ΟΧΙ στο φακέλωμα λένε οι Βρετανοί!




Το κόμμα των Φιλελεύθερων στη Μεγάλη Βρετανία ετοιμάζεται πλέον να σταματήσει το σχέδιο της κυβέρνησης να παραδώσει στις υπηρεσίες ασφάλειας και πληροφοριών νέα αυξημένη πρόσβαση στα διαδικτυακά δεδομένα.
Τα μέλη του κόμματος πρέπει να απορρίψουν την εφαρμογή των, τουλάχιστον, αμφιλεγόμενων σχεδίων της κυβέρνησης σχετικά με τα προσωπικά διαδικτυακά δεδομένα, σύμφωνα με δήλωση του προέδρου του κόμματος Tim Farron.

Ως δείγμα της έντονης διαφωνίας των Φιλελεύθερων Δημοκρατών με τα κυβερνητικά σχέδια, ο Farron δήλωσε ότι θα θέσει το ζήτημα εντός του κόμματος σε συνεργασία με τον Nick Clegg.
"Ως Φιλελεύθερος, η ανησυχία μου αυξήθηκε έπειτα από δημοσιεύματα του τύπου σχετικά με τις νέες πρακτικές επιτήρησης που πιθανώς θα περιλαμβάνονται ως θέμα στην ομιλία της βασίλισσας’’, ήταν τα λόγια του Farron σε γράμμα του προς το διαδικτυακό τόπο Liberal Democrat Voice..
Ο πρόεδρος του κόμματος των Φιλελεύθερων έγραψε το σχετικό γράμμα έπειτα από την διαφωνία του σχετικά με τα σχέδια της κυβέρνησης να παραδώσουν στην GCHQ (Υπηρεσία Πληροφοριών της Βρετανικής Κυβέρνησης) πρόσβαση σε πραγματικό χρόνο σε δεδομένα του Skype, των ηλεκτρονικών μηνυμάτων και των μηνυμάτων μέσω κινητού τηλεφώνου.
Η Liberal Democrat Voice δημοσίευσε ένα άρθρο του Julian Huppert, (βουλευτής) ο οποίος έπεισε τελικώς 15 από τους συναδέλφους του στο βρετανικό κοινοβούλιο να υπογράψουν γράμμα «ένστασης» προς το Guardian αναφορικά με το σχέδιο νόμου.
Βεβαίως, ο Farron στο γράμμα του τηρεί μία πολιτικά ορθή στάση. Προωθεί την άποψη ότι η Βρετανία θα πρέπει να είναι περισσότερο φιλελεύθερη και ότι το νομοσχέδιο δεν θα πρέπει να καταργεί τις ατομικές ελευθερίες.
Εντούτοις προτείνει ότι το Φιλελεύθερο Κόμμα θα πρέπει να αντιμετωπίσει το νομοσχέδιο με ‘ανοικτό μυαλό’ επιθυμώντας την τροποποίηση του και την κατάργησή του μόνο στις περιπτώσεις όπου οι προτάσεις του νομοσχεδίου θα είναι μη-φιλελεύθερες..
Εντοπίζει την κατάργηση των ελευθεριών στις παρελθοντικές αυταρχικές πολιτικές του Συντηρητικού Κόμματος. Το πιο σημαντικό στοιχείο όμως είναι ότι οι Φιλελεύθεροι στην Βρετανία πιστεύουν ακράδαντα ότι οι αρχικές προτάσεις του σχεδίου ξεπέρασαν τα ανεκτά όρια και ότι δεν θα πρέπει να υποστηριχθούν..
Έπειτα από την δημόσια κατακραυγή η κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας προκειμένου να ανακτήσει το χαμένο έδαφος, επιθυμεί την «συνεργασία» των οργανώσεων και των κινημάτων για τις προσωπικές ελευθερίες και την προστασία της ιδιωτικότητας, σε μία προσπάθεια νομιμοποίησης της απόλυτης επιτήρησης, μέσω σταδιακών εγκρίσεων των φάσεων (προσχέδια) εφαρμογής του νόμου...
pentapostagma.gr


ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/04/blog-post_314.html#ixzz1rRbSCZyK