Γέρων Παΐσιος: «Οταν δείτε συμφορές στην Ελλάδα, το κράτος να βγάζει παλαβούς νόμους και να υπάρχει γενική αστάθεια, μη φοβηθήτε· θα βοηθήσει ο Θεός»

γέροντας παίσιος

Έχουν γραφτεί πολλά για τον Άγιο γέροντα Παΐσιο. Άνθρωποι που τον γνώρισαν και που δεν τον γνώρισαν έγραψαν για τους λόγους του και την βιωτή του. «Ο γέροντας μου είπε εκείνο ή το άλλο». Αμέτρητοι οι λόγοι, τα αποφθέγματα του Αγίου. Έχουν γραφτεί πολλά βιβλία με τις απόψεις του Αγίου για τα διάφορα θέματα που συζητούσε με τους προσκυνητές που τον επισκεπτόντουσαν.

Μεταξύ άλλων ο Γέροντας Παΐσιος μίλησε για την κατάσταση που βιώνει η χώρα μας…
Ό Καλός Θεός όλα θα τα οικονομήσει με τον καλύ­τερο τρόπο, αλλά χρειάζεται πολλή υπομονή και προ­σοχή, γιατί πολλές φορές, με το να βιάζωνται οι άνθρω­ποι να ξεμπλέξουν τα κουβάρια, τα μπλέκουν περισσό­τερο. Ό Θεός με υπομονή τα ξεμπλέκει.
Δεν θα πάει πολύ αυτή ή κατάσταση. Θα πάρει σκούπα ό Θεός! Κατά το 1830, επειδή υπήρχε στο Άγιον Όρος πολύς τουρκικός στρατός, για ένα διάστημα δεν είχε μείνει στην Μονή Ιβή­ρων κανένας μοναχός. Είχαν φύγει οι Πατέρες, άλλοι με τα άγια Λείψανα, άλλοι για να βοηθήσουν στην Επανά­σταση. Ερχόταν στο μοναστήρι μόνον ένας μοναχός από μακριά πού άναβε τα κανδήλια και σκούπιζε.
Μέσα και έξω από το μοναστήρι ήταν τουρκικός στρατός, και αυτός ό καημένος σκούπιζε και έλεγε: «Παναγία μου, τι θα γίνει μ’ αυτήν την κατάσταση;». Μία φορά πού προσευχόταν με πόνο στην Παναγία, βλέπει να τον πλησιάζει μία γυ­ναίκα – ήταν ή Παναγία – πού έλαμπε και το πρόσωπο της ακτινοβολούσε.
Τού παίρνει την σκούπα από το χέρι και...

Το κόστος της αγάπης της μητέρας

kostos mitera
 Ένα μικρό αγόρι πήγε στην κουζίνα όπου η μητέρα του ετοίμαζε φαγητό, και της έδωσε ένα κομμάτι χαρτί στο οποίο είχε γράψει κάποια πράγματα. Η μητέρα του, αφού στέγνωσε τα χέρια της, ξεκίνησε να διαβάζει το χαρτί:

Για τον καθαρισμό του δωματίου μου αυτή την εβδομάδα: 1,00 €
Για τα ψώνια που έκανα: 0.50 €
Για το ότι φρόντισα το παιδί του αδελφού σου, ενώ εσείς πήγατε στην αγορά : 0.50 €
Για τα σκουπίδια που πέταξα: 1,00 €
Για τους καλούς βαθμούς που πήρα στο σχολείο: 5,00 €
Για τα ξύλα που έφερα από την αποθήκη για το τζάκι: 2,00 €
Μου οφείλεις συνολικά : 10€


Η μητέρα του τον κοίταξε, πήρε το στυλό, αναποδογύρισε το χαρτί και...

Το υπ. Παιδείας δεν έστειλε βιβλία για τα «πρωτάκια» στους Αγιους Σαράντα ! ! !



