Σείστηκε η Αυστραλία από την Ορθόδοξη Στρατιά Ελλήνων, Ρώσων, Σέρβων και Σύριων



Βροντερό ΟΧΙ στις αμβλώσεις από 30.000 Ορθόδοξους


Η Ορθοδοξία ενώνει τις φωνές της για τη διαφύλαξη της ιερότητας της ζωής. Αυτό θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι το κεντρικό μήνυμά της διαδήλωσης διαμαρτυρίας που διοργανώθηκε στο Σίδνεϊ την Τρίτη 20 Αυγούστου ενάντια στον προωθούμενο νόμο για τις αμβλώσεις.
Σε κοινό ανακοινωθέν που υπογράφουν εκπρόσωποι της Ορθοδοξίας, πρωτοσταντούντος του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, αναφέρεται ότι η χθεσινή βραδιά ήταν μια ιερή στιγμή για την Ορθόδοξη Εκκλησία της Αυστραλίας, αλλά και τον Χριστιανισμό εν γένει. 

«Είμαστε βαθιά ευλογημένοι όταν είδαμε τους ποιμένες μας να υποστηρίζουν αυτή την κίνηση, ανταποκρινόμενοι στο ερώτημα ποιοι είμαστε ως κοινωνία». 

Στο ανακοινωθέν εκφράζουν επίσης την ικανοποίησή τους για την απόφαση της κυβέρνησης της Νέας Νότιας Ουαλίας να καθυστερήσει την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου και να συνεχίσει την συζήτηση με τους εμπλεκόμενους φορείς μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου.
«Αυτή η καθυστέρηση οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις έντονες φωνές σας, αν και δεν πρέπει να επαναπαυτούμε ακόμα» αναφέρουν. 

Προκειμένου να μην πρόκειται για μια προσωρινή καθυστέρηση θα πρέπει να μιλήσουμε ανοικτά σε όλους χωρίς φόβο, αναφέρουν. 

Την επιστολή, εκτός από τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο, υπογράφουν εκπρόσωποι των Πατριαρχείων Μόσχας, Αντιοχείας και Σερβίας στην Αυστραλία 

Σημειώνεται ότι η πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας, Gladys Berejiklian, ανακοίνωσε χθες ότι οι τροποποιήσεις στο ...
νομοσχέδιο για την αποποινικοποίηση των αμβλώσεων θα συζητηθούν στην επόμενη περίοδο συνεδριάσεων της βουλής.
Η συζήτηση στην άνω βουλή θα συνεχιστεί κανονικά αυτή την εβδομάδα αλλά όπως αποκάλυψε η κ. Μπερετζίκλιαν οι τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο αυτό θα εξεταστούν αργότερα.
Αυτό σημαίνει ότι το νωρίτερο που μπορεί να πραγματοποιηθεί η τελική ψηφοφορία θα είναι στα μέσα του Σεπτέμβρη και όχι εντός της εβδομάδας που διανύουμε όπως ήταν προγραμματισμένο.
 
https://www.orthodoxianewsagency.gr/patriarxeia/oikomeniko_patriarxio/%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%AE-%CE%B1%CF%85%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CE%B1%CF%82/orthodoksia-enomenoi-kata-ton-amvloseon-stin-aystralia/
http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2019/08/orthodoksia-enomenoi-kata-ton-amvloseon-stin-aystralia.html#more