήσουμε μόνοι μας ολόκληρο το κείμενο) , εμείς τώρα θα σταθούμε σε μια που ομολογουμένως συμπεριλαμβάνει ολόκληρο το ήθος, δηλ. τη ζωή της ορθοδόξου πνευματικώτιτος. Μια επιταγή του Πνεύματος που γεμίζει δέος τους πιστούς. «Βλέπετε ουν πως ακριβώς περιπατήτε, μη ως άσοφοι, αλλ' ως σοφοί» (Εφεσίους Ε΄ 15). Δηλ. Αφού ως πιστοί έχετε λάβει τον φωτισμό του Αγίου Πνεύματος απο τον Χριστό, λοιπόν προσέχετε, πώς με κάθε ακρίβεια να συμπεριφέρεσθε. Να έχετε τέτοια συμπεριφορά που θα αποδεικνύει ότι δεν είστε άσοφοι, ασύνετοι και ανόητοι ως προς τα πνευματικά, αλλά να ζείτε και να συμπεριφέρεσθε στην κοινωνία που ζείτε ως σοφοί και συνετοί.
Αυτό είναι, πρέπει να είναι αυτονόητο, όχι μονο για τον κάθε συνειδητό πιστό, αλλά και για τον κάθε άνθρωπο γενικώς, ίσως ισχυριστεί κανείς. Ναί, αυτό είναι αλήθεια. Όμως μόνο θεωριτικώς ισχύει αυτό, διότι στην πράξη βλέπουμε να συμβαίνει το εντελώς αντίθετο.
Αναντιρρήτως, ο κάθε άνθρωπος διαθέτει την συνείδησή του, η οποία και...

ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΤΟΥ ΟΔ. ΕΛΥΤΗ



 
 
Αναρωτιέμαι μερικές φορές:
Είμαι εγώ που σκέφτομαι καθημερινά ,πως η ζωή μου είναι μία; 
Όλοι οι υπόλοιποι το ξεχνούνΉ πιστεύουν πως...

Ιδιαίτερα ευεργετικό το διάβασμα για την υγεία μας



Ολοένα και περισσότερες επιστημονικές μελέτες φέρνουν στο φως της δημοσιότητας νέα αποδεικτικά στοιχεία για την ευεργετική επίδραση του διαβάσματος στην υγεία μας.
Ειδικότερα, όπως δημοσιεύει το iatropedia.gr, οι ωφέλειες από το διάβασμα είναι οι ακόλουθες:
- Το διάβασμα βοηθά στη διεύρυνση της προσοχής.
Η νευροεπιστήμονας, Σούζαν Γκρίνφιλντ, επίτιμη καθηγήτρια Φυσιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, υποστηρίζει πως το διάβασμα μας βοηθά να συγκεντρωνόμαστε καλύτερα επειδή διευρύνει την προσοχή. “Τα μυθιστορήματα έχουν αρχή, μέση και τέλος – μία δομή η οποία ενθαρρύνει τον εγκέφαλό μας να σκέφτεται σε μία σειρά και να συσχετίζει τις αιτίες, τις συνέπειες και την σημασία τους”, εξηγεί.
- Το διάβασμα βοηθά στην καταπολέμηση του στρες.
Μελέτη του Πανεπιστημίου του Σάσεξ έδειξε ότι το διάβασμα είναι μία από τις πιο αγχολυτικές δραστηριότητες. Μόλις έξι λεπτά διάβασμα αρκούν για να μειωθούν τα επίπεδα του στρες που νιώθουμε κατά τα σχεδόν δύο τρίτα. Επίσης, το διάβασμα επιδρά πιο γρήγορα και ...

TV και PC βλάπτουν τη ψυχολογία των παιδιών


Η αποχαύνωση μπροστά απ’ την τηλεόραση ή τον υπολογιστή μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ψυχολογία και την εσωτερική ισορροπία των παιδιών,.....

