20χρονος δεσπότης σε πυρακτωμένο κρεβάτι...




Ο άγιος Ελευθέριος, ο γενναίος επίσκοπος, και η μητέρα του, αγία Ανθία
Επίσκοπος Ιλλυρικού (Αλβανίας), με έδρα την Αυλώνα


Φωτο από εδώ
Γεννήθηκε στη Ρώμη κατά τον 2ο αι. από πλούσιους γονείς. Ο πατέρας του ήταν ύπατος της Ρώμης. Η μητέρα του Ανθία ("της Ευανθίας γόνος", σύμφωνα με ένα τροπάριο -στιχηρό- του Εσπερινού) έγινε χριστιανή ακούοντας το κήρυγμα από μαθητές τουαποστόλου Παύλου. Αυτή ανέλαβε και το βάρος της ανατροφής του μικρού Ελευθέριου μετά το θάνατο του πατέρα που συνέβη λίγο καιρό μετά τη γέννηση του. 
Η Ανθία του έδωσε χριστιανική ανατροφή και τον συνέδεσε με τον επίσκοπο της Ρώμης Ανίκητο (155-166). Ο επίσκοπος, βλέποντας την θερμουργό πίστη και την ενάρετη ζωή του εφήβου Ελευθέριου, τον χειροτόνησε διάκονο στα 15 του χρόνια. Στη ηλικία των 17 ετών χειροτόνησε σε πρεσβύτερο τον αφοσιωμένο στην αποστολή του Ελευθέριο και στην ηλικία των 20 ετών του ανέθεσε τον επισκοπικό θρόνο της περιοχής του Ιλλυρικού, σημερινής Αλβανίας, με έδρα την Αυλώνα.

Μα χειροτονήθηκε τόσο μικρός; Στο ερώτημα δίνει απάντηση ο άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ! Του Κινήματος Φίλων Γέροντος Παϊσίου

Στείλτε τα περιστέρια των χαρμόσυνων νέων σε κάθε γωνιά, σε κάθε καρδιά του Ελληνισμού, σε Ελλάδα, Κύπρο, Ομογένεια! Όπου ακόμη ανασαίνει η Πονεμένη Ρωμιοσύνη, καρτερώντας τη Μεγάλη Ώρα της, που τώρα πια ζυγώνει και μας καλεί!...

ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ



 Κυριακής ΙA΄ Λουκά
Κολασ. Γ' 4-11

Λίγες ημέρες μας απομένουν για να εορτάσουμε το μοναδικό γεγονός της Γεννήσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. Ένα γεγονός για το οποίο αιώνες ολόκληρους ο Θεός προετοίμαζε την ανθρωπότητα!
Αλλά, γιατί ο Υιός και Λόγος του Θεού, το δεύτερο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, γεννήθηκε άνθρωπος όμοιος με εμάς, χωρίς αμαρτία; Για να μας κάνει από παλαιούς, που είχαμε δια της παρακοής και της φθοράς, καταντήσει, νέους ανθρώπους. Για να γίνουμε θεοί κατά χάριν! Για να βρούμε και πάλι τον προορισμό για τον οποίον και δημιουργηθήκαμε. Και ακριβώς, την Κυριακή αυτή των Προπατόρων του Κυρίου Ιησού, την μεγάλη αυτή αλήθεια μας κηρύττει η Αγία μας Εκκλησία, δια του θεοπνεύστου Αποστόλου Παύλου.
Λόγια καταπληκτικά και ουράνια , που συγκινούν κάθε καλοπροαίρετη ψυχή. «Νεκρώσατε ουν τα μέλη υμών τα επί της γης... απεκδυσάμενοι τον παλαιόν άνθρωπον συν ταις πράξεσιν αυτού και ενδυσάμενοι τον νέον τον ανακαινούμενον εις επίγνωσιν κατ' εικόνα του κτίσαντος αυτόν» (Κολασ. Γ΄ 5-10).
Αλλά ποιος είναι αυτός ο παλαιός άνθρωπος; Όλοι λίγο έως πολύ, εάν ...

