Σήμερα ψηφίζουμε για τη Τιμή της Ελλάδας...


Eίναι φορές στην ιστορική διαδρομή των Εθνών που έρχεται η ώρα της μεγάλης επιλογής και της κρίσιμης απόφασης.
Μία τέτοια ημέρα ξημερώνει σήμερα στην Ελλάδα.
Μια ημέρα ανάλογη με αυτή της 28ης Οκτωβρίου 1940, όταν ο τότε πρωθυπουργός της χώρας, Ιωάννης Μεταξάς επέλεξε να εμπλέξει την χώρα στην ανθρωποσφαγή του Β'ΠΠ παρά να επιτρέψει μια αναίμακτη διέλευση των ιταλικών στρατευμάτων από το ελληνικό έδαφος.
Και κανείς δεν θα τον κατηγορούσε αν επέλεγε το δεύτερο.
Σε τελική ανάλυση υπήρχε φαινομενικά μεγαλύτερη ιδεολογική "συγγένεια" με το ιταλικό καθεστώς παρά ...
με την βρετανική δημοκρατία που απέμενε να πολεμά μόνη της τον Αξονα Γερμανίας, Ιταλίας κια Ιαπωνίας (η Γαλλία είχε καταρρεύσει προ έξι μηνών).
Αλλά επέλεξε το πρώτο και ας σήμαινε αυτό εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες νεκρούς στο πεδίο των μαχών και συνολικά 1 εκατ. Ελληνες νεκρούς μέχρι την απελευθέρωση τον Οκτώβριο του 1944.
Αν ετίθετο σήμερα σε δημοψήφισμα εκείνη η απόφαση του Ιωάννη Μεταξά, τι θα αποφάσιζαν άραγε οι σύγχρονοι Ελληνες;
Τον δρόμο της τιμής και ίσως του θανάτου ή τον δρόμο της ατίμωσης και της επιβίωσης;
Ενα εκατομμύριο νεκρούς και μια χώρα κατεστραμμένη αλλά και υπερήφανη για το "ΟΧΙ" εις τους αιώνες ή μια χώρα-αποικία, χωρίς εθνική κυριαρχία και με ξένα αφεντικά σε όλες τις βαθμίδες της δημόσιας διοίκησης;
Με αυτά που βλέπουμε και βιώνουμε τις τελευταίες ημέρες από την πλευρά των υποστηρικτών του "ΝΑΙ" και από το σημαντικό αριθμό αναποφάσιστων, νομίζουμε ότι ο Ιωάννης Μεταξάς όχι απλώς θα είχε ηττηθεί στο δημοψήφισμα, αλλά θα ... έψαχνε να βρει και την ψήφο του!
Οχι πόλεμος δεν θα γινόταν, όχι Επος δεν θα γραφόταν, όχι η Αιώνια Δόξα δεν θα στεφάνωνε τα ελληνικά Οπλα, αλλά ο Σταύρος Θεοδωράκης θα απειλούσε με Γουδή τον Ιωάννη Μεταξά, ο Αντώνης Σαμαράς θα ταξίδευε στην Ρώμη για να συναντηθεί με τον Μπενίτο Μουσολίνι και οι δήμαρχοι Αθήνας και Θεσσαλονίκης Γ.Καμίνης και Γ.Μπουτάρης θα μιλούσαν σε συγκεντρώσεις κατά της "απομόνωσης της Ελλάδας".
Και υπέρ του "ΝΑΙ" που θα εξασφάλισε την "προοπτική ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της Ελλάδας"!
Και ίσως να είχαν δίκιο: 75 χρόνια μετά η Ευρώπη πάλι στην γερμανική κατοχή κατέληξε, πάλι ζητούν να τοποθετούν κυβερνήσεις της αρεσκείας τους γιατί "Δεν μπορούν να μιλήσουν με τον Τσίπρα και τον Βαρουφάκη" και πάλι έστειλαν τα βομβαρδιστικά τους, υπό την μορφή της ΕΚΤ, για να "βομβαρδίσουν" τους Ελληνες.
