Κυριακή ΙΑ' Ματθαίου



(Ματθ., ΙΗ' 23 – 35)

            Η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο. Ό,τι κι αν έκανε, η λύση δεν φαινόταν να έρχεται από πουθενά. Δεν έμενε λοιπόν παρά να πέσει στα πόδια του Κυρίου και να τον παρακαλέσει να λυπηθεί και αυτόν και την οικογένειά του. Αυτό και έγινε. Και η ελπίδα δεν πήγε χαμένη. Ο Κύριος συγκινήθηκε και του χάρισε ολόκληρο το χρέος.
            Μέχρις εδώ θα λέγαμε ότι τα πράγματα εξελίσσονται φυσιολογικά.
            Η μεγάλη τραγικότητα όμως αρχίζει από εδώ και κάτω, που ο ίδιος, ο ελεύθερος πλέον οφειλέτης, αρνείται το αυτονόητο. Αρνείται δηλ. να πράξει το ίδιο σε ένα σύνδουλό του, που του χρωστούσε ελάχιστο ποσό σε σχέση με το δικό του υπέρογκο χρέος.
            Αποτέλεσμα τώρα της στάσεώς του αυτής; Ό,τι πιο φυσιολογικό. Οι σύνδουλοί του να καταγγείλουν την απαράδεκτη διαγωγή του στον Κύριο, και έτσι να...

Τα “πυροσβεστικά” της Παναγίας μας!


Μηνύματα με πολλούς αποδέκτες με αλλεπάλληλα πρόσφατα θαύματα απέστειλε από το αγιώνυμο όρος η Υπεραγία Θεοτόκος...
(17/08/2012 14:27)

Ποιός άραγε άνθρωπος δεν αναπολεί στο διάβα της ζωής του το μητρικό εκείνο χάδι που του παρείχε πέραν της μοναδικής αγάπης και την απαραίτητη ασφάλεια; Αυτό ακριβώς το μητρικό χάδι στην πιο τέλεια μορφή, το χάδι που συνιστά αληθινό μεγαλείο βίωσαν για άλλη μια φορά οι μοναχοί, δηλαδή τα παιδιά της Υπεραγίας Θεοτόκου που ζουν στο Αγιώνυμο Όρος, οι περιβολάρηδες του εξαίσιου επίγειου Περιβολιού Της! Αυτοί που αντιλαμβάνονται την Παναγία μας ως τείχο προστασίας και πύργο ασφαλείας. Βέβαια το μεγαλείο αυτό που για τα γατζωμένα πάνω Της παιδιά της Παναγίας μας ανέκαθεν αποτελούσε μία φυσική απλή κατάσταση για εμάς τους υπολοίπους και κλυδωνιζόμενους σε μια ανούσια λογικοκρατούμενη καθημερινότητα εκλαμβάνεται ως ένα ανεξήγητο πραγματικά γεγονός που απλά είθισται να αποκαλούμε ως θαύμα.
Κοινωνούς λοιπόν καλοί μου Χριστιανοί των τελευταίων αξιοθαύμαστων γεγονότων που έλαβαν χώρα στο Περιβόλι της Παναγίας εξ αφορμής και της μεγάλης εορτής του Δεκαπενταυγούστου θα ήθελα να σας κάνω σε μια προσπάθεια να μοιραστώ μαζί σας την χαρά που ένιωσα. Κι αυτό γιατί στην λογικοκρατία της σύγχρονης εποχής που...

Άγιος Γεράσιμος Κεφαλλονιάς και δαιμονισμένοι...



Άγιος Γεράσιμος Κεφαλλονιάς και δαιμονισμένοι...

"... Πρίν αρκετά χρόνια " διηγείται ένας φίλος , " σ΄ένα ταξίδι μου στήν Κεφαλονιά , συνέπεσε νά τύχω στήν εορτή τού Αγίου Γερασίμου,  καί στήν ολονύκτια αγρυπνία του. 
Εκεί, γιά πρώτη φορά  κατάλαβα τήν δύναμη τών πονηρών πνευμάτων. Μέχρι τότε πίστευα στόν Θεό, αλλά μέ τόν τρόπο μου. Νόμιζα, ότι όσα άκουγα γι΄αυτά τά πράγματα, ήταν πολυλογίες  θρησκολήπτων ανθρώπων καί τίποτα περισσότερο. 
Μέ μιά  μονοκονδυλιά, χωρίς νά ψάξω σέ βάθος τά πράγματα, είχα αποκλείσει τήν ύπαρξη τών δυνάμεων τού σκότους καί τής καταστροφής. Ομως, ο Θεός είχε άλλα σχέδια γιά μένα ...
Βρέθηκα στό Μοναστήρι τού Αγίου Γερασίμου , καί όσα συνάντησα εντυπώθηκαν βαθειά στό μυαλό μου. Οι άγριες φωνές τών δαιμονισμένων ανθρώπων, οι κραυγές " μ΄ έκαψες Γεράσιμε, μ΄ έκαψες Καψάλη " , καί μάλιστα από νέους ανθρώπους πού σπαρταρούσαν στό δάπεδο όταν βγήκαν τά Αγια , ή στήν Παράκληση τού Αγίου , υπήρξαν γιά μένα καταστάσεις μεγάλου προβληματισμού. 
Κατάλαβα, ότι εκεί πέρα, συνέβαινε κάτι περισσότερο από αυτό, πού εμείς οι άλλοι μπορούσαμε νά αντιληφθούμε...  

Οι Κινέζοι λένε πως πραγματική φιλία υπάρχει κάθε χίλια χρόνια.




