Ο Νικηταράς ξαναχτυπά!


Πρεσβύτερος π.Διονύσιος Ταμπάκης Ι.Ν.Παναγίας Ναυπλίου

Με επαναστατικό μήνυμα που ανηρτήσε ο Ιστορικός Ιερός Ναός Παναγίας στο Ναύπλιον στο όποιο αναγράφεται η φράση ‘’Η ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ’’ δείχνει ότι η Εκκλησία ότι πάντοτε ήταν ,είναι και θα είναι δίπλα στον ταλαιπωρημένο, πουλημένο και επαναστατημένο Ελληνικό λαό στην φτιαχτή αποτελμάτωση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα και ο Ελληνισμός.
Άλλωστε βασικός σκοπός της Εκκλησίας είναι πρώτον να φτιάχνει λεβέντες και επαναστάτες ανθρώπους και ύστερα να ταϊζει εξαθλιωμένους.

 Με όλη αυτή την σωρεία των κατοχικών μέτρων οι νέοι δεν θα μπορούν πλέον να καμούν οικογένειες και να ζήσουν και αυτοί σαν άνθρωποι με την στοιχειώδη αξιοπρέπεια βλέποντας παιδιά και εγγόνια.Δηλαδή σκοτώνουν έτσι τους Έλληνες πριν ακόμη γεννηθούν. Δηλαδή μιλάμε πλέον για μεθοδευμένη ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

Στην Εκκλησία λοιπόν όπου λειτουργούνταν ο ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ Ο ΤΟΥΡΚΟΦΑΓΟΣ του οποίου υπάρχει και το τάμα-αφιέρωμα (εικόνα του Αγίου Αντωνίου της φωτιάς και του πολέμου) του για τις νίκες του ενάντιον των κατακτητών Τούρκων, γίνεται πάλι καινούργια αρχή για να μην ξεπουληθεί η Ρωμιοσύνη μας η οποία αποτελεί την ΚΙΒΩΤΩ της Ορθοδοξίας και της Ελλάδας.

Ελπίδα για τον Ελληνισμό μας πλέον αποτελεί η επανάσταση μαζί με την προσωπική μετάνοια του καθενός ,αφού διορθώνοντας τον εαυτό μας διορθώνουμε και ένα κομμάτι της κοινωνίας .


Το παράδειγμα του Νικηταρά, του Μακρυγιάννη και τόσων άλλων αγωνιστών του ΄21 φωνάζουν : «με την σκέπη της Παναγίας μας και με λεβεντιά ας ξεριζώσουμε την πονηρή φυτεία που τόσα χρόνια παρασιτεί στον τόπο μας και ας κάνουμε μία καινούργια αρχή με τον Χριστό και Ελλάδα δηλαδή με μία λέξη με την ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ. 
http://anavaseis.blogspot.com/2012/02/blog-post_3702.html#more