Αν αισθάνεστε κούραση μπορεί να φταίει…


  0
Η έλλειψη ύπνου δεν είναι το μόνο πράγμα που σας στερεί από την απαραίτητη ενέργεια για να ολοκληρώσετε την ημέρα σας.
Υπάρχουν μικρά πράγματα που κάνετε (ή δεν κάνετε) και τα οποία μπορεί να σας εξαντλούν πολύ τόσο ψυχικά όσο και σωματικά και δεν το φαντάζεστε.
Δείτε μερικές αιτίες που νιώθετε διαρκώς κουρασμένοι:
Αποφεύγετε την σωματική άσκηση επειδή ακριβώς αισθάνεστε κουρασμένοι
Όσο περίεργο και αν σας ακούγεται, το να μην κάνετε τίποτα όλη την ημέρα θα γυρίσει εναντίον σας στο τέλος. Έρευνα έδειξε ότι η σωματική άσκηση 3 φορές την εβδομάδα επί 6 εβδομάδες έκανε άτομα που...
διήγαγαν έναν καθιστικό τρόπο ζωής να αισθάνονται εμφανώς λιγότερη κούραση μέσα στην ημέρα και να έχουν περισσότερη ενέργεια. Η τακτική άσκηση αυξάνει τη δύναμη και την αντοχή, ενισχύει το καρδιαγγειακό σύστημα και εμπλουτίζει με οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά τους ιστούς και τα όργανά σας.
Δεν πίνετε αρκετό νερό
Ακόμα και κατά 2% να είστε αφυδατωμένοι, θα νιώθετε εξάντληση. Η αφυδάτωση μειώνει τον όγκο του αίματος και το κάνει πιο παχύρρευστο. Αυτό υποχρεώνει την καρδιά να αντλεί λιγότερο αίμα στους μυς και τα όργανα που λαμβάνουν μοιραία και λιγότερο οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά..
Δεν παίρνετε αρκετό σίδηρο από τη διατροφή σας
Η έλλειψη σιδήρου σας κάνει να αισθάνεστε ευερέθιστοι, αδύναμοι και ανήμποροι να συγκεντρωθείτε, επειδή περιορίζει την ποσότητα οξυγόνου που φτάνει στους μυς σας. Η μεγάλη έλλειψη σιδήρου προκαλεί αναιμία.
Δεν τρώτε πρωινό
Οι τροφές αποτελούν το «καύσιμο» του οργανισμού, ο οποίος δεν παύει να τις χρησιμοποιεί ακόμα και όταν κοιμάστε. Έτσι, κάθε πρωί, το σώμα σας χρειάζεται καλής ποιότητας τροφή για να αναπληρώσει ενέργεια και να κρατήσει απόθεμα για την υπόλοιπη ημέρα. Τα δημητριακά ολικής άλεσης, τα φρούτα, το γάλα, το γιαούρτι και τα αυγά είναι καλές επιλογές για ένα ενισχυμένο πρωινό.
Καταναλώνετε πολύ «πρόχειρο» φαγητό
Οι τροφές που είναι πολύ πλούσιες σε ζάχαρη και απλούς υδατάνθρακες, όπως αυτές που προέρχονται από τα junk food (μπέργκερ, πίτσες κλπ), έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη. Αυτό σημαίνει πως όταν τα τρώτε αυξάνετε απότομα το ζάχαρο στο αίμα και στη συνέχεια αυτό μειώνεται εξίσου απότομα, οπότε και νιώθετε ξαφνική αδυναμία/κούραση.
- See more at: http://www.fnews.gr/an-aisthaneste-kourasi-mporei-na-ftaiei/#sthash.L6FKq1T4.dpuf