Ένας καλός φίλος, έστειλε ηλεκτρονικά το τι λέγεται στις Βρυξέλλες γιατους:
. . . Έ λ λ η ν ε ς   φ ί λ ο υ ς ! ! !  
 
.και επειδή μας άρεσε πολύ,
ας το μοιραστούμε μαζί.
 

Οι φίλοι:                  Θα σου πούνε «γεια» Οι Έλληνες φίλοι:   ...

Πόσο μισέλληνες είναι οι Βρετανοί και η Coca Cola; Εξαφάνισαν την Ελλάδα από χάρτη στο Ολυμπιακό Πάρκο του Λονδίνου!




Μετά την λήξη στο Λονδίνο των χειρότερων Ολυμπιακών αγώνων και των πιο εμπορικών όλων των εποχών, προφανώς θα μαθαίνουμε συνεχώς για τα απίστευτα προβλήματα, ταλαιπωρίες, στα οποία οδήγησαν τους ανθρώπους που ταξίδεψαν και επισκέφτηκαν την Αγγλία για να παρακολουθήσουν από κοντά τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2012.
Είχαμε διαβάσει για εισιτήρια που "εξαφάνισαν" σε ανθρώπους οι οποίοι τα είχαν προπληρώσει με αποτέλεσμα να τα ξαναπληρώσουν όλα εξ αρχής. Σήμερα έχουμε κάτι σοβαρότερο, σύμφωνα με τον πρώην εκπρόσωπο Τύπου του Δήμου Πατρέων Πέτρο Ψωμά και τη σύζυγό του, βλέπουμε πόσο πολύ σέβονται αυτοί οι λαοί, και εταιρείες όπως η Coca Cola την Ελλάδα, την χώρα η οποία δημιούργησε τους αγώνες τους οποίους υποτίθεται προσπαθούσαν καταϊδρωμένοι να ολοκληρώσουν.
Μάλιστα δεν σταμάτησαν στην αφαίρεση της Ελλάδας και της Κύπρου από...

Η γερόντισσα Βαρβάρα



07ΦΕΒ

 
Στην περιοχή της Καρέλιας πριν την επανάσταση υπήρχαν πάνω από 600 εκκλησίες. Όλες γκρεμίστηκαν ή μετατράπηκαν από τους μπολσεβίκους σε θέατρα, αποθήκες, εργοστάσια κ.λπ. Στην πόλη Ολονέτς σώθηκε η μικρή εκκλησία του κοιμητηρίου. Και αυτό χάρη στην αντίσταση μιας γυναίκας. Θελήσαμε να τη γνωρίσουμε. Την επισκεφθήκαμε στο φτωχικό σπιτάκι της. Ηλικιωμένη πλέον, πλησίαζε τα 100 χρόνια της, μας διηγήθηκε την ιστορία της.
Το 1925, όταν οι μπολσεβίκοι θέλησαν να...

Το συγκινητικό χαρτάκι υπέρ Αναπαύσεως μίας ευσεβής γιαγιάς



Χρόνια πολλά και ευλογημένα αδέλφια μου καλά! Σήμερα στη Θ. Λειτουργία επί τη Εορτή της Κοιμήσεως της Παναγίας μας, μέσα στα ονόματα που μνημονεύσαμε υπήρχε... και αυτό το χαρτάκι που δείχνει την ευσέβεια προς το πρόσωπο της Παναγίας μας, αυτής της απλής πονεμένης γιαγιάς που έχασε το εγγονάκι της 4 ετών πριν δύο μήνες.... Τα σχόλια δικά σας...

π. Αντώνιος

axrhstou.blogspot.gr

Πήγαν να υψώσουν την γαλανόλευκη στη Λαδόξερα αλλά...βρήκαν τον μπελά τους !

Θέλησαν να υψώσουν την Ελληνική Σημαία και βρήκαν το μπελά τους.
Πήγαν να κάνουν κάτι αυτονόητο για πολλούς κι όμως βρήκαν το μπελά τους. Ήταν γύρω στις 6 το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας, όταν δύο Αλεξανδρουπολίτες προσέγγισαν με βάρκα την περιοχή της Λαδόξερας
ανοιχτά της Σαμοθράκης με σκοπό να υψώσουν την Ελληνική Σημαία...

Τελικά όμως δεν τα κατάφεραν, η σημαία δεν κυματίζει.

Μόλις ύψωσαν τη Σημαία άντρες του λιμενικού έσπευσαν και αφού την κατέβασαν, οδήγησαν τους δύο άντρες στη λιμενική αρχή της Σαμοθράκης προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις, όπου και μετά από αρκετές ώρες αφέθηκαν ελεύθεροι.


Η ιστορία έληξε, ωστόσο...

Αιώνια Ελλάδα






Λουσμένη πάντα μές το φώς,
βωμούς σε κάθε βήμα.
Στο σταυροδρόμι των εθνών,
θρύλος, αιώνων ποίημα.

Βοριάς των χιονοσκέπαστων,
του πόντου μαϊστράλι,
μύρο σκορπούν χαμόγελο,
βασιλικού τη χάρη.

Από το αγριολούλουδο
ως και το μελισσάκι,
την χρυσοπράσινη ελιά,
το ταπεινό εκκλησάκι

Στου Άθου την ψηλή κορφή
ως τα Λευκά τα Όρη,
την σκλάβα “εναλίαν γήν” (Κύπρος)
στου Πύρρου τ' ανηφόρι (Β. Ήπειρος).

Όλα φωνάζουν, μελωδούν,
“κεκράξονται οι λίθοι”.
Πάψτε τους θρήνους. “Θαρσείν χρη”.
Η Ελλάς δε θα λυγίσει!




