Το μεγάλο πλεονέκτημα του ελληνικού καφέ


Πληθώρα πλεονεκτημάτων για την υγεία προσφέρει το αγαπημένο ρόφημα, σύμφωνα με νεότερη μελέτη 
Το μεγάλο πλεονέκτημα του ελληνικού καφέΝεότερα δεδομένα ερευνητών από την Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών έχουν ανακαλύψει ότι ο ελληνικός καφές μπορεί να βοηθήσει στην μακροζωία. 
Είναι πάντα συναρπαστικό όταν μια νέα έρευνα ανακαλύπτει ότι ένα από τα αγαπημένα ροφήματα, όπως ο ελληνικός καφές προσφέρει μια πληθώρα πλεονεκτημάτων για την υγεία. Οι επιστήμονες, προέβησαν στην ανακάλυψη αυτή, το χρονικό διάστημα που ερευνούσαν γιατί οι κάτοικοι από το ελληνικό νησί της Ικαρίας ζουν περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον στον κόσμο. Το γεγονός λοιπόν είναι εντυπωσιακό, καθώς στην Ικαρία οι άνθρωποι ζουν πέρα από την ηλικία των 90. 
Μετά από τον έλεγχο άλλων παραγόντων, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι ένα πράγμα που διαφοροποιεί τους Ικαριώτες είναι η συνήθειά τους να πίνουν καθημερινά ελληνικό καφέ. Το 87% των συμμετεχόντων στη μελέτη - έπιναν καθημερινά ελληνικό καφέ και μάλιστα κατανάλωναν 3-4 φλιτζάνια κάθε ημέρα. Το προνόμιο της μακροζωίας ωστόσο, δεν διαπιστώθηκε στα άτομα που έπιναν άλλους τύπους καφέ.
Ο ελληνικός καφές, όπως φαίνεται, βελτιώνει την...

Οι πιό δύσκολοι αγώνες είναι, αυτοί που γίνονται μέσα μας

Σκέψεις-

Σταμάτης Σπανουδάκης



Οι πιό δύσκολοι αγώνες είναι, αυτοί που γίνονται μέσα μας.
Οι καλύτερες συζητήσεις, γίνονται με τον εαυτό μας
Αληθινές διακοπές είναι η μοναξιά, η ευλογημένη ησυχία και η προσευχή
Τα ωραιότερα τοπία, είναι, κρυμμένα μέσα μας

Τά παραμύθια της γιαγιάς, κρύβουν περισσότερη αλήθεια από την “πραγματικότητα”
Οι εσωτερικές πληροφορίες είναι, τα αληθινά δελτία ειδήσεων
Οί δυσκολότερες αποφάσεις, λύνονται από το παιδί μέσα μας.....
Το να αγαπάς τον εχθρό σου είναι, το δυνατότερο σου όπλο

Το να μην συγχωρείς είναι, σαν να...

Ιστορικός του BBC για τα γλυπτά του Παρθενώνα: Ξεκάθαρη περίπτωση κλοπής από το Βρετανικό Μουσείο!


Αποτελεί «ηθική επιταγή» για το Βρετανικό Μουσείο να παραδώσει επιτέλους στις χώρες προέλευσής τους τους χιλιάδες θησαυρούς ξένων πολιτισμών που κοσμούν τις αίθουσές του, ισχυρίστηκε για μία ακόμη φορά σε πρόσφατη ομιλία του ο ιστορικός του BBC, Ντάνιελ Ολουσόγκα. 