Αν δέχεσαι τον άλλο θα δεις τότε στην καρδιά σου ειρήνη,χαρά,άπλα,άνεση,Θεό!



 

1 Σχόλιο


NorweigenGreenRoofs.jpg

Επειδή είναι τόσο δύσκολο να αλλάξη το "χούγι" του ανθρώπου, αφού το αγαπάει, γι' αυτό είναι φρόνιμο να μην θέλωμε να αλλάζωμε τους άλλους, τον εαυτό μας όμως να τον αλλάζωμε. Λόγου χάριν, θα δής ότι ο άλλος είναι τεμπλέλης. Μη θέλης να αλλάξη. Θα διαπιστώσης οτι ο διπλανός σου είναι πολυλογάς. Δέξου τον όπως είναι. Τί μπορείς μόνον να κάνης;
 
Όταν δής τα παππούτσια του, κλείσε την πόρτα σου και μή μιλάς, ωστε να κτυπήση και να αναγκασθή να φύγη. Ή, βλέπεις ότι ο άλλος είναι υβριστής· φωνάζει, νευριάζει. Όταν σε πλησιάσει, πές στον εαυτό σου : Τώρα θα έρθουν τα σύννεφα, οι βροντές, οι αστραπές · θα αρχίσουν οι φωνές, οι θυμοί. Να το περιμένης αυτό, και να μην θέλης να αλλάξη.
Να μή λές: Μα, καλόγηρος και να θυμώνη; Διότι απο την ώρα εκείνη διακυβεύεται η δική σου ζωή.

Όπως, όταν αμαρτάνη ο άλλος τον δικαιολογούμε και λέμε οτι άνθρωπος είναι, το ίδιο να λέμε και για το "χούγι" των άλλων. Αλλά , όταν αμαρτάνωμε εμείς, να λέμε : Δεν μπορεί να αμαρτάνη ο άνθρωπος που γεννήθηκε απο το Πνεύμα το Άγιον διότι ...

Μην τρωτε μαργαρινη (ΒΙΤΑΜ).!!!!! ΛΕΣ???



Προσοχή μαργαρίνη! Μια πλαστική ουσία! 

Η μαργαρίνη αρχικά κατασκευάστηκε για τη χρήση σε γαλοπούλες ως τροφή πάχυνσης.
Όταν από την χρήση πέθαναν οι γαλοπούλες, οι επενδυτές που είχαν ξοδέψει αρκετά κεφάλαια για την έρευνα
ήθελαν να κάνουν απόσβεση.

Το προϊόν ήταν μια άσπρη ουσία χωρίς να έχει την εμφάνιση είδος φαγώσιμου. Πρόσθεσαν...

Τι μπορεί να πάθουν τα παιδιά από τα βιντεοπαιχνίδια-ΦΩΤΟ


 
Πραγματικά δεν θα πιστεύετε, ότι διαβάζετε και ότι φωτογραφίες δείτε. Έχετε αναρωτηθεί τι μπορεί να πάθει κάποιος όταν παίζει πολλές ώρες βίντεο παιχνίδια; Σας λέμε ότι μπορεί να πάθει τα πάντα. Από κρίσεις επιληψίας μέχρι και θάνατο, ή από το να χαλάσουν οι αρθρώσεις των δαχτύλων του μέχρι να πάθει το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα. Διαβάστε και δείτε φωτογραφίες και μετά σκεφτείτε το πάλι εάν θα καθίσετε με τις ώρες μπροστά από ένα pc ή μια παιχνιδομηχανή...

Διαλυμένος αντίχειρας από το χειριστήριο.
Δείτε τη φωτογραφία. Παρατηρείτε κάτι περίεργο στον αντίχειρα του νεαρού; Σχεδόν έχει ισοπεδωθεί. Αυτό συνέβη από...

