Ιταλική πόλη αναζητά κατοίκους επί...πληρωμή! (φωτό)

Ιταλική πόλη αναζητά κατοίκους επί...πληρωμή! (φωτό)
Ο δήμαρχος στην πόλη Καντέλα, δίνει αμοιβή για να αυξηθεί ο πληθυσμός της πόλης, καθώς υπάρχει σημαντική μείωση των κατοίκων τα τελευταία χρόνια!
Ο Δήμαρχος της Καντέλα βρήκε έναν πρακτικό τρόπο να διαφημίσει την περιοχή του και να προσελκύσει νέους κατοίκους. Ο ΝίκολαΓκάτα, προσφέρει ένα ποσό έως και 2.000 ευρώ σε όποιον μετακομίσει στην πόλη του και αναφέρεται σε εξασφαλισμένη εργασία, καθώς η Καντέλα προσελκύει μεγάλο αριθμό τουριστών και επισκεπτών.
Τη δεκαετία του 1960, η Καντέλα ήταν γνωστή ως η «μικρή Νάπολη». Το 1990, ο πληθυσμός της ξεπερνούσε τις 8.000 κατοίκους. Τα χρόνια που ακολούθησαν ωστόσο, η κατάσταση άλλαξε, με συνέπεια σήμερα να ...
αριθμεί σχεδόν 2.700 κατοίκους.
Η μείωση του πληθυσμού και των γεννήσεων στη μικρή πόλη, την οδηγεί σε αφανισμό, κάτι που ο Νίκολα Γκάτα δεν σκοπεύει να επιτρέψει αμαχητί. Όπως αποφάσισε το Συμβούλιο της πόλης, για κάθε άτομο θα δίνονται 800 ευρώ, για το ζευγάρι δίχως παιδιά 1.200 ευρώ, από 1.500 έως 1.800 ευρώ για οικογένειες με ένα, δύο και τρία παιδιά και πάνω από 2.000 ευρώ για τις οικογένειες με τέσσερα παιδιά και πάνω.
Για να λάβουν τα παραπάνω επιδόματα εκείνοι που θα θελήσουν να μετακομίσουν στην Καντέλα, θα πρέπει να βρουν  και να αγοράσουν ή να νοικιάσουν σπίτι εκεί, να γραφτούν στη δημοτολόγιό της και να βρουν δουλειά με απολαβές τουλάχιστον 7.500 ευρώ τον χρόνο.
Το επιπλέον «κίνητρο» του δημάρχου έχει αρχίσει ήδη να αποδίδει καρπούς, καθώς έξι οικογένειες από τη Βόρεια Ιταλία έχουν ήδη μετακομίσει στην Καντέλα, ενώ άλλες πέντε έχουν καταθέσει αιτήματα.

http://www.pronews.gr/koinonia/640123_italiki-poli-anazita-katoikoys-epipliromi-foto