Κατάκριση




Κάποτε στο Άγιο Όρος ήταν ένας μοναχός που διέμενε στις Καρυές. Έπινε καθημερινά και μεθούσε και γινόταν αιτία να σκανδαλίζονται οι προσκυνητές.
Κάποια στιγμή πέθανε και ανακουφισμένοι κάποιοι πιστοί πήγαν στον γέροντα Παΐσιο να του πουν με ιδιαίτερη χαρά ότι επιτέλους λύθηκε αυτό το τεράστιο πρόβλημα.
Ο π. Παΐσιος τους απάντησε ότι γνώριζε για το θάνατο του μοναχού, αφού είδε ολόκληρο τάγμα αγγέλων που ήρθαν να παραλάβουν την ψυχή του.
Οι προσκυνητές απόρησαν και διαμαρτυρήθηκαν και κάποιοι προσπαθούσαν να εξηγήσουν στον γέροντα Παΐσιο για ποιον ακριβώς μιλούσαν, νομίζοντας ότι δεν κατάλαβε ο γέροντας.
Ο γέροντας Παΐσιος τους διηγήθηκε: "Ο συγκεκριμένος μοναχός γεννήθηκε στη Μ. Ασία, λίγο πριν την καταστροφή όταν...

Θα πούμε το νερό νεράκι αλλά θα...αναπνέουμε (Vid)


Παραχωρούνται ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΡΑ (πήγες, ποτάμια, λίμνες) από τις Περιφέρειες στην ΕΥΔΑΠ, η οποία με τη σειρά τα ΠΟΥΛΑΕΙ σε ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ, που πλέον θα έχουν το απόλυτο μονοπώλιο, με ότι αυτό σημαίνει:
Με την παρούσα ΚΥΑ, προχωράει ένα βήμα περισσότερο, ο έλεγχος του νερού. Το κράτος, θεωρεί το νερό δικό του αγαθό. Η δικαιολογία είναι πως ‘πρέπει να προστατευθεί το περιβάλλον και η δημόσια υγεία’. Η πραγματικότητα είναι πως θέλουν να ελέγχουν το πόσοι και ποιοι από μας, θα έχουν νερό (άρα θα μπορούν να ζουν).
Αν πάμε στην αίτηση- δήλωση που προτείνει η ΚΥΑ, βλέπουμε πως στην προέλευση του νερού, αναφέρεται ‘μεταβατικά ύδατα, παράκτια ύδατα, άλλο’. Το νερό της βροχής, άνετα μπορεί να θεωρηθεί ότι ‘μεταβαίνει’ από τις ψηλότερες στις χαμηλότερες περιοχές. Αν λοιπόν φτιάξουμε μια δεξαμενή και το μαζεύουμε, θα πρέπει να το δηλώσουμε και να πάρουμε άδεια χρήσης, αφού ανήκει στα ‘μεταβατικά’.
Τροποποίηση της αριθ. οικ. 150559/10.6.2011 απόφασης (ΦΕΚ Β’ 1440/16.6.2011) 1.
Η παρ. 1 του άρθρου 2, όπως αντικαταστάθηκε με την αριθ. 160143/8.12.2011 απόφαση (ΦΕΚ Β’ 2834/15.12.2011), αντικαθίσταται ως εξής:
"1. Όσοι θεμελιώνουν δικαίωμα χρήσης νερού σύμφωνα με το άρθρο 1 της παρούσας, υποχρεούνται να ζητήσουν την έκδοση άδειας χρήσης νερού για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού, σύμφωνα με τις διαδικασίες της παρούσας, μέχρι 17 Δεκεμβρίου 2012".
Έτσι καταγράφονται πηγάδια, στέρνες και ...

Ἀνοικτή ἐπιστολή του Μητροπολίτου Περαιώς κ. Σεραφείμ πρός τό Ὕπατο Συμβούλιο τοῦ 33ου τῆς «Μεγάλης Στοᾶς τῆς Ἑλλάδος»

Κύριοι,
Στήν ἱστοσελίδα http://www.gmna.gr/index.php?option=com_content&vi ew=article&id=410:e-------q-q---5-&catid=2:2011-11-23-09-0900&Itemi d=3 ἐδημοσιεύθη ἡ ἀκόλουθη ἀνάρτηση: «Εγκατάσταση νέων αρχών του Υπερτάτου Περιστυλίου των "Τεσσάρων Εστεμμένων"
υπ' αρ. 5  Sunday, 04 November 2012 12:07
Το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012 έλαβε χώρα στην έδρα του Υπάτου Συμβουλίου του 33ο διά την Ελλάδα, παρουσία του Υπάτου Μεγ. Ταξιάρχου Κραταιοτ. αδ. Ραφαήλ ντε Σιγούρα, η εγκατάσταση νέων αρχών του Υπερτάτου Περιστυλίου των "Τεσσάρων Εστεμμένων" υπ' αρ. 5 το οποίο εργάζεται κατά το τυπικό του Ερεδώμ (Heredom). Στον κατάμεστο Τεκτονικό Ναό παρεκάθησαν αδελφοί από όλα τα εν Αθήναις Περιστύλια του Σκωτικού Τύπου, καθώς και επισκέπτες από τα Ύπατα Συμβούλια της Κύπρου και της Αγγλίας. Ο νέος Σοφώτατος Ηγεμών μετά την ενθρόνισή του διεξήγαγε -συνεπικουρούμενος από το Συμβούλιο των Αξιωματικών του- υποδειγματική μύηση στον 18ο βαθμό του ΑΑΣΤ κατά το Τυπικό του Πρίγκηπος Ροδοσταύρου του Ερεδώμ. Η βραδιά πλην της ιδιαίτερης συγκίνησης απάντων των παρευρισκομένων είχε δύο μοναδικά χαρακτηριστικά: αφ' ενός τη μύηση εξέχοντος Έλληνος ιερωμένου και αφ' ετέρου τη διεξαγωγή του συγκεκριμένου τυπικού Ροδοσταυρικής μυήσεως για πρώτη φορά στην Ηπειρωτική Ελλάδα από της εγκαθιδρύσεως του Υπάτου Συμβουλίου της Ελλάδος το 1872.»

Κατόπιν τῆς ἀνωτέρω γνωστοποιήσης τῆς ὁποίας ἀμφισβητοῦμε τήν ἀλήθεια περί «μυήσεως ἐξέχοντος ἕλληνος ἱερωμένου» καί παρά τήν ἄτεχνη προσπάθεια νά περιπλακῆ καί νά ἀκυρωθῆ ἡ σημασία τῆς ἀρχικῆς Ἀνακοίνωσης καί ἐπειδή πάγια εἶναι ἡ τακτική τῆς Στοᾶς νά οἰκειοποιῆται τετιμημένα πρόσωπα τοῦ Ἐκκλησιαστικοῦ βίου μετά τόν θάνατον αὐτῶν ὅταν δέν δύνανται νά ἀντιλέξουν, γιά τήν προώθησι τῶν σκοπῶν της, Σᾶς καλοῦμε ὡς ὕπατο Διοικητικό Ὀργανισμό τῆς ἐν Ἑλλάδι Μασονίας νά ἀποκαλύψετε τά στοιχεῖα τοῦ «μυηθέντος ἐξέχοντος Ἕλληνος ἱερωμένου» διότι ἄλλως ...

Οι Τούρκοι ανακαινίζουν την Αγία Σοφία!




     Oı τούρκοι ξεκινούν την ανακαίνιση της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, αμέσως μετά την ανακαίνιση η οποία είχε διαρκέσει 17 ολόκληρα χρόνια!
Ο αναπληρωτής διευθυντής του «Μουσείου της Αγίας Σοφίας» Χαγριουλάχ Τζενγκίζ μιλώντας στο πρακτορείο Ανατολή, ανέφερε πως πολλά σημεία θα υπάρξουν σημαντικές παρεμβάσεις «και σε Βυζαντινά σημεία αλλά και σε πολλά σημεία που είχαν προστεθεί επι Οθωμανικής Αυτοκρατορίας»
     «Αυτή τη στιγμή τα σημεία τα οποία...

Η αγωνία μιας μιας πολύτεκνης μάνας

Διαβάστε παρακάτω δύο επιστολές φωτιά, μιας πολύτεκνης μητέρας (6 παιδιών) προς τον Πρωθυπουργό. 
Η γλώσσα της αλήθειας δυστυχώς πονάει.
ΕΟΠΑ web admin.


