Παίονες έστω. «Μακεδόνες ποτέ»

Image may contain: 1 person, indoor
Αμερικανός καθηγητής: Tα Σκόπια πρέπει να ονομαστούν «Παιονία»
Ο επίτιμος καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστήμιου του Μπέρκλεϊ κ.Στίβεν Μίλλερ, προτείνει την ονομασία «Παιονία» για τα Σκόπια. Το 2009, ο καθηγητής είχε απευθυνθεί στο τότε πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, για να μην επιτρέψει την παραχάραξη της ιστορίας. Επίσης, ο ίδιος αφιέρωσε τη ζωή του στην ανάδειξη της αρχαίας Νεμέας και της αναβίωσης των θρυλικών Νέμεων Αγώνων της αρχαιότητας.
Στην επιστολή προς τον Ομπάμα, την οποία συνυπέγραψαν πανεπιστημιακοί και κορυφαίοι διεθνώς επιστήμονες του κλάδου των λεγομένων «ανθρωπιστικών επιστημών» απ’ όλο τον κόσμο, ο κ.Μίλλερ με ακλόνητα επιχειρήματα απεδείκνυε πως τα Σκόπια επιχειρούν να πλαστογραφήσουν την ιστορική πραγματικότητα εμφανιζόμενοι ως απόγονοι του ελληνικότατου φύλου των αρχαίων Μακεδόνων. Ο ίδιος επιμελήθηκε και ...
τον διαδικτυακό τόπο www.macedonia-evidence. org, προβάλλοντας και προωθώντας την ιστορική αλήθεια.
Παρεμβαίνοντας στις τελευταίες εξελίξεις ο επίτιμος καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστήμιου του Μπέρκλεϊ, όχι μόνο ζητάει να μην περιλαμβάνεται ο όρος “Μακεδονία” στην ονομασία των Σκοπίων, αλλά προτείνει ως λύση την ονομασία “Παιονία” που συνάδει απόλυτα με την ιστορική πραγματικότητα. “Η αρχαία Παιονία ήταν μέρος της Μακεδονικής Αυτοκρατορίας. Όπως ήταν Ιωνία, η Συρία, η Παλαιστίνη, η Αίγυπτος, η Μεσοποταμία, η Βαβυλωνία η βακτριανή κ.α.. Μπορεί έτσι να ήταν προσωρινά «Μακεδόνες», αλλά δεν ήταν ποτέ «Μακεδονία». Η κλοπή του Φιλίππου και του Αλεξάνδρου από μια χώρα που δεν ήταν ποτέ Μακεδονία δεν μπορεί να δικαιολογηθεί” επισημαίνει ο κ.Μίλλερ, τονίζοντας : “Οι αρχαίοι Μακεδόνες ήταν Έλληνες. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο. Όλοι το γνωρίζουν αυτό και μόνο οι Σκοπιανοι, που προσπαθούν να οικειοποιηθούν μια ιστορία που δεν τους ανήκει.
Παίονες έστω. «Μακεδόνες ποτέ»
"DUM SPIRO SPERO"