Ελληνικό Μετάλλιο στην 44η Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής 2013


ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Οι απόφοιτοι μαθητές Λυκείου Σταύρος Ευθυμίου (από τη Ρόδο), Κρινιώ Μαρούδα (από τα Λεχαινά), Γρηγόρης Σεργεντάνης (από τη Μίκρα), Ευάγγελος-Διαμιανός Λάζαρης (από την Αθήνα) και Φίλιππος Κυριακίδης (από τη Σπάρτη) συμμετείχαν στην 44η Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής (07-15 Ιουλίου 2013, Κοπεγχάγη).
Ο Σταύρος Ευθυμίου βραβεύτηκε με... χάλκινο μετάλλιο, συνεχίζοντας την παράδοση των τελευταίων ετών να βραβεύονται συμμετέχοντες στις Διεθνείς Ολυμπιάδες Φυσικής Έλληνες μαθητές με μετάλλια, ενώ όλοι οι Έλληνες μαθητές επέτυχαν υψηλές επιδόσεις.
Οι Διεθνείς Ολυμπιάδες Φυσικής είναι ιδιαίτερα απαιτητικές τόσο στην ευρύτητα και δυσκολία των θεωρητικών θεμάτων, όσο και στην εκτέλεση πραγματικών πειραματικών ασκήσεων, αλλά και στον περιορισμένο αριθμό των βραβευομένων με μετάλλια σε ένα περιβάλλον πολύ μεγάλου ανταγωνισμού των καλύτερων μαθητών στη Φυσική από όλο τον κόσμο.
Οι συμμετοχές Ελλήνων μαθητών στις Διεθνείς Ολυμπιάδες Φυσικής, όπως και οι Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί Φυσικής, με τους οποίους επιλέγονται οι συμμετέχοντες Έλληνες μαθητές στις Ολυμπιάδες κάθε χρόνο, οργανώνονται από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών με την επιστημονική/εκπαιδευτική ευθύνη του Εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών ΠΤΔΕ/ΕΚΠΑ και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας. Εφέτος τα έξοδα συμμετοχής της ελληνικής ομάδας στην Ολυμπιάδα κάλυψε το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών.