δημοκρατία Γέμισαν από Μακεδονία και οι δρόμοι της Μελβούρνης

Στη μακρινή Μελβούρνη χτύπησε την Κυριακή η καρδιά της Μακεδονίας, καθώς χιλιάδες ομογενείς κάθε ηλικίας διαδήλωσαν μπροστά από το ελληνικό προξενείο υπέρ της ελληνικότητάς της!
Κρατώντας ελληνικές σημαίες οι περίπου 3.500 συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα, όπως «Ελλάς - Ελλάς - Μακεδονία», ενώ άκουσαν τις ομιλίες προσωπικοτήτων της ομογένειας να εκφράζουν την αντίθεσή τους στη χρήση του ονόματος «Μακεδονία» από την ΠΓΔΜ.
Κεντρικός ομιλητής στο συλλαλητήριο ήταν ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ενωσης Μελβούρνης και Βικτόρια Παναγιώτης Ιασωνίδης, ο οποίος ζήτησε τη διενέργεια δημοψηφίσματος για το ονοματολογικό, ακόμη και στις τάξεις της ομογένειας, προαναγγέλλοντας αδιαπραγμάτευτη στάση, ενώ τόνισε πως «η αποδοχή συμφωνίας που θα...
περιέχει τον όρο Μακεδονία θα αποτελεί πράξη εθνικής μειοδοσίας».
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της Βικτόρια Στέλιος Δημόπουλος είπε απευθυνόμενος στο πλήθος πως «η Μακεδονία είναι όσο ελληνική και η Ακρόπολη». Μεταξύ των ομιλητών ήταν επίσης ο επίσκοπος Δέρβης Ιεζεκιήλ, καθώς και ομογενείς βουλευτές της πολιτείας, που ξεκαθάρισαν ότι δεν πρέπει να παραχωρηθεί το όνομα «Μακεδονία» στην ΠΓΔΜ.
http://www.dimokratianews.gr/content/83521/