Θαύμα του π. Ευμενίου μπροστά στον γνωστό τραγουδιστή Σταμάτη Κόκοτα!


Σε εκπομπή, που παρουσίαζε ο δημοσιογράφος Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, παρευρισκόταν και ο τραγουδιστής Σταμάτης Κόκοτας. Το θέμα της εκπομπής ήταν για τα θαύματα και ο τραγουδιστής διηγήθηκε μια προσωπική εμπειρία που είχε.
Βρισκόταν στον Ευαγγελισμό, για να επισκεφθή κάποιον γνωστό του. Περνώντας από τα δωμάτια, είχε δει τον πατέρα Ευμένιο [Ιερομόναχος, π. Ευμένιος Σαριδάκης (1931-1999)].
Όπως ήταν στον διάδρομο και μιλούσε, σε ένα δωμάτιο πιο πέρα γινόταν αναταραχή, ο κόσμος έκλαιγε. Πήγε και ρώτησε, τι συμβαίνει. Ήταν ένα κορίτσι που το περιμένανε.
Οι γιατροί έλεγαν, πως δεν έχει ζωή, μέχρι το πρωί θα έχη τελειώσει.
Ο τραγουδιστής τους λυπήθηκε και τους είπε ότι σ’ ένα δωμάτιο ασθενής ήταν ένας ιερεύς, να τον φωνάξουν, να διαβάση κάτι στο παιδάκι.
Ήρθε ο Παππούλης και τους έλεγε:
– Μην κλαίτε. Καλά είναι.
Τους έβγαλε όλους έξω και έκανε προσευχή. Το παιδί συνήλθε και ζήτησε να φάη.
– Αυτό έγινε μπροστά στα μάτια μου, είπε ο τραγουδιστής.
Μετά από αυτό το γεγονός, οι δημοσιογράφοι πήγαν στο Λοιμώδων και...

Όποιος κάνει υπομονή θα λάμψει σαν τον ήλιο



Κανείς δεν έχει τόση ανάγκη από ένα χαμόγελο, όσο εκείνος που δεν του απέμεινε κανένα για να το χαρίσει... Κι αν οι άλλοι σε πικράνουν, μην κλάψεις. Σκέψου πως χρειάζονται το χαμόγελό σου κι εκείνοι που σε λύπησαν...

Ούτε να έχεις μεγάλο θάρρος, ούτε να απελπίζεσαι υπερβολικά. Το πρώτο σε εξασθενεί, το δεύτερο σε ρίχνει κάτω.
Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος

Σας παρακαλώ, όποιος κάνει υπομονή , χαρά σ' αυτόν. Όποιος κάνει υπομονή, σαν ...

«Κάθε βράδυ να κάνουμε ταμείο: ποιον θλίψαμε, πού λυπήσαμε, πού κακολογήσαμε; και να μην καταφρονούμε τη συνείδησή μας…»