1η επιστολή:

Προς: proedros@nd.gr

Με ολο το σεβασμο που εχω στο αξιωμα σας και μεχρι προτινος και στο προσωπο σας αισθανομαι την αναγκη να σας μεταφερω την πληρη απαγοητευση τη δικη μου του συζυγου μου αλλα και των εξι παιδιων μου που βιωνουμε μια τραγικη πραγματικοτητα.....μας κοροιδεψατε κ.προεδρε οτι ταχα θα μας προστατεψτε απο τον εμπαιγμο των προκατοχων σας......μας αναγκαζετε στην οικονομικη εξαθλιωση με τα νεα μετρα που ψηφισατε... Μετρα που εσεις τα βαφτισατε "κοινωνικη δικαιοσυνη" κοψατε τις μεταγγραφες των πολυτεκνων χ ωρις να σας κοστιζουν τιποτα χαριν της ευρυθμης λειτουργιας των πανεπιστημιων....βλεπουμε ποσο ομαλα γινονται τα μαθηματα σ'ολα τα εκπαιδευτικα ιδρυματα......στην αρχαια σπαρτη εριχναν τα θηλυκα παιδια τους στον καιαδα........σημερα κ.προεδρε ριχνετε ολοκληρη την πολυτεκνη οικογενεια στο συγχρονο καιαδα της απαξιωσης της αδικιας του αφανισμου......
Αληθεια ποσο συνειδητα μπορει να...

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ !!!!!!!!!!!!!



"Σε διάφορα μέρη σε πολυσύχναστα: πρατήρια βενζίνης, παρκινγκ, σούπερ μάρκετ κ.λ.π,
δίδονται μικρά δώρα - δωρεάν διανομή, φαινομενικά για προώθηση πωλήσεων όπως: Μπρελόκ, μασκότ, για αυτοκινήτα κ.λπ.
! ΜΗΝ ΤΑ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙΤΕ Περιέχουν ένα ΤΣΙΠ για ανίχνευση προσώπου (κάποτε μόνο στις ταινίες τα βλέπαμε),
Με αυτό οι κλέφτες γνωρίζουν τα πάντα για εσάς: πού βρίσκεστε, πού κινείστε, πότε ...

Κύματα (Σταμάτης Σπανουδάκης) (video)




http://synodoiporia.blogspot.gr/2012/11/video_9941.html

Φυσική προστασία από ποντίκια μυρμήγκια κουνούπια μύγες ψείρες κοριούς



Για τα ποντίκια
-Ένωσε με ζυμάρι ρινίσματα σιδήρου και όσα το φάνε πεθαίνουν.
-Τρίψε σκάρφη (ελλέβορο) κάνε την σκόνη και ανακάτωσε τη με αλεύρι, δώσε τους να φάνε και ψοφάνε. (Το ίδιο έχω ακούσει ότι γίνετε και με το γύψο)
-Αν θέλουμε να στραβώσουμε τα ποντίκια κοπανίζουμε γαλατσίδα και την ανακατεύουμε με αλεύρι και μέλι και τη βάνουμε να τη φάνε. Όταν τι φάνε θα στραβωθούν.
-Επίσης αν φάνε ρίζα από βάτο ανακατεμένη βούτυρο, ψωμί και τυρί ψοφούν.
-Βρείτε τις τρύπες των φωλιών τους και βουλώστε τες με κλαδιά από πικροδάφνες(προσοχή είναι δηλητηριώδης). Τα ποντίκια για να βγούνε έξω από τη φωλιά τους θα τα φάνε και έτσι ψοφούν.
-Πάρε κολυσαύρα, κάψε τη και κάνε τη σκόνη, την οποία βάλε πάνω σε αναμμένα κάρβουνα μαζί με καρύδια κοπανισμένα και όσα ποντίκια μυρίσουν την βρώμα φεύγουν.
-Τα ποντίκια φεύγουν αν θυμιατίσουμε με αιματοστάχτη πέτρα και αν κάνουμε καπνό με χλωρά αλμυρίκια.

