Πώς ενεργεί η Χάρη


Η ελεύθερη αποδοχή της από τον άνθρωπο


Οσίου Θεοφάνους του Εγκλείστου

Θυμάσαι, πιστεύω, ότι ο χριστιανός δεν είναι ένας κοινός άνθρωπος, αφού διαμορφώνεται τόσο από τη φύση όσο και από τη χάρη. Πρέπει να διευκρινίσω, όμως, ότι από τους χριστιανούς δεν σώζονται όλοι. Σώζονται, μπαίνουν δηλαδή στην αιώνια βασιλεία του Θεού, μόνο εκείνοι στους οποίους ενοικεί η χάρη, διαποτίζοντάς τους ολοκληρωτικά, μεταμορφώνοντας θα έλεγα, σύνολη τη φύση τους. Πρόσεξε τι λέει ο Κύριος! Λέει πως «η βασιλεία των ουρανών μοιάζει με προζύμι, που το πήρε μια γυναίκα και το ανακάτεψε μ’ ένα σακί αλεύρι, ώσπου ζυμώθηκε όλο» (Ματθ. 13:33). Το ζυμάρι δεν φουσκώνει αμέσως μόλις ανακατωθεί με το προζύμι. Φουσκώνει στην ώρα του, αφού πρώτα το προζύμι διεισδύσει και απλωθεί σιγά-σιγά μέσα του. Το ψωμί που γίνεται έτσι, είναι ανάλαφρο, ευωδιαστό, νόστιμο.
Το ίδιο συμβαίνει και με τη χάρη. Όταν ενώνεται με τη φύση μας, στο άγιο Βάπτισμα, δεν τη διαποτίζει αμέσως. Απλώνεται σιγά-σιγά. Κι όταν η χάρη απλωθεί παντού, όταν σύνολη η φύση μας χαριτωθεί, τότε, όλα όσα κάνουμε, παίρνουν έναν άλλο χαρακτήρα. Τότε οι ενέργειές μας, μολονότι φαινομενικά είναι οι ίδιες με άλλες όμοιες οποιουδήποτε ανθρώπου, αποκτούν ένα ιδιαίτερο άρωμα, μιαν ιδιαίτερη γεύση, έναν ιδιαίτερο ήχο. Ο Θεός δέχεται μόνο αυτές τις ενέργειες, που Του είναι εξαιρετικά ευάρεστες.
Θα κάνω άλλη μια παρομοίωση, για να εξηγήσω το πώς η χάρη, όταν της δίνονται περιθώρια να ενεργήσει, αφού διαποτίσει σύνολη τη φύση μας, γίνεται και εξωτερικά ορατή σε όλους όσοι είναι ικανοί να τη δουν. Η χάρη, λοιπόν, μοιάζει με τη φωτιά, που διεισδύει στο σίδερο. Δεν είναι μόνο μέσα στο σίδερο, μα και στο εξωτερικό του. Την πύρινη δύναμή της τη βλέπει ο καθένας. Έτσι συμβαίνει και με τη χάρη, όταν εισχωρήσει στη φύση μας. Γίνεται αντιληπτή απ’ όλους. Όλοι όσοι έρχονται σε επαφή μ’ έναν θεοχαρίτωτο άνθρωπο, αισθάνονται ότι αυτός έχει μιαν ασυνήθιστη δύναμη, που εκδηλώνεται ποικιλότροπα. Όταν αρχίζει να μιλάει για οτιδήποτε πνευματικό, λάμπει σαν τον μεσημεριάτικο ήλιο, και τα λόγια του πηγαίνουν κατευθείαν στην ψυχή του ακροατή, διαμορφώνοντας μέσα του με αυθεντία ανάλογα συναισθήματα και διαθέσεις. Μα κι όταν ακόμα δεν μιλάει, εκπέμπει μια θερμότητα, που επηρεάζει τα πάντα γύρω του, και μια παράξενη δύναμη, που επενεργεί στις ψυχές και τους εμπνέει προθυμία για πνευματικό αγώνα.
Παίρνουμε τη χάρη του Θεού στη νηπιακή μας ηλικία με...

Ένα παιδί δίνει 17 πολύτιμες συμβουλές στους γονείς του


Αγαπημένοι μου μητέρα και πατέρα,

1. Μη φοβάστε να είστε σταθεροί μαζί μου. Αυτό με κάνει να νοιώθω περισσόερη σιγουριά.

2. Μη με παραχαϊδεύετε. Ξέρω πολύ καλά πως δεν πρέπει να μου δίνετε οτιδήποτε σας ζητώ, σας δοκιμάζω μονάχα για να δώ.

3. Μη με κάνετε να νοιώθω μικρότερος απ' ότι είμαι. Αυτό με σπρώχνει να παριστάνω καμιά φορά τον "σπουδαίο".