                                                                                                     (π.Ιωήλ.  Κόνιτσα).

ΙΝΚΑ: "Μην παραλάβετε την Κάρτα Φακελώματος του Πολίτη"!


 
Το Ινστιτούτο Καταναλωτών (ΙΝΚΑ): "καλεί τους πολίτες να MHN παραλάβουν τέτοιες κάρτες, με βάση το Ελληνικό Σύνταγμα και τις διακηρύξεις των δικαιωμάτων του Ανθρώπου"

ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
GENERAL CONSUMERS' FEDERATION OF GREECE
Κέντρο Πληροφοριών: Γ' Σεπτεμβρίου 13, 10432 Αθήνα, 5ος όρ. τηλ. 210 36.32.443, Fax: 210 36.33.976
Ανοιχτή Γραμμή: 11711
 
Δεν μας έφταναν η κατάργηση και μείωση των μισθών και των συντάξεων, αυξήσεις φόρων, κατάργηση δικαιωμάτων και αυξήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα από έγκριτες εφημερίδες, και από το Διαδίκτυο, η κυβέρνηση προωθεί δύο μέτρα, συν τοις άλλοις πολυέξοδα για το κράτος:

1ον - Θέλει να αντικαταστήσει την Ταυτότητα την με «κάρτα πολίτη», που πολύ σωστά έχει χαρακτηριστεί Κάρτα Φακελώματος του Πολίτη, η οποία μάλιστα δεν έγινε δεκτή στην Αγγλία, λόγω μεγάλου και άσκοπου κόστους και των αντιδράσεων για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.
Αυτή η κάρτα προγραμματίζουν να ενημερώνεται με κάθε αλλαγή στην οικονομική κατάσταση (ακίνητα, κινητές αξίες, λογαριασμοί, οφειλές), οικογενειακή κατάσταση, κατάσταση υγείας (φάρμακα, εισαγωγές σε νοσοκομεία, κληρονομικό ιστορικό), μετακινήσεις ταξίδια κτλ.
Όλα τα προηγούμενα θα εμφανίζονται σε «εννιαία οθόνη». Αναφέρουν ότι ο ίδιος κάτοχος «θα μπορεί να έχει πρόσβαση στα στοιχεία του από το Διαδίκτυο» - λες και δεν τα ξέρει!
Θα έχει όμως και το κράτος πρόσβαση και μάλιστα σε τομείς που μέχρι σήμερα δεν επιτρέπεται!
Εννοείται ότι πρόσβαση θα «αποκτήσουν» όλοι οι μεγάλοι προμηθευτές (πολυεθνικές, ασφαλιστικές, τράπεζες, διαγνωστικά κέντρα, πολυκλινικές, ιδιωτικά γραφεία «εύρεσης εργασίας», ενοικίασης εργαζομένων, εισπρακτικές . ) και βέβαια οι χάκερς.
Είναι γνωστό ότι το διαδίκτυο είναι και θα είναι πάντα διάτρητο. φυτίλια συννεφάκια.

2ον - Θέλει να επιβάλλει υποχρεωτικά σε όλες τις συναλλαγές την «κάρτα των συναλλαγών», που και αυτή έχει χαρακτηριστεί Χαφιές του Καταναλωτή, και αυτή δεν έγινε δεκτή ούτε καν από τον αρμόδιο επίτροπο της φορολογίας της ΕΕ!
Τη δεύτερη κάρτα επιδιώκουν να την έχει συνέχεια ο καταναλωτής (από ποια μέχρι ποια ηλικία άραγε;) για να καταγράφεται η κάθε συναλλαγή: το προϊόν ή η υπηρεσία, ο χρόνος και η χρηματική της αξία.

Είναι προφανές ότι με αυτό τον τρόπο, και επειδή κάθε προϊόν διαθέτει μπαρ-κοντ -με μία αναγωγή στα προϊόντα που αγοράζει- θα είναι γνωστά τα πάντα ανεξαιρέτως, για τον πολίτη - καταναλωτή: Οι συνήθειές του, τα πιστεύω του, η σεξουαλική του ζωή . η υγεία του κλπ.
Με αυτές τις υποχρεωτικές κάρτες ουσιαστικά δρομολογούν να καταργηθεί το Τραπεζικό Απόρρητο, το Ιατρικό Απόρρητο, και γενικά κάθε είδους απόρρητο στην ιδιωτική ζωή, θα ενοποιηθούν όλοι οι αριθμοί (ΑΜΚΑ, ΑΦΜ, κτλ) και θα μετατραπεί ο πολίτης σε έναν ανθρωποαριθμό.

Το ΙΝΚΑ δηλώνει κάθετα ότι δεν θα δεχτεί τον Μεγάλο Αδελφό, δεν έχει να διαπραγματευτεί και να διαβουλευτεί την αξιοπρέπεια του πολίτη - καταναλωτή και καταδικάζει απερίφραστα τα προτεινόμενα μέτρα.
Καλεί όλες οργανώσεις πολιτών, τους συνδικαλιστικούς και τους επιστημονικούς φορείς και όλα τα πολιτικά κόμματα για να μην περάσει το φακέλωμα.

Το ΙΝΚΑ θα χρησιμοποιήσει κάθε νομικό μέσο, αλλά καλεί από τώρα τους πολίτες σε ετοιμότητα αν χρειαστεί, για να μην παραλάβουν τέτοιες κάρτες, με βάση το Ελληνικό Σύνταγμα και τις διακηρύξεις των δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΥΠΟΜΕΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΤΡΟΦΙΜΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ.


