Χάκερ υπέκλεψε στοιχεία πιστωτικών καρτών, από 8.110.474 ανθρώπους!




Σε 2,5 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε ένας νεαρός χάκερ ο οποίος είχε δημιουργήσει μόνος του μία ολόκληρη βιομηχανία υποκλοπής προσωπικών στοιχείων από κάρτες, φτάνοντας μέσα μικρό χρονικό διάστημα να έχει καταφέρει να υποκλέψει περισσότερους από εκατομμύρια ανθρώπους.

Πρόκειται για τον νεαρό Έντουαρντ Πήρσον, ο οποίος χρησιμοποίησε έναν ιό για να κατεβάσει τα τραπεζικά δεδομένα μαζί με προσωπικά στοιχεία των κατόχων. Ένα από τα προγράμματά του «σκάναρε» 200.000 λογαριασμούς της PayPal.
Ο νεαρός φοιτητής χαρακτηρίζεται «απίστευτα ταλαντούχος» και διέπραξε το έγκλημα αντιμετωπίζοντας το ως «πνευματική πρόκληση».

Είχε καταφέρει να θέσει εκτός λειτουργίας τμήμα του δικτύου της Nokia για δύο εβδομάδες αφού κατάφερε να μπει στο σύστημα και να αντιγράψει τα στοιχεία 8.000 υπαλλήλων.
Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται όταν η 21χρονη φίλη του Κασσάντρα Μένιμ έγινε στόχος αστυνομικής έρευνας μετά την απόπειρά της να πληρώσει σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο με κλεμμένα στοιχεία πιστωτικής κάρτας.
Τα ηλεκτρονικά ίχνη οδήγησαν τις αρχές στον Πήρσον, ο οποίος συνελήφθη. Σε έναν από τους υπολογιστές του οι αστυνομικοί βρήκαν 8.110.474  ονόματα, ημερομηνίες γεννήσεως και ταχυδρομικούς κώδικες. Εάν τα στοιχεία αυτά τυπώνονταν θα χρειάζονταν 67.500 σελίδες Α4!