Συγκλονίζει η απάντηση μιας μοναχής σε τζιχαντιστή: Τη ρώτησε πού είναι κρυμμένα τα όπλα… στο Μοναστήρι και δείτε τι του απάντησε


Η Αδελφή Maria Hayat, μια 30χρονη ιρακινή μοναχή, ζούσε μια ήσυχη ζωή αφοσίωσης ως ηγουμένη σε ένα μοναστήρι κοντά στη Μοσούλη του Ιράκ. Φρόντιζε παιδιά σε ορφανοτροφείο και επίσης δίδασκε ανθρωπολογία σε ένα τοπικό πανεπιστήμιο. Μετά όμως οι μαχητές του ISIS κατέλαβαν την πόλη….

«Όταν συνειδητοποιήσαμε ότι η φυγή ήταν η μόνη μας επιλογή, όλες οι μοναχές μαζέψαμε τα πράγματά μας», είπε. «Συναντηθήκαμε στην εκκλησία και προσευχήθηκαμε, φιλώντας το πάτωμα για μια τελευταία φορά και κλείνοντας την πόρτα του μοναστηριού πίσω μας.»

Λίγες ημέρες μετά την φυγή, ο διοικητής των τζιχαντιστών του ISIS που...
κατέλαβαν το μοναστήρι κάλεσε την ηγουμένη, Αδελφή Μαρία, για να την χλευάσει. «Για να σας ενημερώσουμε, κάθομαι στην καρέκλα σας και τώρα εγώ κάνω κουμάντο εδώ», είπε.

Στη συνέχεια, ο ίδιος απαίτησε να μάθει που οι αδελφές είχαν κρυμμένα τα όπλα… Δεν μπορούσε να αντιληφθεί ότι ένα τόσο σημαντικό κτίριο στην κοινότητα θα ήταν χωρίς ένα οπλοστάσιο, όπως αναφέρει το ekklisiaonline.

Η Αδελφή Μαρία τον κατεύθηνε στη βιβλιοθήκη. Αλλά παρά την προσεκτική αναζήτησή του δεν βρήκε αυτό που έψαχνε και εκείνος της ξανατηλεφώνησε εκνευρισμένος.


«Δεν υπάρχουν όπλα εδώ, μόνο τα βιβλία» φώναξε ο τζιχαντιστής από το τηλέφωνο.

Τότε η αδελφή Μαρία του εξήγησε ότι η Βίβλος είναι η μάχαιρα του Πνεύματος και είναι σε θέση να αλλάξει ένα πρόσωπο εσωτερικά. «Η Αγία Γραφή είναι το μόνο όπλο που χρησιμοποιούμε,» του είπε η ηγουμένη και συμπλήρωσε «Σας ενθαρρύνω να ξεκινήσετε την ανάγνωση.»!