ΥΓ: Το Διαδίκτυο είναι χρήσιμο αλλού και όχι για φακέλωμα.
Το ΙΝΚΑ έχει υποδείξει και πώς θα καταπολεμηθεί η Γραφειοκρατία και πώς θα εντοπιστούν οι φοροφυγάδες, που άλλωστε είναι γνωστοί. 
Τα επιχειρήματα αυτά είναι κουκούλες και προσχήματα. 

Έρχεται ο απόλυτος έλεγχος - Το διάβασμα της σκέψης

 "Θαρθεί καιρός, που θα σας πουν να βουλωθείτε με τη βούλα του Σατανά.Να μη βουλωθείτε. Αν βουλωθείτε και στου βοδιού το κέρατο να κρυφθείτε θα σας βρουν" τάδε έφη Πατροκοσμάς. Και πότε σε βρίσκουν όπου και αν πας μα φυσικά αν διαβάζουν την σκέψη σου, και γνωρίζουν ανα πάσα στιγμή τη θέση σου (με τη βοληθεια ενός υποδόροιου τσιπ ας πούμε).

Πολλοί δεν έχουν συνηδειτοποιήσει ακόμα τις δυνατότητες της Νέας Παγκόσμιας Τάξης στο να εισχωρεί στο μυαλό μας και να γνωρίζει επακριβώς τι σκεφτόμαστε, κάτι στο οποίο πειραματίζεται συστηματικά εδώ και δεκαετίες. 

Άλλωστε είναι φανερό ότι δεν...

10.000 ΦΟΡΕΣ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ?????



ΜΗΝ ΠΕΤΑΤΕ ΤΙΣ ΦΛΟΥΔΕΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
 
Πολλοί επαγγελματίες σε εστιατόρια και χώρους μαζικής εστίασης καταναλώνουν ΟΛΟΚΛΗΡΟ το λεμόνι δίχως να πετούν τίποτε.
 
Πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ολόκληρο το λεμόνι χωρίς να πετάξουμε τίποτε?
 
Απλά. Τοποθετήστε το λεμόνι στην κατάψυξη. Όταν το λεμόνι παγώσει , πάρτε τον τρίφτη σας, και τρίψτε ολόκληρο το λεμόνι (δεν χρειάζεται να το ξεφλουδίσετε! Όπως τρίβουμε το λεμόνι στα γλυκά) και ρίξτε το πάνω σε όλα ΟΛΑ σας τα φαγητά.
Τοποθετήστε το μέσα στο ουίσκυ σας, το κρασί σας, την σαλάτα, τα γλυκά, τον καφέ τα φαγητά, στο παγωτό γενικά ΠΑΝΤΟΥ!
 
Το λεμόνι θα δώσει σε όλα μια ανέλπιστα καλή γεύση. Κυρίως κάτι που σίγουρα δεν έχετε δοκιμάσει ποτε.
Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουν μόνο την πορτοκαλάδα σαν πηγή βιταμίνης c. ΟΧΙ ΠΙΑ! Τώρα που μάθατα αυτό το μυστικό του λεμονιού μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε παντού.
 
·         Ποιο είναι το κύριο πλεονέκτημα της χρήσης ολόκληρου του λεμονιού? (εκτός του ότι πετάτε λιγότερα σκουπίδια κι ότι βελτιώνει την γεύση σε όλα σας τα ροφήματα και φαγητά):
ΥΓΕΙΑ = Οι φλούδες λεμονιού περιέχουν 5 έως 10 φορές περισσότερες βιταμίνες από ότι ο χυμός του λεμονιού και δυστυχώς εμείς αυτό το τμήμα το πετάμε... Οι φλούδες του λεμονιού έχουν την δυνατότητα να ανανεώνουν τα κύτταρα του σώματος μας με το να εκτοπίζουν τα τοξικά στοιχεία που εισέρχονται στον οργανισμό μας από τις τροφές και το περιβάλλον.
ΤΟ ΛΕΜΟΝΙ= Το κίτρο που περιέχει είναι ένα μαγικό συστατικό καθώς ...

Η Παναγιά της Ελλάδας – Αφιέρωμα σε όλες τις Παναγίες της χώρας


Από την 1η Αυγούστου ξεκινάει η προετοιμασία των Ορθόδοξων χριστιανών για να τιμήσουν τη μητέρα του Θεανθρώπου, αλλά και όλων των ανθρώπων, την αειπάρθενο Μαρία, που σήμερα 15 Αυγούστου γιορτάζεται η Κοίμησή της.