Η «περιπέτεια» των ελληνικών σχολείων στην Αλβανία συνεχίζεται και φέτος, πιο έντονα σε περιοχές τις οποίες το αλβανικό κράτος δεν αναγνωρίζει ως «μειονοτικές», παρά τους συμπαγείς ελληνικούς πληθυσμούς που ζουν εκεί. 
Από το παρελθόν, Αγιοι Σαράντα, Δέλβινο, Αργυρόκαστρο Χειμάρρα, αλλά και χωριά με μεικτό πληθυσμό, όπως η Μπίστρισα, τα Εξαμίλια και το Μετόχι, έχουν υποφέρει τα πάνδεινα από την αναθεωρητική πολιτική του αλβανικού κράτους. 
Είναι γνωστό ότι οι «επιθέσεις» των αλβανικών κυβερνήσεων στην ελληνική μειονότητα στοχεύουν (διαχρονικά) δύο πεδία: στις περιουσίες των Ελλήνων και στην ελληνική Παιδεία, μέσω των ελληνικών σχολείων. 
Σε αυτά προστίθενται τα πάγια λειτουργικά προβλήματα (κτίρια, βιβλία, προσωπικό), αφού εχθρός της ελληνικής Παιδείας δεν είναι μόνο η πολιτική του αλβανικού κράτους, αλλά και η αδιαφορία της Ελλάδας!

Φέτος, τα σχολεία άρχισαν, αλλά με τα γνωστά προβλήματα να παραμένουν. 
Στην περίπτωση του σχολείου στους Αγίους Σαράντα, το αλβανικό κράτος εμποδίζει ( χρόνια τώρα ) τη λειτουργία ελληνικού σχολείου σε χωριστό κτίριο, που σήμερα στεγάζεται στο αλβανόφωνο σχολείο. 
Ομως στο θέμα των βιβλίων, το ελληνικό κράτος έχει τα «πρωτεία» της ευθύνης. 
Ποτέ τα Ελληνόπουλα δεν πήραν ολοκληρωμένα τα βιβλία από την πρώτη μέρα. 
Φέτος, η α' τάξη στους Αγίους Σαράντα έμεινε χωρίς βιβλία. 
Το ελληνικό κράτος δεν φρόντισε να...

Βάσταζε, παιδί μου…

Βάσταζε, παιδί μου…
, Ι.Μ. Αγ. Αντωνίου Αριζόνα
Βάσταζε, , τον σταυρόν σου και γνώριζε ότι εις όσα πάσχομεν είναι γνώστης ο  και ως γνήσιος προσπαθεί με κάθε τρόπον να μας μορφώση εντός μας, τον Ιησούν Χριστόν.

Ο Θεός παιδεύει και πάλιν ιάται, ανεβάζει και κατεβάζει. Εις το θέλημα του Κυρίου τις δύναται αντιστήναι; Εάν θέλει ο Θεός να πάσχωμεν, άρα έχει κάποιον σωτήριον σκοπόν, τον οποίον ημείς οι γήϊνοι δεν δυνάμεθα προορατικώς να τον προϊδωμεν, ενώ η υπομονή και η μακροθυμία και το ταπεινόν της παραδοχής του πειρασμού, πάντοτε, ναι, πάντοτε, θα φέρη κατόπιν βεβαίαν ωφέλειαν.
Βάσταζε, παιδί μου, τον σταυρόν σου και γνώριζε ότι εις όσα πάσχομεν είναι γνώστης ο Θεός και ως Πατήρ γνήσιος προσπαθεί με κάθε τρόπον να μας μορφώση εντός μας, τον Ιησούν Χριστόν. Θέλει να πάσχωμεν, διότι οίδεν, τι έχει ετοιμάσει δια τα πάσχοντα παιδιά Του εις τους ουρανούς.
Εάν όμως δεν στείλη εις αυτά θλίψεις, θα αδικηθούν, διότι θα υστερηθούν τα ανεκλάλητα αγαθά του ουρανού. Όσον περισσότερον πάσχομεν, τόσον πιο ωραίος στέφανος της δόξης πλέκεται!
Mη πιστεύης ποτέ ότι έχεις δαιμόνιον, μη σε πλανέση ποτέ κανένας τέτοιος λογισμός. Εις πολλούς μοναχούς συμβαίνουν τοιαύτα, όταν αρρωστήσουν, ούτως ο Θεός τα έκανε. Όταν ασθενή το σώμα, να ακολουθή σύμφωνα και η ψυχή, και...

Είκοσι συμβουλές που θα σας βοηθήσουν στους δύσκολους καιρούς που ζούμε . . .

Αποτέλεσμα εικόνας

Πρωτοπρεσβυτέρου Στεφάνου Κ. Αναγνωστοπούλου
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ !  


Είκοσι συμβουλές που θα σας βοηθήσουν στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, να στηριχτείτε με σκοπό την Σωτηρία της ψυχής σας.
1. Σε ξέχασαν; Δε σε πήραν ούτε ένα τηλέφωνο; Δεν πειράζει. Και προπαντός μην παραπονείσαι.
2. Σε αδίκησαν; Ξέχασέ το.
3. Σε περιφρόνησαν; Να χαίρεσαι.
4. Σε κατηγορούν; Μην αντιλέγεις.
5. Σε κοροϊδεύουν; Μην απαντάς.
6. Σε βρίζουν; Σιωπή και προσευχή.
7. Σου αφαιρούν το λόγο; Σε διακόπτουν; Μη λυπάσαι.
8. Σε κακολογούν; Μην αντιμάχεσαι.
9. Σου μεταδίδουν ευθύνες τα παιδιά σου; Οι συγγενείς σου, οι δικοί σου οι άνθρωποι; Μη διαμαρτύρεσαι.
10. Θυμώνουν μαζί σου; Να παραμένεις ήρεμος.
11. Σου κλέβουν φανερά; Κάνε τον τυφλό.
12. Σε ειρωνεύονται; Να μακροθυμείς.
13. Δεν ακούνε τις συμβουλές σου; Ιδίως δεν ...
Η αυτοαποκαλούμενη «ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ» ζήτησε "για ύστατη φορά" από το Μητροπολίτη κ. Γεώργιο να μειωθεί η ένταση του ήχου από τις καμπάνες των ναών στο κέντρο της πόλης.



Ακολουθεί ολόκληρη η απάντηση του Επισκόπου:



Καρπενήσι, 13 Σεπτεμβρίου 2016



Αξιότιμοι κύριοι ­ κυρίες,



Έλαβα την από 3­/9­/2016 επιστολή σας και επιθυμώ να τοποθετηθώ επί του περιεχομένου της. Γράφετε πως μου ζητάτε για ύστατη φορά την επίλυση του χρόνιου προβλήματος. Γνωρίζετε πολύ καλά πως δεν έχει υπάρξει προηγούμενη επικοινωνία μεταξύ μας, άρα δεν έχω γνώση του θέματος.

Γιατί λοιπόν αυτή η, εν είδει απειλής, φράση σας πως μας ζητάτε για ύστατη φορά την ικανοποίηση του αιτήματός σας, διαφορετικά θα καταφύγετε στα Διοικητικά Δικαστήρια;



Θεωρώ φρονιμότερο το να ερχόσασταν στο γραφείο μου να πίναμε έναν καφέ, να σας γνώριζα, να με γνωρίζατε και...

Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ . . . - ΒΙΝΤΕΟ -

Κι αυτήν ΔΕΝ θα τη δείξουν τα κανάλια  . . .


Η Λέσβος και σήμερα ψήφισε ΕΛΛΑΔΑ! Λαγοί "αλληλέγγυοι" και μετανάστες! 

Σήμερα στο καθιερωμένο πλέον ραντεβού των Μυτιληνιών έγινε το απρόσμενο.

Χιλιάδες Μυτιληνιοί - ΑΠΟ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ( δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ποια έλλειπε) - κατέβηκαν για να τιμήσουν όπως κάθε Κυριακή και Αργία την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ.

Η τελετή της επίσημης υποστολής της Σημαίας στην...

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ . . .

Γιατί αντιδρά η Εκκλησία και τι προβλέπει (ρητά) το Σύνταγμα


Με πρόσφατες δηλώσεις του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος χαρακτήρισε τα νέα πολυθρησκειακά προγράμματα του μαθήματος των Θρησκευτικών «απαράδεκτα και επικίνδυνα» και κάλεσε τον πρωθυπουργό να τα αποσύρει αμέσως. 
Επειδή η αυτή συζήτηση έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και επειδή οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν τις κρίσιμες λεπτομέρειες, ας απαντήσουμε σε ορισμένα σχετικά ερωτήματα :
Με βάση το ισχύον Σύνταγμα υπάρχει σαφής ερμηνεία ως προς το περιεχόμενο του μαθήματος των Θρησκευτικών;
Μάλιστα. 
Δύο αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (1995 και 1998) και μία τελεσίδικη του Διοικητικού Εφετείου Χανίων (2012) ορίζουν ότι...

Ευθανασία: μερικές σκέψεις από Ορθόδοξη προοπτική

Του Αντωνίου Παπαγιάννη

Δημοσιεύθηκε στο περιοδικό ‘Χριστός και Κόσμος‘ της Ι. Μητροπόλεως Κισσάμου και Σελίνου (Κρήτης)
Αποτέλεσμα εικόνας για eutanasia

 1. Το πρόβλημα

 Ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της εποχής μας είναι η τεράστια επιστημονική και τεχνολογική πρόοδος, που επηρεάζει κάθε πλευρά της ανθρώπινης ζωής. Δεν έχουμε παρά να ρίξουμε μια ματιά γύρω μας για να συνειδητοποιήσουμε σε ποιο βαθμό οι καθημερινές μας δραστηριότητες εξαρτώνται από ηλεκτρονικά, προηγμένες τηλεπικοινωνίες, μηχανοκίνητες μεταφορές και πάμπολλους άλλους αυτοματισμούς.

Ένας από τους τομείς που επηρεάσθηκαν περισσότερο από την πρόοδο αυτή είναι η υγεία. Είναι δύσκολο να φαντασθούμε πώς θα ήταν η ιατρική χωρίς τα σύγχρονα φάρμακα και τον τεχνικό εξοπλισμό. Τηλεοπτικές εικόνες από τις φτωχότερες περιοχές του κόσμου κάθε τόσο μας θυμίζουν τη διαφορά που η πρόοδος επέφερε στο βιοτικό μας επίπεδο. Ο έλεγχος των λοιμώξεων με αντιβιοτικά και εμβόλια είναι ένα πρόχειρο παράδειγμα της μεταβολής αυτής. Εξελίξεις στη χειρουργική, την εντατική θεραπεία και τις μεταμοσχεύσεις οργάνων, που κάποτε ανήκαν στην επιστημονική φαντασία, έχουν γίνει καθημερινή πρακτική. Όλοι έχουμε ωφεληθεί από την πρόοδο αυτή, και θα συνεχίσουμε να ωφελούμαστε.

  Δυστυχώς η επιστημονική και τεχνολογική πρόοδος δεν ακολουθείται πάντα από προσεκτική θεώρηση των ενδεχομένων ηθικών συνεπειών κάθε νέας εξέλιξης. Η ταχύτητα με την οποία νέες ανακαλύψεις μπαίνουν κάθε μέρα σε εφαρμογή (συχνά υπό την πίεση εμπορικών ή άλλων κινήτρων) είναι τέτοια που δεν αφήνει τον απαραίτητο χρόνο για προσεκτική σκέψη. Πολλές φορές οι συνέπειες είναι τελείως απρόβλεπτες, και μόνο κάποια τραγικά γεγονότα κάνουν τους ανθρώπους να προβληματισθούν, συνήθως όμως για σύντομο χρονικό διάστημα. Το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει μια σειρά ηθικών προβλημάτων στη σύγχρονη ιατρική. Ένα από αυτά είναι και το δίλημμα της ευθανασίας.

  Πώς ανέκυψε το πρόβλημα αυτό; Η πρόοδος της ιατρικής και η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου έχουν οδηγήσει σε παράταση του χρόνου ζωής. Το γεγονός αυτό με τη σειρά του σημαίνει ότι οι άνθρωποι έχουν περισσότερες πιθανότητες να...

Σκληρή απάντηση Ιερώνυμου προς Ν.Φίλη: «Η Ορθοδοξία είναι υπόθεση του λαού και όχι δική σου»


Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος σε επιστολή που απέστειλε σήμερα προς τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκο Φίλη του απαντάει σκληρά για τους σχεδιασμούς του περί «ουδετερόθρησκου» κράτους και σχολείου: «Η υπόθεση της Εκκλησίας είναι υπόθεση ενός Λαού και όχι βεβαίως ενός Υπουργού»  

Φυσικά δεν παρέλειψε να απαντήσει στον Νίκο Φίλη ο οποίος επιχείρησε να απαξιώσει την Εκκλησία με το διασταλτικό και ασαφές ερώτημα «πού ήταν η Εκκλησία στη χούντα;».

«Ο επίσημος ρόλος της Εκκλησίας στην περίοδο της Δικτατορίας ήταν συνεπής και αδιάβλητος για την αποστολή της,γι' αυτό αποκλείει πλήρως τις οποιεσδήποτε ιδεοληπτικές ερμηείες τωοποιωνδήποτε επικριτών ή πολεμίων της» αναφέρει μια σαφή επιχειρηματολογία πέντε σημείων αποδομεί εν τη γενέση του τον ισχυρισμό του υπουργού Παιδείας ότι την περίοδο της επταετίας η Εκκλησία συνεργαζόταν επί της ουσίας με τη τότε παράνομη στρατιωτική κυβέρνηση.

Αναφέρει μάλιστα ότι ο Ν.Φίλης με τους σχεδιασμούς του επιχειρεί την παραβίαση του Συντάγματος προφανώς αναφερόμενος στο άρθρο 13 του Καταστατικού Χάρτη της χώρας που αναφέρει:

1. Η ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης είναι απαραβίαστη. Η απόλαυση των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων δεν εξαρτάται από τις θρησκευτικές πεποιθήσεις καθενός.

2. Kάθε γνωστή θρησκεία είναι ελεύθερη και τα σχετικά με τη λατρεία της τελούνται ανεμπόδιστα υπό την προστασία των νόμων. H άσκηση της λατρείας δεν επιτρέπεται να προσβάλλει τη δημόσια τάξη ή τα χρηστά ήθη. O προσηλυτισμός απαγορεύεται.

3. Oι λειτουργοί όλων των γνωστών θρησκειών υπόκεινται στην ίδια εποπτεία της Πολιτείας και στις ίδιες υποχρεώσεις απέναντί της, όπως και οι λειτουργοί της επικρατούσας θρησκείας. 

4. Kανένας δεν μπορεί, εξαιτίας των θρησκευτικών του πεποιθήσεων, να απαλλαγεί από την εκπλήρωση των υποχρεώσεων προς το Kράτος ή να αρνηθεί να συμμορφωθεί προς τους νόμους. 

5. Kανένας όρκος δεν επιβάλλεται χωρίς νόμο, που ορίζει και τον τύπο του.

Το οποίο φυσικά συμπληρώνεται από το άρθρο 3.1

«Eπικρατούσα θρησκεία στην Eλλάδα είναι η θρησκεία της Aνατολικής Oρθόδοξης Eκκλησίας του Xριστού. H Oρθόδοξη Eκκλησία της Eλλάδας, που γνωρίζει κεφαλή της τον Kύριο ημών Iησού Xριστό, υπάρχει αναπόσπαστα ενωμένη δογματικά με τη Mεγάλη Eκκλησία της Kωνσταντινούπολης και με κάθε άλλη ομόδοξη Eκκλησία του Xριστού  τηρεί απαρασάλευτα, όπως εκείνες, τους ιερούς αποστολικούς και συνοδικούς κανόνες και τις ιερές παραδόσεις. Eίναι αυτοκέφαλη, διοικείται από την Iερά Σύνοδο των εν ενεργεία Aρχιερέων και από τη Διαρκή Iερά Σύνοδο που προέρχεται από αυτή και συγκροτείται όπως ορίζει ο Kαταστατικός Xάρτης της Eκκλησίας, με τήρηση των διατάξεων του Πατριαρχικού Tόμου της κθ΄ (29) Iουνίου 1850 και της Συνοδικής Πράξης της 4ης Σεπτεμβρίου 1928.»

Διαβάστε την επιστολή που απέστειλε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών προς τον υπουργό Παιδείας:

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου - pronews.gr

http://perivolipanagias.blogspot.gr/2016/09/blog-post_669.html#more

Ο χωρικός και το γαιδούρι

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο χωρικός και το γαιδούρι

Ενας γέροντας χωρικός έθαβε κάποτε στην άκρη του περιβολιού του το γαϊδουράκι του που του είχε ψοφήσει...

Κάποιος όμως νεαρός άπιστος που περνούσε εκείνη την ώρα από τον δρόμο θέλησε να τον πειράξει.

- Μπράβο, μπάρμπα-Θωμά, του είπε. Ανθρωπος του Θεού εσύ, ποτέ δεν...