Ο Νιγηριανής καταγωγής Ολουσόγκα πιστεύει μάλιστα πως μια τέτοια χειρονομία «καλής θέλησης» μπορεί να συμβάλει στην επίτευξη μια πιο ευνοϊκής συμφωνίας με την ΕΕ, ενόψει της εξόδου της Βρετανίας από την ένωση.
Ο Ολουσόγκα έχει μιλήσει επανειλημμένα για την ανάγκη επιστροφής των κειμηλίων στις χώρες προέλευσής τους που τα διεκδικούν. Ο ίδιος δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα χάλκινα αγάλματα του Μπενίν και στα γλυπτά του Παρθενώνα, που θεωρεί ότι αποκτήθηκαν από το βρετανικό μουσείο μέσω «ξεκάθαρης κλοπής».
Μιλώντας στο Hay Festival της Ουαλίας, ο Ολουσόγκα είπε, αστειευόμενος: «Ένας φίλος μου, τηλεοπτικός παραγωγός, σκέφτηκε κάποτε μια πανέξυπνη λύση. Είπε ότι θα έπρεπε να οργανώσουμε ένα τηλεπαιχνίδι, όπως εκείνο που νοικοκυρές τρέχουν με καρότσια σε σούπερ μάρκετ, προσπαθώντας να τα γεμίσουν με πράγματα όσο το δυνατόν μεγαλύτερης αξίας στο λιγότερο χρόνο. Κάθε χώρα θα έχει ένα τεράστιο καρότσι και δύο λεπτά στο Βρετανικό Μουσείο. Δεν ξέρω, ίσως έχει δίκιο. Ίσως αυτό θα έλυνε το πρόβλημα».
Η συνέχεια της ομιλίας του ωστόσο είχε πιο σοβαρό τόνο, αφού μίλησε για την «αίσθηση απώλειας» που βιώνουν οι χώρες που έχουν χάσει τους θησαυρούς τους. «Εάν θέλουμε να έχουμε καλές σχέσεις με την ΕΕ μετά το Brexit, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι θυμούνται τι συνέβη. Θυμούνται όσα κλάπησαν από αυτούς, και εξακολουθούν να έχουν μια αίσθηση απώλειας. Είναι σημαντικό σαν έθνος να ακούσουμε τα αιτήματά τους», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ολουσόγκα.
https://www.pentapostagma.gr/2018/05

Κεραυνοί Φ.Φράγκου κατά κυβέρνησης: «Μην τολμήσετε να πάτε στη Βουλή σύνθετη ονομασία με τον όρο Μακεδονία χωρίς δημοψήφισμα»

Κεραυνοί από τον επίτιμο αρχηγό ΓΕΣ στρατηγό Φραγκούλη Φράγκο για την Μακεδονία μας. Με αφορμή τη συμφωνία στην οποία φαίνεται να έχει καταλήξει η κυβέρνηση Τσίπρα για το ξεπούλημα της Μακεδονίας, με το όνομα πιθανότατα «Βόρεια Μακεδονία» ο κ. Φράγκος στέλνει μήνυμα: «Μην τολμήσετε…».

«Μην τολμήσουν να πάνε στην Βουλή δίχως δημοψήφισμα την σύνθετη ονομασία, που θα εμπεριέχει τον όρο Μακεδονία. Οι πατριωτικές δυνάμεις απορρίπτουν με οργή οτιδήποτε περιλαμβάνει τον...

Γιατί ο Θεός επιτρέπει οι "ελέω Θεού" άρχοντές μας, να είναι συχνά ΑΝΑΞΙΟΙ;


TOY EN ΑΓΙΟΙΣ ΠΑΤΡΟΣ ΗΜΩΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΣΙΝΑΪΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ

Γιατί ο Θεός επιτρέπει οι "ελέω Θεού" άρχοντές μας, να είναι συχνά ΑΝΑΞΙΟΙ; Και αν είναι "ελέω Θεού", και "τεταγμένοι από τον Θεό" κατά την Αγία Γραφή, πώς γίνεται να είναι συχνά ανάξιοι; Ο άγιος Αναστάσιος ο Σιναϊτης, μας εξηγεί...

Ερώτησις: Ο Απόστολος Παύλος λέει ότι οι εξουσίες τού κόσμου έχουν ταχθή από τον Θεό2. Πρέπει λοιπόν να δεχθούμε ότι κάθε άρχοντας η βασιλεύς ή Επίσκοπος προχειρίζεται στο αξίωμα αυτό από τον Θεό;

Απόκρισις: Ο Θεός λέει στον Νόμο: «Θα σας δώσω άρχοντας σύμφωνα με τις καρδιές σας»3. Είναι λοιπόν φανερό ότι οι μεν άρχοντες και οι βασιλείς που είναι άξιοι αυτής της τιμής προχειρίζονται στο αξίωμα αυτό από τον Θεό. Οι άλλοι πάλι που είναι ανάξιοι προχειρίζονται κατά παραχώρησιν η και βούλησιν τού Θεού σε ανάξιο λαό εξ αιτίας αυτής ακριβώς της αναξιότητός των. Και άκουσε σχετικά μερικές διηγήσεις.