Πολύτεκνοι και...είναι επιεικώς ντροπή



12 Δεκ 2012

Χωρίς Σχόλια

 polyteknoi.jpg 
    Τη στιγμή που οι πολιτικοί μας αποφασίζουν να τιμωρήσουν τους γονείς με παιδιά και μάλιστα τους πολυτέκνους γονείς με μεγαλύτερη φορολογία ή μάλλον δυσβάστακτους ή αβάστακτους φόρους ,γιατί τα παιδιά είναι τεκμήριο και βέβαια κοστίζουν ένα θησαυρό, γι' αυτό μας λένε ότι αφού δεν τα πετάξατε εσείς στα σκουπίδια πριν έρθουν στη ζωή καλά να πάθετε ή καλυτέρα μας λένε, τώρα θα δείτε τι θα πάθετε ...
Κάποιες στιγμές αναρωτιέμαι, καλά ακούω ή ονειρεύομαι;
Ζω σε μια τρέλα ή μπόρα είναι και θα περάσει; Είναι άνθρωποι αυτοί που υπογράφουν τέτοιες αποφάσεις ή κάτι  άλλο αλλόκοτο αχαρακτήριστο, για να μη τους χαρακτηρίσω!
Παλαιά, αν κάποιοι δεν χώνευαν τα παιδιά τους λέγαμε γεροντοκόρους, ξινούς ή αχώνευτους. Τους θυμάστε; δεν θέλαμε ούτε να τους ξέρουμε.
Σήμερα; Σήμερα αυτοί αποφασίζουν για ...

Πώς να ξεχωρίζετε τα φυσικά προϊόντα από τα μεταλλαγμένα




Η αλήθεια για τα βιολογικά προϊόντα. Είναι πραγματικά δυσάρεστο και επίσης πολύ επικίνδυνο για την υγεία μας, αυτό που θα διαβάσετε στη συνέχεια, άλλα ευτυχώς μπορούμε τουλάχιστον να σας ενημερώσουμε για τον μοναδικό τρόπο που είναι ανά πάσα στιγμή στο χέρι σας για να καταλάβετε αν έχετε να κάνετε με μεταλλαγμένο ή φυσικό τρόφιμο.


Θα μιλήσουμε για τα κοινά συνηθισμένα οπωρολαχανικά που σχεδόν όλοι μας αγοράζουμε στις λαϊκές για το σπίτι μας.

Πριν από περίπου 20 χρόνια και πίσω, στην Ελλάδα τα οπωρολαχανικά όπως οι ντομάτες, τα αγγούρια, τα κρεμμύδια, είχαν προλάβει να ...

Κατάργηση και της Κυριακής αργίας



Για άλλη μια φορά η τρικομματική κυβέρνηση παρουσιάζει το υποκριτικό και ύπουλο σχέδιό της να καταργήσει κάθε ηθική και πνευματική αξία στη Χώρα μας.
Με δηλώσεις του ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κωστής Χατζηδάκης, προσπάθησε να δικαιολογήσει την απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει την αργία της Κυριακής για τα μικρά καταστήματα, λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Με τον αγορανομικό κώδικα θέλουμε να εκσυγχρονίσουμε τη λειτουργία της αγοράς προς όφελος της εθνικής οικονομίας των επιχειρήσεων και του καταναλωτή, όπως αρμόζει σ' ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος. Διότι δεν πρέπει να έχουμε αυταπάτες. Η Ελλάδα πέρα από το τεράστιο δημόσιο χρέος, αντιμετωπίζει κι ένα πρόβλημα ανταγωνιστικότητας.
Πρέπει λοιπόν να...

