Για πρώτη φορά μαζικές καταλήψεις σχολείων για εθνικό θέμα: «Η σπίθα άναψε» λένε οι μαθητές (φωτό)

Για πρώτη φορά μαζικές καταλήψεις σχολείων για εθνικό θέμα: «Η σπίθα άναψε» λένε οι μαθητές (φωτό)
«Είμαστε Μακεδόνες» είναι το σύνθημα των μαθητών που κρατούν την ελληνική σημαία στα χέρια και προχωρούν σε καταλήψεις σχολείων σε όλη την Ελλάδα εκφράζοντας τις αντιδράσεις τους στη Συμφωνία των Πρεσπών και την εκχώρηση των ιστορικών δικαιωμάτων της Μακεδονίας.
«Η νεολαία ξύπνησε, δεν θα επιτρέψουμε καμία κυβέρνηση να ξεπουλήσει αυτό το όνομα, και σε καμία περίπτωση δεν θα το βάλουμε κάτω, θα αντισταθούμε με κάθε τρόπο» λένε οι μαθητές που απέχουν από τα μαθήματά τους και έχουν καταλάβει δεκάδες σχολεία.
Καταλήψεις γίνονται σε σχολεία της Πιερίας, των Σερρών, του Κιλκίς, της Θεσσαλονίκης, της Αρκαδίας και αλλού.
«Θέλουμε να παρακινήσουμε τη νεολαία και να ευαισθητοποιήσουμε μαθητές και σχολεία ότι είναι σημαντικό πρόβλημα» επισημαίνουν οι μαθητές.
Υπό κατάληψη τελεί και το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, στη Θεσσαλονίκη, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών.
«Στηρίζουμε και επαινούμε τους μαθητές αγωνιστές του 1ου ΓΕΛ και 2ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης στον αγώνα τους για την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας. ΝΥΝ ΥΠΈΡ ΠΆΝΤΩΝ Ο ΑΓΏΝ», τονίζει η Επιτροπή του Μακεδονικού Αγώνα, σε ανάρτησή της στο Facebook.
Οι μαθητές έχουν αναρτήσει πανό στα κάγκελα του σχολείο με...
το μήνυμα «Η δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία. Η Μακεδονία είναι ελληνική».
Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, δέκα σχολεία -από τα συνολικά 40- στον νομό Πιερίας, προχώρησαν σε κατάληψη, αντιδρώντας στη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και ως ένδειξη συμπαράστασης για την αποβολή μαθητών από το 1ο ΕΠΑΛ Γέρακα επειδή στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου τραγούδησαν το «Μακεδονία Ξακουστή».







https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ethnika-themata/729415_tsoynami-katalipseon-se-pieria-serres-kilkis-thessaloniki-gia