Λέμε ΟΧΙ στην ίδρυση Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στο ΑΠΘ - Υπογράψτε το Ψήφισμα


Λέμε ΟΧΙ στην ίδρυση Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στο ΑΠΘ
Γιατί είναι σημαντικό;
Δεν θα αφήσουμε κανένα να νοθεύσει και να αντικαταστήσει τη Μια, Μοναδική και Αληθινή Ορθόδοξη Πίστη μας. Έλληνες αντισταθείτε στην ισοπέδωση που επιχειρείται από την Νέα Παγκόσμια Τάξη Πραγμάτων.

Το Εθνικό φρόνημα και το Χριστιανικό ήθος των ηρωομαρτύρων του Απελευθερωτικού μας αγώνα 1955 - 1959



«Ους νυν υμείς ζηλώσαντες καί τό εύδαιμον τό ελεύθερον το δέ ελεύθερον το εύψυχον κρίναντες, μή περιοράσθε τούς πολεμικούς κινδύνους.» (Θουκιδίδης: Κεφ. Β΄ 43)

Η εποποιία του απελευθερωτικού μας αγώνα αποτελεί μία από τις ωραιότερες και ενδοξότερες σελίδες της τρισχιλιετούς ιστορίας, του μαρτυρικού αλλά αδάμαστου στις συμφορές λαού μας. Το θαυμαστό αυτό έπος γράφτηκε από την αγνή και άδολη νεότητά, που γαλουχήθηκε με τα νάματα των αθάνατων ιδανικών της πατρίδας και της θρησκείας. Ο χαρακτήρας και η προσωπικότητα των νέων διαμορφώνονται με τη σωστή αγωγή και την ευεργετική περιρρέουσα κοινωνική ατμόσφαιρα, με την δημιουργία «καλών και αγαθών νέων» πρόθυμων να αγωνιστούν για την ευδαιμονία του συνόλου, εμπνεόμενοι από υψηλά ιδανικά προσφοράς και θυσίας. Και το αγαστό τούτο γεγονός ευδόκησε η Θεία Πρόνοια να επιτευχθεί και να καρποφορήσει στην Κύπρο μας την ιστορική δεκαετία του 1950.

“God’s Not Dead”, (‘Ο Θεός Δεν είναι Νεκρός’),




Ο «Ηρακλής» κατηγορεί το Χόλυγουντ ότι στιγματίζει τους χριστιανούς ηθοποιούς και τους αντιμετωπίζει αρνητικά



Ο Αμερικάνος ηθοποιός Kevin Sorbo, γνωστός ως Ηρακλής από την ομώνυμη τηλεοπτική σειρά (1995 -1999), απάντησε πρόσφατα στον «κωμικό» Bill Maher, ο οποίος πρόσφατα αποκάλεσε τον Θεό...

Η ΤΡΑΒΕΣΤΙ ΚΑΙ Ο ΤΡΕΛΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ


Μεγαλώστε τα παιδιά σας χωρίς φωνές


Μεγαλώστε τα παιδιά σας χωρίς φωνές
Η σωματική τιμωρία, οι απειλές και οι  φωνές, σαν εκπαιδευτικές μέθοδοι είναι αντιπαραγωγικές για την ψυχική υγεία των παιδιών και των εφήβων.

Τα στοιχεία που συλλέχθηκαν  από αρκετές επιστημονικές μελέτες δεν αφήνουν περιθώρια για αμφιβολίες: τα παιδιά που υφίστανται ξυλοδαρμό αναπτύσσουν επιθετικές συμπεριφορές, και οι έφηβοι που δέχονται  λεκτική επίθεση ή απειλούνται από τους γονείς τους έχουν  σοβαρό κίνδυνο  να...

Δείτε το πιο φυσικό «φάρμακο» για την καρδιά σας


Μιλάμε για το σουσάμι. Από την Αρχαία Ελλάδα ως την Κίνα εκχυλίσματα σουσαμιού υπό μορφή ελαίου χρησιμοποιούνταν ως βότανα για........

Γέρων Νίκων-Η προσευχή 1/2


Η Ιερά Σύνοδος απαντά στον ανιστόρητο Ν. Δήμου της «Ποταμιάς»


Τη σωστή και δέουσα απάντηση πήρε από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο ανιστόρητος Ν. Δήμου, για το άρθρο του που αναρτήθηκε στο protagon.gr ανήμερα της 25ης Μαρτίου, και στο οποίο αμφισβητεί κάθε δεδομένη πραγματικότητα για την Επανάσταση του 1821.
 
Ο Ν. Δήμου, που υποστηρίζει και το «Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη, έκανε λόγο για «θηριωδίες» των Ελλήνων και για «εχθρότητα» της Εκκλησίας κατά της Επανάστασης την οποία αφόρισε, ενώ επίσκοποι, υποτίθεται «έβριζαν» και τους Επαναστάτες.
 
Η αντίδραση της εκκλησίας ήταν άμεση και σκληρή. Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος απαντά στο ανιστόρητο άρθρο και καταδικάζει ως «προπαγανδιστές ξεπερασμένων ιδεολογιών» όσους «ακυρώνουν» τη συμβολή της Εκκλησίας στην ελληνική Επανάσταση του 1821.
 
Στο άρθρο, μεταξύ άλλων ο Ν. Δήμου έγραφε: «Η Εκκλησία όχι μόνο δεν πρωτοστάτησε στον Αγώνα αλλά τον πολέμησε με κάθε τρόπο»!
 
Όπως επισημαίνεται στην...

Γραφιστική αναπαράσταση της Αυτοκρατορικής Κωνσταντινούπολης όπως δεν την έχετε ξαναδεί


  • 1523
     
Πλήρη γραφιστική αναπαράσταση της Αυτοκρατορικής Κωνσταντινούπολης αλλά και ιστορικών μορφών παρουσιάζει στην συλλογή του ένας Γάλλος, ο Antoine Helbert.
Αποδεικνύοντας στην πράξη, ότι το μεγαλείο ενός πολιτισμού γίνεται ακόμα μεγαλύτερο μέσα από τα μάτια των ξένων, καταδεικνύει ένα λαμπρό παρελθόν το οποίο δημιουργεί θλίψη για τη σημερινή κατάπτωση.
Ο Γάλλος καλλιτέχνης από το Στρασβούργο, είναι ζωγράφος, γλύπτης, γραφίστας, αλλά και ειδικεύεται στην ψηφιακή φωτογραφία καθώς και στην σκηνογραφία όπερας.
Το ενδιαφέρον του για την Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία το χρωστάει στην μητέρα του η οποία του δώρισε ένα βιβλίο για το χιλιόχρονο Βυζάντιο.
3_boukoleon

Μιά λυτρωτική εμπειρία από τήν ασθένεια τού καρκίνου



Σεβ. Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιεροθέου

Πρόσφατα διάβασα ένα συγκλονιστικό βιβλίο μέ τίτλο «Υπόσχεση». Είναι γραμμένο από μιά μάνα (Μαρίνα Λασηθιωτάκη) πού έζησε τήν πενταετή περιπέτεια, σωματική, ψυχοθεραπευτική, λυτρωτική τού γιού της πού έφυγε από τόν κόσμο αυτό από καρκίνο περίπου σέ ηλικία δεκαoκτώ ετών. Είχε ωριμάσει μαζί όλη η οικογένεια στόν πόνο καί από τόν πόνο έζησαν τήν πίστη, τήν προσευχή, τήν ησυχία, τήν αγάπη, τήν πραγματική ελευθερία.
Διάβασα τό βιβλίο αυτό απνευστί καί έμεινα άφωνος. Μού τό έδωσε η ίδια η μάνα-συγγραφεύς μέ αγάπη, γιατί, όπως μού είπε καί όπως φαίνεται στό βιβλίο, βοηθήθηκε από τά βιβλία μου –καί κυρίως εκείνα πού κάνουν λόγο γιά τήν ορθόδοξη ψυχοθεραπεία– γιά νά αντιμετωπίση τίς δυσκολίες. Ήταν μιά άγνωστη σέ μένα μέχρι τώρα αναγνώστρια τών βιβλίων μου πού ωφελήθηκε από τήν νηπτική παράδοση τής Εκκλησίας γιά νά απαντήση στά ερωτήματα, όπως γράφει: «Γιατί υπάρχουμε; Γιατί ζούμε, αφού θά πεθάνουμε; Ποιό είναι τό νόημα τής ύπαρξής μας; Υπάρχει Θεός; Είναι δεδομένη η ύπαρξή μας; Άν είναι δεδομένη, έχουμε ελευθερία βουλήσεως ή είμαστε περιορισμένοι; Πώς συνδυάζεται η ελευθερία μέ τήν αγάπη; Πώς συνδέεται η ατομικότητά μου μέ τούς άλλους ανθρώπους;».
Η μάνα-συγγραφεύς, όπως γράφεται στό σύντομο βιογραφικό της, «σπούδασε Αγγλική καί Ελληνική φιλολογία στό Πανεπιστήμιο Αθηνών, πήρε μέρος στόν αντιδικτατορικό αγώνα τής εποχής, ενώ μετά τήν μεταπολίτευση εντάχθηκε σέ κόμμα τής αριστεράς». Κυρίως εκείνο πού...

Απίστευτη ανακάλυψη! Βρέθηκε υποβρύχια πολιτεία σε ελληνικό νησί! (VIDEO)


  • 17.3K
     
Ο αρχαίος οικισμός του 2800 π.Χ, έχει διατηρηθεί σε άριστη κατάσταση
politiasss
Η εικόνα της υποβρύχιας πολιτείας που βλέπετε, δεν είναι σε κάποια εξωτική περιοχή της λατινικής Αμερικής αλλά δίπλα μας. Στην Ελαφόνησο, κοντά στο Παυλοπέτρι και ο αρχαίος οικισμός του 2800 π.Χ, έχει διατηρηθεί σε άριστη κατάσταση.
Το νερό προφύλαξε από το χρόνο και ...