Αποτέλεσμα εικόνας για γεροντισσα μακρινα

Σταχυολόγημα από τις πνευματικές νουθεσίες της Γεροντίσσης Μακρινής Μοναχής

* Όταν κυνηγάμε την ευχή μάς φρουρεί, η Θεία Χάρις έρχεται σαν την δρόσο που ζωογονεί τα χόρτα, έτσι έρχεται μέσα στις ρίζες της καρδιάς μας και την ζωογονεί. Εμείς τη γλώσσα μας να την χρησιμοποιούμε στην υμνωδία του Θεού, και η ευχή να βγαίνει με ζωντάνια, με πίστη, με έρωτα Θεού, όχι νωθρά.
* Όποιος δεν αγωνίζεται στην προσευχή, δεν έχει το Θεό μέσα του και είναι ακατάστατος. Όλα με φόβο Θεού και πολλή αγάπη να τα κάνουμε.
* Όταν ο άνθρωπος έχει στην μνήμη του την κόλαση, ποτέ δεν αμαρτάνει. Ο θυμώδης γίνεται πράος, τα πάθη ελαττώνονται και μαλακώνει η ψυχή, γίνεται τρυφερή σαν εκείνα τα λουλουδάκια που φυτρώνουν και είναι δροσερά -δροσερά, έτσι γίνεται η ψυχή μαλακιά σαν το βαμβάκι. Πονάει, συμπαθεί, ευσπλαχνίζεται… Όταν σε κάποιον έρθει η Χάρις του Θεού μέσα του, δεν μπορεί να σταθεί από την ευσπλαχνία του Θεού και από την αγάπη για τον πλησίον. Γι’ αυτό και εμείς πρέπει να συμπαθούμε, όπως μάς ευσπλαχνίζεται και ο Θεός.
* Ο Χριστός μας έχει τόση πολλή αγάπη και ευσπλαχνία που ο δικός μας νους δεν μπορεί να το χωρέσει. Οι Πατέρες όλα μπορούσαν να τ’ αντέξουν, όταν όμως ένιωθαν την ευσπλαχνία του Θεού, έλιωναν σαν κεράκι. Η ευσπλαχνία του Θεού είναι σαν ένα πέλαγος μεγάλο, όπως βλέπεις την θάλασσα, που ούτε αρχή ούτε άκρη έχει ούτε τέλος…
* Όταν θεωρεί ο άνθρωπος τον εαυτό του ένα μηδενικό, θέλει να πέσει κάτω να τον ποδοπατήσουν, να τον βρίσουν, να τον μαστιγώσουν και να πει: εγώ είμαι ο πταίστης. Αυτό όταν το νιώσετε στην ψυχή σας είναι το μεγαλύτερο δώρο του Θεού.
* Δεν έχουμε προσοχή, δεν έχουμε προσευχή. Η αντι¬λογία φέρνει την μεμψιμοιρία, τις έριδες, οπότε δεν μπορεί ο άνθρωπος να νιώσει τη Θ. Χάρη, όταν δεν εγκρατεύεται στη γλώσσα, στο στομάχι… Να αποφεύγετε λοιπόν την αργολογία, γιατί αυτή σβήνει από την ψυχή του ανθρώπου το μεγαλείο…
* Κάθε βράδυ να κάνουμε ταμείο: ποιον θλίψαμε, πού λυπήσαμε, πού...

ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΑΓΧΟΣ…. ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ!

Αν διαβάζεις τώρα αυτό το μήνυμα, μόλις έλαβες μια διπλή ευλογία!
Είδα στον ύπνο μου πως επισκέφθηκα τον Παράδεισο κι ένας άγγελος ανέλαβε να με ξεναγήσει.
Περπατούσαμε δίπλα – δίπλα σε μια τεράστια αίθουσα γεμάτη με αγγέλους.Ο άγγελος οδηγός μου σταμάτησε μπροστά στον πρώτο σταθμό εργασίας και είπε :«Αυτό είναι το Τμήμα Παραλαβής. Εδώ παραλαμβάνουμε όλες τις αιτήσεις που φτάνουν στον Θεό με τη μορφή προσευχής.»Κοίταξα γύρω – γύρω στον χώρο.
Έσφυζε από κίνηση, με τόσο πολλούς αγγέλους να βγάζουν και να ταξινομούν αιτήσεις γραμμένες σε ογκώδεις στοίβες από χαρτιά και σημειώματα, από ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Μετά, προχωρήσαμε σε έναν μακρύ διάδρομο, μέχρι που φτάσαμε στον δεύτερο σταθμό. Ο άγγελος μού είπε:«Αυτό είναι το Τμήμα Συσκευασίας και Παράδοσης. Εδώ οι χάρες και οι ευχές που έχουν ζητηθεί προωθούνται και παραδίδονται σ’ αυτούς που τις ζήτησαν.»Πρόσεξα και πάλι πόση κίνηση είχε και εδώ. Αμέτρητοι άγγελοι πηγαινοέρχονταν δουλεύοντας σκληρά, αφού τόσες πολλές επιθυμίες είχαν ζητηθεί και συσκευάζονταν για να παραδοθούν στη γη.
Τέλος, στην άκρη ενός μακρινού διαδρόμου, σταματήσαμε στην πόρτα ενός πολύ μικρού σταθμού. Προς μεγάλη μου έκπληξη μόνο ένας άγγελος καθόταν εκεί, χωρίς να κάνει ουσιαστικά τίποτα.
«Αυτό είναι το Τμήμα των Ευχαριστιών» μου είπε σιγανά ο φίλος άγγελός μου.
Έδειχνε λίγο ντροπιασμένος.
«Πώς γίνεται αυτό; Δεν υπάρχει δουλειά εδώ;» ρώτησα.
«Είναι λυπηρό» αναστέναξε ο άγγελος. «Αφού παραλάβουν τις χάρες τους οι άνθρωποι, πολύ λίγοι στέλνουν ευχαριστήρια.»
«Πώς μπορεί κάποιος να ευχαριστήσει τον Θεό για τις ευλογίες που παρέλαβε;» ρώτησα πάλι.
«Πολύ απλά», απάντησε. «Χρειάζεται μόνο να πεις: ‘Ευχαριστώ Θεέ μου’!»
«Και για τι ακριβώς πρέπει να ευχαριστήσουμε;»
«Αν έχεις τρόφιμα στο ψυγείο σου, ρούχα στην πλάτη σου, μια στέγη πάνω απ’ το κεφάλι σου και...

