Αυστραλός πρωθυπουργός μιλάει... ελληνικά: Προσευχόμαστε για την Ελλάδα


Μέγεθος κειμένου
Αυστραλός πρωθυπουργός μιλάει... ελληνικά: Προσευχόμαστε για την Ελλάδα
Φωτογραγία: twiiter @Tony Abbott

 

Ανάσταση με Έλληνες ομογενείς έκανε ο πρωθυπουργός της ΑυστραλίαςΤόνι Άμποτ, που υποστήριξε πως... προσεύχεται για την Ελλάδα. Δεν δίστασε μάλιστα να μιλήσει και ελληνικά!

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μάγκι, βρέθηκε στην Εκκλησία της Ανάστασης του Κυρίου της Ελληνικής Ορθόδοξης Ενορίας και...
Κοινότητας Kogarah του νότιου Σίδνεϊ. Παρακολούθησε την Θεία Λειτουργία μαζί με τον βουλευτή της περιφέρειας και πρόεδρο της κοινότητας Νίκο Βαρβαρή και τη σύζυγό του Ντορέτ.

Με την παραδοσιακή λαμπάδα της Ανάστασης ο κ. Άμποτ ακολούθησε τους εκκλησιαζόμενους στο «δεύτε λάβετε φως» και αμέσως μετά το «Χριστός Ανέστη» (το οποίο είπε στα ελληνικά) κλήθηκε να ευχηθεί στους πάνω από 15.000 πιστούς που είχαν κατακλύσει το προαύλιο της εκκλησίας και τους γύρω χώρους.


Σε σύντομο μήνυμά του ο Αυστραλός πρωθυπουργός εξύμνησε την ελληνική παροικία της Αυστραλίας λέγοντας στους παριστάμενους πιστούς: «Βλέποντας γύρω μου αυτό το πλήθος σκέφτομαι ότι τόσοι πολλοί σκληρά εργαζόμενοι άνθρωποι από την Ελλάδα κατάληξαν εδώ στην Αυστραλία προς μεγάλο όφελος της χώρας μας, της χώρας αυτής που μοιραζόμαστε όλοι, της χώρας που αγαπάμε, της χώρας που όλοι μας θέλουμε να βελτιώσουμε, έτσι αυτό το Πάσχα προσευχόμαστε για όλους μας, όπως κάνουμε κάθε Πάσχα, προσευχόμαστε για όλους τους χριστιανούς, προσευχόμαστε για όλους τους καλούς ανθρώπους, προσευχόμαστε για την Ελλάδα».

Ο κ. Άμποτ έκλεισε το σύντομο μήνυμα του λέγοντας στα ελληνικά «Χριστός Ανέστη» και το πλήθος ανταποκρίθηκε σύσσωμο «Αληθώς Ανέστη». Στη συνέχεια, σε σύντομη δήλωσή του είπε: «Είναι υπέροχο που βρέθηκα εδώ. Είμαι ευτυχής που ο Νίκος Βαρβαρής με προσκάλεσε απόψε σε αυτή τη θαυμάσια χριστιανική γιορτή».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ 
http://www.newsit.gr/kosmos/australos-rpothypourgos-milhse-ellinika-anastash/389874