Έτσι από την πρώτη του μήνα οι πιστοί αρχίζουν τη νηστεία που διαρκεί έως τον Δεκαπενταύγουστο, που αποτελεί για τους Ορθόδοξους χριστιανούς το «Πάσχα του καλοκαιριού».
Η Κοίμηση της Θεοτόκου αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της χριστιανοσύνης και στην Ελλάδα γιορτάζεται από τη μία άκρη ως την άλλη με ιδιαίτερη λαμπρότητα και ευλάβεια.
Χιλιάδες πιστών με την ψυχή γεμάτη ελπίδα και κατάνυξη, προστρέχουν στα αμέτρητα προσκυνήματα, όπου λιτανεύονται οι θαυματουργές εικόνες της Παναγίας για να μαρτυρήσουν τη πίστη τους στο πρόσωπό της και να την ικετέψουν να μεσολαβήσει στον Υιό της για τη σωτηρία της ψυχής τους, αφού, σύμφωνα με τη θρησκευτική παράδοση, η Παναγία λίγο πριν τη μετάστασή της στους Ουρανούς υποσχέθηκε ότι δεν θα σταματήσει να φροντίζει για όλο τον κόσμο και θα γίνει η «μεσίτρια» στον Υιό της για τη σωτηρία της ανθρωπότητας.
Το πρόσωπο της Παναγίας όμως για τους Έλληνες έχει και εθνική σημασία, αφού έχει συνδεθεί με τους αγώνες του έθνους και έτσι ο ελληνικός λαός την τιμά και τη σέβεται περισσότερο από κάθε άλλο ιερό πρόσωπο.
Αυτή η ιδιαίτερη λατρεία που έχει ο ελληνικός λαός για την Παναγία φαίνεται και από τα εκατοντάδες προσωνύμια που της έχουν αποδώσει, αλλά και από τα αναρίθμητα προσκυνήματα ανά την επικράτεια.
Κάθε χρόνο το επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων βρίσκεται στην Παναγία της Τήνου, όπου έχει και εθνικό χαρακτήρα, αφού εκτός από την Παναγία τιμάται και η μνήμη αυτών που χάθηκαν κατά τον τορπιλισμό του πολεμικού πλοίου «Έλλη», από τους Ιταλούς, μέσα στο λιμάνι του νησιού ανήμερα της Παναγιάς, αλλά και στο Βέρμιο Ημαθίας, όπου τιμάται η Παναγιά των ξεριζωμένων Ποντίων.
Τήνος - Η Παναγία του έθνους


Η εικόνα της Παναγίας της Τήνου βρέθηκε στις 30 Ιανουαρίου του 1823, έπειτα από πολλές προσπάθειες και «με την υπόδειξη της Παναγίας στη μοναχή Πελαγία», στην ιστορική Μονή της «Κυράς των Αγγέλων», στο Κεχροβούνι.
Με Βασιλικό Διάταγμα του 1836, καθιερώθηκε ο εορτασμός της Παναγίας στην Τήνο να είναι ...

Τι έγινε το ΕΛΛΗ μετά το τορπιλισμό του; Πουλήθηκε για παλιοσίδερα από Έλληνες!Δείτε το βίντεο



Τι έγινε το ΕΛΛΗ μετά το τορπιλισμό του; Πουλήθηκε για παλιοσίδερα από Έλληνες!Δείτε το βίντεο

Είναι τόσο απίστευτο όσο και συγκλονιστικό. Το ναυάγιο του ΕΛΛΗ “κόπηκε” από ελληνικά ιερόσυλα χέρια και πουλήθηκε για παλιοσίδερα!

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ, του ΣΚΑΪ, για τον τορπιλισμό του εύδρομου καταδρομικού μας "ΕΛΛΗ" στις 15 Αυγούστου 1940 στο λιμάνι της Τήνου. 
Σε αυτή την συνέντευξη, ο Αλέξης Παπαδόπουλος περιγράφει ότι κατέγραψε με την υποβρύχια κάμερα σχετικά με τον διαμελισμό του "ΕΛΛΗ" από ιερόσυλα ''ελληνικά'' χέρια και την πώλησή του για παλιοσίδερα (σκραπ)!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


     

Όλα χωρίς βία




Απέφευγε την οξύτητα στις εκφράσεις. Συνιστούσε πάντα όλα να γίνονται απαλά και χωρίς βία.
- Οι τρομακτικές μορφές πού παίρνει ό πο­νηρός και παρουσιάζεται στον χριστιανό, οφείλονται πολύ συχνά στον βίαιο τρόπο, με τον όποιον ό πιστός πολεμά τα πάθη του, έλεγε. Το πνεύμα τού κακού δεν έχει μορφή· οι άνθρωποι τού δίνουν μορφή ανάλογα με τα βιώματά τους, τα γονίδιά τους και την κληρονομικότητά τους.
- Και ό Μέγας Αντώνιος πού έβλεπε τέτοιες μορφές;
- Έ, δεν ήταν μέγας και άγιος από την αρχή, έλεγε με χαμόγελο.
- Να αγωνίζεσαι απαλά και χωρίς βία να μεταμορ­φώσεις ...

Θεοτόκος,Παναγία,Μήτερ του Θεού,Η Χαρά των Χριστιανών! Φώτης Κόντογλου


Θεοτόκος,Παναγία,Μήτερ του Θεού,Η Χαρά των Χριστιανών! Φώτης Κόντογλου


normal_psmolensk16.jpg

Η Παναγία είναι το πνευματικό στόλισμα της ορθοδοξίας. Για μας τους Έλληνες είναι η πονεμένη μητέρα, η παρηγορήτρια κ' η προστάτρια, που μας παραστέκεται σε κάθε περίσταση.
Σε κάθε μέρος της Ελλάδας είναι χτισμένες αμέτρητες εκκλησιές και μοναστήρια, παλάτια αυτηνής της ταπεινής βασίλισσας, κι' ένα σωρό ρημοκλήσια, μέσα στα βουνά, στους κάμπους και στα νησιά, μοσκοβολημένα από την παρθενική και πνευματική ευωδία της. Μέσα στο καθένα από αυτά βρίσκεται το παληό και σεβάσμιο εικόνισμά της με το μελαχροινό και χρυσοκέρινο πρόσωπό της, που το βρέχουνε ολοένα τα δάκρυα του βασανισμένου λαού μας, γιατί δεν έχουμε άλλη να μας βοηθήσει, παρεκτός από την Παναγία, «άλλην γαρ ουκ έχομεν αμαρτωλοί προς Θεόν εν κινδύνοις και θλίψεσιν αεί μεσιτείαν, οι κατακαμπτόμενοι υπό πταισμάτων πολλών».
Το κάλλος της Παναγίας δεν είναι κάλλος σαρκικό, αλλά πνευματικό, γιατί εκεί που υπάρχει ο πόνος κ' η αγιότητα, υπάρχει μονάχα κάλλος πνευματικό. Το σαρκικό κάλλος φέρνει τη σαρκική έξαψη, ενώ το πνευματικό κάλλος φέρνει κατυάνυξη, σεβασμό κι αγνή αγάπη. Αυτό το κάλλος έχει η Παναγία. Κι' αυτό το κάλλος είναι αποτυπωμένο στα ελληνικά εικονίσματά της που τα κάνανε άνθρωποι ευσεβείς οπού νηστεύανε και ψέλνανε και βρισκόντανε σε συντριβή καρδίας και σε πνευματική καθαρότητα.
Στην όψη της Παναγίας έχει τυπωθεί αυτό το μυστικό κάλλος που...