Για τα ποντίκια στο σπίτι
Επειδή στο σπίτι δεν θέλουμε να ψοφήσουν τα ποντίκια χωρίς να ξέρουμε που είναι λόγο της αποσύνθεσης, η καλύτερη οικολογική λύση είναι οι παγίδες με κόλλα.
Στο εμπόριο κυκλοφορούν έτοιμες παγίδες με κόλα, αλλά και ειδική κόλλα που δεν ξεραίνετε και μπορούμε να αλείψουμε μια τάβλα ή οπουδήποτε άλλη επιφάνεια-παγίδα.
Στη μέση της παγίδας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια ...

Καρκίνος: Νέο φάρμακο αυξάνει την επιβίωση των ασθενών





Καρκίνος: Νέο φάρμακο αυξάνει την επιβίωση των ασθενών Ένα νέο φάρμακο που λέγεται aflibercept ουσιαστικά θέτει σε ύπνωση τους καρκινικούς όγκους «κλείνοντας» κατά κάποιον τρόπο τους μοριακούς διακόπτες στη δομή του καρκίνου, με αποτέλεσμα να....

Το κάπνισμα κάνει κακό και στον εγκέφαλο



Το κάπνισμα, εκτός από το υπόλοιπο σώμα, βλάπτει επίσης τον εγκέφαλο και τον νου, κάνοντας ζημιά στη μνήμη, τη μάθηση και γενικότερα τη σκέψη, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα, η οποία έρχεται να επιβεβαιώσει προηγούμενες μελέτες ότι το τσιγάρο, όπως και η υψηλή πίεση του αίματος, αυξάνουν τον κίνδυνο για πρόωρο μαρασμό των νοητικών λειτουργιών. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το τσιγάρο δεν κάνει κακό μόνο στους πνεύμονες και στην καρδιά, αλλά και στο κεφάλι.

Οι ερευνητές του King’s College του Λονδίνου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα γήρανσης "Age and Ageing", σύμφωνα με το BBC, μελέτησαν περίπου 8.000 ανθρώπους άνω των 50 ετών και διαπίστωσαν ότι, εκτός από το κάπνισμα, η υψηλή αρτηριακή πίεση και η παχυσαρκία επιδρούν αρνητικά στον εγκέφαλο, αλλά σε μικρότερο βαθμό.

Η έρευνα μελέτησε επί μια οκταετία γενικότερα τους παράγοντες κινδύνου για έμφραγμα και εγκεφαλικό σε σχέση με την υγεία του εγκεφάλου και σε συνάρτηση με τον τρόπο ζωής των ανθρώπων μετά τους 50 τους. Οι βρετανοί επιστήμονες διεξήγαγαν μια σειρά νοητικών τεστ κατά περιοδικά χρονικά διαστήματα.
 

Η μελέτη έδειξε ότι ο κίνδυνος εμφράγματος ή εγκεφαλικού σχετίζεται σημαντικά με ...

ΜΑΘΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΝΙΖΕΤΕ


Ο κάθε καπνιστής έχει τις δικές του καπνιστικές συνήθειες, Αυτές οι συνήθειες συνήθως συνοδεύουν κάποιες καταστάσεις, δραστηριότητες, άτομα ή καθημερινά γεγονότα.
Οι λόγοι που καπνίζετε μπορεί να είναι:
Εξάρτηση: Για να ικανοποιήσετε την θέλησή σας για νικοτίνη.
Συναισθήματα: Η στεναχώρια, η λύπη, ο θυμός, ο εκνευρισμός, η πλήξη ή η χαρά
Ικανοποιήση: Για να απολαύσετε κάτι ή για να δώσετε στον εαυτό σας μια ανταμοιβή
Κοιωνική πίεση: Για να νιώσετε ότι «ανήκετε» στο κοινωνικό σύνολο, ή για να δεθείτε με άλλους καπνιστές
Συνήθεια: Αναζήτηση τσιγάρου όταν κάνετε κάτι π.χ. μαζί με τον καφέ.
Σκεφτείτε την δικιά σας καπνιστική συνήθεια. Ισως κάποιους από...

