"Στα άκρα" πάει η κυβέρνηση την σύγκρουση με την Ορθοδοξία


Translate this page: EN FR DE ES RU AR
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
"Στα άκρα" πάει η κυβέρνηση την σύγκρουση με την Ορθοδοξία αφού ο υπουργός Παιδέιας Ν.Φίλης έχει ζητήσει από τους διευθυντές  των σχολικών μονάδων, να δηλώσουν εάν ο οικείος μητροπολίτης ενημέρωσε για την είσοδό του στο σχολείο, εάν υπήρχε συναίνεση  από τον Διευθυντή και τον  Σύλλογο  Καθηγητών του σχολείου και τέλος αν ο μητροπολίτης παραβρέθηκε στην ώρα μαθήματος των θρησκευτικών ή πραγματοποίησε ομιλία και διάλογο με τους μαθητές εκτός σχολικού προγράμματος.
Πρόκειται για μια προσπάθεια εκφοβισμού και απομόνωσης των λειτουργών της Ορθοδοξίας, (δίότι η Ελλαδική Εκκλησία είναι η Ορθοδοξία) ώστε να υπάρξει με συστηματικό και μεθοδικό τρόπο πρποσπάθεια απομόνωσης της Αληθινής Θρησκείας από τα Ελληνόπουλα.
Το ότι οι περισσότεροι στην κυβέρνηση αυτή είναι άθεοι είναι γνωστό και άλλωστε το έχουν δηλώσει αλλά αυτό είναι δική τους επιλογή. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να επεμβαίνουν στο δικαίωμα στην Πίστη που έχουν οι πολίτες και ειδικότερα οι μελλοντικοί πολίτες.
Η Ορθοδοξία είναι συνυφασμένη με ...
τον Ελληνισμό και επί δύο χιλιετίες βαδίζουν μαζί χέρι-χέρι. Η δε συμβολή της στην επιβίωση του Έθνους στα σκοτεινά χρόνια της Τουρκοκρατίας ήταν το λιγότερο... καταλυτική.
Με το ιδιότυπο λοιπόν αυτό «φακέλωμα» των μητροπολιτών από το υπουργείο Παιδείας, ασχολήθηκε την Τρίτη η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, αποφασίζοντας άμεση παρέμβαση του αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. 
Τα ερωτηματολόγια με τα οποία ζητήθηκε το "φαέλωμα" απεστάλλησαν σε όλες τις σχολικές μονάδες της Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας. Ηρακλείου και Χαλκηδόνας, ζητώντας από τους διευθυντές να τα συμπληρώσουν και να τα επιστρέψουν στον προϊστάμενο του Τμήματος Εκπαιδευτικών Θεμάτων του υπουργείου Παιδείας.
Το ζήτημα δεν περιορίστηκε μόνο στον μητροπολίτη της Ν.Φιλαδέλφειας καθώς παρόμοιο περιστατικό κατήγγειλε και ο μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος, όταν θέλησε να επισκεφθεί σχολική μονάδα της Θεσσαλονίκης, αλλά τελικά δεν του επετράπη η είσοδος λόγω απαγόρευσης από το υπουργείο Παιδείας!
Υπάρχει μάλιστα και σχετική δήλωση του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου: «Πήγε στο σχολείο που τον καλέσανε και οι αρμόδιοι είπαν ότι δεν μπορούμε να σας αφήσουμε να μιλήσετε στα παιδιά, διότι αυτή είναι η εντολή του Υπουργείου όπως μας ενημέρωσαν … Αυτός είναι ο διωγμός που έχει αρχίσει ανεπίσημα και τώρα προχωρεί να επισημοποιηθεί».
Δηλαδή εν έτει 2016 έχουμε διωγμό της Ορθοδοξίας, διωγμό της χριστιανικής Πίστης και μάλιστα από δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση. Αυτά όμως προεκλογικά δεν τα είπαν ούτε τον Ιανουάριο του 2015 αλλά ούτε και τον Σεπτέμβριο όταν ζήτησαν την ψήφο των Ελλήνων πολιτών.
Τα μέλη της Δ.Ι.Σ. της Εκκλησίας της Ελλάδας, μετά από έντονη συζήτηση εξέφρασαν ομόφωνα την έντονη δυσφορία τους για τον αποκλεισμό που επιχειρεί να βάλει το υπουργείο Παιδείας σε επισκέψεις μητροπολιτών στα σχολεία, εξουσιοδοτώντας τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να επικοινωνήσει άμεσα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να του μεταφέρει τις αντιδράσεις και τις θέσεις του σώματος.
Σημειώνεται ότι ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ,ο οποίος είναι και νέος άνθρωπος στην ηλικία, πριν από ένα χρόνο προέβη σε όλες τις νόμιμες ενέργειες προς το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να του εξασφαλιστεί άδεια για να μπορεί να εισέρχεται στα σχολεία, προκειμένου να συνομιλεί με τους μαθητές για θέματα που απασχολούν τη νεολαία και έχει θέση η εκκλησία.
Φυσικά υπήρχε και η σύμφωνη γνώμη των διευθυντών.
Στην είσοδο του μητροπολίτη Γαβριήλ σε σχολεία της μητροπόλεως του, αντέδρασε το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γ.Σεφέρης» ζητώντας από το υπουργείο Παιδείας να παρέμβει, όπως και τελικά έγινε.
«Λυπούμαι γιατί κάποιοι συνειδητά παραβλέπουν την τεράστια προσφορά της Ορθόδοξης Εκκλησίας στο έθνος μας, στη διάρκεια της ιστορικής του πορείας, αλλά και το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο μητροπολίτης Γαβριήλ.  Να σημειωθεί πως σύμφωνα με το ισχύον Σύνταγμα, η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και μεταξύ άλλων έχει σκοπό την «ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης» των Ελλήνων.  
Δηλαδή ποιοι είναι αυτοί ππου θέλουν να επιβάλουν την απιστία τους ή την αθεϊα τους με το έτσι θέλω στους άλλους;
- See more at: http://www.pronews.gr/portal/20160302