Τα υψωμένα χέρια του Ηλιάδη “σήκωσαν” και την Ελλάδα


Ένας αθλητής... καρδιάς, που δουλεύει μακρυά από τα φώτα της δημοσιότητας, κατάφερε και έφερε το πρώτο μετάλλιο στην Ελλάδα στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου, κάνοντας μία χώρα υπερήφανη

Αμέσως μόλις το χρονόμετρο μηδένισε ο Ηλίας Ηλιάδης έδειξε ανακουφισμένος. Πήρε μερικές βαθιές ανάσες, σηκώθηκε στα πόδια του, στράφηκε προς την εξέδρα και πανηγύρισε δείχνοντας το εθνόσημο στο στήθος.

Ήταν μία δικαίωση για έναν αθλητή που δουλεύει σκληρά προκειμένου να φέρει την επιτυχία. Ακόμα και αν το μετάλλιο που κατέκτησε δεν είχε τη... λάμψη ενός χρυσού, ακόμα και αν ο ίδιος ήξερε πως θα μπορούσε να κάνει κάτι παραπάνω, το επίτευγμα του είναι τεράστιο.

Το μετάλλιο που κατέκτησε στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου ήταν μία περήφανη και...
μοναδική στιγμή γι' αυτόν, αλλά και για τους Έλληνες. Με αυτή την επιτυχία, ο 26χρονος τζουντόκα άφησε πίσω του την Ολυμπιάδα του Πεκίνου, εκεί όπου μπήκε στη 'Φωλιά του Πουλιού” σαν σημαιοφόρος, αλλά δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο των νικητών στην κατηγορία του.

Ο Ηλιάδης ανέβηκε στο τρίτο σκαλί στο Λονδίνο, πρόσθεσε το δεύτερο ολυμπιακό μετάλλιο στη συλλογή του και “έσβησε” από την μνήμη όλων αυτή την προ τετραετίας κακή ανάμνηση. Με την κίνηση του όμως να δείξει επανειλημμένα το εθνόσημο, αλλά και με τις δηλώσεις του στην συνέχεια, έδειξε σε όλους τους Έλληνες πως ακόμα και μέσα από τις δύσκολες στιγμές και τις αποτυχίες μπορεί να υπάρξει ελπίδα. Ακόμα και όταν η πορεία είναι δύσκολη, το αποτέλεσμα μπορεί να τους δικαιώσει!