ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ Eπίθεση στην Ορθοδοξία από τη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ: "Να καταργηθεί η πρωινή προσευχή στα σχολεία"


Translate this page: EN FR DE ES RU AR
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Την κατάργηση της πρωινής προσευχής και τη μετατροπή του μαθήματος των θρησκευτικών σε θρησκειολογία με δυνατότητα απαλλαγής των μαθητών από αυτό, προτείνει η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με έκθεσή της με τίτλο «Δικαίωμα στη Μόρφωση, Δικαίωμα στη Ζωή».
 
Το γιατί χτυπιέται η Ορθοδοξία από κάποιους κύκλους είναι περισσότερο γεωπολιτικό ζήτημα παρά θέμα "ελευθερίας της σκέψης". Κέντρα πέραν του Ατλαντικού ενοχλούνται φόδρα από την Ορθοδοξία για μια σειρά λόγων:
 
Τους ενοχλεί ότι κάνει τον ελληνικό λαό να... νιώθει εγγύτητα με τον ρωσικό αλλά και τον σερβικό, και δημιουργεί σοβαρές γεωπολιτικές "δυσρυθμίες". Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι στην Συρία περισσότερο απ΄ολους έχουν σφαγιασθεί οι ελληνορθόδοξοι πληθυσμοί.
 
Είναι παράγοντας που κρατά την συνοχή του ελληνικού Έθνους, και οι κύκλοι αυτοί δεν επιθυμούν λαούς με ισχυρή επίγνωση της εθνικής τους ιδιοσυγκρασίας.
 
Είναι μια θρησκεία που βασίζεται στην ελευθερία των επιλογών και στην μετάνοια σε αντίθεση με τα άλλα χριστιανικά δόγματα όπου επικρατεί η ιδεοληψία της τιμωρίας, αλλά και της εξαγοράς του "παραδείσου" με εμπορικούς όρους.
 
Είναι το θρήσκευμα που συνδέει τον Έλληνα με την ένδοξη εποχή της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας (δεν ήταν ένδοξη εποχή μόνο η Κλασσική Αρχαιότητα), και δημιουργεί τάσεις στον Νεοέλληνα να επιθυμίσει κάτι περισσότερο για την πατρίδα του.
 
- See more at: http://www.pronews.gr/portal/