«Όλοι δικαιούνται θρησκευτική ελευθερία εκτός από χριστιανούς;»

O Ερυθρός Σταυρός απαιτεί τα παραρτήματά του να αφαιρέσουν τους Σταυρούς!

Εθελοντές επέκριναν την φιλανθρωπική οργάνωση του Ερυθρού Σταυρού αφότου έλαβαν μια ανακοίνωση που τους έλεγε να απομακρύνουν τους σταυρούς από τους τείχους των παραρτημάτων τους, καθώς η οργάνωση φαίνεται να γίνεται πιο κοσμική.
Τα υποκαταστήματα του οργανισμού διεθνούς βοήθειας στο Βέλγιο έλαβαν ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την Επαρχιακή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού στη Λιέγη να αφαιρέσουν όλους τους σταυρούς. Ο André Rouffart, πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού στο Verviers, δήλωσε: «Μας ζητήθηκε να σεβαστούμε τις αρχές του Ερυθρού Σταυρού» και να μην διακρίνουμε ανάλογα με τις φυλετικές ή θρησκευτικές πεποιθήσεις.
Ο κ. Ρούφαρτ δήλωσε ότι υπήρξαν πιέσεις από εθελοντές και ...
άλλα μέλη για το θέμα, αλλά υποβάθμισε το θέμα, λέγοντας: «Νομίζω ότι είναι μια καταιγίδα σε ένα φλυτζάνι τσαγιού».
Αρκετοί εθελοντές μίλησαν στον βελγικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό RTL και εξέφρασαν την σφοδρή αντίθεσή τους προς την κίνηση, με ένα ρητό: «Αφήστε τα πράγματα να παραμείνουν όπως είναι. Συνηθίζαμε να λέμε «Χριστουγεννιάτικες γιορτές», τώρα είναι «χειμερινές γιορτές». Η Χριστουγεννιάτικη αγορά στις Βρυξέλλες έχει γίνει «Χειμερινές Χαρές».
«Για ένα συγκεκριμένο τμήμα του πληθυσμού – εξ αιτίας των μουσουλμάνων – οι σταυροί απομακρύνθηκαν στους οίκους του Ερυθρού Σταυρού και, πιο συγκεκριμένα, σε εκείνους του Verviers», πρόσθεσε ο εθελοντής.

Προηγουμένως είχαμε την πρόταση για την απομάκρυνση ενός σταυρού στη Γαλλία που βρίσκεται πάνω από ένα άγαλμα του Ιωάννη Παύλου Β’ στο Ploërmel της Βρετάνης. Η πρόταση προκάλεσε αγανάκτηση μεταξύ πολλών και οδήγησε στην προσφορά της πολωνικής και ουγγρικής κυβέρνησης να πάρουν το σταυρό.
«Αυτά τα μέτρα πρέπει να θεωρηθούν ως προσπάθειες για την εξάλειψη του πολιτισμού και της κουλτούρας της ηπείρου μας», σχολίασε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Péter Szijjártó.
Μετά την απομάκρυνση των σταυρών από τη Γαλλία, οι Ούγγροι ρωτούν: «Όλοι δικαιούνται θρησκευτική ελευθερία εκτός από χριστιανούς;»
Στην Ιρλανδία, ο Καθολικός ιερέας π. Desmond O’Donnell κάλεσε τους Χριστιανούς να εγκαταλείψουν εντελώς τη λέξη «Χριστούγεννα», λέγοντας ότι η εμπορευματοποίηση των εορτών έχει αντικαταστήσει την αρχική χριστιανική σημασία.
Ενώ αντικαταστάθηκαν οι παλιές παραδόσεις των Χριστουγέννων, άλλες έχουν αναδυθεί – συμπεριλαμβανομένων των «αντιτρομοκρατικών φραγμών» σε χριστουγεννιάτικο χαρτί περιτυλίγματος και των λαμπερών κόκκινων τόξων στην πόληBochum της Γερμανίας, για την πρόληψη των ριζοσπαστικών ισλαμικών τρομοκρατικών επιθέσεων όπως η σφαγή των Χριστουγέννων στην αγορά του Δεκεμβρίου 2016.
redskywarning.blogspot.gr
https://www.pentapostagma.gr/2017/12/