«Συγχώρεσέ τους», ήταν τα τελευταία λόγια της 12χρονης   
Οι τζιχαντιστές χτύπησαν την πόρτα μιας οικογένειας χριστιανών στην Μοσούλη, στο βόρειο Ιράκ, προκειμένου να εισπράξουν τον φόρο Jizya που έχουν επιβάλει στις θρησκευτικές μειονότητες των χριστιανών, των σιιτών και των Αλεβιτών μουσουλμάνων από όταν κατέλαβαν την πόλη τον Ιούνιο του 2014.
Στο σπίτι βρισκόταν μια 12χρονη μαζί με την μητέρα της, η μητέρα του κοριτσιού άνοιξε την πόρτα στους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους και...
καθώς αυτοί της ζήτησαν ή να τους πληρώσει τον φόρο ή να φύγει η οικογένεια από το σπίτι, εκείνη απάντησε ότι θα πληρώσει τον φόρο και τους ζήτησε να περιμένουν μέχρι να βγει η κόρη της από το μπάνιο, όπου έκανε ντους.
Τότε, οι τζιχαντιστές εισέβαλαν με την βία στο σπίτι, πήγαν στο μπάνιο και από εκεί έβαλαν φωτιά ενώ η 12χρονη τυλίχτηκε στις φλόγες. Η μητέρα της πήρε την νεαρή κοπέλα στην αγκαλιά της και τρέχοντας βγήκε από το φλεγόμενο σπίτι και πήγε το παιδί της στο νοσοκομείο. Δυστυχώς, η νεαρή κοπέλα πέθανε λίγο αργότερα στην αγκαλιά της μητέρας της καθώς είχε υποστεί εγκαύματα τέταρτου βαθμού.
«Συγχώρεσέ τους», ήταν τα τελευταία λόγια της 12χρονης χριστιανής προς την μητέρα της... Την παραπάνω ιστορία φρίκης ανέφερε σε συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε στην Νέα Υόρκη για την στήριξη των χριστιανών στο Ιράκ, η ακτιβίστρια δικηγόρος Jacqueline Isaac από την οργάνωση «Road of Success».
Οι χριστιανοί του Ιράκ δέχονται διώξεις στα εδάφη που βρίσκονται στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους και ενώ το 2003 είχαν καταγραφεί στην χώρα δύο εκατομμύρια χριστιανοί, χιλιάδες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους με αποτέλεσμα ο πληθυσμός τους να έχει σήμερα συρρικνωθεί στους 180.000.
- See more at: http://www.pronews.gr/portal/20160519