"Είμαστε όλοι Έλληνες" διαδήλωσαν με θέρμη στο Παρίσι!



"Είμαστε όλοι Έλληνες".
 Αυτό ήταν το σύνθημα του συλλόγου CAC, που το απόγευμα της Πέμπτης (28/6)  πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα.
Είκοσι από τα μέλη του συλλόγου -που στόχο έχει να ενημερώνει τους Γάλλους πολίτες για την οικονομική κρίση και όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης- βρίσκονταν από τις 17.15 έξω από το σταθμό των τρένων "Saint Charles".
Περίπου μισή ώρα αργότερα, στα σκαλιά του σταθμού...
βρίσκονταν περίπου 150 άτομα που επισκέφθηκαν το stand του συλλόγου και διάβαζαν τα ενημερωτικά φυλλάδια που έγραφαν με μεγάλα γράμματα: "Χρέος και λιτότητα: Είμαστε όλοι Έλληνες! Ελλάδα: Αλήθειες και ψέματα".
Στα φυλλάδια, αναφέρονταν -μεταξύ άλλων- τα εξής: "Οι Έλληνες είναι τεμπέληδες, απατεώνες και κερδοσκόποι! ΛΑΘΟΣ! Το 2010 οι Έλληνες δούλεψαν 40.9 ώρες την εβδομάδα, ενώ ο μέσος όρος στην Ευρωζώνη ήταν 36,6.".



Όπως τόνισαν στο News247 οι εκπρόσωποι του CAC, ο στόχος της χθεσινής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας ήταν να ενημερωθεί ο κόσμος για το τι συμβαίνει πραγματικά στη χώρα μας, καθώς: "Οι νέοι στη Γαλλία δεν γνωρίζουν την αλήθεια και επηρεάζονται από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που προσπαθούν να στιγματίσουν την Ελλάδα, αναφέροντας ότι οι Έλληνες δεν δουλεύουν και δεν πληρώνουν φόρους. Όχι. Οι Έλληνες δουλεύουν όπως εμείς και όλοι οι Ευρωπαίοι, αλλά έχουν εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες ζωής. Η κατάσταση είναι αφόρητη και αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα είναι μόνο η αρχή. Ακολουθούν η Ισπανία και η Πορτογαλία και μετά θα συμβεί και στη Γαλλία".
Και καταλήγουν: "Δεν αξίζει στους Έλληνες αυτό που περνάνε. Να μην έχουν λεφτά για φαγητό, τα παιδιά να μην μπορούν να πάνε σχολείο, οι έγκυες να μην μπορούν να καλύψουν τα έξοδα της γέννας τους. Για πόσο ακόμα θα το επιτρέπουμε αυτό;".

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr