ΠΑΣΧΑ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ! ! ! - ΒΙΝΤΕΟ -

ΕΝΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ! ! !

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ 1 ΩΡΑΣ


Άγιον Όρος! Η Μοναστική Πολιτεία! Στην χερ­σόνησο του Άθω πάνω από χίλια χρόνια διασώζεται η πεμπτουσία της ορθόδο­ξης εκκλησιαστικής ζωής. Η μετοχή στον Σταυρό και την Ανάσταση! Η ζωή των μοναχών είναι... ένας συνεχής Σταυρός και μια πρόγευση της Αναστάσεως του Χριστού, από αυτήν εδώ την ζωή.

Πάσχα στο Άγιον Όρος δεν σημαίνει μια απλή θρησκευτική τελετουργία. Σημαίνει συμπύκνωση και συγκεφαλαίωση όλου του χρόνου και σύνολης της ζωής. Της κοινωνίας του Θεού με τον άνθρωπο, και του ανθρώπου με τον Θεό.
Για πρώτη φορά με την βιντεοταινία (DVD) Πάσχα στο Άγιον Όρος, ο σκηνοθέτης Άγγελος Παπαστεφάνου και ο ποιητής Δημήτρης Κοσμόπουλος επιχειρούν να αποτυπώσουν και περιγράψουν το χώρο και τις μεγαλοπρεπείς τελετουργίες, που γίνονται εδώ και πολλούς αιώνες τη Mεγάλη Eβδομάδα και τις ημέρες του Πάσχα, τόσο στον πάνσεπτο ιερό ναό του Πρωτάτου, στην πρωτεύουσα του Aγίου Όρους, όσο και στην Μονή της Σίμωνος Πέτρας. Μέσα στην ανοιξιάτικη ανθοφορία και το φώς, οι επιβλητικές λιτανείες των αγίων εικόνων, με κυριότερη αυτή του «Άξιον Eστί» στην πολίχνη των Kαρυών, αλλά και στις παρυφές της Σιμωνόπετρας, εντυπωσιάζουν και προκαλούν συγκίνηση, δέος και αγαλλίαση στον κάθε προσκυνητή.
Ένα συναρπαστικό ντοκυμαντέρ που συνδυάζει την υπερχιλιετή ιστορία της αγιορειτικής παράδοσης, σε ένα μοναδικής ομορφιάς φυσικό περιβάλλον. Μια κατανυκτική περιήγηση, με εικόνες λόγο και ψαλμωδίες, που ευφραίνουν όχι μόνο τα σωματικά μάτια, αλλά και τα «μάτια» της ψυχής.
Κ.Μ.
http://www.shmantikanea.blogspot.gr/2016/04/blog-post_961.html#more