με επίγνωση
 
 
 
 
Το μεγαλείο της ζωής δεν μετριέται με το μήκος της,
αλλά με το περιεχόμενό της.
Κ. Κ.
ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ
http://synodoiporia.blogspot.gr

ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ - 17-9-12


Είμαστε απροστάτευτοι. Ένας απλός πολίτης κατείχε τα προσωπικά στοιχεία 9.000.000 Ελλήνων πολιτών




Μια χαρακτηριστική είδηση που δείχνει την ευκολία με την οποία ένας απλός πολίτης αποκτά στην κατοχή του τα κυριότερα προσωπικά στοιχεία 9.000.000 πολιτών, τα οποία εκμεταλλεύεται έναντι αμοιβής.
Αν συμβαίνει αυτό τώρα που τα στοιχεία μας είναι διάσπαρτα ας σκεφτούμε τι θα συμβεί όταν θα είναι όλα συγκεντρωμένα μέσα σε ένα rfid τσιπ, που θα βρίσκεται είτε σε μία ηλεκτρονική κάρτα, ή σε υποδόρια μορφή πάνω στο σώμα μας.

Σύμφωνα με το Athens Macedonian News Agency εξιχνιάστηκε μεγάλη υπόθεση υποκλοπής προσωπικών δεδομένων πολιτών.
Μεγάλη υπόθεση υποκλοπής προσωπικών δεδομένων πολιτών, εξιχνιάστηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετά τις έρευνες που...

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ ΕΝΟΣ ΠΙΑΝΙΣΤΑ



Μουσική δεν μαθαίνεις στο Ωδείο. Στο Ωδείο μαθαίνεις τον τρόπο της, την τεχνική της. Μουσική μαθαίνεις, όταν ανακαλύπτεις τον εαυτό σου.
Η μελέτη στο πιάνο μοιάζει πολύ με τη προσευχή στον Θεό Είναι πορεία πνευματικής εξέλιξης και ανόδου του ανθρώπου. Ο δρόμος αυτής της εξέλιξης όμως είναι στενός, μα έτσι πρέπει. Μη σε φοβίζει αυτό.
Μάθε να μη χαίρεσαι, όταν τρέχουν τα δάχτυλά σου στα πλήκτρα γρήγορα. Δεν είναι σπουδαίο. Μάθε καλύτερα να τρέχει ο νους σου γρήγορα και τότε τα δάχτυλά σου θα υποτάσσονται σε αυτόν.
Τα χέρια σου δεν παίζουν από μόνα τους. Τα οδηγεί το μυαλό σου. Μα και εκείνο δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα από μόνο του, αν δεν ακούει την καρδιά σου.
Τα χέρια σου να είναι καθαρά όταν ...

ΔΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΑΣ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ . . .!!! ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ



Του Νίκου Κιάου από την Εφημερίδα των Συντακτών της 5/11/2012
Το ατού είναι εκείνο το χαρτί της τράπουλας που κερδίζει όλα τα άλλα.
 
Ένα τέτοιο χαρτί "πρόσφεραν" οι ιθύνοντες της Κίνας στην Ελλάδα για να το παίξει στο παιχνίδι με τους εταίρους δανειστές, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΔΝΤ.
Πως το πρόσφεραν; Ο Κινέζος πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πριν από ένα μήνα στην καγκελάριο της Γερμανίας ότι, αν η ευρωζώνη δεν κρατήσει την Ελλάδα στους κόλπους της, τότε η χώρα του θα πουλήσει αμέσως όλα τα ευρωπαϊκά χρεόγραφα που κατέχει.
Ακόμη της τόνισε ότι η Κίνα έχει κάνει στην Ελλάδα επενδύσεις 30 δισ ευρώ, με την προοπτική να κάνει κι άλλες, ύψους 40 δισ., στην Ευρώπη. Μην προχωρείτε της είπε, σε έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, διότι διαφορετικά υπάρχει σαφέστατο πρόβλημα με τις γερμανικές επενδύσεις και τα χρεόγραφα στην Κίνα.
Τα ελληνικά ΜΜΕ σιώπησαν ή, καλύτερα, απέκρυψαν την απειλή που...

