Η Κόνιτσα πανηγυρίζει Έγινε η Αγιοκατάταξη του Γέροντος Παΐσίου


Η Κόνιτσα πανηγυρίζει
Έγινε  η Αγιοκατάταξη του Γέροντος Παΐσίου

Η Κόνιτσα πανηγυρίζει. «Η Ἁγία καί Ἱερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου ὁμοφώνως ἀποδεχθεῖσα εἰσήγησιν τῆς Κανονικῆς Ἐπιτροπῆς ἀνέγραψεν εἰς τό Ἁγιολόγιον τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας τόν μοναχόν Παΐσιον Ἁγιορείτην».
 Ο  γνωστός σε όλους π. Παΐσιος, ο άνθρωπος που μεγάλωσε και γαλουχήθηκε στην Κόνιτσα, ο άνθρωπος που μόνασε στη Μονή Στομίου Κόνιτσας, ο άνθρωπος που ήδη εδώ και χρόνια στη συνείδηση του κόσμου ήταν ένας Άγιος, είναι πλέον και επίσημα εγγεγραμμένος στο Αγιολόγιο της Εκκλησίας μας. Γι’ αυτό οι καμπάνες των εκκλησιών χτύπησαν χαρμόσυνα, γι’ αυτό ο Δήμος της Κόνιτσας χαίρει,  αγάλλεται και καυχάται, γι’ αυτό οι πιστοί πανηγυρίζουν και σκιρτούν από χαρά. Και μαζί με την Κόνιτσα γιορτάζει η Καππαδοκία που γεννήθηκε, το Άγιον όρος και το Θεοβάδιστο  Όρος Σινά που μόνασε  και το Ησυχαστήριο του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης όπου είναι ενταφιασμένο το άγιό του λείψανο. Μαζί με  την Κόνιτσα γιορτάζει ολόκληρη η Οικουμένη από την Αυστραλία ως τη Ρωσία και την Αμερική.
  Η ευθύνη όλων των Κονιτσιωτών πολύ μεγάλη και ιδιαίτερα του Δήμου μας και της τοπικής Εκκλησίας. Γι' αυτό ο Δήμος μας εκτός των άλλων, μαζί με την τοπική Εκκλησία, θα οργανώνει κάθε χρόνο στη μνήμη του (12 Ιουλίου ημέρα κοιμήσεώς του) εκδηλώσεις “ Στα βήματα του Αγίου Παϊσίου”
Ας έχουμε όλοι την ευχὴ του Οσίου Παϊσίου. Η Κόνιτσα πανηγυρίζει. «Η Ἁγία καί Ἱερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου ὁμοφώνως ἀποδεχθεῖσα εἰσήγησιν τῆς Κανονικῆς Ἐπιτροπῆς ἀνέγραψεν εἰς τό Ἁγιολόγιον τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας τόν μοναχόν Παΐσιον Ἁγιορείτην».
Ο γνωστός σε όλους π. Παΐσιος, ο άνθρωπος που μεγάλωσε και γαλουχήθηκε στην Κόνιτσα, ο άνθρωπος που μόνασε στη Μονή Στομίου Κόνιτσας, ο άνθρωπος που ήδη εδώ και χρόνια στη συνείδηση του κόσμου ήταν ένας Άγιος, είναι πλέον και επίσημα εγγεγραμμένος στο Αγιολόγιο της Εκκλησίας μας. Γι’ αυτό οι καμπάνες των εκκλησιών χτύπησαν χαρμόσυνα, γι’ αυτό ο Δήμος της Κόνιτσας χαίρει, αγάλλεται και καυχάται, γι’ αυτό οι πιστοί πανηγυρίζουν και σκιρτούν από χαρά. Και μαζί με την Κόνιτσα γιορτάζει η Καππαδοκία που γεννήθηκε, το Άγιον όρος και το Θεοβάδιστο Όρος Σινά που μόνασε και το Ησυχαστήριο του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης όπου είναι ενταφιασμένο το άγιό του λείψανο. Μαζί με την Κόνιτσα γιορτάζει ολόκληρη η Οικουμένη από την Αυστραλία ως τη Ρωσία και την Αμερική.
Η ευθύνη όλων των Κονιτσιωτών πολύ μεγάλη και ιδιαίτερα του Δήμου μας και της τοπικής Εκκλησίας. Γι' αυτό ο Δήμος μας εκτός των άλλων, μαζί με την τοπική Εκκλησία, θα οργανώνει κάθε χρόνο στη μνήμη του (12 Ιουλίου ημέρα κοιμήσεώς του) εκδηλώσεις “ Στα βήματα του Αγίου Παϊσίου”
Ας έχουμε όλοι την ευχὴ του Οσίου Παϊσίου.