Independent: «Το πιο ηλίθιο οικονομικό πείραμα στην ιστορία»




«Τι χρωστάμε στους Έλληνες; Συμπόνοια, αλληλεγγύη και υποστήριξη. Και μία συγνώμη επίσης, ακριβώς έξω από την πόρτα του σπιτιού μας, μέσα στην Ευρώπη, η χώρα που γέννησε... τη δημοκρατία πληρώνει το τίμημα για το πιο ηλίθιο οικονομικό πείραμα στην ιστορία».


Αυτό αναφέρει ο αρθογράφος της Independent σε δημοσίευμα με τίτλο «Πληρώνοντας το τίμημα για το πιο ηλίθιο οικονομικό πείραμα στην ιστορία» με το οποίο κατηγορεί την Ευρώπη για τη στάση της στην Ελλάδα.

Ξεκινώντας από το πολύ πρόσφατο, τραγικό περιστατικό... με την αυτοκτονία του Δημήτρη Χριστούλα, η βρετανική εφημερίδα κάνω λόγο για τρομερή συμφορά που έχει πέσει πάνω τους Έλληνες λόγω της κρίσης του ευρώ: «Η Ελλάδα μπαίνει στην 5η συνεχόμενη χρονιά ύφεσης. Από το 2008 έχει απολέσει το 13% του ΑΕΠ και πολλοί προβλέπουν ότι ενδεχομένως να χάσει ακόμη ένα 10%».

Στη συνέχεια, ο δημοσιογράφος του βρετανικού μέσου περιγράφει τις «εικόνες καταστροφής» που ο ίδιος είδε στην Αθήνα ως απόρροια της κρίσης: «Το μαρτύριο είναι παντού. Δεν μπορείς να φας το μεσημεριανό σου σε ένα καφέ, χωρίς οι ζητιάνοι να συρρέουν γύρω σου. Οι άστεγοι μαζεύονται σχεδόν σε κάθε γωνία του δρόμου. Και όλα αυτά στη σκιά της Ακρόπολης, το ναό του πολιτισμού»...
dailynews24.gr


ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/04/independent_20.html#ixzz1sg0P22Hu