Ο γέροντας και τ’ άλογο – Τι είναι καλό και τι κακό;







Κάποτε ζούσε σ’ ένα χωριό κάποιος φτωχός γέροντας, ο οποίος είχε ένα όμορφο άλογο που τον βοηθούσε στις γεωργικές του ασχολίες και το οποίο ήταν τόσο όμορφο και δυνατό, ώστε ήταν γνωστό σε όλη τη γύρω περιοχή.Κάποια μέρα, ένας πρίγκιπας που εντυπωσιάστηκε από τη φήμη και το παρουσιαστικό του αλόγου, θέλησε να το αγοράσει, προσφέροντας στον γέροντα ένα υπέρογκο ποσό. Αυτός, όμως, αρνήθηκε να πουλήσει το αγαπημένο του άλογο, µε το οποίο είχε δεθεί τόσα χρόνια, και επέστρεψε στο χωριό του.

-“Μα καλά είσαι ανόητος;” ρωτούσαν οι συγχωριανοί του.“Πούλα το άλογο για το καλό σου, θα πιάσεις πολλά χρήματα και θα είσαι ευτυχισμένος!”

-“Ααα, εμένα το άλογο με βοηθά στην εργασία μου.. Καιποιος ξέρει τι είναι καλό και τι κακό;” απαντούσε ο γέροντας, “Μόνο Ο Θεός το ξέρει!”

Οι μέρες περνούσαν και το άλογο παρέμενε αχώριστη συντροφιά του γέροντα. Ένα πρωί ξύπνησε και είδε ότι το άλογό του είχε φύγει.

Οι συγχωριανοί του μαζεύτηκαν για να του εκφράσουν τη λύπη τους:-“Τι μεγάλο κακό που σε βρήκε, τώρα ποιος θα σε βοηθά στις δουλειές σου; Ήσουν ανόητος που δεν πούλησες το άλογο.Τώρα δεν έχεις ούτε τα χρήματα, ούτε το άλογο”.

Ο γέροντας με τη χαρακτηριστική ηρεμία του απαντούσε:

-“Και ποιος ξέρει τι είναι καλό και τι κακό; Μόνο Ο Θεός το ξέρει!”

Οι χωριανοί απομακρύνονταν νομίζοντας ότι του γέρου του έχει σαλέψει..

Ύστερα από λίγες μέρες το άλογο επέστρεψε στη μάντρα του γέροντα, μαζί µε ...

Μοναχοί του Άγιου Όρους φωτογραφίζονται αγκαλιά με... αρκούδες [εικόνες] Πηγή: Μοναχοί του Άγιου Όρους φωτογραφίζονται αγκαλιά με... αρκούδες


Ασυνήθιστα «κατοικίδια» φαίνεται πως έχουν οι μοναχοί στο Άγιο Όρος, αφού η μεγάλη τους αγάπη για όλα τα πλάσματα του Θεού και τη φύση, κατάφερε να ημερώσει ακόμα και τις καφέ αρκούδες, τις οποίες παίρνουν αγκαλιά και φωτογραφίζονται στο λιβάδι.
Τα παιχνιδιάρικα μικρά αρκουδάκια, δε φαίνεται να ενοχλούνται ή να φοβούνται από την παρουσία των μοναχών, αντιθέτως δείχνουν να διασκεδάζουν πολύ μαζί τους, ενώ όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, βάζουν τα ποδαράκια τους πάνω τους και προσπαθούν να παίξουν.
Ένας από τους μοναχούς, μιλώντας στο Αγιορείτικο Βήμα για τις φωτογραφίες αυτές δήλωσε: «Η αγάπη για όσα έπλασε ο Θεός δεν πρέπει να έχει όριο, δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο στον συνάνθρωπο αλλά πρέπει να διαχέεται σε κάθε πλάσμα του Θεού ξεχωριστά»
Δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν τους μοναχούς να παίζουν με τα χαριτωμένα αρκουδάκια


ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ (power-point για γιορτή σχολείου)



Κάνε κλικ στην εικόνα .Κατόπιν DOWNLOAD κλικ   και ανοίγει το αρχείο σε  power-point
(Δ1)ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

          Είχαμε φτάσει στον προορισμό μας. Γυναικείες φυλακές ανηλίκων. (Δ2)  Πλησιάζουν Χριστούγεννα(Δ3) και γι’ αυτό τις παραγγελίες τις προσέξαμε να τις τελειώσουμε με ακρίβεια και συνέπεια. Θέλαμε να νιώσουν περισσότερο(Δ4) την αγάπη του Θεού αυτές τις ημέρες τα «εξαρτημένα» παιδιά.
          Τη βρήκαμε βυθισμένη στις σκέψεις της. (Δ5)  Όταν της δώσαμε τις χάντρες για να κεντήσει, (Δ6) κάτι που το ήθελε πολύ, η Σαλώμη μας κοίταξε καλά – καλά στα μάτια και μας είπε:
-           Σας ευχαριστώ! Τουλάχιστον τώρα θα περνάνε πιο δημιουργικά οι ώρες μου.
-           Θα ήθελες κάτι άλλο; τη ρώτησα, για να μην κλειστεί ξανά στον εαυτό της.
Κοίταξε προς το παράθυρο της φυλακής, (Δ7) αναστέναξε και μου απάντησε:
-    Εγώ θέλω να ζήσω κοντά στη φύση,(Δ8) στον καθαρό αέρα. Θέλω ν’ ακούω τα πουλιά (Δ9)να κελαηδούν. Να γεμίσω τον τόπο λουλούδια, (Δ10) να κόψω καρπούς από τα δέντρα. (Δ11)Θέλω να χαίρομαι την ανατολή (Δ12) και τη δύση του ήλιου. (Δ13)
          Πριν προλάβω να μιλήσω μπήκε στην κουβέντα η Θέκλα.
-     Δεν τα έχεις σκεφτεί όλα καλά, Σαλώμη, της απάντησε… Το πρόβλημα το δικό μας είναι κυρίως εσωτερικό. (Δ14)Μέσα η ψυχή μας είναι κούφια, είναι το κενό που δεν μπορούμε να γεμίσουμε. Γι’ αυτό καταλήξαμε στα ναρκωτικά. (Δ15) Δεν λέω, πολύ βοηθάει η φύση, αλλά αν δεν τακτοποιηθείς μέσα σου, μετά από τις πρώτες ευχάριστες εντυπώσεις, θα ξαναρχίσει το δράμα της μοναξιάς, (Δ16)  του εσωτερικού κενού και θα τα παρατήσεις και τότε θα ζητήσεις κάτι άλλο. Πρέπει πρώτα να ξεδιψάσει η ψυχή σου. Να βρει αυτό το κάτι, που της λείπει και δεν ησυχάζει.
          Ήταν τόσο αληθινό αυτό που...

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ


Ανεξάρτητο Κουρδιστάν και σε τουρκικά εδάφη



 
Τον ουσιαστικό διαμελισμό της Τουρκίας προβλέπουν οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών ένα διαμελισμό ο οποίος θα προέλθει κυρίως από το κουρδικό με απρόβλεπτες συνέπειες όχι μόνο για την Τουρκία αλλά και για ολόκληρη την περιοχή.
Όπως αναφέρει στην έκθεσή του που τιτλοφορείται «Παγκόσμιες Τάσεις 2030» «Εναλλακτικοί κόσμοι» το Εθνικό Συμβούλιο Πληροφοριών NIC (National Intelligence Council) η Τουρκία  είναι πολύ πιθ8ανό να αντιμετωπίσει πρόβλημα στην εθνικής υπόσταση μέχρι το 2030 εξαιτίας του κουρδικού προβλήματος με την απόσχιση μεγάλου μέρους της επικράτειάς της και τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου κράτους των Κούρδων και σε τουρκικά εδάφη.
Η έκθεση του NIC αναφέρει 6 πιθανά σενάρια διαμόρφωσης της γενικότερης γεωπολιτικής και οικονομικής κατάστασης σε παγκόσμια κλίμακα και σε ένα εκ των έξι αυτών σεναρίων αναφέρεται ότι ακόμη εξαιτίας των πιέσεων που υφίσταται η Τουρκία από το συνεχώς ενισχυόμενο κίνημα για ένα ανεξάρτητο Κουρδιστάν αυτό θα έχει συνέπειες στην εδαφική της συνοχή με μεγάλα κομμάτια της επικράτειάς της να καταλήγουν στο εν δυνάμει αυτό υπό διαμόρφωση κράτος.
Από την άλλη το NIC –και για να απαλύνει τις αντιδράσεις που σίγουρα θα υπάρξουν- αναφέρει για την Τουρκία ότι αυτή θα παρουσιάσει λέγοντας ότι θα παίξουν αυξανόμενο ρόλο στις διεθνείς υποθέσεις με αποτέλεσμα να αυξηθεί η επιρροή της χώρας, ενώ η οικονομία της μπορεί να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο.
Αυτό βέβαια που η έκθεση επιμελώς αποφεύγει να αναφέρει είναι ότι δεν εξηγείται  μέχρι ποιου σημείου  μπορούν να φτάσουν οι αποσχιστικές τάσεις στο εσωτερικό της Τουρκίας  από τη στιγμή που οι Κούρδοι κατορθώσουν να φτιάξουν το δικό τους κράτος, δεδομένου ότι οι τελευταίοι δεν αποτελούν την μοναδική  εθνότητα που συνθέτει το πάζλ της τουρκικής κοινωνίας αντίθετα είναι μια από ένα μεγάλο αριθμό.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ήταν άνθρωπος…







Με την πρώτη ματιά έβλεπε κανείς απλώς μια γριούλα. Έσερνε τα βήματά της στο χιόνι, μόνη, παρατημένη, με σκυμμένο κεφάλι. Όσοι περνούσαν από το πεζοδρόμιο της πόλης αποτραβούσαν το βλέμμα τους, για να μη θυμηθούν ότι τα βάσανα και οι πόνοι δε σταματούν όταν γιορτάζουμε Χριστούγεννα. Ένα νέο ζευγάρι μιλούσε και γελούσε με τα χέρια γεμάτα από ψώνια και δώρα και δεν πρόσεξαν τη γριούλα. Μια μητέρα με δυο παιδιά βιάζονταν να πάνε στο σπίτι της γιαγιάς. Δεν έδωσαν προσοχή. Ένας παπάς είχε το νου του σε ουράνια θέματα και δεν την πρόσεξε.

Αν πρόσεχαν όλοι αυτοί, θα έβλεπαν ότι η γριά δε φορούσε παπούτσια. Περπατούσε ξυπόλητη στον πάγο και το χιόνι. Με τα δυο της χέρια η γριούλα μάζεψε το χωρίς κουμπιά παλτό της στο λαιμό. Φορούσε ένα χρωματιστό φουλάρι στο κεφάλι· σταμάτησε στη στάση σκυφτή και ...

Ο ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΜΑΓΟΣ (κείμενο, power-point)


Δ.1)Ο ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΜΑΓΟΣ(προσαρμοσμένο για σχολική εορτή)
Henry Van Dyke
(Διασκευή)