Και θα γλιτώναμε και 1 εκατομμύριο νεκρούς...
Απλά θα είμασταν ατιμασμένοι, ένα έθνος παριών, η ντροπή των προγόνων μας. Αλλά θα είχαμε "συμφωνία, έστω και κακή".
Στην Ελλάδα του 2015, λοιπόν,  η "Τιμή" είναι όχι απλώς είδος εν ανεπαρκεία, αλλά η λέξη χρησιμοποιείται απλά και μόνο για λόγους κοστολόγησης προϊόντων.
Από την άλλη πλευρά, σήμερα σε ένα ακόμα σταυροδρόμι της μακραίωνης Ιστορίας μας δεν ψηφίζουμε για να δικαιωθεί ο Τσίπρας ή ο Βαρουφάκης, ούτε ο Καμμένος.
Αυτοί είναι πολιτικοί, άρα εκ του επαγγέλματός τους άνθρωποι που δεν τα πάνε καλά με την αλήθεια.
Μπορεί να έχουν καλές προθέσεις, μπορεί και όχι.. Μπορεί να είναι αγνοί ιδεολόγοι, αλλά μπορεί να παίζουν και παιχνίδια.
Ψηφίζουμε για κάτι απείρως ανώτερο: Τη Τιμή του Εθνους, τη Τιμή όσων το διαβατήριό τους γράφει στην υπηκοότητα την λέξη "Ελληνική".
Η οποία Τιμή όχι απλώς έχει χαθεί, αλλά έχει ποδοπατηθεί από το εθνοκτόνο Μνημόνιο του 2010 και τα όσα το ακολούθησαν.
Πολλοί πιστεύουν ότι θα διασωθεί η χώρα ψηφίζοντας "ΝΑΙ". Είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους και θα γίνει σεβαστό, φυσικά, είτε ως πλειοψηφία, απόψε το βράδυ είτε ως μειοψηφία.
Πώς μπορείς να κατηγορήσεις κάποιον που φοβάται ότι αύριο δεν θα έχει να φάει, "τρέμει" για το μέλλον των παιδιών του και τo "ξεβόλεμα" από αυτό που θεωρούσε δεδομένο τόσα χρόνια;
Πώς μπορείς να εγκαλέσεις γα λιποψυχία κάποιον ο οποίος υπέστη τον "βομβαρδισμό" της ΕΚΤ και στέκεται στην ουρά για το "60άρι" της ημέρας κάνοντας την "μαύρη" ψυχή του Β.Σόιμπλε, του απογόνου αξιωματικού της Βέρμαχτ, να χαμογελά με ένα σαδιστικό χαμόγελο;
Πώς θα μπορούσες να κατηγορήσεις ως "δειλούς" εκείνους που θα προτιμούσαν να γλιτώσουν το 1 εκατομμύριο νεκρούς και την κατεστραμμένη χώρα τους το 1940-1944 με αντάλλαγμα μια σειρά "παράσημα" από την Ιστορία της ανθρωπότητας;
Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει όσους Ελληνες ψηφίσουν "ΝΑΙ" σήμερα. Μπορεί να έχουν και δίκιο...
Αλλά στους άλλους που θα ψηφίσουν "ΟΧΙ", παρά τον τρόμο που προσπάθησαν να σπείρουν στις καρδιές τους τα "βομβαρδιστικά" της ΕΚΤ, παρά το γεγονός ότι στάθηκαν στη ταπεινωτική ουρά του ΑΤΜ για το "60άρι", παρά το γεγονός ότι έχουν εγκλωβισμένες τις οικονομίες τους στις τράπεζες (οι πιο ΕΛΛΗΝΕΣ στην ψυχή και με τα πιο "καθαρά" κτηθέντα λεφτά, αρνήθηκαν να τα στο εξωτερικό), θα πούμε ότι "Είστε η Τιμή της Ελλάδας".
Κι ας χάσουν...
Τις "Θερμοπύλες", ακολουθούν πάντα "Σαλαμίνες" και "Πλαταιές"...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr