Πως σκέφτεται ένας άγιος στις δύσκολες στιγμές




Από επιστολή του Μεγάλου Βασιλείου σε ένα φίλο του μοναχό

«… Μα έλα εδώ κι ας σου είναι δύσκολο, για να με παρηγορήσεις ή για να με συμβουλεύσεις ή και για να είσαι κοντά, έτσι κι αλλιώς θα μου κάνει καλό και μόνο να σε δω. Και το σημαντικότερο; Να προσεύχεσαι, όσο μπορείς να προσεύχεσαι, για να μην βουλιάξουν και οι σκέψεις μου μέσα στην τρικυμία που με δέρνει. Να διατηρήσω σε κάθε περίσταση την...

ΘΛΙΒΕΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ...





Νύκτα 7ης Σεπτεμβρίου 1955 στήν Πόλη. Οί Τούρκοι δεν άφησαν τίποτα όρθιο ώς πού να κατέβουν τα τάνκς δήθεν γιά αποκατάσταση τάξεως...

"...Σεβασμιότατε Δέσποτα, αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί και συλλειτουργοί, ευχαριστώ πολύ που με καλέσατε για να σας ομιλήσω. Δεν έρχομαι εδώ ανάμεσά σας εν σοφία λόγων, ούτε ως επιστήμων θεολόγος, ούτε για να τριχιάσω την τρίχα.
Είμαι ένας καλογερόπαπας και απευθύνομαι σε παπάδες, με την παλαιά έννοια του όρου «παπάς», κι όχι με την μειωτική που μας αποδίδουν σήμερα με την λέξι «παπαδαριό». 
«Παπάς» είναι λέξις τιμητική και είναι χαϊδευτικό της λέξεως «πατήρ», και μετάφρασις της αραμαϊκής λέξεως «αββάς». Και η λέξις «παπάς» ή «παπίας» δεν είναι μακρυά ετυμολογικώς από την λέξι «πάπας» που τόσον έχει παρεξηγηθεί εξ αιτίας της χρήσεώς της από τον επίσκοπο Ρώμης.
Τονίζω ότι ιερομόναχοι και έγγαμοι πρεσβύτεροι είμεθα ένα· άνευ διακρίσεως «αγιότητος». Είμαι παπάς, είσθε παπάδες. Είμαι πρεσβύτερος, είσθε πρεσβύτεροι.
Δεν υπάρχει στην Εκκλησία του Χριστού διάκρισις μεταξύ έγγαμου και άγαμου κλήρου. Όπου υπάρχει διάκρισις, εκεί ...

Γράφτηκε από ένα παιδί της Αφρικής και βραβεύτηκε σαν το καλύτερο ποίημα


 
ΟΤΑΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΗΜΟΥΝ ΜΑΥΡΟΣ
 ΟΤΑΝ ΜΕΓΑΛΩΣΑ ΜΑΥΡΟΣ
 ΟΤΑΝ ΒΓΑΙΝΩ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΜΑΥΡΟΣ
 ΟΤΑΝ ΚΡΥΩΝΩ ΜΑΥΡΟΣ
 ΟΤΑΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΜΑΥΡΟΣ
 ΟΤΑΝ ΑΡΡΩΣΤΑΙΝΩ ΜΑΥΡΟΣ
 ΚΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ ΠΑΛΙ ΜΑΥΡΟΣ

 
ΚΙ ΕΣΥ ΛΕΥΚΕ ΦΙΛΕ...
 
 
ΟΤΑΝ ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ ΕΙΣΑΙ ΡΟΖ
ΟΤΑΝ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙΣ ΛΕΥΚΟΣ
ΟΤΑΝ ΣΕ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ
ΟΤΑΝ ΚΡΥΩΝΕΙΣ ΜΠΛΕ
ΟΤΑΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΚΙΤΡΙΝΟΣ
ΟΤΑΝ ΑΡΡΩΣΤΑΙΝΕΙΣ ΠΡΑΣΙΝΟΣ
ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΓΚΡΙΖΟΣ
 
  
ΚΑΙ ΛΕΣ ΕΜΕΝΑ ΕΓΧΡΩΜΟ;

Εναλλακτικές χρήσεις του ξιδιού που ξαφνιάζουν



 



Είναι ιδανικό για τις σαλάτες και τα θαλασσινά, αλλά αν επιχειρήσετε να βγάλετε το ξίδι από την κουζίνα σας, θα δείτε ότι οι χρήσεις του θα σας εκπλήξουν.
Αποσμητικό… αυτοκινήτου
Είτε πηγαίνετε είτε επιστρέφετε από διακοπές, ένα είναι σίγουρο, ότι το αυτοκίνητό σας πρέπει να είναι καθ'όλα έτοιμο για τις νέες προκλήσεις. Αφού το πάρετε από το συνεργείο λοιπόν, αφήστε ένα μπουκάλι ξίδι για ένα βράδυ στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου σας. Την επόμενη μέρα τίποτα δε θα …μυρίζει όπως χτες, καθώς το πάμφθηνο αυτό υγρό θα απορροφήσει όλες τις άσχημες μυρωδιές.
Λαμπερά μαλλιά
Σε αντίθεση με ό, τι μπορείτε να σκεφτείτε, δεν είναι το χλώριο της πισίνας που «χαλάει» τα μαλλιά σας, αλλά τα υπολείμματα χαλκού, που υπάρχουν στο νερό. Αν δείτε ότι τα μαλλιά σας έχουν…

H ΡΑΓΔΑΙΑ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ OΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ TΟΥΡΚΩΝ!



    
1τoυ Γιώργου Aλεξάνδρου

Tο Bυζάντιο επανέρχεται  αλλά στην …. Τουρκία
(Aυτά… την ώρα που η Eλλάδα απεμπολεί τις βυζαντινές της ρίζες και δικαιώματα…)

H Tουρκία διεκδικεί τη βυζαντινή κληρονομιά ως εναλλακτική λύση σε περίπτωση πτώσης του κεμαλισμού και ως μανδύα για την ευρωπαϊκή της προοπτική. Δεν έχουμε το δικαίωμα να πούμε ότι το Bυζάντιο δεν είναι δικό μας»! Aυτά δεν είναι λόγια ενός Έλληνα ούτε ενός Oρθοδόξου. Eίναι η εισηγητική εκφώνηση του υπουργού Tουρισμού και Πολιτισμού της Tουρκίας, Aττίλα Kοτς στο A’ Διεθνές Eρευνητικό Συμπόσιο για το Bυζάντιο, του 2007.

Kάποια στιγμή μάλιστα ο Tούρκος υπουργός έγινε πολύ αυστηρός και είπε: «Aυτά σας τα λέω ως υπουργός του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Aνάπτυξης. Δεν έχετε το δικαίωμα να λέτε ως Tούρκοι ότι το Bυζάντιο δεν...

ΠΩΣ ΟΙ ΙΣΠΑΝΟΙ, ΑΠΕΦΥΓΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΝΟΣ ΤΖΑΜΙΟΥ!



Μάλλον πρέπει να δώσουμε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΟΧΗ, στην ακόλουθη είδηση απο τον ισπανικό Τύπο, αφού ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ Α - Μ Ε - Σ Α !  
     Στην Σεβίλλη της Ισπανίας, οι κάτοικοι βρήκαν έναν ευφυέστατο ομολογουμένως τρόπο, να σταματήσουν την κατασκευή ενός ακόμα τζαμιού στην πόλη τους! 
    Έθαψαν ένα... γουρούνι στην περιοχή(!) και φρόντισαν να μαθευτεί, όσο γίνεται περισσότερο, μέσω των τοπικών μέσων ενημερώσεως. Δεν αρκέσθηκαν όμως ΜΟΝΟΝ σε αυτήν την μέθοδο, αλλά... κινηματογράφησαν την όλη διαδικασία, αλλά απλώς αρνήθηκαν να αποκαλύψουν, το ακριβές σημείο της ταφής! 
     Ο ισλαμικός νόμος, ως γνωστόν απαγορεύει την ανέγερση τζαμιού σε “έδαφος λερωμένο με χοίρο” 
    Οι μουσουλμάνοι αναγκάσθηκαν να...

Απίστευτης ομορφιάς ουράνια τόξα!