Πώς να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να μη ντρέπονται στο σχολείο

Υπάρχουν πολλά παιδιά που στο σχολείο ντρέπονται να πουν το μάθημα ή να σηκωθούν στον πίνακα, και πολύ περισσότερο να παρουσιάσουν μία εργασία




Πώς να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να μη ντρέπονται στο σχολείο

Εμείς οι γονείς, μπορούμε να τα βοηθήσουμε. Ας δούμε μερικούς τρόπους:
  •  Κάντε πρόβες στο σπιτι και πείτε τους να διατηρούν σταθερό το ρυθμό της αναπνοής τους, ώστε να μην φανερώνουν ή μεταδίδουν την νευρικότητά τους.
  •  Πείτε στα παιδιά σας να επικεντρώσουν την προσοχή τους σε καποιο αντικείμενο στο βάθος της αίθουσας, θα τα βοηθήσει να μην αποσπάται η προσοχή τους από τους συμμαθητές τους.
  • Δεν θα πρέπει να βιάζονται. Δείξτε τους πώς να ...

H Ορθοδοξία είναι «ο τέλειος χάρτης για να πετύχει κανείς στη ζωή»


Για την επιτυχία στην ζωή μέσα από την χριστιανική προοπτική, μίλησε ο Ρουμάνος πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Μιχάι Νέσου, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης στη Συνάντηση Ορθοδόξων Νέων της Μολδαβίας που διεξάγεται στο Ιάσιο.
Ο πρώην διεθνής δήλωσε ότι η Ορθοδοξία είναι «ο τέλειος χάρτης για να πετύχει κανείς στη ζωή» και ότι στις διδασκαλίες της Εκκλησίας, των Αγίων Πατέρων και των πνευματικών μπορούν οι νέοι να βρουν το κλειδί της επιτυχίας.
Ερωτηθείς για το τι τον έκανε να στραφεί στην Ορθοδοξία, ο Μιχάι Νέσου είπε: «Ήμουν ανήσυχος στην ψυχή μου».
Ο Μιχάι Νέσου περιέγραψε την περίπετειά του μετά το ατύχημα που τον καθήλωσε σε αναπηρικό καροτσάκι, με αποτέλεσμα να χάσει ό,τι θεωρούσε τότε σημαντικό «δόξα, χρήματα, αυτοκίνητα κ.λπ.»
«Όταν τα έχασα όλα σκέφτηκα ότι πρέπει να υπάρχει κάτι περισσότερο» πρόσθεσε. Τόνισε δε, ότι επισκέφθηκε μοναστήρια και συζήτησε με...