4. Μη μου κάνετε παρατηρήσεις μπροστά σε κόσμο, αν μπορείτε. Θα προσέξω περισσότερο αυτό που θα μου πείτε αν μου μιλήσετε ήρεμα μια στιγμή που θα είμαστε μόνοι μας.

5. Μη μου δημιουργείτε το συναίσθημα πως τα λάθη είναι αμαρτήματα. Μπερδεύονται έτσι μέσα μου όλες οι αξίες που έχω μάθει να αναγνωρίζω.

6. Μη με προστατεύετε από τις συνέπειες των πράξεών μου. Χρειάζεται καμιά φορά να πάθω.

7. Μη δίνετε μεγάλη σημασία στις μικροαδιαθεσίες μου. Καμιά φορά δημιουργούνται ίσα ίσα για να...

Το μυστικό για να έχεις πληρότητα ζωής

Ο Ιπποκράτης είχε βρει το φάρμακο κατά του καρκίνου - Δείτε τους 6 κανόνες


Translate this page: EN FR DE ES RU AR
Δεν είναι πλάκα, δεν είναι αστείο, δεν είναι άλλη μια έρευνα στο κενό και στο περίπου…Ο Ιπποκράτης έδωσε το φάρμακο για τον καρκίνο πρίν πολλά χρόνια.
 
Και θα υιοθετήσουμε την τακτική του πανεπιστήμονα Ιπποκράτη ο οποίος μας έλεγε ότι είμαστε ό,τι τρώμε. Τι συμβαίνει όμως και υπάρχει στις ημέρες μας αυτή η έξαρση του καρκίνου;
 
Ας γνωρίσουμε την Ιπποκράτειο αντικαρκινική άμυνα η οποία στηρίζεται στην ισορροπία των 4 βασικών γεύσεων.
 
Αυτός θεωρείται η κορυφή της ελληνικής ιατρικής γιατί πρώτος αυτός ασχολήθηκε με την ανατομία και φυσιολογία και διατύπωσε ως εξής τις αντιλήψεις του για την υγεία και την αρρώστια, που υιοθέτησε και ο Ιπποκράτης: «Εκείνο που διατηρεί την υγεία είναι ισομερής κατανομή και ακριβής μείξη μέσα στο σώμα των δυνάμεων (= ισονομία) του ξηρού, του υγρού, του κρύου, του γλυκού, του πικρού, του ξινού και του αλμυρού. Την αρρώστια την προκαλεί η επικράτηση του ενός (=μοναρχία).
 
Η θεραπεία επιτυγχάνεται με την αποκατάσταση της διαταραχθείσας ισορροπίας, με τη μέθοδο της αντίθετης από την πλεονάζουσα δύναμη».
 
Οι αντιλήψεις αυτές τις βρίσκουμε ακέραιες στον Ιπποκράτη. Η ακριβής μείξη, η ισονομία, η συμμετρία, η αρμονία, βρίσκονται στη βάση των δογμάτων των Πυθαγορείων και του Ιπποκράτη. Γράφει χαρακτηριστικά ο Ιπποκράτης: «Μέσα στον άνθρωπο υπάρχει και το πικρό και το αλμυρό, το γλυκό, το ξινό, το στυφό και το άνοστο και… τα συστατικά αυτά όταν αναμειγνύονται και ενώνονται μεταξύ τους, ούτε φαίνονται ούτε βλάπτουν τον άνθρωπο. Όταν όμως κάποιο απ΄ όλα διαχωριστεί και μείνει μόνο του τότε φαίνεται να προκαλεί βλάβη».
 
Έχει υποστηριχθεί, ότι με τον αποκλεισμό των πικρών ουσιών – μόνο ηδονή και ευχαρίστηση στο λάρυγγά μας είναι το σύνθημά μας – αποκλείσαμε μια από τις 4 βασικές γεύσεις: αλμυρό, ξινό, πικρό, γλυκό. Πολλοί έχουν απορρίψει και το ξινό και έχουν επιλέξει το αλμυρό και το γλυκό. Έτσι έχει χαθεί η ισορροπία.Ο Ιπποκράτης τόνιζε την ισορροπία, επηρεασμένος από τον πατέρα της ελληνικής ιατρικής τον γιατρό Αλκμαίωνα.
 
Αν τρώμε πολλά γλυκά και υδρογονάνθρακες και έχει γίνει το σώμα μας σοκολάτα και ζαχαροπλαστείο, έχει επέλθει ανισορροπία. Η επικράτηση των γλυκών σε βάρος του πικρού θα το πληρώσουμε και μάλιστα ακριβά. Οι όγκοι είναι γεμάτοι από ζάχαρη.Αυτό απέδειξε ο Warburg. Το 2001 ένα ιατρικό συνέδριο στην Καρλσρούη της Γερμανίας, επιβεβαίωσε την παροιμία: «ότι είναι πικρό στο στόμα, είναι καλό στο στομάχι».
 
Τονίστηκε ότι οι πικρές ουσίες, συμβάλλουν αποφασιστικά στη συνολική διαδικασία της πέψης
Το αμυγδαλέλαιο λαμβάνεται από τους καρπούς του αμύγδαλου. Πλούσιο σε βιταμίνες Α, Ε, Β1, Β2, Β6, Β17 και ιχνοστοιχεία. Η βιταμίνη Β17 δεν είναι βιταμίνη. Είναι η παλιά ονομασία της αμυγδαλίνης, όπως διαβάσαμε σε άρθρο ειδησιογραφικού πόρταλ.
 
Η αμυγδαλίνη είναι το πικρό συστατικό των αμυγδάλων και μια πιθανή τοξίνη αφού μπορεί να απελευθερώσει κυανίδη στον οργανισμό. Η αμυγδαλίνη θεωρείται ότι έχει αντικαρκινικές ιδιότητες, αλλά αυτό δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά.
 
Οι κινήσεις του στομάχου και του εντέρου εντείνονται και επιταχύνεται η προώθηση της τροφής. Διεγείρουν την έκκριση χολής και παγκρέατος, βελτιώνουν την πέψη των λευκωμάτων, πρωτεϊνών και λιπών.Μειώνεται η αίσθηση του φουσκώματος και εμποδίζονται οι διαδικασίες ζύμωσης και σήψης που συντελούνται στο έντερο. Μέσω της βελτίωσης απορρόφησης της βιταμίνης Β12, οι πικρές ουσίες υποστηρίζουν την παραγωγή αίματος, προάγουν την απορρόφηση των λιποδιαλυτών στοιχείων, όπως και του σιδήρου. Οι πικρές ουσίες υποστηρίζουν και τη δημιουργία βάσεων (αλκαλικό υψηλό ΡΗ) στον οργανισμό. Και δρουν μ” αυτό τον τρόπο ενάντια στην υπεροξείδωση του αίματος.
 
Κανόνας 1ος
 
Σε περίπτωση συστηματικής λήψης των πικρών ουσιών
 
1) δυναμώνει το συκώτι: Το συκώτι θέλει πικρά για να...

"Η ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ" (ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ)




Η ΦΟΒΕΡΗ ΑΥΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΝΑΒΙΩΝΕΙ ΣΤΗ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ !!!

http://www.turnbacktogod.com/wp-content/uploads/2009/09/jesus-with-children-2307.jpg


ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΚΥΛΟΥΣΑΝ ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΕΦΙΑΛΤΙΚΑ, ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΦΑΝΟ ΚΟΡΙΤΣΙ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ, ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΝΟΣΟΚΟΜΑ ΠΟΥ ΕΒΛΕΠΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΕΙ ...
ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΘΑΡΡΕΙΣ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΤΑΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΜΕ ΤΑ ΛΙΓΟΣΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ  ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΝΟΙΑΖΕ ΑΝ ΕΞΩ ΗΤΑΝ ΜΕΡΑ Η ΝΥΧΤΑ, 
ΑΝ ΕΒΡΕΧΕ, Η ΕΙΧΕ ΛΙΑΚΑΔΑ ...
ΟΙ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΔΕΝ 'ΓΛΥΚΑΙΝΑΝ' ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕ ΜΕ ΕΝΑΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙΝΟ ΗΞΕΡΕ ...
ΟΤΑΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΦΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕ ΚΑΛΠΑΖΟΥΣΑ ΛΕΥΧΑΙΜΙΑ, ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΠΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΠΕΤΑΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΝΑ, ΠΟΥ ΟΣΟ ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ ΤΟΥ, ΔΕΝ ΠΟΛΥΘΥΜΟΤΑΝ ...
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΣΤΡΕΨΕ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΕΠΑΝΩ ΤΗΣ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΝ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ  ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ, ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ, ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΔΟΚΙΜΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ...
Η ΕΛΕΝΗ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΜΑΖΙ ΤΗΣ, ΚΛΕΒΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΠΟΛΥΤΙΜΟ, ΜΙΑ ΠΟΥ ΣΑΝ ΜΑΝΑ 2 ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟ, ΚΙΝΗΣΕ ΓΗ ΚΑΙ ΟΥΡΑΝΟ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΟΧΙ ΥΓΕΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΖΩΗΣ ΠΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΚΟΡΙΤΣΙΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΓΙ ΑΥΤΟ ...
Η ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΝΗ , ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΓΑΠΗΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΑΝ ΘΕΟΣΤΑΛΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΥ ΔΙΑΡΚΩΣ ΕΝΙΣΧΥΕ, ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΟΜΩΣ...

Επειδή ο καθένας μας κουβαλάει βαρύ φορτίο καθημερινά...




Η αλληγορία του απορριμματοφόρου

Μια μέρα βρισκόμουν σε ένα ταξί και πήγαινα στο αεροδρόμιο. Το ταξί προχωρούσε στη δεξιά λωρίδα του δρόμου, όταν ξαφνικά ένα μαύρο αυτοκίνητο πετάχτηκε από ένα χώρο στάθμευσης ακριβώς μπροστά μας. Ο οδηγός του ταξί πάτησε το φρένο, γλίστρησε και κατάφερε να μην χτυπήσει το άλλο αυτοκίνητο για λίγα μόλις εκατοστά!

Ο οδηγός του άλλου αυτοκινήτου κούνησε το κεφάλι του και ...

Ποιά ἡ ἀλήθεια γιά τή Ροτόντα;


rotonta thessalonikh 02

(Μέ ἀφορμή τή διαμάχη γιά τόν Ἱ. Ναό "Ροτόντα" Θεσσαλονίκης) 
 
Τό ὄνομα Ροτόντα τό ἔδωσαν ξένοι περιηγηταί (18ος αἰώνας) λόγω τοῦ κυκλικοῦ της σχήματος.
Κτίστηκε γύρω στο 300 μ.Χ. , ἀπό τόν Γαλέριο γιά μαυσωλεῖο του. (Ὁ Γαλέριος πέθανε καί ἐτάφη μακριά ἀπό την Θεσσαλονίκη ). Κατά μία ἄλλη ἐκδοχή ὑπῆρξε ναός ἀφιερωμένος στό Δία.
Μέ τήν κατάργηση τῆς εἰδωλολατρίας και τήν ἐπικράτηση τοῦ Χριστιανισμοῦ στά χρόνια τοῦ Μεγάλου Θεοδοσίου ( 379-395 μ.Χ.) το ρωμαϊκό αὐτό οἰκοδόμημα μετατράπηκε σε Χριστιανικό Ναό. Εἶναι ὁ ἀρχαιότερος Ναός τῆς Θεσσαλονίκης. Τότε προστέθηκε ἀνατολικά ἡ ἀψιδα τοῦ Ἱεροῦ , κτίστηκε δακτύλιος σέ ἀπόσταση ὀκτώ μέτρων και διπλασιάστηκε σχεδόν ὁ ἀρχικός χῶρος τοῦ Ναοῦ ,γιά νά ἐξυπηρετήσει τό μεγάλο πλῆθος τῶν χριστιανῶν. Διακοσμήθηκε μέ πολύχρωμη ὀρθομαρμάρωση καί λαμπρά ψηφιδωτά στόν τροῦλο, στίς καμάρες καί στά τοξωτά ἀνοίγματα.
Τά ψηφιδωτά εἶναι τά ἀρχαιότερα ἐντοίχια ψηφιδωτά καί τά μοναδικά τῆς αὐτοκρατορικῆς τέχνης στά χρόνια τοῦ Μ. Θεοδοσίου. Στη ζωφόρο τῶν μαρτύρων μπορεῖ νά δεῖ σήμερα κανείς δεκαπέντε Ἁγίους μάρτυρες ἀπό τήν Ἀνατολή πού τιμῶνται ὅμως σέ ὅλη τήν αὐτοκρατορία ,τόν καθένα μέ τό ὄνομα του , τό ἐπάγγελμα του καί τήν ἡμερομηνία ἑορτασμοῦ του . Ἕνα μνημειῶδες εἰκονογραφημένο ἡμερολόγιο.
Στήν κορυφή τοῦ τρούλου βρίσκεται τό θαυμάσιο ψηφιδωτό τοῦ Χριστοῦ «ἐν δόξη».
Ἡ μεγαλοπρέπεια τοῦ οἰκοδομήματος, ὁ θαυμάσιος χριστιανικός διάκοσμος καί ἡ βαθύτερη σημασία πού...

Το βίντεο από τη Ρωσία που έκανε όλο τον κόσμο να δακρύσει


Κάντε το Test του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και δείτε πόσο αποτελεσματικοί εκπαιδευτικοί είστε!




Το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, διενεργεί έρευνα για τη μελέτη του επιπέδου της Ενσυναίσθησης, της στάσης και των δεξιοτήτων Ενεργητικής Ακρόασης και της Αποτελεσματικότητας στο διδακτικό έργο των εκπαιδευτικών κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016. Η έρευνα απευθύνεται σε εν ενεργεία εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και ειδικοτήτων, δημοσίων και ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και οργανισμών της Ελλάδας,. Η συμμετοχή είναι εθελοντική και ανώνυμη και η...




διαχείριση των πληροφοριών έχει σχεδιαστεί με τρόπο που να...