"ΕΧΕΤΕ ΠΑΙΔΙΑ; ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΑΡΧΥΤΕΡΑ"!



 

Συντάχθηκε απο τον/την Thrakiotis Στις .

politeknes
ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΣΤΙΣ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ!
Αποτελεί εθνικό εγκλημα η επιβολή φόρου στις ελληνικές οικογένειες που έχουν παιδιά! Έγκλημα που σκοτώνει ευθέως τη χώρα και τον λαό, μια και επιβάλλει  ως τεκμήριο τις γεννήσεις! 200 ευρώ για το πρώτο παιδί, 400 ευρώ για το δεύτερο παιδί, 700 ευρώ για το τρίτο παιδί, πάνω από 1000 ευρώ για το τέταρτο παιδί και πάει λέγοντας!
Στη χώρα μας η οποία πάσχει από υπογεννητικότητα, έρχεται η τριμερής κυβέρνηση Σαμαρά και τιμωρεί τις γεννήσεις! Όσο πιο πολλές γεννήσεις τόσο...

Βίος θαύματα, ομολογία καί μαρτύριον τής αγίας Αικατερίνης. Ομιλίες π. Στεφάνου Αναγνωστοπούλου

 
Απομαγνητοφωνημένα (και ηχητικά) κηρύγματα του Πρωτοπρεσβυτέρου π. Στεφάνου Αναγνωστοπούλου.

Την πανεύφημο νύμφη Χριστού υμνήσομεν, Αικατερίνην την θείαν και πολιούχον Σινά.
Σήμερα αδελφοί μου η εκκλησία μας γιορτάζει και τιμά, τη μνήμη της Αγίας μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης.
Η Αγία μας είναι από τα πιο λαμπρά στολίδια των μαρτύρων, της Ορθοδόξου ημών πίστεως και Εκκλησίας.
Κατήγετο από την Αλεξάνδρεια και από γονείς ευγενείς.
Ως προς το σωματικό της κάλος, ήτο πανέμορφη και καλλονή, η ομορφιά της δε κατά τους συναξαριστάς ήτο εκθαμβωτική.
Στα είκοσί της χρόνια, μόλις στα είκοσί της χρόνια, είχε πολύ μεγάλη μόρφωση.
Η γνώση της στην κλασική παιδεία, και φιλοσοφία, ήταν καταπληκτική, - σαν τους σημερινούς νέους. -
Έκαμε επίσης σπουδές στη ρητορική και στις ξένες γλώσσες της εποχής της τότε.

Θέλω να παρατηρείτε τις παλιές αγιογραφίες της Αγίας Αικατερίνης, όπου θα δείτε να παρουσιάζεται με στολή Βυζαντινής αυτοκράτειρας, και με βασιλικό διάδημα στο κεφάλι, που φανερώνει την υψηλή πριγκιπική καταγωγή της.
Στο δεξί της χέρι, την βλέπετε να κρατάει ένα κλαδί από φοίνικα, που συμβολίζει τον θρίαμβο και τη νίκη, που κατήγαγε απέναντι στους ειδωλολάτρας φιλοσόφους της Αλεξανδρείας.

Ενώ με το αριστερό της χέρι αγγίζει έναν τροχό και ξίφος, τα οποία δηλώνουν τα φοβερά μαρτύριά της.
Στη βάση της εικόνος υπάρχουν μερικά βιβλία που φανερώνουν και αυτά, συμβολικά τη μεγάλη της σοφία και παιδεία που είχε.
Έζησε την εποχή των αυτοκρατόρων Διοκλητιανού, Μαξιμιανού και Μαξιμίνου, φοβερών διωκτών του Χριστιανισμού.
Μαρτύρησε ύστερα από πολλά βασανιστήρια από τον Μαξιμίνο.

Όταν ο αυτοκράτορας πληροφορήθηκε για το εκθαμβωτικό κάλος αυτής της ...

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ 'Σινά, το Όρος του Θεού (Βασίλης Μάρος )