Πέντε συμβουλές για να απομακρύνετε το καθημερινό άγχος



 
 
Πέντε συμβουλές για να απομακρύνετε το καθημερινό άγχος
Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι των αγχωδών διαταραχών και πολλές αποτελεσματικές θεραπείες και στρατηγικές αυτοβοήθειας. Υπάρχουν βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να μειώσετε τα συμπτώματά σας και να επανακτήσετε τον έλεγχο της ζωής σας.

1) Προσδιορισμός του άγχους και των παραγόντων που το ενεργοποιούν

Το πρώτο βήμα είναι να προσδιοριστούν οι συγκεκριμένες καταστάσεις που ...

Η Ιστορία της επανάστασης του 1821: Η αναγέννηση ενός Έθνους (vid)


Ένα εκπληκτικό ντοκιμαντέρ του National Geographic παρουσιάζει όλη την Ιστορία της Επανάστασης του 1821. Της αναγέννησης ενός Έθνους.
Του ηρωϊσμού και της αυτοθυσίας. Και τελικά της οριστικής νίκης.
Δείτε τα ακόλουθα...

ΕΦΡΑΙΜ ΑΡΙΖΟΝΑΣ-Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ


Γερόντισσα Μητροδώρα η έγκλειστη


Μετρήστε την πίεση σας και στα δύο χέρια


Μετρήστε την πίεση σας και στα δύο χέρια
Η μέτρηση της πίεσης πρέπει να γίνεται και στα δύο χέρια, σύμφωνα με νέα αμερικανική μελέτη, επειδή η διαφορά που μπορεί να υπάρχει ανάμεσα στις δύο μετρήσεις αποτελεί σοβαρή ένδειξη του κινδύνου για καρδιακό ή εγκεφαλικό επεισόδιο.

Επιστήμονες από το Γενικό Νοσοκομείο Μασαχουσέτης διαπίστωσαν ότι αν... η διαφορά ανάμεσα στις δύο μετρήσεις φτάνει τις δέκα μονάδες, ο κίνδυνος καρδιακού ή εγκεφαλικού επεισοδίου είναι μεγαλύτερος κατά 38%.
Οι ερευνητές διεξήγαγαν μελέτη σε 230 ασθενείς με υπέρταση, οι οποίοι είχαν μέση ηλικία τα 68 χρόνια. Η μελέτη είχε διάρκεια δέκα χρόνια, κατά τα οποία οι 100 από τους ασθενείς υπέστησαν είτε εγκεφαλικό είτε κάποιο καρδιαγγειακό νόσημα ή είχαν πεθάνει.
Οπως προέκυψε, όταν υπάρχει μεγάλη διαφορά στη μέτρηση της συστολικής πίεσης στα δύο χέρια, υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες ο ασθενής να χάσει τη ζωή του από καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικό ή άλλα αίτια.

Μάλιστα, παλαιότερη ανάλυση που έγινε σε άλλες μελέτες έδειξε ότι η μεγάλη διαφορά ανάμεσα στα αποτελέσματα των μετρήσεων στα δύο χέρια ίσως σημαίνει ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος προσβολής από την περιφερική αγγειακή νόσο, η οποία δεν παρουσιάζει άλλα συμπτώματα.
Οι επιστήμονες επιμένουν ότι η μέτρηση της πίεσης στα δύο χέρια πρέπει να υιοθετηθεί από όλους τους γιατρούς, αφού μπορεί να προλάβει πολύ δυσάρεστες καταστάσεις, ακόμη και να σώσει ζωές.

ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ:



Με πλειοψηφία 151 βουλευτών αλλάζουν τα σύνορα της χώρας.Άρθρο: 27 Παράγραφος 1.


Με πλειοψηφία 151 βουλευτών ξένα στρατεύματα εγκαθίσταται στη χώρα.Άρθρο: 27 Παράγραφος 2.

Με πλειοψηφία 180 βουλευτών εκχωρούνται συνταγματικές αρμοδιότητες

Με πλειοψηφία 180 βουλευτών εκχωρούνται συνταγματικές αρμοδιότητες
σε διεθνή όργανα.Άρθρο: 28 Παράγραφος 2

Με πλειοψηφία 151 βουλευτών γίνεται περιορισμός της εθνικής κυριαρχίας.Άρθρο: 28 Παράγραφος 3.

Απαγορεύεται πρόταση νόμων από ...

Ο Σταυρός και η Ανάσταση - π.Δημήτριος,Ι.Μ.Οσ.Γρηγορίου


ΕΦΡΑΙΜ ΑΡΙΖΟΝΑΣ-ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