Ποιός μου βεβαιώνει εμένα ότι ο Χριστός αναστήθηκε; (Αγ. Νικόλαος Βελιμίροβιτς)

Αποτέλεσμα εικόνας για ανασταση

theologia
Μου το βεβαιώνει η συνείδησή μου πριν απ’ όλα. Κατόπιν ο νους μου και η βούληση μου.
Πρώτον, η συνείδηση μου λέει: τόσα πάθη που υπέστη ο Χριστός για το καλό και τη σωτηρία των ανθρώπων δεν θα μπορούσαν να επιβραβευτούν με τίποτε άλλο παρά με την ανάσταση και την υπερκόσμια δόξα. Τα ανείπωτα πάθη του Δικαίου στεφανώθηκαν με την ανείπωτη δόξα. Αυτό μου δίνει ικανοποίηση και ηρεμία.
Δεύτερον, ο νους μού λέει: χωρίς την λαμπρή αναστάσιμη νίκη όλο το έργο του Υιού του Θεού θα παρέμενε στον τάφο, ολόκληρη η αποστολή Του θα ήταν μάταιη.
Τρίτον, η βούληση μού λέει: η ανάσταση του Χριστού με έσωσε από τους ταλαντευόμενους δισταγμούς ανάμεσα στο καλό και ...

άγιο φως 2016


Έτσι θα απαλλαγείτε από κάθε είδους έντομα στο σπίτι χωρίς χημικές ουσίες


Translate this page: EN FR DE ES RU AR
Σε κανέναν δεν αρέσει να έχει μυρμήγκια, αράχνες ή άλλα έντομα να… τριγυρνούν στο σπίτι του. Γι’ αυτό και είναι χρήσιμο να γνωρίζετε ορισμένους απλούς τρόπους για να θωρακίσετε το σπίτι σας απέναντι στα έντομα, ή για να τα απομακρύνετε αποτελεσματικά εφόσον “συγκατοικούν” ήδη μαζί σας.
 
Δείτε μερικές χρήσιμες ιδέες για να αντιμετωπίσετε τα έντομα στο σπίτι σας:
 
Χρησιμοποιήστε κέδρο
 
Ο κέδρος είναι ένα φυσικά ανθεκτικός στα έντομα και τις αράχνες. Κάθε φορά που χρησιμοποιείτε ξύλο σε εξωτερικούς χώρους, όπως στο αίθριο ή στα μπαλκόνια, χρησιμοποιήστε κέδρο. Θα κρατήσει μακριά κάθε είδους έντομο και είναι πολύ ανθεκτικό στον καιρό. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε σάπια φύλλα κέδρου γύρω από το σπίτι σας, για να δημιουργήσετε ένα προστατευτικό “οδόφραγμα” γύρω από το σπίτι σας. Στους εσωτερικούς χώρους, προσπαθήστε να έχετε κρεμάστρες, κομοδίνα και ντουλάπες από κέδρο.
 
Διατηρείτε το μπαλκόνι, την αυλή και τις γλάστρες σας καθαρά
 
Όσο πιο καθαρά είναι τα πράγματα στο μπαλκόνι σας, τόσο λιγότερο πιθανό είναι να έχετε μυρμήγκια και αράχνες μέσα στο σπίτι. Απομακρύνετε τα φύλλα, ή τους σωρούς από ξύλα που ενδεχομένως κρατάτε για το τζάκι. Αυτά είναι κλασικά σημεία που ...

Τα κουνούπια είναι ο χειρότερος εφιάλτης μας !

koynoypi_4

ΚΟΛΠΟ για να μην μας τσιμπήσουν ΠΟΤΕ !

Η ΛΥΣΗ


Σε ένα μπολάκι τρίψτε φύλλα βασιλικού, προσθέστε ξύδι και ...

Η ιστορία της Λόγχης και ο Εκατόνταρχος που Μαρτύρησε για τον Χριστό

Η λόγχη – που χρησιμοποιήθηκε από το ρωμαίο εκατόνταρχο Λογγίνο για να τρυπήσει τη δεξιά πλευρά του Χριστού στο σταυρό – έγινε δημοφιλής κυρίως χάρη στο κλασικό πλέον βιβλίο του Τρίβορ Ραβενσκροφτ “the spear of destiny” (λόγχη του πεπρωμένου)

Η λόγχη βρίσκεται στο παλάτι του Χόφμπουργκ στη Βιέννη και ανήκε στον Καρλομάγνο.


Ο επίσημος οδηγός για τα εκθέματα του Χόφμπουργκ αναφέρει πως η λόγχη φτιάχτηκε από ένα από τα καρφιά που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη Σταύρωση του Xριστού, και με τα χρόνια, μετά τον Καρλομάγνο, έφτασε να θεωρείται ότι είναι η αυθεντική λόγχη του Λογγίνου.

Πιο γνωστή κατά το μεσαίωνα ήταν μια λόγχη που είχε χρησιμοποιήσει μια αντιχριστιανική ομάδα για να «επιτεθεί» σε ένα άγαλμα του Χριστού. Σύμφωνα με την ‘ιστορία’ το άγαλμα μάτωσε και η λόγχη έγινε αντικείμενο τιμής, αφού θεωρήθηκε η αιτία ενός θαύματος.

Ύστερα από αυτό έπεσε στην αφάνεια, για να αποκαλυφθεί σε ένα όραμα αιώνες αργότερα, το 1099, στους σταυροφόρους που πολιόρκησαν την Αντιόχεια.

Υπάρχουν διάφορες θεωρίες για το που...

Astathios : Μεγαλείο ψυχής ενός αστέγου ! - ΒΙΝΤΕΟ -

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΣΤΕΓΟΣ
Πείραμα - ζητώντας φαγητό !


ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ !Εμπνευσμένοι από αντίστοιχα πειράματα του εξωτερικού, αποφασίσαμε να το κάνουμε και εμείς για πολλούς λόγους. 
Η αλήθεια είναι πως δεν ήμασταν σίγουροι αν θα είχαμε το αποτέλεσμα που ελπίζαμε, αλλά μόλις ο Κύριος Νικόλας ο άστεγος , ΧΩΡΙΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΚΕΨΗ έδωσε το σουβλάκι που ήταν όλη του η "περιουσία" αποδείχθηκε πως ο πραγματικός θησαυρός ήταν το μεγαλείο της ψυχής του και εκείνη τη στιγμή σε όλη την ομάδα μας κόπηκαν τα γόνατα και η συγκίνηση ήταν απίστευτη. 
Τον Κύριο Νικόλα, το κύριος με Κ κεφαλαίο, τον συναντήσαμε στην πλατεία της Δάφνης. 
Αν τον συναντήσετε κι εσείς, ακούστε την ιστορία του & βοηθήστε ακόμα και...

ΠΑΣΧΑ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ! ! ! - ΒΙΝΤΕΟ -

ΕΝΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ! ! !

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ 1 ΩΡΑΣ


Άγιον Όρος! Η Μοναστική Πολιτεία! Στην χερ­σόνησο του Άθω πάνω από χίλια χρόνια διασώζεται η πεμπτουσία της ορθόδο­ξης εκκλησιαστικής ζωής. Η μετοχή στον Σταυρό και την Ανάσταση! Η ζωή των μοναχών είναι...