Γεωργία: Εντυπωσιακές εικόνες από την εκταφή νέου Αγίου της Ορθοδοξίας


Εντυπωσιακές εικόνες εκτυλίχθηκαν στην Γεωργία κατά την εκταφή του σώματος ενός νεοανακηρυχθέντος Αγίου, του 20ου αιώνα και ομολογητή της πίστεως στην εποχή του κομμουνισμού, του γέροντα Γαβριήλ του δια Χριστόν σαλού. 
Χιλιάδες πιστοί κατέκλεισαν τη μονή όπου τελέσθηκε η τελετή για να παρακολουθήσουν από κοντά την διαδικασία στην οποία συμμετείχαν τιμητικά δυνάμεις του στρατού.
Μετά την εκταφή, το σώμα μεταφέρθηκε στο καθολικό της μονής σε μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή λιτανευτική πομπή στο Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη γυναικεία Μονή του Σαμτάβρο.
Ο Άγιος Γαβριήλ ο δια Χριστόν σαλός - 1929-1995, είχε ήδη αποκτήσει τη φήμη αγίου στη Γεωργία όσο ζούσε - θεωρήθηκε ως ένας εκ των μεγαλύτερων ομολογητών της πίστεως κατά την εποχή του κομμουνιστικού καθεστώτος.
Σύμφωνα με την βιογραφία του, την πρωτομαγιά του 1965 έκαψε ένα 12μετρο πορτραίτο του Λένιν πού κρεμόταν στο κτίριο του ανωτάτου Σοβιέτ στην Τιφλίδα, πρωτεύουσα της Γεωργίας.
Συνελήφθη από την KGB. Στην ερώτηση του ανακριτού γιατί το έκανε απάντησε:
«Το έκανα γιατί δεν είναι δυνατόν να λατρεύουμε ένα άνθρωπο. Εκεί, στην θέση του πορτραίτου του Λένιν, πρέπει να κρεμάσετε την εικόνα της Σταυρώσεως του Χριστού. Γιατί γράφετε "Δόξα στον Λένιν"; Πρέπει να γράψετε: Δόξα στον Κύριο Ιησού Χριστό».
Μετά από αυτό τον έκλεισαν σε ψυχιατρική κλινική, όπου «διέγνωσαν» «σχιζοφρένεια». 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr