Κάθε καλό έχει δύο βασικά χαρακτηριστικά : 1ον Αργεί να γίνει και 2ον Το πολεμάει ο διάβολος

ΕΙΠΕ ΜΟΝΑΧΟΣ. Κάθε καλό έχει δύο βασικά χαρακτηριστικά : 1ον Αργεί να γίνει και 2ον Το πολεμάει ο διάβολος

ΕΙΠΕ ΜΟΝΑΧΟΣ. Το πρώτο μας καθήκον προς τον πλησίον μας είναι να τον ακούσουμε. Όποιος δεν μπορεί να ακούσει τον πλησίον του, πολύ σύντομα δεν θα μπορέσει να ακούσει τον Θεό.

Έχει τεράστια σημασία να υπάρχει κάποιος που να προσεύχεται πραγματικά μέσα στην Οικογένεια. Η προσευχή προσελκύει την Χάρη του Θεού και την αισθάνονται όλα τα μέλη της Οικογένειας, ακόμα κι εκείνοι των οποίων η καρδιά έχει παγώσει. Πάντα να προσεύχεστε.
Γέροντας Θαδδαίος της Βιτόβνιτσα.

Η αγάπη σημαίνει να σταματήσετε να βλέπετε στον εαυτό σας το κέντρο και το σκοπό της ύπαρξης. Η αγάπη είναι να δεις ένα άλλο άτομο και να πεις: για μένα, είναι πιο πολύτιμος από μένα.
Μητροπολίτης Αντώνιος Σουρόζ

 

Πρέπει να είμαστε κάθε μέρα θεατές του θαύματος του Θεού. Γερόντισσα Γαβριηλία.



Δεν μπορεί κανείς ξαφνικά να γίνει καλός και σοφός: και τα δύο επιτυγχάνονται με προσπάθεια, εμπειρία, χρόνο, αγωνιζόμενοι για καλό και μια αυστηρή ζωή. 

Πρεσβύτερος Ηλιοδόρ Γκίνσκι

Μόνο ότι προέρχεται από την καρδιά, μπορεί να αγγίξει μιά άλλη καρδιά. 
Γέροντας Θαδδαίος της Βιτόβνιτσα



Όπως ακριβώς, όταν κάποιος βρίσκεται προηγουμένως στο σκοτάδι, ξαφνικά, μόλις δει τον ήλιο, φωτίζονται τα σωματικά του μάτια και βλέπει εκείνα που πριν δεν τα έβλεπε καθαρά....
έτσι και αυτός που αξιώνεται να λάβει το Άγιο Πνεύμα, φωτίζεται στην ψυχή και βλέπει πράγματα που ξεπερνούν τα ανθρώπινα μέτρα, τα οποία δεν τα είχε γνωρίσει πριν...''
Άγιος Κύριλλος Ιεροσολύμων, Κατήχηση 16η: Περί του Αγίου Πνεύματος
http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2018/06/1-2.html#more