Πότε το ναυάγιο γίνεται στο λιμάνι; (Αγίου Νείλου)






«Να χαίρεσαι όταν ασκείς την αρετή, αλλά να μην υπερηφανεύεσαι, μήπως το ναυάγιο γίνει στο λιμάνι.

Με όσα κάνεις κάθε φορά να πιστεύεις ότι βρίσκεσαι μπροστά στο Θεό.

Να αποφεύγεις τους επαίνους και να νιώθεις ντροπή για τις κατηγορίες.
Να έχεις φόβο και πόθο του Θεού και να χρησιμοποιείς προς όλους καθαρή την συνείδηση σου. 

Όσο προοδεύεις στον νόμο, τόσο γνωρίζεις ότι υπολείπεσαι από την τελειότητα.

Να εξετάζεις το τέλος κάθε πράξης σου προτού να την αρχίσεις.

Νύχτα και ημέρα να κοιτάζεις προς την τελευταία ημέρα.

Να προσέχεις να μην γίνεται ζημιά σε κανέναν με αυτά που κάνεις ή λες ή σκέφτεσαι.

Να μην χαίρεσαι με τα ευχάριστα της βιοτικής ζωής, γιατί το άνθος του χορταριού μόλις το πιάνεις μαραίνεται.

Στις θλίψεις σου να ευχαριστείς τον Θεό, και...

ΑΠΟΡΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ


Επισκόπου Καρπασίας Χριστοφόρου, Απορρύθμιση και πνευματική ρύθμιση



Ἐπισκόπου Καρπασίας Χριστοφόρου
Ο ἄνθρωπος τῆς σύγχρονης κοινωνίας μοιάζει μέ μία μηχανή, ἡ ὁποία φαίνεται νά  ἔχει  ἀπορρυθμισθεῖ.  Ἀσθμαίνει, ταλαιπωρεῖται,  ἀγωνιᾶ, φοβᾶται,  ἀγχώνεται,  συγκρούεται. Θεοποιεῖ τήν  ἁμαρτία καί δικαιολογεῖ συνεχῶς τήν  ὅλο καί  αὐξανόμενη κακία, πού δημιουργεῖται μέσα στή ζωή του. Εἶναι  ἄρρωστος  πνευματικά καί τό χειρότερο ἀγνοεῖ τήν ἀρρώστια του.
Θά  ἤθελα στή συνέχεια νά  ἀναφερθῶ ἀφ’  ἑνός σ’ αὐτή τήν πνευματική  ἀπορρύθμιση καί  ἀφ’  ἑτέρου στήν  πνευματική ρύθμιση.  Ἄλλωστε,  ἡ ζωή, γιά νά  ἔχει νόημα, πρέπει νά εἶναι πνευματικά ρυθμισμένη....

Για τη Θεομήτορα (Αγίου Σιλουανού του Αθωνίτου)




  Oταν η ψυχή κατέχεται από την αγάπη του Θεού, τότε, ώ, πώς είναι όλα ευχάριστα, αγαπημένα και χαρούμενα. Αυτή η αγάπη όμως συνεπάγεται θλίψη· κι όσο βαθύτερη είναι η αγάπη, τόσο μεγαλύτερη είναι κι η θλίψη.
Η Θεοτόκος δεν αμάρτησε ποτέ, ούτε καν με το λογισμό, και δεν έχασε ποτέ τη Χάρη, αλλά κι Αυτή είχε μεγάλες θλίψεις. Όταν στεκόταν δίπλα στο Σταυρό, τότε ήταν η θλίψη Της απέραντη σαν τον ωκεανό κι οι πόνοι της ψυχής Της ήταν ασύγκριτα μεγαλύτεροι από τον πόνο του Αδάμ μετά την έξωση από τον Παράδεισο, γιατί κι η αγάπη Της ήταν ασύγκριτα μεγαλύτερη από την αγάπη του Αδάμ στον Παράδεισο. Κι αν επέζησε, επέζησε μόνο με τη Θεία δύναμη, με την ενίσχυση του Κυρίου, γιατίήταν θέλημά Του να δει την Ανάσταση κι ύστερα, μετά την Ανάληψή Του, να παραμείνη παρηγοριά και χαρά των Αποστόλων και του νέου χριστιανικού λαού.
  Εμείς δεν φτάνουμε στην πληρότητα της αγάπης της Θεοτόκου, και γι᾽ αυτό δεν μπορούμε να εννοήσωμε πλήρως το βάθος της θλίψεώς Της. Η αγάπη Της ήταν τέλεια. Αγαπούσε άπειρα τον Θεό και Υιό Της, αλλ᾽ αγαπούσε και...



Απαγορεύθηκε διά νόμου στους Έλληνες να αποκτούν περιουσία στην Τουρκία!

Απαγορεύθηκε σε Έλληνες υπηκόους να αγοράζουν σπίτια και οικόπεδα στην Κωνσταντινούπολη, στην Ανδριανούπολη και στη μικρασιατική ακτή, δηλαδή την ιωνική γη που φυσικά είναι ελληνική από το 1500 π.Χ., με νόμο της κυβέρνησης Ερντογάν!

Την στιγμή που κάποιοι ( δηλαδή ποιοι κάποιοι, σχεδόν όλοι) οι Έλληνες πολιτικοί που καταλαμβάνουν θέσεις πρωθυπουργών, υπουργών Εξωτερικών, υπουργών Άμυνας, υπουργών Οικονομικών κλπ. κάνουν επίδειξη ραγιαδισμού στις .....
σχέσεις με την Άγκυρα και συναγωνίζονται στην προέκλυση τουρκικών επενδύσεων φτάνοντας στο ησμείο να πούλάβε οι ξεφτιλισμένοι ακόμα και ακριτικά λιμάνια, στην Τουρκία, περιέλαβαν τους Έλληνες στην κατηγορία των χωρών οι οποίοι απαγορεύεται να αποκτούν περιουσία εντός Τουρκίας. Ποιες είναι οι άλλες χώρες; Συρία, Αρμενία και Βόρειος Κορέα!

Η Άγκυρα έστειλε επιστολή σε όλες της τις πρεσβείες στο εξωτερικό προτρέποντας τις διπλωματικές της αποστολές να προωθήσουν το πρόγραμμα προσέλκυσης επενδύσεων ενώ πρόκειται να επιστρατευτούν μέχρι και αστέρια του σινεμά της χώρας σε μία προσπάθεια να φέρουν από τις αραβικές χώρες αλλά και αυτές του Κόλπου… πετροδολάρια.

Οι πολίτες της Ελλάδας δεν θα μπορούν να επενδύσουν σε 28 παράκτιες επαρχίες στη Μικρά Ασία, συμπεριλαμβανομένης της Κωνσταντινούπολης ενώ δεν υπάρχει καμία ανάλογη απαγόρευση για τους Τούρκους υπηκόους, οι οποίοι μπορούν ελεύθερα να αγοράσουν τα πάντα στην Ελλάδα, αρκεί να πληρώσουν!

Και δεν περιορίζονται μόνο στην απαγόρευση αγοράς, αλλά ακόμα και στις γονικές παροχές. Σύμφωνα με τον Αττίλα Λοκ, δικηγόρο της Κωνσταντινούπολης «οι Έλληνες πολίτες δεν επιτρέπεται να αγοράσουν περιουσία στην παράκτια περιοχή γύρω από την Τουρκία… κι εάν ένας Έλληνας κληρονομούσε περιουσία θα έπρεπε να τη διεκδικήσει δικαστικά μέσα σε ένα μήνα, καθώς δεν δικαιούταν να έχει περιουσία εκεί».

Στην χώρα των ραγιάδων αγοράζουν τουρκικά σίριαλ κατά κόρον τα ιδιωτικά κανάλια που εκπέμπουν από συχνότητες που αποτελούν δημόσια περιουσία, στο Αιγαίο, μέχρι τις ακτές της Μακεδονίας, Θεσσαλίας ακόμα και Πελοποννήσου, ακούγονται τουρκικοί ραδιοσταθμοί (τεράστια η ισχύς των πομπών τους) και όλα μας προετοιμάζουν για την νέα "τουρκοκρατία" έστω άλλη μορφής, πιο "μοντέρνας"...

defencenet.gr
http://ksipnistere.blogspot.gr/2012/08/blog-post_5053.html

Η ΕΙΡΗΝH... Ἁγιος Σιλουανός





Ὅλοι ἐπιθυμοῦν τὴν εἰρήνη, ἀλλά δὲν γνωρίζουν πῶς νὰ τὴν ἀποκτήσουν. Ὁ Μέγας Παΐσιος κυριεύθηκε ἀπὸ θυμὸ καὶ παρακάλεσε τὸν Κύριο νὰ τὸν ἐλευθερώσει ἀπὸ τὸ πάθος αὐτό. Ὁ Κύριος ἐμφανίστηκε σὲ αὐτὸν καὶ τοῦ εἶπε: «Παΐσιε, ἂν θέλεις νὰ μὴν ὀργίζεσαι, μὴν ἐπιθυμεῖς τίποτε, μὴν κρίνεις καὶ μὴ μισήσεις κανένα καὶ θὰ ἔχεις τὴν εἰρήνη».

Ἔτσι, κάθε ἄνθρωπος,...

Ταπεινοφροσύνη και Κατάκριση



Print

 

Ταπεινοφροσύνη - Κατάκριση - Σωτηρία

Από τον Μικρό Ευργετινό
Του αββά Ησαΐα:

Όποιος έχει ταπεινοφροσύνη, γλώσσα δεν έχει για να ελέγξει τον έναν που είναι αμελής η τον άλλον που είναι ασεβής· ούτε μάτια έχει, για να παρατηρεί τα ελαττώματα άλλου· ούτε αυτιά έχει, για να ακούει όσα δεν ωφελούν την ψυχή του· και δεν έχει να μιλήσει σε κανέναν για τίποτε άλλο, παρά μόνο για τις αμαρτίες του· αλλά και με όλους τους ανθρώπους έχει ειρηνικές σχέσεις όχι για κάποια φιλία, αλλά για χάρη της εντολής του Θεού (Μάρκ. 9:50). Αν κανείς...


