Ιρανός υπουργός: «Βαπτίζονται Χριστιανοί, κάτω από τα μάτια μας»

Παρά τις διώξεις εναντίον των Χριστιανών που αυξάνονται στο Ιράν, ο Χριστιανισμός στην χώρα αντιστέκεται και ανθίζει, προκαλώντας έκπληξη ακόμα και στις επίσημες αρχές.
Αίσθηση προκαλεί η δήλωση του υπουργού Πληροφοριών του Ιράν, Μαχμούτ Αλαβί ότι «Οι Ιρανοί στρέφονται μαζικά στον Χριστιανισμό» κι πως αυτό «συντελείται ακριβώς κάτω από τα μάτια μας».
Παραδέχθηκε επίσης, ότι πραγματοποιούνται προσαγωγές όσων βαπτίζονται Χριστιανοί και ...
ομολόγησε ότι η υπηρεσία του είναι συνεργασία με μουσουλμανικά θρησκευτικά κέντρα προκειμένου να ανακόψει αυτό το φαινόμενο.
Είπε μάλιστα, ότι πίσω από τις μαζικές αυτές βαπτίσεις κρύβεται «δάχτυλος» μυστικών υπηρεσιών της Δύσης, που ...επιθυμούν να υπονομεύσουν την εθνική ασφάλεια.
Ο υπουργός πληροφοριών του Ιράν αναγνώρισε ότι «ολόκληρες οικογένειες» στρέφονται στον Χριστιανισμό εγκαταλείποντας το Ισλάμ, ενώ ιδιαίτερα έντονη είναι αυτή η τάση στους νέους.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει η κυβέρνηση της Τεχεράνης το 1979 υπήρχαν επισήμως περίπου 500 Χριστιανοί και σήμερα ο αριθμός αυτό ξεπερνά τις 500.000, ενώ σύμφωνα με άλλες πηγές φθάνει το 1 εκατομμύριο. Μάλιστα, αναφέρεται ότι περισσότεροι Ιρανοί έχουν γίνει Χριστιανοί τα τελευταία 20 χρόνια από ό, τι στους προηγούμενους 13 αιώνες.
iellada
https://simeiakairwn.wordpress.com/2019/08/16/