Είναι το κατεξοχήν σύμβολο της φύσης που μας γεμίζει αισιοδοξία. Τα χρώματα του ουράνιου τόξου αναπαριστούν την ομορφιά του κόσμου και η παρατήρηση ενός ουράνιου τόξου μόνο με αισιοδοξία μπορεί να μας γεμίσει...

ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ


Η θεωρία της ζεστής σοκολάτας



Μερικοί  απόφοιτοι μιας σχολής
Με καλές πλέον δουλειές
Συζητούσαν για τις ζωές τους
Σε μία  γιορτή σχολικής επανένωσης.
Αποφάσισαν να επισκεφθούν τον παλιό τους καθηγητή
Συνταξιούχο πλέον
Που πάντοτε ήταν πηγή έμπνευσης γι' αυτούς.
Κατά τη επίσκεψη η συζήτηση περιστράφηκε
Γύρω από τα παράπονά τους για τη δουλειά,τη ζωή
Και τις σχέσεις με τους άλλους.
Ο καθηγητής τους έφερε ζεστή σοκολάτα σε μια μεγάλη καράφα
Φέρνοντας ταυτόχρονα και πολλές κούπες
Διαφόρων ειδών και υλικών, ακριβές και φτηνές, όμορφες και άσχημες.
Έπειτα τους κάλεσε να...

Ο ΠΟΛΙΤΙΜΟΣ ΛΙΘΟΣ.





15Μια σοφή γυναίκα που ταξίδευε στα βουνά ανακάλυψε τυχαία σε ένα ρέμα έναν πολύτιμο λίθο.

Κοντοστάθηκε, τον μάζεψε και συνέχισε το δύσκολο ταξίδι της.

Την επόμενη μέρα συνάντησε έναν άλλο ταξιδιώτη πεινασμένο και εξαντλημένο.

Η γυναίκα βλέποντας τον έτσι ταλαιπωρημένο, αποφάσισε να μοιραστεί μαζί του το φαγητό της.

Καθώς όμως άνοιξε το σακίδιο της, ο ταξιδιώτης είδε τον πολύτιμο λίθο και εντυπωσιάστηκε.

Παρακάλεσε λοιπόν τη γυναίκα να του τον χαρίσει.

Εκείνη χωρίς δισταγμό ή δεύτερες σκέψεις πήρε τον πολύτιμο λίθο και...

ΠΡΟΣΟΧΗ:Δείτε τι κρύβει ο πάτος της οδοντόκρεμάς σας!



 



Έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι υπάρχει ένα διαφορετικό χρώμα στο κάτω μέρος της συσκευασίας κάθε οδοντόκρεμας;
Ξέρετε τι...

ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΕΜΒΡΥΑ


ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΕΜΒΡΥΑ, ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΕΔΩ!!!

Γενική εθνική επιστράτευση! Για να αποτραπεί απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που επιτρέπει τεχνολογικές έρευνες σε ανθρώπινα έμβρυα. Συμπράττουμε στην πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία από την κίνηση πολιτών ''One of us''. Διαβάστε σχετικά παρακάτω και υπογράψτε!

Οι πολίτες άλλων χώρων ευαισθητοποίηθηκαν και  υπερκάλυψαν τον προβλεπόμενο γι΄αυτές αριθμό υπογραφών, ενώ η Ορθόδοξη Ελλάδα μας έχει καλύψει μέχρι 30 Αυγούστου ποσοστό διαμαρτυριών μόλις 1,8 % , το χαμηλότερο σε όλη την Ευρώπη. Γι΄ αυτό χρειάζεται άμεση κινητοποίηση όλων μας.

Διαβάστε τι πρέπει να κάνετε ΕΔΩ

"ΚΑΤΙ" ΠΟΥ ΜΕ ΓΕΜΙΣΕ ΕΛΠΙΔΑ



 ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΛΟ Κ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ.....ΕΝΑΣ ΝΕΑΡΟΣ ΨΑΧΝΕΙ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ Κ ΑΦΟΥ ΜΟΙΡΑΣΕ ΟΣΑ ΠΟΙΟ ΠΟΛΛΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙ,ΚΑΘΕΤΑΙ Σ ΕΝΑ ΠΑΓΚΑΚΙ Κ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ...ΜΙΑ ΤΥΦΛΗ ΚΟΠΕΛΑ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΝΑ ΠΑΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ!!!ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ ΘΑΡΡΟΣ ΜΕ ΤΟ ΑΘΩΟ ΤΟΥ ΧΑΜΟΓΕΛΟ!!!ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΑΞΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ "ΚΑΤΙ" ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΟΠΛΙΣΕΙ ΜΕ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ!!

ΡΕΥΜΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΔΕΗ ΜΕ 2 ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ


Δεν πρέπει να λυπόμαστε όταν παθαίνουμε κάτι κακό, μα όταν κάνουμε κάτι κακό.






1του Αγίου Ιωάννη Χρυσοστόμου
Τη λύπη την έβαλε μέσα μας ο Θεός. Όχι, όμως, για να τη μεταχειριζόμαστε άσκοπα ή και βλαπτικά, σε ακατάλληλο χρόνο και σε αντίθετες συνθήκες στη φύση μας περιστάσεις, κλονίζοντας έτσι την υγεία της ψυχής και του σώματος, αλλά για ν' αποκομίζουμε απ' αυτήν όσο γίνεται μεγαλύτερο πνευματικό κέρδος.

Γι' αυτό, δεν πρέπει να λυπόμαστε όταν...

1η Σεπτεμβρίου Αρχή της Ινδίκτου- Μνήμη Οσίου Συμεών του Στυλίτη και Αγίου Αγγελή Νεομάρτυρος


  

Όσιος Συμεών ο Στυλίτης

Έζησε στα μέσα του 5ου αιώνα μ.Χ., επί αυτοκράτορας Λέοντος του Μεγάλου και Πατριάρχου Αντιοχείας Μαρτυρίου. Ο Συμεών γεννήθηκε στο χωριό Σισάν της Κιλικίας το 389 μ.Χ., από γονείς βοσκούς. Βοσκός ήταν και αυτός στα νεανικά του χρόνια. Από μικρός ήταν αφοσιωμένος με όλη του την ψυχή στα θεία. Τόσο θερμές ήταν οι προσευχές του προς το Θεό, ώστε πολλές φορές λουζόταν από δάκρυα. Κάποια μέρα, του έκαναν μεγάλη εντύπωση τα λόγια του Χριστού, «μακάριοι οἱ πενθοῦντες, ὅτι αὐτοὶ παρακληθήσονται. Μακάριοι οἱ καθαροὶ τῇ καρδίᾳ, ὅτι αὐτοὶ τὸν Θεὸν ὄψονται» (Ματθαίου, ε' 4,8). Δηλαδή, μακάριοι είναι εκείνοι που...

Η άρνηση των Μαρτύρων του ιεχωβά να δεχθούν την χριστιανική χρονολόγηση



Μιὰ «λεπτομέρεια», ἡ ὁποία κρύβει τεράστια σημασία.
Ἡ ἐνανθρώπιση τοῦ Θεοῦ Λόγου εἶναι τὸ σημαντικότερο γεγονὸς τῆς ἀνθρώπινης ἱστορίας. Ὁ αἰώνιος, ἄπειρος καὶ ἄναρχος Θεός, ὁ κατὰ φύσιν Υἱὸς τοῦ Θεοῦ καταδέχτηκε νὰ αὐτοπεριορισθῆ στὸν χῶρο καὶ τὸν χρόνο. Νὰ γίνει ἄνθρωπος, ὑλοποιώντας τὸ προαιώνιο σχέδιό Του γιὰ τὴ σωτηρία τοῦ πεσόντος στὴν ἁμαρτία ἀνθρωπίνου γένους. Ἐφόσον ὁ ἄνθρωπος δὲν μποροῦσε πλέον νὰ πραγματοποιήση τὴν δυνατότητα τῆς κατὰ χάριν θεώσεως, πού ἔλαβε κατὰ τὴ δημιουργία του ἐξ’ αἰτίας τῆς ὑποδουλώσεώς του στὴν ἁμαρτία καὶ...

ΓΝΩΡΙΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΙΣΙΟ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΝΟ 12