Κάνε κλικ στην εικόνα .Κατόπιν DOWNLOAD κλικ   και ανοίγει το αρχείο σε  power-point
            Όταν ήταν Αυτοκράτορας ο Αύγουστος Καίσαρ και ο Ηρώδης βασίλευε στα Ιεροσόλυμα, ζούσε στα Εκβάτανα, (Δ.2) ανάμεσα στα βουνά της Περσίας, ένας άνθρωπος που ονομαζόταν Αρταβάν ο Μήδας. Άνθρωπος ευαίσθητος, αλλά και με θέληση. Ήταν ένας από εκείνους που, ανεξάρτητα από την κοινωνία όπου ζουν, γεννιώνται για να αγωνίζονται και αφιερώνουν τη ζωή τους σε πράγματα ανώτερα για τα οποία αδιαφορούν συνήθως οι γύρω τους άνθρωποι.
            Ο Αρταβάν ήταν από τους μεγαλύτερους σοφούς της Περσίας και τους πιο βαθείς μελετητές και παρατηρητές των Άστρων. (Δ.3) Μελετώντας και παρατηρώντας(Δ.4) λοιπόν τα άστρα κατάλαβε πως θα συμβούν ασυνήθιστα φαινόμενα. Τις σκέψεις του μοιράστηκε με το γέροντα Σοφό σύμβουλό του και πατέρα του Άβγαρο. (Δ.5)Μαζί έψαξαν να βρουν τις αιτίες των παράδοξων φαινομένων στις προφητείες της Γραφής, (Δ.6) γιατί στα περασμένα χρόνια στη χώρα της Βαβυλώνας υπήρχαν στη Χαλδαία σοφοί.
            Ένας απ’ αυτούς ο Βαλαάμ, ο γιός του Βεώρ προφήτεψε :
«Θα ανατείλει άστρο από τους απογόνους του Ιακώβ και θα αναδειχθεί άνθρωπος από τον Ισραηλιτικό λαό»                                                                                                             {Αριθμοί ιαδ΄ , 17}
Άλλη προφητεία:
«Εκείνη την ημέρα, Σωσίας ο νικητής, θα παρουσιαστεί ανάμεσα από τους προφήτες στην Ανατολή. Θα λάμπει γύρω του μεγάλη λαμπρότητα και θα κάνει τη ζωή αιώνια, άφθαρτη και αθάνατη, και οι νεκροί θα αναστηθούν ξανά.»
Πατέρα μου και δάσκαλέ μου, είπε ο Αρταβάν με φωτεινό πρόσωπο στον Άβγαρο: φύλαξα αυτές τις προφητείες στο πιο κρυφό μέρος της ψυχής μου. Και τώρα βλέπω πως ήρθε η ώρα να επαληθευτούν.
Τότε ο Άβγαρος απάντησε: Έχεις δίκιο παιδί μου. Ο Εβραίος...

Νηστεύεις;


«Νηστεύεις; Ἀπόδειξέ μού το διά μέσου τῶν ἴδιων ἔργων. Ποιά ἔργα ἐννοεῖ; Ἄν δεῖς φτωχό, νά τόν ἐλεήσεις. Ἄν δεῖς ἐχθρό, νά συμφιλιωθεῖς μαζί του. Ἄν δεῖς μιά ὄμορφη γυναίκα, νά τήν ἀντιπαρέλθεις. Ἄς μή νηστεύει λοιπόν μόνο τό στόμα, ἀλλά καί τό μάτι καί ἡ ἀκοή, καί τά πόδια καί τά χέρια καί ὅλα τά μέλη τοῦ σώματός μας. Νά νηστεύουν τά χέρια, παραμένοντας καθαρά ἀπό τήν ἁρπαγή καί τήν πλεονεξία. Νά νηστεύουν τά πόδια, ξεκόβοντας ἀπό τούς δρόμους πού ὁδηγοῦν σέ ἁμαρτωλά θεάματα. Νά ...

Στην λίστα του MIT με τους σημαντικότερες προσωπικότητες όλων των εποχών, τέσσερις αρχαίοι Έλληνες

Οι ερευνητές της ομάδας "Micro Connections" του αμερικανικού πανεπιστημίου MIT, με επικεφαλής τον Σίζαρ Χιντάλγκο, έφτιαξαν μια λίστα με προσωπικότητες που σήμερα έχουν την μεγαλύτερη επιρροή στον πλανήτη και μέσα σε αυτή την λίστα βρίσκονται και τέσσερις αρχαίοι Έλληνες.

Σημειώνεται πως οι ερευνητές εξέτασαν προσωπικότητες που γεννήθηκαν πριν το....