Όταν είχε γίνει βασιλεύς ο Φωκάς ο τύραννος4 και άρχισε εκείνες τις αιματοχυσίες με τον Βονόσο5τον δήμιο, υπήρχε κάποιος μοναχός στην Κωνσταντινούπολη, άγιος άνθρωπος, που έχοντας πολλή παρρησία προς τον Θεό, σαν να δικαζόταν με τον Θεό και έλεγε με απλότητα:
«Κύριε, γιατί έκανες τέτοιον βασιλέα;» Και τότε, αφού το έλεγε αυτό για αρκετές ημέρες, τού ήλθε φωνή εκ Θεού που...

H Ορθόδοξη Εκκλησία ως διαρκής Πεντηκοστή



Άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς († 1979)
Ποιος είναι ο Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός; Ποιος είναι σε Αυτόν ο Θεός και ποιος ο άνθρωπος; Πως γνωρίζεται ο Θεός στον Θεάνθρωπο και πως ο άνθρωπος; Τι εδώρησε σε μας τους ανθρώπους ο Θεός εν τω Θεανθρώπω;
Όλα αυτά τα φανερώνει σε μας το Πνεύμα το Άγιον, το «Πνεύμα της αληθείας». Μας αποκαλύπτει δηλαδή όλη την αλήθεια για Αυτόν, για τον Θεό εν Αυτώ και για τον άνθρωπο και για το τι χάρισε σ’ εμάς μ’ όλα αυτά. Αυτό επίσης απείρως ξεπερνά κάθε τι που οι ανθρώπινοι οφθαλμοί είδαν και τοις ωσίν αυτών ηκούσθη και η καρδία αυτών κάποτε αισθάνθηκε.
Με την ένσαρκη ζωή του στη γη ο Θεάνθρωπος εγκαθίδρυσε το Θεανθρώπινό του Σώμα, την Εκκλησία, και με αυτήν προετοιμάζει τον γήινο κόσμο για την έλευση και τη ζωή και τη δραστηριότητα του Αγίου Πνεύματος στο Σώμα της Εκκλησίας, ως ψυχής Αυτού του Σώματος.
Την ημέρα της Πεντηκοστής το Άγιο Πνεύμα κατήλθε εξ ουρανού στο Θεανθρώπινο σώμα της Εκκλησίας και για πάντα παρέμεινε σε Αυτό σαν Παν-Ζωοποιός ψυχή Αυτού. Αυτό το ορατό θεανθρώπινο σώμα της Εκκλησίας συγκροτούν οι Άγιοι Απόστολοι με την πίστη των στον Θεάνθρωπο Ιησού Χριστό ως Σωτήρα του κόσμου και ως τέλειου Θεού και ως τέλειου ανθρώπου. Και η κάθοδος και η σύνολη δρατηριότητα του Αγίου Πνεύματος στο Θεανθρώπινο σώμα της Εκκλησίας έρχεται από τον Θεάνθρωπο και εξαιτίας του Θεανθρώπου.
Κάθε τι στην Θεανθρώπινη Οικονομία της σωτηρίας προήλθε από...

20 ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ (Άκουσέ το κάθε μέρα)


Πως να αντιμετωπίσεις τον άλλον όταν θυμώνει


Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου

Αν δεις ότι κάποιος αγριεύει, τότε να υποχωρείς περισσότερο. Γιατί όταν ο άνθρωπος βρίσκεται σε αυτήν την κατάσταση της μανίας, χρειάζεται και περισσότερη παρηγοριά. Όσο χειρότερα φέρεται, τόσο μεγαλύτερη καλοσύνη θέλει.

Η υποχωρητικότητα απέναντι σε κάποιον που έχει θυμό είναι απαραίτητη, όσο είναι και απέναντι σε κάποιον που έχει υψηλό πυρετό. Όταν είναι αγριεμένο το θηρίο, τότε το αποφεύγουμε όλοι. Έτσι κι αυτόν που οργίζεται.


Δε βλέπεις τι κάνουν οι ναύτες; Όταν πιάσει δυνατός άνεμος, κατεβάζουν τα πανιά για να...