Ὁμολογία πίστεως στὴν χώρα τῆς ἀθεΐας καὶ τῆς Μασωνίας

Αἴσθηση καὶ συγκίνηση προκάλεσε ἡ νικήτρια τῶν 5.000 μέτρων τῶν Ὀλυμπιακῶν ἀγώνων τοῦ Λονδίνου Μεσερὲτ Ντεφάρ, ὅταν μετὰ τὸν τερματισμὸ τῆς ἔβγαλε μία εἰκόνα τῆς Βρεφοκρατούσας Παναγίας καὶ ἄρχισε νὰ τὴν ἀσπάζεται μὲ λυγμούς. Ἡ ἀθλήτρια ἀπὸ τὴν Αἰθιοπία περνάει πολλοὺς μῆνες τοῦ χρόνου στὴν Ἑλλάδα, ὅπου εἶναι παντρεμένη καὶ ζεῖ ἡ πρώτη ξαδέλφη της ποὺ τὴν φιλοξενεῖ, ἐνῶ σχεδιάζει νὰ ἐγκατασταθεῖ μόνιμα στὴ χώρα μας καὶ νὰ ἀνοίξει μία σχολὴ γιὰ δρομεῖς μεγάλων ἀποστάσεων. Σίγουρα βάζει τὰ γυαλιὰ , ὡς νέα ὁμολογήτρια, στὸν δικό μας φαρισαϊσμό, ὁ ὁποῖος θεωρεῖ τὴν Ὀρθοδοξία ὡς ἕνα φολκλὸρ γάμου, βαπτίσεων καὶ μνημοσύνων καὶ....

Σε επίπεδα ρεκόρ το ενδιαφέρον για την ελληνική ιστορία στην Αυστραλία

 To μάθημα της ελληνικής ιστορίας είναι το πέμπτο δημοφιλέστερο μάθημα που προσφέρει το πανεπιστήμιο Λα Τρομπ της Μελβούρνης της Αυστραλίας.

Το εν λόγω πανεπιστήμιο προσφέρει δωρεάν μαθήματα μέσω του διαδικτύου και ο αριθμός των φοιτητών που επιλέγουν το μάθημα της ελληνικής ιστορίας αγγίζει επίπεδα ρεκόρ.

«Πάνω από 46.000 φοιτητές επέλεξαν να σπουδάσουν την αρχαία ελληνική ιστορία και η ανταπόκρισή τους μας ξάφνιασε» δήλωσε ο επικεφαλής της έδρας Ιστορικών και Ευρωπαϊκών Μελετών καθηγητής Κρίστοφερ Μακί σημειώνοντας ότι ο αριθμός συνεχώς αυξάνεται.

[Πηγή: Κέρδος]

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

Θεέ μου κάνε με…τηλεόραση (έκθεση παιδιού Β δημοτικού)




Διαβάστε το μέχρι τέλους.
“ΘΕΕ ΜΟΥ, ΑΠΟΨΕ ΣΟΥ ΖΗΤΑΩ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΟ ΘΕΛΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ.
ΝΑ ΕΧΩ ΤΟ ΔΙΚΌ ΜΟΥ ΧΩΡΟ .
ΝΑ ΕΧΩ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ.
ΝΑ ΜΕ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΩ.
ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ
ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΑΚΟΥΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ Η ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ.
ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΧΩ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΟΤΑΝ ΔΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ.
ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ΘΑΧΩ ΤΗ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΠΙΤΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ.
ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΤΗ ΜΑΜΑ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕ ΘΕΛΕΙ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΠΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΜΕΝΗ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΕ ΑΓΝΟΕΙ…
ΘΕΛΩ Τ’ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΜΑΛΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΩΡΕΣ ΜΑΖΙ ΜΟΥ.
ΘΕΛΩ ΝΑ ΝΙΩΘΩ ΟΤΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΑΦΗΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ, ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ,
ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΜΕΝΑ.
ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ, ΚΑΝΕ ΜΕ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΩ ΟΛΟΥΣ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΥΣ.
ΘΕΕ ΜΟΥ ΔΕ ΖΗΤΏ ΠΟΛΛΑ..ΘΕΛΩ ΜΟΝΟ ΝΑ ΓΙΝΩ ΣΑ ΜΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ!!”.
Την δασκάλα που την διάβασε (καθώς βαθμολογούσε) την έκανε να κλάψει. Ο σύζυγός της που μόλις είχε μπει στο σπίτι, τη είδε και…
-Τι συμβαίνει; τη ρώτησε.
-Διάβασε αυτή την έκθεση, την έχει γράψει ένας μαθητής μου, του απάντησε.
-Θεέ μου, το καημένο το παιδί. Τι αδιάφοροι γονείς είναι αυτοί, απάντησε με λυπη ο σύζυγος!
Τότε αυτή τον κοίταξε και είπε:
-Αυτή η έκθεση είναι του γυιού μας!..”
Έκθεση από μαθητή Δευτέρας δημοτικού με θέμα: ” ΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΟ”.

Αν γνωρίσεις τον εαυτό σου....Γέροντας Παΐσιος





ο Γέροντας με τον αξιοσέβαστο καθηγητή κ Μαντζαρίδη


Αν γνωρίσεις τον εαυτό σου, θα δεις ότι δεν έχεις τίποτα δικό σου και τίποτε δεν μπορείς να κάνεις χωρίς τη βοήθεια του Θεού. Αν λοιπόν καταλάβεις πως ότι καλό κάνεις είναι από τον Θεό και όσες χαζομάρες κάνεις είναι δικές σου, τότε θα πάψεις να έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και θα απαλλαγείς από την αυτοπεποίθηση.

Λίγο αν μας εγκαταλείψει η Χάρις του Θεού, τίποτε δεν ...