Back to top Άγιος Παΐσιος: Σε μερικές γυναίκες ο Θεός σκόπιμα δεν δίνει παιδιά

Σε μερικές γυναίκες που δεν μπορούν να αποκτήσουν παιδιά λειτουργούν και οι πνευματικοί νόμοι, γιατί δεν κάνουν οικογένεια εγκαίρως. Αρχίζουν να διαλέγουν.
«Όχι, αυτός είναι έτσι, εκείνος είναι αλλιώς», δίνουν μια υπόσχεση σε κάποιον, κοιτάζουν συγχρόνως και άλλον, λένε μετά «όχι» σ' εκείνον που έδωσαν την υπόσχεση - και αυτός, αντί να το θεώρηση ευλογία που τον αφήνει πριν παντρευτούν, πάει να αυτοκτονήσει.
Ε, τι οικογένεια θα κάνη μια τέτοια κοπέλα; Άλλες γυναίκες δεν μπορούν να κάνουν παιδιά, γιατί στα νεανικά τους χρόνια έζησαν άτακτη ζωή. Μερικές πάλι επηρεάζονται από την διατροφή. Πολλές τροφές περιέχουν πολλά φάρμακα και ορμόνες.
Υπάρχουν και ανδρόγυνα που, μόλις παντρευτούν, θέλουν αμέσως να αποκτήσουν παιδί και, αν λίγο καθυστερήσουν, αρχίζουν να αγωνιούν. Άλλα πώς να κάνουν παιδί, ενώ είναι γεμάτοι αγωνία και άγχος; Αν διώξουν την αγωνία και το άγχος και βάλουν στην ζωή τους μια καλή πνευματική σειρά, τότε θα κάνουν παιδί.
Μερικές φορές ό Θεός σκόπιμα αργεί να δώσει παιδί σε κάποιο ανδρόγυνο. Είδατε, και στους Αγίους Ιωακείμ και Άννα, τους Θεοπάτορες, και στον Προφήτη Ζαχαρία και την Αγία Ελισάβετ, στα γεράματα έδωσε παιδί, για να εκπληρωθεί και στις δύο περιπτώσεις το προαιώνιο σχέδιο Του για την σωτηρία των ανθρώπων.
Οι σύζυγοι πρέπει να είναι πάντα έτοιμοι να δεχθούν το θέλημα του Θεού στην ζωή τους. Όποιος εμπιστεύεται τον εαυτό του στον Θεό, ό Θεός δεν τον αφήνει. Τίποτε δεν κάνουμε εμείς, και ό Θεός πόσα κάνει για μας! Με πόση αγάπη και απλοχεριά μας τα δίνει όλα! Υπάρχει τίποτε στον Θεό που να μην μπορεί να το κάνη;
Ένα ανδρόγυνο είχε πέντε παιδιά, αλλά, όταν...

Πώς ο Γέροντας Ιωσήφ τακτοποίησε τον ιερομόναχο που τον λοιδόρησε!


Αποτέλεσμα εικόνας για Γέρων Ιωσήφ Βατοπαιδινός
Η ταπείνωση, η αγαθοσύνη και η αγάπη, που έφερε στην ψυχή του ο Γέροντας Ιωσήφ [ο Βατοπαιδινός, (1921-2009)], συγκινούσαν τον Θεό και γίνονταν η παράκληση των αδελφών, οι οποίοι αποβλέπαμε σ’ εκείνον.
Ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος διηγείται ένα γεγονός το οποίο δείχνει το μέγεθος της ευαρεστήσεως του Θεού στην πνευματική εργασία του Γέροντος, αλλά και την προσοχή που απαιτείται σε έναν τόπο όπου κατοικούν πολλοί, ώστε να αποφεύγονται οι παρεξηγήσεις.
Ο Πανιερώτατος διηγείται:
«Ο Γέροντας Ιωσήφ ως Γέροντας του Κοινοβίου ανέλαβε κάποια πρωτοβουλία πρακτικής φύσεως, που όμως φαίνεται ενέπιπτε και στην αρμοδιότητα του διακονήματος κάποιου άλλου αδελφού από την αδελφότητα της μονής. Ο Γέροντας Ιωσήφ συνήθως ενεργούσε ως ιδρυτής και παιδαγωγός της αδελφότητας και κάθε δραστηριότητά του γινόταν αποδεκτή.
Η συγκεκριμένη όμως ενέργειά του δεν μεταφέρθηκε ορθά στον αδελφό ο οποίος είχε το διακόνημα, και ως νεώτερος που ήταν άρχισε να παραπονείται έντονα και φωναχτά εναντίον του Γέροντος.
Η αλήθεια είναι ότι ο αδελφός αυτός σεβόταν τον Γέροντα, όμως παρασύρθηκε από τον τρόπο που τον ενημέρωσαν και καταφέρθηκε εναντίον του Γέροντος μέσα στην αυλή.
Παραφέρθηκε και έλεγε:
– Και ποιος είναι ο γέρο-Ιωσήφ εδώ μέσα; Έτσι θα μας κάνει τώρα; Έτσι θα γίνεται τώρα;
Κάποιοι φρόντισαν να ...